Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 24

• 63 423
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Привет!
Интересува ме въпроса с яслите. Кога споделихте с персонала, оставяте ли помпичка там, как се отнасят те към децата? Мартин прави спазми като се разболее, аз веднага го спирам, но си мисля тези дни дали не е редно да ги уведомя. Притеснявам се да не кажат че не може да посещава ясла или пък да го връщат за щяло и не щяло, само защото има специфичен проблем. Дайте насоки!

# 31
  • София
Привет!
Интересува ме въпроса с яслите. Кога споделихте с персонала, оставяте ли помпичка там, как се отнасят те към децата? Мартин прави спазми като се разболее, аз веднага го спирам, но си мисля тези дни дали не е редно да ги уведомя. Притеснявам се да не кажат че не може да посещава ясла или пък да го връщат за щяло и не щяло, само защото има специфичен проблем. Дайте насоки!

Аз съм уведомила персонала. Помпички не ползваме, защото пристъпите й не са спонтанни , а в следствие на вируси. Много рядко се е случвало да направи пръстип без да е болна, веднъж след посещение в зоопарка. Но пристъпи на задушаване и невъзможност да си вземе въздух, слава богу, нямаме! Според мен си уведоми персонала, те нямат право да се отнасят различно с него. Ако сте с телк 50% подаваш молба при директорката да те освободи от таксата.

# 32
И ние правим спазми при вирусни инфекций само , но съм предупредила персонала, помпа и лекарства не съм занесла , ние живеем на сто метра от градината и ако се наложи бърза реакция ...ще сме наистина такива. Сега не ходя на работа и го взимам наобяд . Тошко много се поти по време на сън и да го оставям за едно следобедно спане , колкото да изсъхне на себе си ...не ми се нрави. Знам колко ги преобличат и гледат там - видяла съм и съм чула....,а и съм забелязвала че дрехите в раничката не са пипнати , а те ми казват че са го преобличали.

# 33
Привет!

И моето дете е с астма и посещава от няколко месеца ясла - предупредила съм персонала, защото в началото все ми казваха, че кашля - ами, да,кашля почти целогодишно - вече не го правят на въпрос,разбрали сме се да ми звъннат веднага, ако започне да кашля пристъпно. Случвало ми се е само веднъж до сега - след като вкарах сушилника с прането една вечер в стаята (да ме пита човек с кой акъл  Embarassed..., но това е друга тема) . Иначе в документите му за прием пише диагнозата. Аз го спирам при първи съмнения за наближаващ спазъм, иначе си пием всеки ден вкъщи лекарствата преди/след яслата

# 34
 хоп и аз да се цопна в новата тема Laughing
Дано се напълни само с хубави новини и никакви проблеми около децата!

Моето дете посещава ясла, казах на персонала веднага след като й поставиха диагнозата. Аз също имах проблеми с подкашлянето, но се разбрахме да не го правят на проблем.

# 35
Имам си астматик-пубер, копирам ви тази статия,на мен ми беше интересна-автор е доц.Ходжев

http://inspiro-bg.com/dobriyat-loshiyat-i-zliyat-fenotipi-pri-hobb-i-astma/

# 36
Децата с астма освобождават ли се от ваксини или ваксините им се отлагат? Изобщо има ли значение за имунизациите това дали детето е с астма? Питам защото дъщеря ми е правила много тежка реакция към последната поставена й ваксина (МПР), но д-р не го отбеляза в картона й, също така преди две години й давах респивакс и направи такъв пристъп....
Каква беше реакцията след тази ваксина,че и на нас ни предстои? И въобще има ли някой наясно с ваксините,има ли ваксини които не се бият при астма и какво означава че се бият в клинична ремисия както е записано в наредбата за ваксините-детето да не е имало отдавна спазъм или в момента да не е със спазъм?
Благодаря ти за инфото за доктора ,значи не ни върши работа щом не работи с касата!
А някой има ли мнение за доктор Янкова от Детската клиника на Александровска болница ?

Реакцията беше следната: вдигна много висока температура (41), която поддържаше 5-6 дни, след което изкара "псевдо морбили", което накрая се оправи с много инжекции орбазон. Наложи се 6 месеца да пазим диета и да примаме противоалергични.

# 37
И въобще има ли някой наясно с ваксините,има ли ваксини които не се бият при астма и какво означава че се бият в клинична ремисия както е записано в наредбата за ваксините-детето да не е имало отдавна спазъм или в момента да не е със спазъм?
Много е относително и зависи кой питаш. Ако питаш ЛЛ, най-вертоятно ще ти каже, че няма проблем.
На мен лекари-специалисти са ми казвали, че или трябва да се отложат до 5 г., или да не се ваксинира изобщо. В много случаи астмата е предизвикана от ваксина.
Комисията за освобождаване в София не иска да освобождава, но може да даде отлагане с 6 месеца.

Ммм, да, сигурно... След поставянето на ваксината МПР, започнаха пневмониите и бронхитите при детето ми и астмата... Жалко

# 38
 Здравейте записвам се и аз да следя темата. Поглеждала съм отвреме навреме докато все още бяха само със съмнения за астма, но след като преди седмица ни поставиха диагнозата - бронхиална неалергична астма се записвам и аз тук. При нас по-сериозните проблеми започнаха с яслата. Тръгна на 1 и 10 мес. Първо ни споходи един отит, за който разбрахме късно просто защото нервността и ревовете нощно време отдавахме на стреса от яслата. После при всеки сополи, които се появяваха най-редовно винаги имаше задълбочаване - спазъм, антибиотици. И така се завъртяха - 2 дни ясла, 2 седмици вкъщи на антибиотик. Правихме почивка зимата. Мислихме на пролет ще се е закрепил, но същият филм. Накрая отписахме детето. Гледахме се вкъщи и нещата бяха ок докато не започна градина тази есен. И познатата картинка - два дни градина, спазъм. Личния даде направление за алерголог. Преслуша го, погледна го, направи стандартен тест на ръката за основните алергени - отрицателен.  Щом изкарал бронхеолит като малък, имал атопичен дерматит и правил повече от 3 спазма за година - астма. Не знам колко е надежден на тази възраст, т.е. преди 3 години, май никак даже, но ...Споменах, че може да е алергия към някой препарат дето ползват в детските заведения....Изписа лечение с Flixotide всеки ден, Singulair всяка вечер по едно прахче и салбутамол при нужда. Хич не го иска този бейбихарлер, а и аз самата някак не искам да го тикам, като чета за всички вредни последствия. Особено за прахчетата...не открих кой знае колко инфо из нета, но едно мнение много ме стресна - че оказва влияние на психиката...и все още не съм дала нито веднъж. Последният ни спазм отмина, сега чета и разучавам, защото искам да го видят поне на още едно място. Някак много лесно му лепнаха диагнозата. Връщам се да чета старите теми и ще следя с интерес. Дано са здравички децата ни.

# 39
Някой взима ли Сингулер таблетки от 4мг.вместо прахчета.Интересува ме таблетките от 4мг. доплащат ли се,за тези от 5 знам ,че се доплащат.Малкия ми син е на прахчета,но не иска да ги пие,иска таблетки като на батко си,та се чудех дали да не му взимам от тях ако и те са безплатни като прахчетата.

# 40
Някой взима ли Сингулер таблетки от 4мг.вместо прахчета.Интересува ме таблетките от 4мг. доплащат ли се,за тези от 5 знам ,че се доплащат.Малкия ми син е на прахчета,но не иска да ги пие,иска таблетки като на батко си,та се чудех дали да не му взимам от тях ако и те са безплатни като прахчетата.
Преди два месеца взех и доплатих 26 лв.

# 41
Klem4e,сериозно ли,що за доплащане е това.Те не са ли горе долу толкова на свободна продажба?Явно ще си се мъчим на прахчетата.

# 42
Оф,моето детенце уж си е вкъщи,втора седмица не ходи на градина уж да се възстанови напълно, но уви в неделя докато спи през нощта се закашля,веднага скочих и какво долових ...леко просвирване,веднага я вдигнах и направих 0,2 вентолин,след това не е кашляла,но си има и предистория/през деня се качихме на таванската стая да вземем едни обувки,стояхме около 5 мин,но явно достатъчни да подразнят от прахта и следствието беше на лице/
Снощи пак леко се чуваше просвирване отпред на гърдичките като си поеме и издиша дълбоко,направих пулмикорт 1 мл с ф.р и тази сутрин другата половинка пулмикорт.
Ами то какво излиза ,че тя постоянно е с възбудени бронхи,при най-малкия досег с алерген се стесняват и пристъпът е налице,ако не действам с лекарство Rolling Eyes
Нормално ли е това постоянно да се случва вече месец,за първи път продължава толкова дълго това състояние ,ами тя въобще  не може да ходи на градина а вкъщи и е толкова скучно

# 43
Здравейте! Моят син е с диагноза атопичен дерматит поставена 1 месец след раждането. Имаше алегия към много храни и препарати ( и до сега има към някои). Когато беше 1 група в градината имаше 6 спазъма, вси4ки след хванато вирусно заболяване. Лекувах с хомеопатия (класическа), която помагаше при спазмите, но не ги предотвратяваше. И така 6 месеца, докато реших да почна стандартно лечение -назален кортикостероид при първите симптоми на хрем или запушен нос. Пръскам минимум 4 дена Фликсоназе по веднъж на ден при нужда. Терапията ми е предписана от ЛЛ на малкия. Сега е вече втора група и сме да твърдя че нещата са по-добре. Исках да го споделя , ако може да помогне на други майки, защото чета че при повечето деца спазъма става след хрема и/или вирусно заболяване. Поздрави!

# 44
  • Страната на чудесата
Записваме се и ние с първият за тази учебна година вирус,отшумял без спазъм този път newsm44

Общи условия

Активация на акаунт