Третокласници - 3

• 40 122
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • В светлината на слънцето
При нас положението е скромно - само една страничка, но пък само шестици и една единствена срамотна петица.

# 376
Деска ами и аз не знам. Не е ли много това? На практика те през ден, даже понякога по два пъти на ден правят контролни. Много натоварващо ми се струва това. Вместо да ги изпитват толкова много, по добре да правят повече упражнения и да затвърждават материала.
По Бел- 6 броя, без входното
По мат- 3 ,пак без входното
По АЕ-2 , по СИП АЕ-4

При нас оценките са шарени. Има три 4-ки / музика , физкултура и ЧП/. За физкултурата ми е странно ,понеже той е много енергичен, тича най- бързо от целия клас, така и не разбрах за какво е тази 4-ка. И интересното е ,че детето е било изпитвано няколко пъти на различни дисциплини, а има само една оценка. По ЧП са правили едно контролно, кога е било детето не помни. Контролно не съм видяла, само оценка.
Има няколко 5-ци и останалото са отлични оценки.
Аз винаги го питам след контролно какво го е затруднило, за да наблегнем на това. При  него оценката зависи от това колко е бил разсеян в момента.

Ако карат с това темпо няма да им стигнат бележниците на децата .

И последно от 31 деца се увеличават на 33. Просто ужас някакъв.  ooooh!

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 15:27 от vela

# 377
# 378
   Привет и успешна седмица на дечица и мами!
   Почвам отзад напред.
   Една страница изписана с оценки,две петици и шестици.За мен важното е,че сам си се ядосва на петиците и на грешките.Яд го е ,че това го знае,но е бързал.
   Коледно тържество ще им организираме ние родителите.На вчерашния РД на дете от класа взехме решение,защото в нашият град нито има детски клуб,нито аниматори,нито ...,абе ние кино нямаме.
   Ще им подготвим сценарии,ще има викторина с въпроси,ще има състезание за скачане и бягане,теглене на въже,всеки да намисли песен,стихче,виц да се изяви пред родителите.И ще ги почерпим,и себе си  и така.Може би утре ще ида аз да ангажирам залата,в която искаме да сме и на 15.12 ще е коледното тържество.
     В събота беше на школа по АЕ,правили тест.Има 5ца човекът,не беше особено притеснен.Цял следобед и вчера цял ден мързелува,гледа тв,играна компютъра,и тази сутрин стана самичък рано и си научи.Остана само по АЕ за утре да му обяснявам нещо.

# 379
При нас още нищо не се знае за  Коледното тържество. Миналата година аз тичах в последния момент да купувам и да опаковам подаръци. Родителската среща беше една седмица преди тържеството, докато съберем парите  и накрая за два дни трябваше да се купи всичко и да се опакова. Тази година мисля да пасувам.
Доволна съм от частните  уроците по АЕ. Учителя реши да раздели групата на 2. Така Косьо с още три дечица ще имат занимания в петък. Учителя ги води напреднали.

Преди малко разбрах защо е тази 4-ко по ЧП. Баща му е виновен. Пет пъти обяснявах как трябва да учи Косьо по този предмет/ и по ЧО/. След като  прочете урока 2 пъти, да се работи по плана в тетрадката и да разказва. А той го оставил само да си прочита уроците и толкова. Аз през това време съм с малката на пеене и танци. Имат два пъти в седмицата по 2 часа да се подготвят по тези предмети. Явно на  моя мъж не може да се разчита.

# 380
Добре, аз пак да питам, че нещо явно аз не разбирам - защо карате децата да разказват уроците? Реално, те са безумни и ако детето не го научи наизуст, няма как да го разкаже, т.е. не се постига целта да разбере историята. От друга страна децата ги изпитват само на фактология от тези уроци.

Нашата учителка им е пускала в часа по ЧО уроците от сайта Уча.се. Силно съм впечатлена, детето също и поиска да му направя регистрация да си гледал там уроците. Няма много теми за 3-ти клас, но темите по история от 5-ти клас повтарят тези от трети и реално научават информацията.

# 381
  • София
Добре, аз пак да питам, че нещо явно аз не разбирам - защо карате децата да разказват уроците? Реално, те са безумни и ако детето не го научи наизуст, няма как да го разкаже, т.е. не се постига целта да разбере историята. От друга страна децата ги изпитват само на фактология от тези уроци.

Нашата учителка им е пускала в часа по ЧО уроците от сайта Уча.се. Силно съм впечатлена, детето също и поиска да му направя регистрация да си гледал там уроците. Няма много теми за 3-ти клас, но темите по история от 5-ти клас повтарят тези от трети и реално научават информацията.
защото това е изискването на класната ни - всеки урок да се разказва в къщи...

между другото моя син отначалото му беше пълна скръб преразказването на уроците по ЧО и ЧП, но напоследък започна да се оправя и да успява да схване важното и да ги разкаже с по 4-5 негови си изречения  Peace

по този повод - вчера ми разказва по ЧО и ми обяснява, че Христос създал нов език и към средата на 9-ти век повечето хора в Европа вече говорели на този език.... голям майтап - викам му - ние християни ли сме? Той - да. Значи говорим на езика на Христос. Той - да. Викам в Англия също са християни, на какъв език говорят. Той - ами на български разбира се. Викам - ти тогава защо учиш английски  Joy

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 16:24 от Дзвер

# 382
Защото казва - питай ме въпроси. Така е лесно.
И когато има изречения за попълване, или отворени отговори става трудно ...

