В момента чета ... 22

• 37 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Den Haag
Започвам :

# 376
Аз пък започвам ""Приключенията на Оливът Туист" Wink

# 377
  • София
Чета от няколко дни "Стъкларят от Мурано" на Марина Фиорато. Не успява да ме грабне тази книга - линията на сюжета, която се развива в наши дни е съвсем банална и предсказуема. Интересна ми е единствено технологията за ръчно изработеното стъкло. Не съм я оставила само, защото не обичам да зарязвам книги недочетени...
След тази книга не бих посегнала към друга на Марина Фиорато.

Аз четох преди няколко лета "Тайната на Ботичели" от същата авторка. Пълна загуба на време... Много зле. Елементарен похват за супернепретенциозни читатели... (Дала съм само една звезда в гудрийдс, мисля, че рядко съм попадала на книга, която да се оцени само с толкова...)

# 378
  • София
По препоръка на мъжа ми започвам "Селестинското пророчество".

.

Петя, моля те споделяй текущо, че една приятелка непрекъснато ме врънка да я чета, а аз не знам защо, но все се дърпам  Laughing Все нещо повече ми се чете от нея  Blush

# 379
  • Варна
По препоръка на мъжа ми започвам "Селестинското пророчество".

.

Петя, моля те споделяй текущо, че една приятелка непрекъснато ме врънка да я чета, а аз не знам защо, но все се дърпам  Laughing Все нещо повече ми се чете от нея  Blush
О, с това и мен ме бяха прекарали преди време. Кошмар е най-малкото, с което може да се опише. Блудкава ню-ейдж философия, с още по-блудкаво описание.
Правописните, наборните и смисловите грешки също не допринасяше за по-доброто възприемане на печатния текст. Отказвам да нарека това нещо роман.
П.С. Имаше също толкова малоумен филм по книгата. И него се прецаках да гледам, поради добрината си и желанието да давам втори шанс.

# 380
Благодаря за всички мнения относно "Аз преди теб"!  Hug

# 381
  • Ямбол
А прочелите "Аз преди теб" биха ли споделили дали е много тежка книгата?

Да, тежка и истинска, защото е самият живот. Само "прелистващи" хора, биха я определили за леко четиво. Но пък хора разни. Който не се е грижил за болен човек, няма да я оцени изобщо. А тук става въпрос и за любов, освен цялата човешка мъка ... Нина, лично аз ти я препоръчвам! Ще те трогне!
Имам няколко въпроса.
Какво значи"прелистващи" хора?
Как определяш хората според мнението им за книги?
Само който е гледал болен човек ли трябва да чете, че да оцени?

За мен книгата е лека, но не приятна. За мен историята е типична комерсиална, която да играе по чувствителните струни на хората и нищо повече. Нереална е, невъзможна.

# 382
  • Benelux / Varna
Лили, аз пък не съм съгласна, че историята е нереална и невъзможна! Напротив историята е точно такава какъвто е и живота ни. Ако ти не си се сблъсквала с нещо подобно, това те прави само късметлийка! Защото живота ни е точна такъв низ от болка и трудни решения.
Историята е истинска и много разчувстваща, но в същото време е наблегнато на по-позитивните неща , което лично на мен ми хареса. Жалкото е, обаче че когато подобен род трагедии настъпят човек трудно приема нещата по този начин.
Това се случва всеки божи ден под много покриви. Когато подобна участ  достигне теб или близък, си променяш изцяло светогледа. Няма начин това да ти се струва невъзможно и нереално. Ако имаш предвид завършека , ще спомена че това, че в България не се случва, не значи че по света не е практика. Страната в която живея, дори е известна с този род туризъм.

# 383
В момента чета "Мусаши" - Ейджи Йошикава. Още съм на около 100-ната страница, но определено очаквах повече!

# 384
комерсиална , нереална , невъзможна , ?  ooooh! та кое му е невъзможното ??? да си болен ,или да си влюбен ,или и двете  Laughing Книгата е страхотна и това са неща точно от живота, реалността , мммм не съм съгласна с Лиляна

# 385

заинтригувана съм , ще споделиш ли впечатления, от "Пътят на промените"   Heart Eyes  автора Simple Smile
Още съм в началото, но съм очарована от стила на Йейтс. Истинска наслада е да го четеш.

Да, така е. Благодаря за мнението, ще се сдобия с тази книжка, ммм, поколедному ще е май;-) А ти може да "пробваш" другата му - също много ме беше впечатлила и увлякла  Hug

# 386
  • Варна
Аз я имам. Чакам подходящото настроение, с което да я започна. А и да ми поизбледнее малко филмът.

# 387
  • Ямбол
Аз съм съгласна и уважавам всички мнения. Всеки читател различно взима от всяка книга и съответно има различни мнения. Ето в съседната тема се мъчат да ни убедят, че нюансите са върхът на литературата и няма по интересно четиво от тях. Не видях никой да определя хората според това какво четат, какво обичат да четат, какво не харесват, дори за бозата и недоразумението наречено 50 нюанса.
Затова попитах, като как ме определиха като някаква, щом имам определено мнение за книга и как разбраха как чета, колко болни съм гледала и дали съм попадала на такива?
Неразумно е просто. Може да не сте съгласни с мнението ми, но не и да ме определяте като някаква и да гадаете за моите преживявания.

# 388

За мен книгата е лека, но не приятна. За мен историята е типична комерсиална, която да играе по чувствителните струни на хората и нищо повече. Нереална е, невъзможна.

Всъщност мен и това ме интересуваше - дали историята с болестта не е преднамерено и самоцелно използвана за по-мелодраматичен ефект или книгата си има и други достойнства. Иначе в живота всичко е възможно.

Например този филм не намерих сили да го изгледам, а е на подобна тематика:

http://www.imdb.com/title/tt0369702/?ref_=nv_sr_1

# 389
Прочетох "Три желания" - Барбара Делински 3/5
Продължавам да се боря с "Дъщерите на Рим" , определено ще вляза в Рекордите на Гинес за най - бавно четяща книга  Tired

Пуфанке , изтрий малко пощенската си че не мога да ти пиша  Hug

Общи условия

Активация на акаунт