Отговори
# 615
Доколкото разбирам от писаното ви до тук, Сеит и Шура не стават семейство, напротив създават си свои семейства. Писателката Нермин е роднина на Сеит- правнучка. Правилно ли съм схванала?

# 616
  • София
Доколкото разбирам от писаното ви до тук, Сеит и Шура не стават семейство, напротив създават си свои семейства. Писателката Нермин е роднина на Сеит- правнучка. Правилно ли съм схванала?

Внучка.  Peace

# 617

Внучка.  Peace

Точно - Мурка и Курт, са и баба и дядо.  Peace

# 618
  • София
Госпожата,  Hug

Една статия за Къванч, по-скоро за екраните му образи Бехлюл и Кузей, накрая се споменава и Сеит. Не влизам в другите теми за него, затова я поствам тук. Знам, че не проблем, нали е Къванч.  Wink  Grinning

Behlül Haznedar vs. Kuzey Tekinoğlu

Автор Bağlan Keskin

# 619
А на Шура рода- нещо споменава ли се, известно ли е?

# 620
Госпожата,  Hug

Една статия за Къванч, по-скоро за екраните му образи Бехлюл и Кузей, накрая се споменава и Сеит. Не влизам в другите теми за него, затова я поствам тук. Знам, че не проблем, нали е Къванч.  Wink  Grinning

Behlül Haznedar vs. Kuzey Tekinoğlu

Автор Bağlan Keskin

Зарани,  Hug благодаря !   bouquet
Ще позволиш ли да я сложа в темата за ЗП ?

tigasa1, знае се това, което самата Нермин споделя - първо емигрира във Франция, този момент е отразен и в романа - Курт лично я води на кораба, на който е френският и любовник и тя заминава с него. Пише му едно писмо, в което споменава, че не е добре и би искала да се видят, но Курт така или иначе, не заминава при нея. После става ясно, че умира в Америка, дъщеря и е с американско име...но кога заминава за Щатите, друг мъж ли е бащата на дъщеря и....няма светлина по въпроса. Peace

# 621
Благодаря! Повече няма да питам за сега.Филма като започне, тогава ще обсъждаме по- подробно.

# 622
  • София

Hug  Разбира се! Peace  Няма никакъв проблем!  Hug

# 623

Hug  Разбира се! Peace  Няма никакъв проблем!  Hug

Благодаря !   bouquet

tigasa1, в предните теми, има откъси от романа, ако ти е интересно, можеш да им хвърлиш едно око . Peace

Като че ли, са излезнали от страниците на някоя приказка !  Heart Eyes Crazy Hug

# 624
Привет дружки!  Hug
Благодаря за всичко, което сте поместили в темата днес! Новини, снимки, гифчета, преводи ... страхотни сте!   bouquet

# 625
# 626
В романа има доста еротични сцени, подробно описани.

аз обаче съжалявам, че го прочетох. Историята обещава много, очакванията ми бяха за голяма любов на каквато са способни големи личности, и романът ме разочарова. Ако ме попитат каква е голямата единствена любов на Курт Сеит, мога да отговоря само - силно сексуално привличане.

Писателката не успя да ме убеди в неговата любов, макар че аз исках да вярвам в нея.
Продължавам да искам, може би Къванч ще ме убеди.

Искам да видя Курт Сеит като романтичен герой, истински мъж и военен, аристократ по дух.
В романа не е такъв.  Sad

Здравейте  Peace

Аз чак не съжалявам, че прочетох книгата, но с червеното от поста съм абсолютно съгласна!  Peace Ей така просто реши да остави Шура и да се ожени за малкото непознато момиче.  Rolling Eyes Това ме разочарова най-много в книгата наред с печатните грешки, които направо ме изнервиха.  ooooh! Но все пак да не забравяме, че това е реална история и може би наистина е точно описана.  Peace

Скрит текст:
Валя  Hug и аз като теб някак си не усетих тази т.нар."голяма любов" на Сеит към Шура.Неината според мен беше наистина силна и искрена.В тези млади години да напуснеш родината си,близките си,да се откажеш от обичайния си живот,независимо промените в него, за мен е голяма жертва в името на любовта.
Дали нашите очаквания за любов и страст ще останат  напразни, newsm78
След като пребродих тук и там по сайтове е и форуми  никой няма доверие на Едже,че ще се съобрази с желанията на публиката и ще следва романа по стъпките на любовта между Шура и Сеит.
Явно много епизоди ще гледаме военни действия,ще превързваме рани и ще мотаем бинтове.А колко сняг ще изгазим само,уха-а-а ooooh!
Рускините чакат от 13 януари нататък Къванч да пристигне с екипа н Петроград и направо са готови за окупация, на местата където ще снимат,ама си разменят някакви кодирани съобщения,които аз не разбирам Joy Joy Joy Joy
Впрочем Мурка е името , с което Сеит нарича жена си,иначе тя се казва Мюрвет.Техните отношения са странна смесица от две култури - трационната турска,която спазва Мюрвет и другата - аристократичната руска,евпропейски ориентирана култура , в която е живял етническия турчин Сеит.
Аз истински се забавлявах с моментите,когато Сеит купуваше луксозно бельо за Мурка,а тя не смееше дори да го разгледа камо ли да го облече.И много други подобни сцени.

