ВМ-НВХ, част 67

• 35 864
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Да, Краси, хората не стават инсулиноворезистентни или диабетици от плодове. Ако само плодовете са им кусурът на храненето, тогава нямаше да има проблеми. Както, между другото, се твърди, че ако нямаше рафинирано брашно и бял ориз, и ако нямаше захар извън плодовете, хората също нямаше да имат толкова проблеми. Белята започва точно от захарта под формата на храни и напитки със захар и също от бялото брашно, белия ориз. Друга причина е страхът от мазнините, т.е. намаляване и на дела им в храненето, и заместването на животинските с ненормални растителни (тук, освен маргарините, е и слънчогледовото олио, защото преди да започне екстракцията му във фабрики, хората не са консумирали такива количества слънчоглед, че да постигнат толкова висока консумация на точно този вид мазнина). Трета причина е акцентирането върху въглехидратите като макронутриент, защото били много важни и необходими и за мозъка, и за енергия, а и освен това били диетични, не се пълнеело от тях и не водели до сърдечносъдови заболявания Rolling Eyes Ето така е създадена епидемията от затлъстяване, диабет, ССЗ, рак и Алцхаймер (разбира се, допринася и преминаването към по-заседнал начин на живот и все по-голямо улеснение в ежедневието, кактои все по-лесен достъп до все по-евтина джънк храна). Плодовете не са виновни, но плодовете стават опасни в контекста на налично вече метаболитно увреждане.

Благодаря ти за този отговор.    Simple Smile

.... Краси ..........................не се храни като нас, не "изповядва" нашите разбирания........
Разликите между моето и вашето хранене е, че аз не ям месо и 2-3 пъти в месеца ям въглехидрат под формата на картофи/кафяв ориз/киноа/паста/булгур/леща/батати.А, и не "бягам" от плодовете....
А не "изповядвам" вашите разбирания относно диетичния "прочит" на ВМ НВХ, а не начина на хранене.Никога не съм била фен на диетите, няма и да стана.Когато започнах промяната в храненето си, съм търсила начин, способен да се поддържа цял живот, или поне много дълго време.А диетата, каквато и да била, не е такъв, предвид ограниченията от най-различно естество.
А "изповядвам" напълно разбиранията, че въглехидратите, особено рафинираните , са отрова (като изключвам плодовете, не ги смятам за манна небесна, но както и Cioccolata написа, за здравия човек те не са проблем), и мазнините са необходими на организма.

Краси може да си мисли че е имала хранителна зависимост, но реално не ми се вярва наистина да е било така.
Имайки предвид това описание
http://www.dieti-otslabvane.com/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D … D0%BE%D1%81%D1%82
съм била един от най-тежките случаи.Можех да ям по цял ден.....почти без прекъсване да дъвча нещо.....някой назад писа, че е видял мои снимки ,е, там си личи колко "не съм би "зависима" от храната....снимките са от бала на големия ми син, 1 година след смъртта на майка ми.
Аз и досега съм зависима от храната.Просто замених некачествената с качествена такава.

Цитат
Да не би вегетарианците да се съобразяват с призивите на хората да разрешат на децата си да ядат месо? Twisted Evil Не
Моите синове ядат месо.Мисля, всеки трябва сам да решава какво да яде от полезната и добра храна.   Simple Smile

Относно разнообразието:
вместо една такава чиния
Скрит текст:

предпочитам
Скрит текст:

Скрит текст:
Съжалявам, че не отговорих на всички, но не толерирам агресията и цинизма, затова подобни постове оставям без коментар.
Но, за успокоение на духовете, ще намаля писането до абсолютния минимум.Както писах преди няколко теми, в темата взема превес диетичния уклон, прекалено много се пише/говори за ограничения, рестрикции, калории, сметки, а това, искам или не, ми влияе.Не искам да мисля за храненето като диета, защото това пречи на целта ми.
Затова, ще съм незабележима.    Laughing

# 151
...
 И доброто прасе мама за да не хвърли ядене, вземе че го изяде. ...

ето от тук трябва да започнеш
и аз бях така, научена от нашите, че храна не се изхвърля  Joy

това, което ми помогна, е един постинг тук някъде из форума преди години
ще се опитам да го цитирам по памет:
"реших, че повече няма да бъде кошче за буклук"
до тогава не осъзнавах, че наистина се отнасях със себе си именно по този начин
този цитат ми помогна да го осъзная и да превъзмогна трупаното с години чувство за вина, ако остане храна
мотото ми оттогава е: "по-добре в буклука отколкото на корема и д-то"
ела да видиш сега как не ми пука като изхвърлям
и спрях да се обвинявам
даже категорично смятам, че моите са виновни, защото в магазина са ненаситни и се купува в големи количества и после решават, че им омръзва едно и също и си купуват нещо друго и така храната остава
ми сори, като е така, заминава в буклука
пробвах да им дам като сума колко се изхвърля така заради тях
не се трогнаха
тогава защо аз да се трогвам пък  newsm78

дано намериш и ти твоята мантра, която да ти помогне да излезеш от такова отношение към самата себе си

а за децата, не знам какво да кажа
неприятно, че така те излагат
сигурна съм, че даже да им готвиш всеки ден каквото обичат, пак ще намерят начин да те изнудват

относно сладките запаси, аз съм против такива в моето семейство
предпочитам аз да направя сладкиша, крема, бонбоните
а и ти както имаш момченца, можеш да ги включиш в тази дейност
при  мен поне синчето спря да се тъпче, след като помага напр в правенето на трюфели или кокосови топчета - хем желанието му за такива неща намалява, защото са правени от добри продукти, хем иска да ги има за 20 дни вместо за 5 (примерно)
но пък тук сме улеснени и от факта, че няма къде да си купи сам
мързелът му е в повече и няма да вземе рейса или да мине 2км до магазина за едни вафли примерно

успех още веднъж

аз вчера правих телешки дроб в масло
нарязах на тънки филийки и гиприпекох в горещо масло
само че те се надуха и станаха дебели и се виждаше, че отвътре са сурови, затова ги разрязах по средата и изпекох и вътрешната част
станаха мммм

# 152
Хе-хе, Краси, от двете показани чинии винаги ще предпочета първата Peace А втората може да отиде като допълнение към първата, ако съм наистина много гладна Sunglasses

W'A'S'P', аз го имам този проблем с пазаруването - не само на храна, а на всичко, което в момента, под влиянието на импулса, ми се стори привлекателно: и дрехи, и козметика. Увличам се, купувам по-голямо количество, а после се чудя кога и под каква форма да изям купеното, за да не му изтече срокът ooooh!

И друг проблем имам: често ми се иска да си купя мъничко, за да опитам, например 1-2 слайса маасдам, а не 7, колкото са в опаковката. Но опаковката е със 7, така че купувам, макар че знам, че не ми се отразява добре да ям много маасдам Embarassed И понеже съм купила, си го изяждам и си страдам ooooh! Иначе трябва да хвърля. Също един испански хамон, много вкусен, от Лидл: и той е със 7 слайса, а аз искам 1-2, не повече. Доста е солен, а и ми отваря апетит, така че не искам да изям цяла опаковка. Но как да купя само 1-2 слайса? Купувам цялата опаковка Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 10:03 от Cioccolata

# 153
...

Относно разнообразието:
вместо една такава чиния
Скрит текст:

предпочитам
Скрит текст:

....Както писах преди няколко теми, в темата взема превес диетичния уклон, прекалено много се пише/говори за ограничения, рестрикции, калории, сметки, а това, искам или не, ми влияе....

че ти сама си поставяш рестрикции
я се виж как заместваш една нормална порция с два резена домат
това ако не е рестрикция какво ли е

само рибената снимка е горе-долу нормално количество храна

и да го кажа още веднъж
грам не си разбрала защо понякога се налагат сметки и ограничения

и моля престани да объркваш хората тук
разбрахме отдавна какви са ти идеите, а те не съвпадат и грам с тези на темата тук
благодаря

и последно
от снимките ти е видно, че имаш късмета да трупаш предимно на корем
което означава, че с една въгл. рестрикция (твоята омразна дума знам) ще можеш успешно да пребориш тази визия, стига да искаш да излезеш от собствената ти стигма за рестрикциите

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 10:08 от Анонимен

# 154
joya, извинявай и на мен ми стана забавно първоначално, основно, защото детето ми е още малко предполагам  Simple Smile след няколко години предполагам ще съм на подобен хал, живот и здраве. Съвет не мога да ти дам, освен да се присъединя към W'A'S'P просто да започнеш да изхвърляш храна с чиста съвест. Аз вече го правя, основно гледам в магазина да не се взема нищо, за което знам, че ще свърши в коша, но когато не успея, заминава и окото ми не мигва.