# 383
  • Варна
vela,сравнено с нас е много,да.Но не виждам нищо лошо в по-чести контролни.Просто по-редовна проверка на знанията,съответно количества оценки.Това според мен говори добре за учителката ви! Peace
Мен лично ПО би ме притеснило ако има 3 страници с оценки и са все 6ци. WinkЗа моите деца де.Не е винаги на макс с концентрацията и отделно не всичко му се отдава еднакво отлично и ако оценяването е реално би следвало да се отрази Whistling.

Онзи ден взел тетрадката по ЧО и назубрил годините и идва и ми казва изпитай ме.Казвам му година ,а той "Посрещането на учениците" hahaha Е,не,няма такова изречение.Да,фактология,в теста ще се светне да го закръгли.И всичките му години така ,тире и две думи насреща.Накарах го с по 2-3 изречения да поясни за събитията.Зубрене на урока мотамо ,по точки не го карам да рецитира,но отделни мини разказчета-ДА!

# 384
  • В светлината на слънцето
При нас също има изискване да се разказват, както и да се знаят всички дати в уроците. Общо взето процедираме по следния начин. Първо тя си прочита урока 3 пъти, след това аз й обяснявам разните фактологии на понятен език и гледам да има различни интересни неща, които да добавя към урока, за да го запомни по-лесно. Ако е била на някое място например, говорим за мястото, припомняме какво е имало там, какво е видяла. Така запомня по-лесно. Но като цяло й е трудно разказването. Едва сега започна да разказва по-добре, преди опитваше да наизусти, което е пълно безумие. Сега опитва да осмисли нещата и да ги свърже с интересни факти, спомени, истории. С датите няма друг вариант - наизустява ги.
При нас в бележника има шестици, ноооо... има и забележки. В повечето случаи са заради разсеяност, което на нея й е основния проблем.

# 385
Класната ги кара да се движат по плана в тетрадката. То е ясно че не може да разказват още. Аз задавам въпроси и искам да ми отговори с пълни изречения.
Проблема е ,че не знам какво точно е било контролното по ЧП и  къде е зациклил. По ЧО има 5,50 на контролното ,доволна съм.
Като цяло той много трудно преразказва. Затова съм взела четене с разбиране, но май трябва да почна да настоявам за преразкази, писмени.

# 386
  • Варна
И при нас се изисква уроците да се разказват, но хубавото е, че класната им също пуска допълнителни презентации и после иска от тях да знаят тази допълнителна информация. Т.е. одобрявам, че им разширява кръгозора. Аз се ориентирам по разказите на детето и по плана в тетрадката.

Ето това е многи хубав сайт с презентации по ЧО и ЧП за 3 клас:
buhal.net

# 387
  • София
Момичета, тези които учите ЧО по "Булвест", докъде сте с материала? Ние сме до Асеневци и имам чувството, че дъвчем един урок по 3 часа... Не, че е лошо, де, затвърждават, но все пак ми е интересно как е при вас.
СЗА, аз също не го карам да разказва уроците. По-важно ми е да знае основните неща, да отговаря на въпроси и да схваща логиката на събитията. Определено му е трудно да се справя сам с учебника, карам го да си чете уроците, но много по-лесно запомня, когато аз разказвам, четем допълнително книжките от енциклопедията и най-вече - с кеф си гледа клипчетата в Уча.се и си прави тестовете!
Като ви чета за купищата оценки и не знам какво да мисля - при нас са само половин страничка, входните включително. Големи домашни също нямат - за има-няма час приключва по всичко, при това моткайки се. Единствено разказвателните отнемат повечеко време и то защото аз се намесвам. Забелязвам, че от тази година е станал далеч по-разсеян и небрежен отпреди - забравя помагала, губи неща, все трябва да ръчкам и подсещам... Към оценките няма никакво отношение, дори забравя да ми дава бележник за подпис. Утре имаме РС, да видим какво ще каже класната... На СМТ се е изложил яко - 40т., Салабашев мисля да пропуснем, за Коледното още не съм решила...  Не иска да се готви и туй-то! От курса по математика също иска да се откаже, съсипвали сме му съботата и неделята! Дай му да танцува и да прави скечове! Уж ни е рано още за пубертет, ма що тъй някой ми смени детето, не знам! ... Twisted Evil

# 388
Morrighan, по ЧО - днес - Борци за свобода ... май са 4-5 урока напред... Още 1-2 и край с историята за тази година.
Цитат
Не иска да се готви и туй-то! От курса по математика също иска да се откаже, съсипвали сме му съботата и неделята! Дай му да танцува и да прави скечове!

Е, същата картинка. Отказа курс по същата причина. Не ни се учи, ама никак ... Правим санитарния минимум. Времето лети, КМС наближава, 1 задача не е погледнала ...

# 389
Vela, искаш да кажеш, че са 33 деца в клас? Shocked Това не е позволено.  Максимумът в начален етап е 22- ма и  още 2% отгоре, т.е.26 деца. После само с разрешение но Инспектората, но и другите класове от випуска трябва да са същите на брой.
По ЧО сме на 17- ти урок  "Народни будители ".

Общи условия

Активация на акаунт