В момента чета ... 22

• 37 646
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
Тук имаше молба за линк за номинационната тема. Заповядайте на НоминациитеHug

# 196
  • на североизток от Рая
 Ще се включа в номинациите, но ми предстои да прочета още няколко книги до края на годината.
 Може пък и сред  тях да има такава, която да пожелая да номинирам.  Simple Smile

# 197
Сега дочитам "Акабадора"- благодаря ви за пореден път, невероятна книга!

# 198
  • Berlin

abs, хубава ли е "Океанът в края на пътя"? Как е в сравнение с останалите книги на Нийл Геймън? Simple Smile

Наполовина съм още и се чудя. Simple Smile Но по-скоро клоня към харесва ми. Защото например "Американски богове" никак не беше по моя вкус.

# 199
прочетох първата част и сега съм на втората на Атлас изправи рамене. Много ми харесва  Heart Eyes
Нийл Гейман е съавтор на Добрите магии с Тери Пратчет - любима книга, само това съм чела от Гейман и съм любопитна към останалото му творчество.

# 200
Напоследък реших да се върна и да препрочета отдавна четени книги и реших да започна с разказите на Йовков, тъй като много го обичам.
newsm10
Обожавам ги!
Аз наскоро четох за пореден път "Диви разкази" на Хайтов.
Сега се замислям за "Железният светилник"

"Диви разкази" четох миналата година в родилния дом.  Grinning Напролет прочетох "Акустичното гърне" на Радичков. От известно време се замислям да препрочета "Тютюн" (чела съм я като ученичка след като гледах филма. Миналата година купих на голямата щерка двата тома, ново издание).

# 201
Напоследък реших да се върна и да препрочета отдавна четени книги и реших да започна с разказите на Йовков, тъй като много го обичам.
newsm10
Обожавам ги!
Аз наскоро четох за пореден път "Диви разкази" на Хайтов.
Сега се замислям за "Железният светилник"

"Диви разкази" четох миналата година в родилния дом.  Grinning Напролет прочетох "Акустичното гърне" на Радичков. От известно време се замислям да препрочета "Тютюн" (чела съм я като ученичка след като гледах филма. Миналата година купих на голямата щерка двата тома, ново издание).

Момичета, следващите в списъка ми са - "Железният светилник" и "Тютюн", но както казах вчера - започвам с любимия Йовков.  Simple Smile

# 202
Скоро препрочетох "Тютюн" и "Осъдени души". Втората ми хареса повече, впечатлена съм и горда, че сме имали такъв талант като автора, който със сигурност по нищо не отстъпва на съвременниците си!
Сега тъкмо завърших "Уважаеми зрители" на Иво Сиромахов. Малко в повече ми дойде вулгарния стил, но определено показва реалните механизми на влияние на медиите и политиката.

# 203
  • някъде другаде
Обичам да препрочитам българските автори.

# 204
  • София, България
Дадох 2-ри, 3-ти и 4-ти шанс на "Записки под заглавката" на Сей Шонагон, но явно това четиво просто не е за мен.
Не ми е нито интересно, нито приятно за четене.
Тази култура ми е далечна и непонятна и въпреки бележките на преводача, които са по 2-3 на страница, не мога да се вживея в книгата.
Главната героиня от безразлична ми става антипатична, и когато стане това, пак ми става безразлична. Не знам какъв живот е живяла, но според мен си е умирала от скука. Като изключим напълно безсмислените за мен описания на реки, планини и равнини, които всъщност не са никакви описания, а някакво отнесено изреждане на имена, които не разбирам и няма да разбера някога, другите "събития" от живота й са свързани с дребнави неща, като примерно какви трябвало да бъдат котките, кой как се изложил и с какви стихове се затапвали с другите скучаещи особи, като разнообразието в стилистиката е никакво: облаци в небето, полъх на вятъра, разпилян вишнев цвят....
Опитах се да се хвана ако не за историята ( която за мен поне до средата на книгата я няма никаква), да се хвана за стила, но и той ми звучи като стила на петокласник, който си е смукал от пръстите, за да скалъпи някакво съчинение. Чела съм доста по-добри описания на природата и животните от деца във 3-ти клас.
И за да завърша излиянието си и края на мъките си в неин стил:

Колко е хубав вишневият цвят,
Много по-красив от този на крушата,
когато спреш да четеш за него!

На мен книгата много ми хареса, но си иска предварителна подготовка, за нея. Първо изчетох внимателно 30те страници увод, с който ми стана ясно защо е написана книгата по този начин, разни подробности за епохата, за книгата, какво всъщност означава това произведение за средновековния японец и колко е ценено в наши дни (първата жена - автор, първата книга за и от аристокрацията на народен японски, а не на запазения за творчество китайски). После си я изчетох с кеф и ми беше много интересна, а даже и доста неща научих, което вече беше неочакваното.

Аз си чета на телефона "Долорес Клейборн" МНОГО ми харесва. Някъде бях срещнала коментари, че стилът бил странен, на мен ми харесва и не ми пречи.

# 205
Приключих с "Момчешки живот" на Робърт Маккамън и сега ми е едно такова особено и хубаво. Иска ми се да остана сама някъде, на тишина, за да мога да помисля и да почуствам.... Simple Smile. И ми се щеше да не бях чела последната глава на книгата, за да не ми е чак толкова сладко-горчиво Simple Smile. Но - след дъжд качулка, както се казва!

# 206
Мона Лиза, и аз четох увода. Той ми беше най-интересен от цялата книга, всъщност половин- защото не я довърших.
Сигурна съм, че повредата е в моя телевизор, тъй като не виждам друг в Goodreads, който да й е дал по-малко от 3 звездички, а на мен и две не можаха да ми се откъснат от сърцето.
Дръпнах си филма, за да видя все пак дали него бих изгледала до края.

# 207
Аз съм на "Проницателят" Simple Smile

# 208
Прочетох
Страхотна книга, жалко , че не е филмирана , много динамична , действията се развиват много бързо , без грам мудност. Кървави гладиаторски битки, любов , интриги , много пълнокръвни герои .
Ще помисля какво да чета и ще пиша , но ще сменя малко жанра и след това ще продължа с втората книга на трилогията  Wink

# 209
  • София
Чета "Вино от глухарчета"
Бредбъри е цар на метафората,такива сравнения-уникални Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт