Третокласници - 3

• 40 094
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
gretacvetina мда, толкова са по документи. Едното е ромче,  не идва редовно. Ама то с него или без него все тая. Класа е един. Само в първи бяха два класа, после директора ги събра. Същото се случи тази годна с 4 и 5 клас.

# 391
  • Варна
Eй като гледам какво интересни неща учите по ЧО по Булвест - ние още сме на географията на България, защото сме по Просвета. Ама колко неща понаучих и аз, не е истина - повторното образование добре ми се отразява  Joy, нищо че имам висше. На урока с планините за пръв път видях планините Славянка и Конявска на картата (не ми се смейте), на урока с реките на дърти години научих коя река от коя планина извира, а пък съвсем в началото ми беше интересно да науча фактите около създаването на химна. То не че е за хвалене моето невежество, но започвам да си мисля, че все пак децата учат полезни неща.  newsm78

# 392
Аааа vela, щом е само една паралелка нещата стоят по друг начин, но мисля че при 33 деца спокойно може да са  две паралелки. Минимумът е 16 ученика, ако пък има дете със СОП, тогава спокойно могат да са на долната граница.
Не смятам, че обучението в такива големи класове е ефективно, но директорите решават. Нали са мениджъри?!

# 393
Аааа vela, щом е само една паралелка нещата стоят по друг начин, но мисля че при 33 деца спокойно може да са  две паралелки. Минимумът е 16 ученика, ако пък има дете със СОП, тогава спокойно могат да са на долната граница.
Не смятам, че обучението в такива големи класове е ефективно, но директорите решават. Нали са мениджъри?!

Имаме и деца със СОП. Таман три, но две нямат документи, за третото не съм сигурна. Едното е с дислексия и още някаква диагноза, но детето много се старае и не пречи на останалите. Ходи на частни уроци за да успее да усвои материала.
Виж другите две .....

Второто ходи май при психолог и  логопед. Писала съм и преди, разхожда се в час ,медитира, замерва децата с каквото се сетите.И най гадното е ,че ако някое дете отвърне, то отнася забележката.  А на третото родителите дори не са изслушали класната когато им е казала ,че детето има проблеми.

Много и е трудно на класната. Как успява да преподава материала, направо не знам.
Искам да го местя Косьо. Избрала съм и училище.Но той иска до 4 клас да остане с тези деца.Има си приятели и не му се разделя с тях. С детенцето с дислексия са големи приятели, ходи им на гости с приспиване. Много се разбират.

# 394
  • София
Eй като гледам какво интересни неща учите по ЧО по Булвест - ние още сме на географията на България, защото сме по Просвета. Ама колко неща понаучих и аз, не е истина - повторното образование добре ми се отразява  Joy, нищо че имам висше. На урока с планините за пръв път видях планините Славянка и Конявска на картата (не ми се смейте), на урока с реките на дърти години научих коя река от коя планина извира, а пък съвсем в началото ми беше интересно да науча фактите около създаването на химна. То не че е за хвалене моето невежество, но започвам да си мисля, че все пак децата учат полезни неща.  newsm78
Блазе ви, и ние сме по Просвета, но вече взехме Симеон... ама ние вечно бързаме, накрая обаче какво им остава в главите на децата е друг въпрос  ooooh!

# 395
  • 1st floor
Ние още сме на водите и чак се зачудих какви дати учите, че и пищови правите! Mr. Green

# 396
  • София
Честит ви първи сняг и първо ринене на автамобили за сезона ! Close

При на с класната предприе много як подход по ЧО и ЧП - децата изнасят новите уроци. Миналата седмица Цвети беше първият "Малък учител" (може би , защото е бърборана) и изнесе пред класа си урока за рибния буквар. Направихме план, табло и взе и 10 лв. за да им покаже, че там бил изобразен П.Берон.  Joy Класната беше много доволна от изнесеното.
В петък Плами пък ще преподава урока за кръговрат на водата.
Харесва ми подхода, защото децата (поне моите) се нахъсват да се представят добре, да не се изложат и да поднесат урока интересно и различно от другите. (Плами например  има идея да прави презентация на флашка и да ползва компа на г-жата и мултимедията в у-ще).
При нас се набляга на дати и фактология. С разказването е пердутна кауза, защото наистина (поне моите) като че ли се стремят да го наизустят.  Rolling Eyes
При нас децата в момента са 22. Наплива за нашата класна беше убийствен и в първи клас бяха 26-27 парчита, но 2 деца се преместиха в друг град, а на останалите 3-4 нещо им се видя много зор това темпо и ги преместиха в други класове/у-ща.
И нашето коледно парти ще е "онова" дискотечното - мразя го ! Crossing Arms
Manzhelka, ако някой тук ми каже, че знае и помни в подробности на 100%, всичко което учат в 3-ти клас - директно ще го обвиня в лъжа.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 11:45 от bibi

# 397
Ние още сме на водите и чак се зачудих какви дати учите, че и пищови правите! Mr. Green

И ние така. Караме го бавно и славно.