Това бяха най-забавните моменти! И Мурка, която се чудеше на майка си ли да угоди или на мъжа си.  Joy

Скрит текст:

Ами Еджето бая се изложи последният път, та разочарова много хора и затова сега нямат кой знае какви очаквания.  Peace Парен - каша духа, дето се вика !  Laughing
Колкото до романа - аз пък не повярвах в голямата любов и на Шура към Сеит .  Peace
Курт също направи голяма жертва, заради нея - избра я и престъпи бащината повеля, а той благоговееше пред баща си, за него той беше единственият авторитет, безусловно го обичаше .
Неразбираемо за мен, беше, че след толкова перипетии и трудности, през които преминаха и които преживяха, Шура просто се отказа от него, появявайки се семейството и. Странна и необяснима за мен реакция. Нямаше причина да се срамува от него, нито от себе си. А и не знам семейството и как не се поинтересува, как аджеба, е оцеляла сама толкова време, как се е справяла, с какво се е занимавала ? Странно ми беше - просто си събра багажа и си тръгна. Ще ми бъде интересно, дали ще получа отговори на някои от въпросите си, гледайки филма .  Peace

Тя и Шура изостави семейството си и хукна с него.  Peace да не говорим за това, че прави любов с един почти непознат мъж на втория ден от запознанството им.  Peace Мисля, че жертвите бяха от нейна страна, а той можеше да се ожени за нея веднага щом пристигнаха в Истанбул!  Peace Тя реално живя с него като някаква държанка. А е момиче от добро семейство.  Peace И нормално се засрами като дойдоха роднините и. Отдръпна се малко, но той направо се ожени за друга!  Rolling Eyes Това беше направо шокиращо за мен.  Peace

# 627
Ани (Aniska), ами аз съм споделила това, което аз съм получила като послание и въздействие от романа. За мен нещата не са така еднозначни и не съм съгласна, че Курт е изоставил Шура. Да, аз също изобщо не разбрах как и защо се остави да го оженят за едно непознато момиче, но ако Шура не си беше отишла от него, това нямаше да се случи . Една от причините да се остави на течението, е точно тази според мен - разочарованието от тази, която наричаше любовта на живота си . В крайна сметка, тя беше тази, която избра семейството си, пред любовта. Честно казано, никак не ми се струваше срамлива, та не мисля, че на това се дължеше изборът и . PeaceЩото това, че си легна с него на втория ден, не беше щото някой и бе сложил пистолет в гърба, нали така ?!  Laughing
Та, за мен имаше искрена и страстна любов помежду им, невероятно сексуално привличане - също, но далеч не беше само това !
На мен също ще ми бъде интересно как ще пресъздадат историята - къде ще свърши биографичната част и от къде ще започне литературната измислица и как ще ги преплетат. Peace Остава още малко !  Party

# 628
И аз мисля, че имаше любов, не беше само секс, но тя не го отблъсна като се върна част от семейството и. Просто се пренесе при тях и се срещаха по-рядко. Това беше момента да и предложи брак, но той вместо това странно реши да се ожени за Мурка!  ooooh!

Да, права си, че не и бяха сложили пистолет, но това още повече говори, че тя наистина се влюби в него и изгаряше от страст!  Peace А той отначало се почувства привлечен, но сякаш не осъзнаваше какво точно става. Нали се забавляваше с руските момичета?  Rolling Eyes Разбира се, че се обичаха много,и не беше само сексуално привличане, но и той сякаш не знаеше какво трябва да направи.  Rolling Eyes

Какво да се прави щом авторката казва, че това е реланата история, значи е така.  Peace

Аз съм убедена, че ще се получи страхотен сериал, защото историята е все едно реално случил се сериал!  Peace С всикчите обрати, раздели и т.н.  Peace

# 629
Ани (Aniska),  Hug Peace и двамата имат своите грешки, и двамата направиха необмислени ходове и постъпваха първосигнално понякога, но се обичаха много ! Затова и на двамата ме беше яд, че оставиха хора, извън тях, да подреждат живота им.
Да, той беше научен така от баща си - руските момичета, само за забавление, но точно, заради руско момиче, обърна гръб на единственият човек, когото обожаваше, заради руско момиче престъпи бащаната си повеля и избра нея, независимо, че знаеше, че това означава никога повече да не види баща си и семейството си . Шура също взе своите трудни решения, беше до него в най- трудните моменти на изпитания и неволи ..... И двамата до последно твърдяха, че не могат да живеят един без друг, дори когато бяха в прегръдките на други и затова не можах да приема този развой на събитията.
Но си абсолютно права, че историята е много подходяща за сериал и очаквам да се получи вълнуващ филм !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт