С изпъкнало коремче тази есен, майски мами с песен! - Тема 4

• 26 838
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте !

Още нови мами Simple Smile Здравейте, добре дошли и хубавА, лека и приятна бременност ! Hug  bouquet
Роуз, според мен няма никакъв проблем да се запишеш при някой само за документите и без да се налага да те преглежда, даже добре дошло за тях. Няма да им се губи времето кой знае колко, а ще си получават от ЗК необходимото...нищо лошо няма. Успех с избора, съобрази се с това да ти е на удобно място само и готово;)  Peace

За кърменето набързо да се включа, че няммам много време за писане Simple Smile Аз се "подготвях" мажейки се с два вида кремчета за тази цел, но без ефект. Разраниха ми се зърната много. Мен ме спасиха силиконовите зърна. С тях кърмих два месеца, докъто зърното не си се оформи и не "загрубя" с времето. После нямах проблеми, но беше голяма мъка в началото и много упорство се изисква. Кой ли не ме съветваше да го дохранвам, че не става...че нямам достатъчно и куп глупости. Кърмех го от двете гърди първоначално, докъто се регулират нещата и се стимулира производството. А за това има много похвати. С времето ще се включвам със съвети от моя опит, мисля че ще са полезни. И все пак за всеки си е индивидуално и нещата се решават  в крачка. Но се мажех с лансинох и облекчаваше де..Simple Smile

Леглото което купих аз беше на Дибо - 70/140 с една решетка, махат се три пръчки, с чекмедже отдолу което ми върши много добра работа , а и не се събира прахоляк. Леко е сравнително и си го местих до спалнята . На две нива може матрачето. В началото го ползвах, но после премина на спалнята, беше много по-удобно за нощното кърмене. Сега си заспива с мен на спалнята и баща му го мести в леглото после. Не сме махнали цялата решетка, с дупка си седи Simple Smile
Другото , 60/120 ми се стори много малко, по-бързо излиза от употреба, пък ето че мойто още се ползва. Сега ще стане за бебчето, а за баткото планирам една модулна сглобка индивидуална - с две легла като двуетажни и с шкафчета и гардеробчета..абе като стане ще ви го покажа. Така че сега като родя татко му да спи с него, а по-натам двете дечица да си спят в стаята. Но това знам , че ще е в далечното бъдеще Laughing
А за преповиване си взех има едни които се слагат на леглото и още си го ползвам като помощна масичка Simple Smile Много ми беше удобно. И масажчетата в началото си правех там, докъто е мъничко бебето. Ето такова - https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0 … html%3B1228%3B900
Иначе Наташке, няма смисъл да шиеш, освен ако нямаш мерак разбира се Simple Smile Има такива от плат, малко вата вътре и найлоново едно отдолу, или гумирано. Аз имах няколко и си ги слагах тях отдолу и в количката навън ги ползвах, много са удобни. После като махах пампера пък ги слагах под чаршафа и като се напишка нощем само сменам това нещо Simple Smile Ето подобни - https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0 … 61149%3B585%3B439

Тигърче, Хепи гърл, честити ви сини гащи Wink Хепи гърл твойто първото също беше момченце нали?
Тигърче, дано да е момиченце другото ти бебче, така ми изглежда най-хубаво при близнаците, но пък не са дали голям процент..от един пол пък сигурно е по-лесно newsm78

Свърши ми времето за писане..
Хубав ден Simple Smile Hug

# 541
Добро утро  kaffeetrmker_2 !
По темата със зърната и кърменето, мои приятелки ми препоръчаха месец преди термина да почна да ги мажа с крем на Авент с ланолин, а при проблем след това ми препоръчаха PureLan 100. При тях е помогнало, но както някой каза "то зависи и бебето как ще суче".

# 542
Привет мили момичета, имам само едно питане. Има ли сред вас все още някои, на които да им е постоянно лошо и да продължават да ...повръщат Sick? При мен все още не става по-добре, а най-зле е вечер и нощем!!!???

