СЕДМИ КЛАС - пробни изпити в захлас - тема № 39

• 58 284
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • дядовата ръкавичка
Не му е тук мястото, но, Инди, понеже те тормози този въпрос (знам как се чувстваш), ето това изрових от пощата:

4. Метафоричен оксиморон - реторическа фигура, която съдържа противоречива иронична представа за наказанието: убийство - поздрав и милувка, т.е. идеята за възмездието:
“... с куршум дa го поздравят,
а пък със сабя помилват...”

Децата май не го учат  Thinking

И да не съм съвсем извън темата - моето е болно втори ден. Вкъщи решава уж задачи и цъка на компа, като второто е с приоритет.

# 106
  • Карлово
Наште утре ще правят тест по Биология за едноклетачни организми, някой да го е минал вече?
По БЕЛ ги изпитват като за световно  newsm78 на мен ли ми се струва много но до момента имат по 9-10 оценки.
Нашите са го минали, но нито съм го виждала.
Всъщност от началото на годината съм виждала само от входното по мат теста. Другите явно са училищна тайна.
Сега се обадих и ето:
-предядрените /прокариоти/
-зелена еуглена
-синьо зелените водорасли /ето тук е сгрешила като ги е нарекла растения, а не едноклетъчни/
-класификациите защо са необхими..
и друго не помни.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 18:21 от chatNoir

# 107
Не са ми стихията худ.изр.средства, но не е ли просто метафора - символизира борбата.

Както и да е, влизам само да споделя миналогодишния ни опит от пробните, дано нещо ви е полезно.
На ПИ в СМГ най-трудно се изкарват отлични оценки и по двата предмета,  далеч са от поощряващи, освен за шепа деца, поне при нас и при няколко други познати деца беше така, на изпита оценките бяха нагоре, но пък са сравнително най-близко до реалното място, на което се намира детето в общия кюп, поне за първите 100-150 деца, във високия диапазон.
Опитът ни е от СМГ, Междучасие и Милениум, в Регалия не се е явявал.
Но може да са доста разочароващи като оценки, така че  е добре детето за самочувствие да ходи и на други пробни.
Моят имаше супер шарени точки на преразказите на различни пробни в  различни школи, та спокойствие общо взето нямаше до последно.
Но, на самия изпит повечето от децата се мобилизират на макс, така че най-вероятно ще ви изненадат приятно. Пожелавам ви го от сърце и успех!

# 108
При нас е дадено от школата по следния начин:
със куршум да го поздравят, -Парадокс-израз на непримиримост с робството.
а пък със сабя помилват...
За парадокс не е дадено изречно определение и не е изучавано.
Мисля, че този сайт може да е полезен http://www.referati.org/literatulni-stilistichni-tropi-i-figuri/10490/ref

# 109
  • Дива Индия
Айяла!  Hug Благодаря!
Вчера нашите имаха контролно по математика ЗИП на пак разлагане.
Детето продължава да се оплаква, че заради дисциплината в класа, учителката не може да обяснява задачите. Последния час, след като обичайните заподозрени пак вдигнали класа на балон, учителката отказала да обяснява. Детето я повикало да помогне на него, а тя му креснала Чети си условието!!! И така - покрай сухото гори и мокрото... Тъжно е и отрватително.

Чудихма са за "немили, клети, недраги" и като гледам Литератулни стилистични тропи и фигури, това да не би да е Плеоназъм?

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 12:01 от Инди

# 110
моят син днес ще ходи на пробния по БЕЛ в междучасие - сам, дано открие адреса и успее да се оправи с квестори и чудеса Simple Smile ако го донесе вкъщи ще го пусна довечера

сега силен офтопик, за който се извинявам, но понеже тук децата са най-близки по възраст - той е на 12 и половина, вчера беше на преглед при ортодонт, тъй като единият му кучешки зъб излиза малко по-нависоко във венеца - като резултат ще се уреди с две шини накуп, и за долните и за горните зъби... аз на долните не виждах проблем в подредбата, но зъболекарката прецени, че при наместването на горните се налага корекция и на долната челюст

човекът за момента е въодушевен и твърди, че ще ги носи усърдно... някъде около 2-3 клас пак беше с шина, но само горна, и не беше особено постоянен, но все пак се постигна желания резултат - сега обаче, все пак, се навлиза в пуберските времена, и се чудя - има ли и други деца на тази възраст с шини, с които ходят на училище, и как се възприема това от съучениците - той твърди, че не му пука особено, но знам ли... мисълта, че може да отнася подигравки на "фъфлек" ми се върти нещо упорито в главата, та да го подготвя евентуално

# 111
  • София
Вчера нашите ги изненадали с контролно по МАТ ЗИП, и представете си, само 12 задачи.

Сега тръгвам да търся материали за Немили Недраги. В пощата гледам някакви анализи в PDF , не знам как ще накарам човека да ги учи. А на нашите тестове по БЕЛ без допълнително учене и 5 не може да се изкара.

А за зъбите, децата сега с кеф си носят шините и брекетите.

# 112
  • дядовата ръкавичка
Моите така и не се научиха да артикулират с шини и на училище почти не са ги носили. Сега ги ползват само нощем. Резултатът е  спорен.

# 113
  • някъде ... тук ...
Радо носи горна шина година и половина (до март тази година), но по препоръка на ортодонта я носи през нощта и след като се върне от училище. Резултатът е очевиден и всичко е наред. Освен да подсещам да я носи, други проблеми не сме имали.

# 114
  • Пловдив
При нас модата на "скобите" беше във 2-3 клас. Тогава половината клас се разхождаха с такива - в розово, червено... Нашите бяха светло сини със звездички.  Laughing

Но по препоръка на ортодонта ги слагаше само през нощта точно, за да не се носят в училище - та да мисли къде да ги сложи, ако реши да хапне нещо, пък как да почисти зъбите, за да ги сложи пак, пък паднали и се счупили, хайде на ремонт. Постигнахме си целта - да поизбутат горната челюст малко по-напред, за да се наместят постоянните зъби. Е, един си остана леко крив. Криви има и при долните, но не мисля, че инвестицията брекети си заслужава при тези едва забележими кривини. И, както казваше един доцент - стоматолог, при който ходеше моя приятелка с доста криви и доста крехки зъби - "Всяко чене си има своя чар".

# 115
По БИО теста днес отчет по телефона  Wink
16 въпроса затворени
-върху материала архебактерии ; цианобактерии;камшичести , кореноножки, ресничести и т.н
От какво се състои отделна клетка .. За същинско ядрени/предядрени
това си спомня

# 116
Моите така и не се научиха да артикулират с шини и на училище почти не са ги носили. Сега ги ползват само нощем. Резултатът е  спорен.
Същата работа и за носенето и за резултата. 6-7 месеца, има някакъв резултат, ама то и като цяло дефектът е спорен, та не знам. Все имам чувството, че малко се увличат с тия шини напоследък ортодонтите.

# 117
  • Дива Индия
Моя Сами също носи шини във втори клас. Подиграваха му се. Той страда. Научи се да говори с тях трудно. Не изкара и половин година, като ги поставяше след скандали. Един изпъкнал кучешки се прибра, а долните криви зъбчета не се оправиха, защото той категорично отказваше да ги слага, а триста лева отидоха в казана.

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 14:13 от Инди

# 118
  • София-в сърцата на моите деца
Мъка-а-а-а-- newsm78

# 119
  • София
На нашия за 6 месеца носене само нощем, му се оправиха зъбите. Сигурно за някои зъби е по-лесно, или пък е от значение ортодонтът.

Общи условия

Активация на акаунт