От седмица имам уред за бавно готвене и съм доволна, исках да сложа джолан, но не намерих като пазарувахме, та пак карам на гърди и бекон, но месото се топи като го извадя. Правих и кюфтета по чирпански миналата седмица и те станаха. Сега съм приготвила една тиква да добавя към бекона, та ще търся рецепти. Но на фона на фурната ми, която пече само на ужасно силни градуси, с този уред се родих Simple Smile

# 155
Едно предупреждение за домашните туршии и мляко, купувани от баби по пазарите:

http://marica.bg/%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0% … 8-news171341.html

Краси, аз не мога да се наям с показаното от теб в част от снимките.  Peace Храна тип гурме от по 3 бобени шушулки, 1 клонка и няколко листенца, красиво и естетично поднесени - това е като меню за манекенка-анорексичка. Кой може да се наяде с 3 грахчета и малко детелина?

# 156
  • Бургас
ще пиша и после ще ви дочета,че иначе като правя обратното все се вписвам с неща обсъждани по-назад
явно всички тук са ни довели и събрали едни и същи причини,всяка една от нас може да се оприличи в историята на другата
по въпроса за дояждането,да не се хвърля,виждам че тук почти всички имаме този проблем,аз от скоро правя така,макар за мен да хвърля храна е нещо като голям грях  Joy  го правя вече.рядко но гледам да е съзнателно.В смисъл,взимам това ,което е за дояждане и започвам да си разсъждавам на ум:Защо да го ядеш това,то ти вреди,виж колко много постигна ,здравето ти е по-важно,другите не го изядоха,ти да не си прасе,него прави,за теб даже е по-зле,на теб ти влияе зле и на здравето,не прави компромис със себе си,хвърли го,нищо ценно не изхвърляш,няма защо да имаш угризения,тази храна за теб е отрова....тук вече съм хвърлила в коша и с доволна усмивка и бистър ум си казвам...ето това е първата крачка,щом можеш да го направиш веднъж,ще го направиш и следващия път
 hahaha  и така момичета ,това е моя начин,не го правя винаги,само когато мога,че понякога все пак решавам да доям  Laughing  ,но с всеки път става все по-лесно,защото за мен на всяко ново нещо,което искаме да въведем в живота си трябва да гледаме като навик,а за един такъв се иска 40 дни всеки ден за да се превърне в такъв.Аз приемам това,което правя като тренировка  Grinning  за следващата стъпка към изграждането на новия ми навик
Хубав и слънчев ден ви желая!

# 157
другият начин е вместо да се хвърли, да се прибере в хладилника и да се забрави
и след седмица се изхвърля с чиста съвест, че вече не става за  консумация

Laughing

# 158
  • SA
Краси, ВМ-НВХ е начин на хранене за цял живот, перфектен за много хора. Това, че подобно хранене не се вписва в твоите представи за нормално хранене, си е твое лично виждане, в което няма нищо лошо, стига да не се опитваш непрекьснато да обясняваш на хранещите се по този начин колко са в грешка.
Не виждам и повод за раздразнение, заради различния "прочит" на режима, както го наричаш. Ами в темата пишат момичета от различна вьзраст, здравословно сьстояние и проблеми. Естествено, че целите на една здрава жена на 20 години ще са различни от тези на друга на 50 години с куп хронични заболявания. Но пьк не виждам нищо лошо в това всеки да сподели своите конкретни проблеми, или дори да се похвали с нещо, в случай, че няма такива.
Режимьт е доста либерален и всеки е в правото си да го спазва в контекста на собствените си виждания, цели и особености.
От снимките, които си постнала, не бих избрала никоя, ако имам избор и ако тези кебапчета са закупени готови от бьлгарски магазин. ( може би само рибата от последната, но поне 2-3 такива порции ще ме нахранят).  Simple Smile
Предпочитам ето такова нещо:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 13:43 от kameloth

# 159
  • София
И на мен не ми се вярва, че Краси може да се нахрани и да се чувства сита поне 3 - 4 часа след такова ядене.

другият начин е вместо да се хвърли, да се прибере в хладилника и да се забрави
и след седмица се изхвърля с чиста съвест, че вече не става за  консумация

Laughing

Това много ми хареса  Laughing

Аз хвърлям без проблем, само да не ме види мъжа ми, той е по нехвърлянето на храна.  Laughing

Кам, това, което предпочиташ ми е от най-най-любимите неща още откак се помня, не откак съм на режима  Heart Eyes Обичам месо, при това по-шаренко  Mr. Green

# 160
е тва се казва вкусотия, кам
иде ти направо да храбнеш ножа и вилицата

# 161
Краси, с най- мили чуства го пиша и последното нещо, което искам е да те засегна- наистина ли се храниш по толкова малко и изглеждаш така? Защото аз с една салата без месо не мога да се нахраня и след 2 часа съм пак гладна...  Ако нямаш проблем с кг-мите заради здравословен проблем/ не съм обърнала внимание, ако си споменавала/, нещо не ми се връзват нещата... Казвам го като човек на 26г, който от 10г все на диети...

# 162
  • София
Със салата най-много да не съм гладна 30-40 мин, мах.
Виж със салата със 100 мл зехтин + 100 гр. сирене, мога да издържа и цял ден  Heart Eyes

# 163
  • Бургас
 kameloth,обещах да пиша за моето "проучване" и лично аз смятам от моя страна това да е последното обяснение от моя страна към Краси,че и без това прекалено много внимание и обърнахме
Аз имам подобна история като на Джоя относно готвене и неядене,само дето при мен семейството не са ми виновни,а аз просто много обичах да готвя,а после не се изяждаше,та от както ми се наложи да спазвам хранителен режим и съответно да готвя отделно и за тях ,започнах да се замислям,че това не е ок за мен,защото аз не хапвах от тяхната храна,защото знаех какво ще ми причини,но дълго време не осъзнавах,че това да се сдържа да не го направя ме караше да хапвам огромни количества режимна храна,което пак водеше до лоши последствия ,така че и съчетано с лятото и желанието ми да не съм само около печката(макар за моето хранене поне не успях да избягам от това) взех решение да не готвя,всеки да се спасява.Много добре ми се получи,но тези дни от както съм ограничила въглехидратите съм завишила контрола и се чувствам и доста положително настроена  Laughing  та взех да имам желание за много неща ,включително и да сготвя за семейството си  hahaha  Та,направих месо с грах,сгъстено с брашно
Сега Краси сигурно се чуди,какво общо има с всичко изписано до тук,че я споменавам.Та,хапнах си аз вечерята режимно,дойде време да разтребя масата,в чинията на детето имаше 3 с.л.грах и аз вместо да го хвърля се подведох от постоянните натяквания на този и онзи,включително и на Краси и си викам айде ,ще хапна 3 лъжички,хем няма да го хвърля,хем да съм си хапнала и грах,че човек има нужда от всичко(най-голямата глупост и заблуда за мен) и ......познайте,отдавна по-лоша вечер не съм имала,супер силни газове,за вечерта ходих по г-ма н-да поне 4 пъти (като не говоря за р-во),отивам уж газове,ако седна с газовете и се изх-дам,като това беше придружено и с малко кръв,а кръв не съм имала от януари  #Cussing out
А сега Краси ако все още след моя разказ ще ти е чиста съвеста,продължавай да пълниш главата на новите с товите разсъждения.Аз приключих,повече не очаквай от мен лично обръщение,ако искаш коментирай,аз няма да отговарям.Нищо лично към теб,убедена съм че вярваш на всичко,което си писала и продължаваш да го правиш,защото и идея нямаш какво ние на нас,за да успееш да проумееш,че за нас някои храни дори в малки количества могат да имат ужасен ефект,плюс това,че както много кратно момичетата и най-вече W.A.S.P ти казват ти по някои твои си причини изкривяваш думите ни и ги вадиш от контекста
КАЗВАМ КРАЙ
ТЕМАТА НИ Е ПРЕКРАСНА,МЕН НЕ МЕ НАТЪЖАВАТ ПОСЛЕДНИ СПОРОВЕ(АКО ИЗОБЩО МОГА ДА ГИ НАРЕКА ТАКА),ТЕ СА НЕИЗБЕЖНИ ПО ФОРУМИТЕ
ЕДИНСТЕНАТА ПРИЧИНА ДА КОМЕНТИРАМ Е,ЗА ДА СЕ ИМА В ПРЕДВИД ОТ НОВИТЕ,ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ОТ ТЯХ Е ТУК С ЦЕЛ ЗДРАВЕ,ПОДОБНИ КОМЕНТАРИ НАИСТИНА МОГАТ ДА СА ПОДВЕЖДАЩИ И НЕЗДРАВОСЛОВНИ
за мен Ули е казала най-точно,уникална ни е тамата,нека има всякакв хора в нея,аз нямам против

# 164

снимките на Красимира са от преди 5 години
а и много предубедено я четете

joya прехвърляй част от супата в по-малък съд
и като нарежеш едно картофче ще доуври за 20 мин
и изобщо готви в малки съдове за по едно хранене

Общи условия

Активация на акаунт