# 543
Привет мили момичета, имам само едно питане. Има ли сред вас все още някои, на които да им е постоянно лошо и да продължават да ...повръщат Sick? При мен все още не става по-добре, а най-зле е вечер и нощем!!!???
Ако това ще те успокои, и при мен е още така. Преди 2 седмици уж поолекна за 2 дена, но затова пък по-зле от изминалата седмица не ми е било. Може би защото терминът ми е в края на май, та ще започне по-късно възстановяването на стомаха. Поне живея с надеждата, че до края на ноември ще съм пушка.  Laughing

# 544
Относно кърменето: действително, както вече мнозина се обадиха, основната, да не кажа единствена, причина за разраняване на зърната е неправилното засукване на бебето. Разбира се, за него си има лек: на първо място, за да заздравеят зърната може да се прилагат кремчета от сорта на Лансинох, кремчето на Авент, но може и най-прост Дефламол или вазелин (разликата е никаква, а цената на уж специалните е много по-висока). В интерес на истината, зърната зарастват и без тях, например чрез измиване и проветряване (въздушни, а ако може и слънчеви бани).

За съжаление това е по-малкият проблем, който неправилното засукване на бебето причинява (и все пак често е причина майките да се откажат от кърменето). По-сериозният проблем са запушванията на каналче/та и, недай Боже, маститите, които могат да се развият. Почти няма майка, която да е устояла на подобни изпитания. Аз лично помогнах на една такава (с често повтарящи се мастити) и тя ми е много благодарна, и то при положение, че натискът да си спира кърмата от страна на близки, приятели и ЛЛ беше огромен.

За да е трайно лечението на разранените зърна обаче, бебето трябва да се ориентира да засуче правилно (иначе влизаме в омагьосан кръг). Някои бебета си сучат правилно от самото начало, но други трябва да бъдат подпомогнати (като му дойде времето, ще помагаме и с това, виждам, че има и други опитни майки, а аз навремето щях да се обучавам за ЛЛЛ лидер, така че имам също доста познания + опит 5 години кърмене).

За да се ориентира правилно бебчо, на първо място трябва да се провери каква е причината за неправилното засукване: дали е механична (неопитност и неинформираност на майката) или е физиологична (напр. къса горна/долна юздичка). След като се установи причината, вече става по-лесно. И тъй нататък, и тъй нататък, да не ви надувам главите предварително.

Хучавото е, че това са проблеми, които се елиминират в рамките на 15-20 дни след раждането. После вече кърменето става песен.

Инак, зърната нямат нужда от подготовка, да не говорим, че тя може да бъде и опасна, защото дори мазането им с крем, на пръв поглед невинно, може да предизвика контракцийки и пр. Да не говорим за обтриванията, които вече напълно се отричат. А моите зърна в момента са нечовешки чувствителни, не мога даже и да ги измия. Не помня някога да е било такова чудо (дори и предишните ми бременности, та аз с втората кърмех до пети месец).

А освен тва съм сигурна, че по някое време в темата ще се включи и ла лече лидер, а нищо чудно и нкк консултант. Тъй че, който иска да кърми, ще има възможност да се съветва и да успее.

Относно педиатрите: не е нужно направление от ЛЛ, защото бебето си е (чисто ново бяло, както вика малката щерка) отделно човече. Както и не е нужно лекарят, който ще изберете за детето, да е непременно със специалност педиатър. Нооо е важно да приема такива пациенти и да има възможност за провеждане на детска консултация. Просто избирате лекар и отивате да го питате склонен ли е да приеме нов пациент. Нашата не е склонна, но се надявам, че ще направи компромис за третото ни бебе. Ако не, двете ще ги водим при нея (все по-рядко вече), пък за третото ще търсим друг.

Посещенията у дома след раждането трябва да са безплатни, но това никога не се случва. Винаги искат пари, а някои и въобще не ходят (а аз и не искам да идват, срамота е - трето бебе, за второто също не исках). Аз държах да дойде у нас педиатър първия път и благодарение на връзките на свекър ми, дойде една лекарка от Майчин дом (която дори не поиска пари, сигурно услуга е връщала, както често се случва в тези среди).

По-късно си дадох сметка, че съветите ѝ относно кърменето бяха малко, хм, хм, но иначе каза хубави неща. Тогава си мислех, че дъщеря ми, която се роди 2 кила и половина, е малка, а тая жена като рече, как малка, ти не знаеш какво значи малко бебе. Тогава млъкнах и ми минаха всички притеснения относно теглото ѝ. Сега, ела да я видиш, най-висока от групата и е една жилава, атлетична (като майка си, хихи).

Аз няма да чета брошурката за избор на педиатър, защото установих, че такъв, който те устройва на пълно няма. Затова за мен основният критерий беше да ми е близо и да е що годе коректен. Избрах за голямата и после хоп и малката там автоматично.

Звездичке, аз съм още така, а вече съм 15 г.с. + 1 ден (демек карам 16-та седмица). Слава Богу, не всеки ден. А ти си нямаш лентичка, в коя г.с. си?

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 11:47 от Summert1me МadnesS

# 545
За мое голямо щастие не повръщам изобщо, става ми лошо но от 2 дена като че ли съм по добре , щом мисля за готвене  Grinning . Аз имам друг въпрос към тези които са ходили на ранен БХС и по конкретно за  4D ехографа -  в нашия период хубаво ли се вижда бебето или е прекалено рано и е мъничко и дават ли ти снимка. Питам защото на мен ми е първа бременост и все още всичко е ново за мен.Вече нямаме търпение да го видим а имаме още малко време до прегледа.

Оправяйте се бързо всички мами на които ви става лошо  Hug

# 546
Ехе момичета, много сте изписали. влизам само да кажа здрасти. то колички, то котки, то кърмене, то педиатри. Ама добре,че това за педиатрите изобщо не го знаех, че трябва да се избере преди да излезеш от болницата.

За повръщането - аз още си действам, разбира се много рано и късно вечер, през деня се държим прилично.

# 547
CieraLeon, моята информация е от преди 7 години, сега може и да не е вече така  Peace
На мен вчера ми беше адски зле, днес съм ок, даже правих милинки. Утре ще отскоча до работа, че имам да свърша нещичко, хем да ме видят колегите.
Да знаете, лях си куршум. Не вярвам в такива работи, но под натиска на семейството ми отидох. Каза жената, че съм събрала лоша енергия. Та сериозно се замислих, че не всеки, който ни се радва, го прави искрено и с напълно добри чувства.  Hug

# 548
CieraLeon, моята информация е от преди 7 години, сега може и да не е вече така  Peace
На мен вчера ми беше адски зле, днес съм ок, даже правих милинки. Утре ще отскоча до работа, че имам да свърша нещичко, хем да ме видят колегите.
Да знаете, лях си куршум. Не вярвам в такива работи, но под натиска на семейството ми отидох. Каза жената, че съм събрала лоша енергия. Та сериозно се замислих, че не всеки, който ни се радва, го прави искрено и с напълно добри чувства.  Hug

Защо не си сложиш нещо синьо или червено конче.

# 549
суеверия за бременна жена :

Ако някой прекрачи бременна жена, то тя ще роди трудно.

Ако бременната жена си мие косата и пере от Игнажден до Йорданов ден, тя ще роди трудно.

Всяка среща с бременна жена е щастлива, защото тя носи две души, върви със Света Богородица.

Ако бременната има черна вада от пъпа надолу, детето ще е момче.

Ако бременната повръща повече, очаква се момиче.

Ако зърната на гърдите на бременната са черни, ще се роди момче, ако са бели - момиче.

Ако бременната надебелее отзад, ще роди момче.

Ако надебелеят устните на бременната, ще се роди момиче.

Ако детето у бременната жена мръдне първо напред, ще е момче, ако мръдне назад - ще е момиче.

Ако детето у бременната помръдне за първи път от дясната старна - ще е момче, ако е отляво - момиче.

Ако по лицето на бременната има петна по време на бременността, ще се роди момиче, ако е чисто лицето и, ще се роди момче.

Каквото име си науми бременната преди раждане, женско или мъжко, такова ще е и детето.

Ако коремът на бременната е остър, напред, ще се роди момче, ако е разстлан встрани - момиче.

На главата на бременната се слага сол и се следи внимателно на кое място най - напред ще се пипне жената. Ако пипне носа си, ще е момче, ако пипне устата си, ще е момиче.

Ако бременната жена протяга повече десния си крак, ще се роди момче. Ако протяга левия си крак, ще роди момиче.

Бременната трябва да яде крайщника на хляба, за да добие мъжка рожба.

Когато наближи деветият месец, свекървата меси колачета и ги дава на бременната, за да е засмяно детето.

Ако бременната жена види вода преди раждането, ще и върви като по вода.

За лесно раждане е добре в последните дни бременната да носи постоянно със себе си кромид лук.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО ЕТО ТУК : http://sanovnik.bg/p-8703-%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … D0%B5%D0%BD%D0%B0 , ЧЕ ДОСТА ДЪЛГО СТАНА....

А ВИЕ МИСЛИТЕ ЛИ , ЧЕ ИМА НЕЩО ВЯРНО В ТОВА ?! Praynig

# 550
Привет и от мен  Hug
Отдавна не съм се включвала с писане, но редовно ви следя  Simple Smile Нещо не ми се пишеше  Embarassed
 welcome на новите майчета, леко бременеене  Hug
Радвам се, че очакваме две двойки близначета Heart Eyes Точно преди да си направя теста станах кръстница на две разкошни кукли.Сега на мама и е малко трудно(още са бебета), но като се поочовечат си представям колко весело ще е с малките душички  Heart Eyes
За кърменето, аз успях до 2-рия месец, този път ще се постарая повече  Naughty
А  Sick от няколко дена се завръща .Сутрин е кошмар.Закуся ли съм ок, но докато закуся... Тази сутрин хапнах кисело мляко с хляб и определено, по-добре ми понесе.Апетитът ми се нормализира, хапвам вече по- малко. От болницата излязох - 2 кг.Освен това пак от там се завърнах и болна. До вчера бях с температура и ужасна хрема.днес вече съм доста по-добре.Но нали трябва да ми е гадно, снощи видях, че пак имам зацапване.Много малко, едва забележимо, а днес и леки болки.Ако зацапването се повтори отивам на лекар, но до тогава смятам да си почивам в къщи.Лекарствата започнах да си ги пия, както ми беше казал лекарят, като се получи отлепянето.Вече 3-та седмица не мога да се успокоя, все нещо ми има  и съм на тръни Tired
Вече ще съм болничен до края на бременността.Работата и колегите много ми липсват, но пък шефката яко е изтрещяла, така че добре, че съм си в къщи Blush
За смяна на памперса ползвах чаршафчета за еднократна употреба.Сменях я на леглото, беше ми много удобно.Леглото,ако имам момиченце ще ползва старото,ето го http://www.dibobg.com/products.html Танита розовото е наше. Много съм доволна.На 2 нива е и с цели 4 чекмеджета.Люлеещо е и люлката се застопорява.Малката го ползва до 4 г и половина някъде.Ако бебчо се окаже момче, мисля да заложа пак на тази марка.
Нашата педиатърка я избра мъжът ми докато бях в родилното. Като се прибрахме в къщи и се обадихме и тя веднага дойде с една сестра.Не позволиха да им платим дори таксито.
Та такива неща.Започна да ми става коледно и сега смятам да си издиря Коледен филм Heart Eyes

# 551
.........................
Нашата педиатърка я избра мъжът ми докато бях в родилното. Като се прибрахме в къщи и се обадихме и тя веднага дойде с една сестра.Не позволиха да им платим дори таксито.
Та такива неща.Започна да ми става коледно и сега смятам да си издиря Коледен филм Heart Eyes

За педиатърката чест и прави, така е редно. Днес мъжат ми го изписаха от Токуда болница (малка рутинна операция), но по здравна каса платихме 5,80 такса (цена с фактура) и 250 лв дарение доброволно за болницата, демек това им беше цената за 1 ден болничен престои и операцията. Но от отношение думи нямам, добри са, отзивчиви, минаваха преглеждаха го по няколко пъти на ден.