# 398
   Привет и от мен!
   Честит първи сняг,при нас още няма.В Монтана съм аз.
   По ЧО са на Старата Велика България.По ЧО не знам,там не ме търси за помощ и не съм в течение,засега.Ние сме по учебниците на Просвета.Госпожата им пуска доста презентац;ии и тя сама им сглобява и прави часовете много интересни.дава им много задачи да търсят информация сами,картинки и децата са супер ентусиазирани.
  моят син ходи на танци по европрограма,по която училището усвоява пари и всеки ден от 12.30 или 11.30 както днес е на репетиции.Имат и концерти,ходихме и на екскурзия.карам го вечер да си помогне за другия ден,абсурд.Изморен е и разсеян.Но като стане сутрин в 8.00 успява да си направи домашните и да си научи уроците.
    Иначе си чака снегът детето,даже днес си взе два чифта ръкавици,обу си апреските,най-зимното яке,но сняг при нас няма.

# 399
  • В светлината на слънцето
Вчера девойката се прибра с втора петица - объркала 3 дати от урока по ЧО. Та така по въпроса с датите при нас - важни са. Crazy
Иначе са вече на урока Борци за свобода (по Булвест).
А ето ви и нещо любопитно за химна, което със сигурност няма да прочетете в учебника.  Mr. Green Преди време бях правила един доста голям материал по темата и падна сериозно ровене, срещи, разговори и т.н. с хора, работили по въпроса. Съвсем накратко:
Скрит текст:
В музиката често се използват т.нар. заемки, които могат да бъдат цитати, перифрази, вдъхновения и т.н. от вече съществуващи мелодии/творби или части от мелодии/творби. Това няма нищо общо с откровената музикална кражба. Тя е друга тема. Един от най-известните съвременни композитори в световен мащаб е Джон Уилямс (Star Wars и т.н.), който не крие и много често ползва такива заемки от големите руски композитори. Подобна е ситуацията и с българския химн. По въпроса са работили доста музиковеди и изобщо специалисти. Установени са следните заемки: от началния мелодически мотив на финалната част на прочутата Патетична соната за пиано на Бетовен, от Пиеса за виолончело от Ж. Б. Сенайе, от началния мотив на песента "Двамата гренадири" на Шуман, но най-вече от старо румънско хоро, което пък е вдъхновило създаването на популярната народна песен за маса „Имате ли вино“. А песента "Горда стара планина" на Цветан Радославов, която по-късно става химн на България, се появява за първи път в печатан вид през 1895 г. като „народна песен“ в учебника по музика на Карел Махан. Следващият запис е на Добри Христов. Той за първи път отбелязва авторството на Цветан Радославов, но уточнява че  „прототип на мелодията е свищовско, по всяка вероятност румънско хоро, изпълнявано допреди 15-20 години от всяка военна музика.“ Според Николай Кауфман, Радославов е бил повлиян както от румънското хоро, така и от интонационната среда на града (а той е живял дълги години във Виена, Прага, Лайпциг). В този смисъл вероятен музикален прототип може да се счита и началния мотив на „Двамата гренадири“ от Шуман. Така или иначе в онези години е имало определени музикални модели, които много от композиторите са следвали. По тази причина „Двамата гренадири“ на Шуман има общи неща с виолончеловата пиеса на Сенайе и „Патетичната“ соната на Бетовен. А през 1916 г. Панчо Владигеров написва „11 вариации върху българска народна песен“, имайки предвид "Имате ли вино". Но въпросната българска народна песен тогава звучи точно като настоящия химн.

# 400
Честит първи сняг.Да ви кажа днес моето малко момиченце става на три години.Стойчо ни изненада приятно,беше събрал пари от тези които му даваме за училище и купил подарък.Милия,по някой път е толкова добър,защо не е по често.

# 401
rosikosefi, ЧЕСТИТ празник!!! Да расте здрава и щастлива!
Браво на баткото!

# 402
  • В светлината на слънцето
Роси, честит празник и от мен. Браво на момчето. Hug

# 403
Честит празник! Да са ти живи и здрави децата!

# 404
  • Пловдив
Роси, честит празник на цялото семейство! Живи и здрави да са ти децата, а и вие покрай тях.

Много напред сте повечето по ЧО - нашите деца днес ще вземат Златния век, има още многоуроци от историята, а датите и моето дете почва да ги бърка...

Общи условия

Активация на акаунт