В момента чета ... 22

• 37 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Който може, да прочете Дата Туташхия. Много хубава книга. Като по-млада се бях влюбила в главния герой. За съжаление сега е доста трудно да се открие, но си заслужава всяка минута Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 526
Който може, да прочете Дата Туташхия. Много хубава книга. Като по-млада се бях влюбила в главния герой. За съжаление сега е доста трудно да се открие, но си заслужава всяка минута Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Ако някой проявява интерес...

https://www.dropbox.com/sh/49g4l7tdvagtnng/Ijo-mkz6Ge?dl=1

Скана е с лошо качество, но се чете...
Файловете са *tif...

# 527

Ако някой проявява интерес...

https://www.dropbox.com/sh/49g4l7tdvagtnng/Ijo-mkz6Ge?dl=1

Скана е с лошо качество, но се чете...
Файловете са *tif...
+ 1
Аз я издирих в хартиен вариант, защото ми е една от любимите книги.

# 528
Аз си я свалих. Чете се . Peace
Благодаря ти !   bouquet

# 529
  • София
В момента чета "Парфюмът. Историята на един убиец" Съжалявам , че я започнах Sad интересна ми е, но е ми е много страшна.Най-вероятно няма да я продължа.Преди нея прочетох "Алхимикът"-приятна за четене и много успокояващо ми действаше  1swing

Преди малко си купих "Парфюмът" за 4 лв. От сергия за антикварни книги,защото бях чела много хубави отзиви тук.
Но много ли е страшна?
Някой беше питал за "Да убиеш присмехулник" - четох я скоро. Хареса ми,но не съм много впечатлена.. идеята, замисълът и смисълът ми харесаха,но все чаках да се случи нещо повече, струва ми се,че можеше да има повече събития,повече действие. Но като цяло ми хареса.
Това е моето мнение,а не съм голям разбирач Grinning

# 530
  • Пловдив
Мисля , че при "Парфюмът. Историята на един убиец" точната дума не е страшна /по-скоро леко психарска и извратена/. На мен лично ми хареса.

# 531
  • Варна
Хубава книга е "Парфюмът". Нищо страшно не прочетох в нея.

# 532
_dexter_ , доколкото разбрах "Герои" не е част от "Първият закон".

"Герои" е история за Севера и Юга след края на войната от "Първия закон". В началото е даден списък с героите, участващи в повествованието и те са точно така, както ги оставихме след "Последният довод на кралете".
Значи май е по-добре да продължа с Герои-те, вместо с Отмъщение-то  newsm78 ....
Тай като херцог Орсо не беше въобще централен персонаж в "Първия закон", а сега прелистих "Герои" и там са Баяз, Кучето, Дау Черния, Горст и т.н.

Kally May, историята в "Герои" е 9 години след Турнира (малко понапреднах с четенето Simple Smile). Струва ми се, че има някаква интрига със Стирия (загатната от Баяз в едно изречение), та може би затова "Отмъщението..." трябва да се чете първо. За съжаление аз я нямам, така че си продължавам с "Герои" -те и войните Simple Smile.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 08:22 от _dexter_

# 533
Днес приключих със Спасителят в ръжта на Селинджър. Нааправо не знам какво съм си въобразявала за тази книга...вероятно, че ще е някаква много сериозна класика или нещо такова(заглавието ме накара да направя тази асоциация). Чета, чета и си викам, абе това да не е някаква шега, или да съм почнала друга книга по погрешка(с четец съм), какви са тия писаници, какво е туй чудо.  Crossing Arms Е, прочетох я за нула време и се питам, как се пише нещо толкова простовато(не казвам, че няма послание и така нататък), цели 10 години. Да не говорим, че на всяка втора страница думите: "копеле", "престуванковци" и "ми се доповръща" неизменно присъстваха. Тъй де, класика!

# 534
  • София
Ми то и Буковски, и Керуак, и Хенри-Милъровият "Сексус"  се водят "класика", ама нещо не са ми по вкуса...   Tired
Да спомена и "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" ... също "класика" Blush

# 535
Днес приключих със Спасителят в ръжта на Селинджър. Нааправо не знам какво съм си въобразявала за тази книга...вероятно, че ще е някаква много сериозна класика или нещо такова(заглавието ме накара да направя тази асоциация). Чета, чета и си викам, абе това да не е някаква шега, или да съм почнала друга книга по погрешка(с четец съм), какви са тия писаници, какво е туй чудо.  Crossing Arms Е, прочетох я за нула време и се питам, как се пише нещо толкова простовато(не казвам, че няма послание и така нататък), цели 10 години. Да не говорим, че на всяка втора страница думите: "копеле", "престуванковци" и "ми се доповръща" неизменно присъстваха. Тъй де, класика!

Чела съм я на 19 и сън не ме хващаше тогава, дни наред.
След това я прерочетох на 30  и честно казано не ми въздейства особено. Просто за тази книга си трябва подходящото време.

# 536
  • на североизток от Рая
Хубава книга е "Парфюмът". Нищо страшно не прочетох в нея.

И аз не усетих нищо страшно. Една от любимите ми книги е. Аз като я чета, сякаш усещам ароматите заедно с Грьонуй. Така е написана, че живея в нея. Чела съм я два пъти, ще потретя.

Ама то кой както се настрои.

# 537

"Публикувана за първи път на 16 юли 1951 г., книгата се превръща в една от най-заклеймяваните в историята на САЩ. Дори в 21-ви век тя все още предизвиква противоречия заради езика, който ползва, либералните разбирания, сексуалната освободеност и нежеланието на 16-17 годишните да се съобразяват и живеят с общоприетите норми на обществото. Въпреки че е отпечатана като книга за възрастни читатели, в днешно време тя е част от задължителната учебна литература, изучавана в училищата във всички англоезични страни."
        Уикипедия

Като ученик четях всичко друго, но не и предвиденото от образователната система...
После си наваксах... Mr. Green

# 538
  • София
Вие тук сте на друга вълна, но аз да се похваля, че си имам "Мостът на Дрина", подредена да ме чака и скоро ще я започна! Книгата е стара, единствена бройка на Столична библиотека. Имам чувството, че ще е много сериозна книга.  Simple Smile

# 539
  • София
_dexter_, благодаря ти   bouquet !
В читанката я има "Отмъщението на Монца" - можеш да си я свалиш, ако ползваш ел.четец.

Да спомена и "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет" ... също "класика"

Това е една от малкото книги, които не съм дочела до края - абсолютна скука и безкрайна досада  ooooh! ! Сигурно си е класика, след като я помня, но определено не с добро  Naughty !

Общи условия

Активация на акаунт