Математически турнири - 24

• 83 098
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • В офиса
Поздравления за организацията на НПМГ за днешното награждаване! И специално за Йордан Табов!
Аз се шегувах с дъщеря ми, че медалът й е "тиквен", но си мисля, че на всички подейства много вдъхновяващо. Даже имаше грамоти и за родителите, че са окуражавали и помагали на децата.

От днешния СМТ - 1 сбъркана задача - 7-а, кабинката се изкачва, изкачва, изкачва и никога не слиза Simple Smile. Е, можело е по-добре, но не е трагично.

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 17:34 от Тинкърбел

# 241
Бихте ли ми обяснили 9 задача за втори клас. Според мен и 4-те посолени отговора биха могли да бъдат измерени.
Кога приблизително се очакват резултати?
Как ще измериш осем? Не съм решавала задачата подробно. На първо четене това ми се вижда верният отговор.

# 242
  • София
Как ще измериш осем? Не съм решавала задачата подробно. На първо четене това ми се вижда верният отговор.
Слагам 7, виждам че тежи повече, слагам 9, виждам че тежи по-малко, значи е 8. Не се ли прави по същия начин и за 1 и за 3 грама?  Embarassed

# 243
Слагаш от едната страна 5, а от другата топчето  и 2. Колко тежи топчето?
Повече от 7 и по-малко от 9 не означава непременно 8.

# 244
МОят син пак е объркал броенето на правоъгълници Simple Smile Има ли за броени триъгълници или правоъгълници, задължително се бъркат. Някой да има идея защо и как да тренираме това? Иначе видях още две грешки, на лесните задачи, но пак са свързани с чертане, за да се види решението, а не със смятане. Изобщо, това май му е слаба страна. Както и да решава задачи, за да се упражнява Simple Smile Не можах да го мотивирам да седне да реши дори една задача за това състезание Sad - притеснява ме, че понеже се справя сравнително добре без до решава за упражнение, ми става все по-трудно да го убедя, че трябва да решава у дома...
Тук резултатите излизат накуп на сайта на организаторите, нали така? Нещо ато 2-3 дни след състезанието беше миналата година...

# 245
  • София
Слагаш от едната страна 5, а от другата топчето  и 2. Колко тежи топчето?
Повече от 7 и по-малко от 9 не означава непременно 8.
Права си. Аз приех, че тъй като втори клас още не са учили дроби се предполага, че въпросното топче тежи цяло число  ooooh!

# 246
6-ти клас 11, 12 и 13-та - много лесни.
10-та, сложна за мен.
Другите ме домързя да ги гледам, предполагам са лесни.
Според мен - купища максимални резултати ще има.

ПС - италианската кръчма до НПМГ, за която някой беше споменал - лично изтествана, чудесна е - 4.8 от 6,което по моите критерии е много за кръчма в БГ.  Препоръчвам след състезания Simple Smile

# 247
  • София
Някой има ли отговори за СМТ 5кл, да сверим?

1В; 2Б; 3А; 4Г; 5В; 6Б; 7В; 8Б; 9А; 10Б; 11- 62; 12- 8; 13, а-1кг круши -3,15лв; 1кг грозде - 1,35 лв; б - 1кг банани - 2,60 лв; 1кг ябълки 2,08 лв

За 13-а потвърждавам. На другите не си е записала отговорите, или ги е изгубила, и аз не разбрах, но ги нямам.... Oх, сега видях, че вече има изнесени официално отговорите...

Поздравления за организацията на НПМГ за днешното награждаване! И специално за Йордан Табов!
Аз се шегувах с дъщеря ми, че медалът й е "тиквен", но си мисля, че на всички подейства много вдъхновяващо. Даже имаше грамоти и за родителите, че са окуражавали и помагали на децата.
Това са верните отговори и според сина ми, 13б нещо е оплел обаче.

# 248

1В; 2Б; 3А; 4Г; 5В; 6Б; 7В; 8Б; 9А; 10Б; 11- 62; 12- 8; 13, а-1кг круши -3,15лв; 1кг грозде - 1,35 лв; б - 1кг банани - 2,60 лв; 1кг ябълки 2,08 лв

За 13-а потвърждавам. На другите не си е записала отговорите, или ги е изгубила, и аз не разбрах, но ги нямам.... Oх, сега видях, че вече има изнесени официално отговорите...

Да, бързо ги изнесоха:)

НПМГ наистина се представиха на ниво, дори и балони имаше по тавана! Поздравления и от нас и благодаря!

# 249

Това са верните отговори и според сина ми, 13б нещо е оплел обаче.

И ние сме с грешка, на 4-та мисля. Изброила е един вариант по малко, но поне е по-добре спрямо ЧХ.

# 250
  • София
Може ли някой да ми разясни решението на задача 12 за втори клас?
Зад кръгчетата не е възможно да бъде скрито нито числото 1, нито 2, нито по-голямо от 3. Лесно е да се провери защо.
Единственото число, което може да бъде скрито зад  кръгчетата е 3.
3+3+3=9
9+9=18

3+8+1=12

Благодаря!

# 251
  • 2 етажа над тавана
Откровено казано съм разочарована - при нас госпожата казвала на първокласниците какво да пишат като отговори на половината задачи, вследствие на което има сгрешени отговори.  ooooh!
Изобщо не е редно според мен намесата на учителите в работата на децата по време на турнира.

Само се надявам детето да не се разочарова от резултатите и да престане да има интерес към математиката. Rolling Eyes

Кога се очаква да излязат резултатите, знае ли някой?

# 252
Откровено казано съм разочарована - при нас госпожата казвала на първокласниците какво да пишат като отговори на половината задачи, вследствие на което има сгрешени отговори.  ooooh!
Изобщо не е редно според мен намесата на учителите в работата на децата по време на турнира.

Само се надявам детето да не се разочарова от резултатите и да престане да има интерес към математиката. Rolling Eyes

Кога се очаква да излязат резултатите, знае ли някой?

Това е първи урок и поука - не слушаш никого, а решаваш сам.

# 253
  • София
Моята първокласничка е решила всичко вярно. Но естествено на последната задача вместо да пише отговор гъбка=1, е вписала гъбка=1,1,1, колкото пъти се среща гъбката в уравненията, съответно листенце=2,2,2,2, колкото пъти се среща листенцето, и е малко вероятно да се признае за верен отговор, но аз и казах, че е важно за себе си да е решила всичко. Тепърва ще се учи как се пише, кога може да се поправя.

Кога ще излязат резултатите?

# 254
  • София
Za chetvurti klas 13ta spored vas tova li e otgovorut, sorry za latinicata
Погледни предходната страница на темата.
Последно всички сме на мнение, че отговорът е 96, 96, 24, нали?
Какво се прави в такива случаи?

Общи условия

Активация на акаунт