За Коледа и на мен ми идва коледното настроение. така се вълнувам Simple Smile

Трябва да си потърся магазин за дрехи за бременни, защото не се събирам вече във всички свои дрехи, а само в някои.

# 552
  • Пловдив
Здравейте момичета.
И на мен още ми се гади предимно вечер и съм страшно уморена.Снощи заспах в 8 часа.После като се разсъних няма заспиване посред нощите.
За кърменето,аз голямото ни детенце не можех да го кърмя,защото той се роди много мъничък-месец преди термина и не знаеше какво да прави.Свикна си със шишето,а аз изцеждах,за да е изцяло на кърма.Така зърната ме боляха ужасно.И един ден когато вече беше на 3-4 месеца реших да го "излъжа".Сложих си от силиконовите предпазители,после ги махнах и той свикна да суче от мен.Кърмих го 10 месеца.Дано и сега (живот и здраве)да имам кърма.Тогава имах мляко за три бебета.Може би от изцеждането имах страшно много мляко.
Нашето легло е такова -
http://mal4o.com/product_info.php/products_id/730?utm_source=sho … paign=direct_link
Ползвахме го до преди 2 седмици( в юношеския вариант),сега купихме голямо и с антиалергичен матрак,че синковеца е с алергии.
Повивалника ми беше много удобен.Първо мислих да вземем обикновена кошарка и да ползвам една маса за повиване и преобличане,но мъжа ми реши да е трансформиращо и това беше много полезна инвестиция.Отгоре сложих от по-меките повивалници на чиполино  ,защото с твърдите страни не се побираше.
Шишета ползвах на Чико,за вода,чай (на Хипп п-в колики) и мляко.Имахме и едно криво шише против колики,но дали помагаше нямам спомен.
Стерилизатор пак на Чико за микровълнова,супер удобен и с едно шишенце.Но сега гледам,че малко са му променили дизайна и са го увеличили с 10 лв.
За педиатъра-не ми е взимала пари.Прегледа го след като го изписаха,обясни ми разни неща и на другия ден отидох до кабинета да ми намаже раната от секциото,за да зарасне по-бързо.

# 553
Каквото име си науми бременната преди раждане, женско или мъжко, такова ще е и детето.
Това ми хареса, ама де да ставаше така да си ги избираме...   hahaha

Миглена всеки лекар процедира различно, аз още в 6г.с. имам снимка, а от БХС имам и снимка и клипче. По принцип повечето дават, но е хубаво да предупредиш, че искаш снимка още докато те преглежда  Peace Междудругото си се вижда много ясно човечето в 11-12 седмица  Hug

# 554
Здравейте и от мен Simple Smile

За повиването , на който не му се купува цяла маса, има много удобни плотове за повиване : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10994&cat=108 , аз такова нещо ползвам, закрепя се върху самата кошара, слагаш го отгоре само когато повиваш ,после го махаш и си го облягаш някъде на стената. Аз все още го позвам , защото малкия си е още с памперс, а спалнята ни е много ниска и е много трудно ако реша там да се навеждам и да се дупя да сменям дупе.

За  кърменето и аз ползвах кремче Лансинокс, не съм имала никакъв проблем със зърната, но при нас кърменето започна и в доста късен етап, чак към 3-4 месец почна да суче от мене, преди това се изцеждах, защото нещо не му се получаваше , ама в крайна сметка бавно и славно успяхме та си се кърмихме до годинка и 3 месеца Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт