Евробарометър: Българите са културно най-пасивните в ЕС

• 11 747
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
Какво имаш предвид, Мамасита? Да не е едно черно платно, което струва милиони, например? Аз нищо не му разбирам  Embarassed

# 226
Моята теория е архитектурна.

Ако си спомняте, имаше един епизод, в който една магесница за малко
да вземе силите на Карлос Кастанеда, като го вкара в стая със специални
плочки на пода, които да му действат подсъзнателно и да го зомбират.

Та след като архитектурата и подовите настилки стават все по-зомбиращи,
гладки и равни, нищо чудно някои хора да имат напълно приспано възприятие.

Аз лично във всяка сграда оглеждам подове, стени, тавани и всичко за ей
такива подтискащи или приспиващи влияния.

Масонско-магьосническа работа, нечисти сили са това, хората не могат
вече да се радват на Шопен...

# 227
Моята теория е архитектурна.

Ако си спомняте, имаше един епизод, в който една магесница за малко
да вземе силите на Карлос Кастанеда, като го вкара в стая със специални
плочки на пода, които да му действат подсъзнателно и да го зомбират.

Та след като архитектурата и подовите настилки стават все по-зомбиращи,
гладки и равни, нищо чудно някои хора да имат напълно приспано възприятие.

Аз лично във всяка сграда оглеждам подове, стени, тавани и всичко за ей
такива подтискащи или приспиващи влияния.

Масонско-магьосническа работа, нечисти сили са това, хората не могат
вече да се радват на Шопен...
Мамасита-да не си попрекалила с виното? Малко е рано още...
Не е нужно всички да се радват на Шопен.

# 228
  • n/a
Архитектурата е резултат. На всички подводни, мъртви течения.
Те там си изглаждат и зомбират. Така ми се струва. Вторично е,
не е първоизточникът.

# 229
Абсолютно не съм- не сте ли прекарвали време в душегубни
офиси, издържани в онзи гладък стил...

# 230
  • n/a
Шопен не докосва само недочовеците.
Ако има поне мъничко живинка у съществото,
покатерило се на върха на хранителната ве-
рига, ще да не остане безразличен, даже и
без да му се радва.

# 231
Аз избягвам да минавам покрай партийния дом. Дразни ми сетивата
Но -има нещо вярно.
  Панелните комплекси създават истинско зомби усещане...брр-
като концентрационен лагер за подчовеци. Кофти градове се създадоха.
Спор няма. Sick

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 16:52 от Герри

# 232

Но от друга страна няма лошо специално за музика и литература да се ползват и по-модерни технологии. И за филми, за някои други неща също.

Ами разбира се, даже е желателно. Аз предпочитам да слушам музика от айпода си. И кътам пари за перфектните слушалки. Музиката никога  не е имала такъв огромен шанс да стигне до човека. Ако не са технологиите, които го позволяват. Стига именно да има търсене. Това за което изследването алармира, че липсва. Аз не разбирам много, нито всичко, нито от всичко, но разбирам от 3 произведения много. Изслушала съм поне 100 различни изпълнения на кого ли не. В слушалките. И по спирки, и в кола, и в банята, къде ли не до пълно зомбиране:))  Ако не бяха технологиите и интернет щях да си остана с изпълнението на Х,У, З в зала "България" и толкоз. Просто технологиите отварят хоризонти, това е хората имат много по-голям избор. В ю тюб се намират такива изпълнения, от които може да ти настръхне кожата, ако и да не са перфектно качество. А по културните канали да не говорим.

В София вече продават билети за премиерите на Лондонската кралска опера и балет на кино, една седмица по-късно.  Перфектно озвучаване, HD , сценография за милиони, световни имена, мега-качество. Ще ти е удобно в салона, топло, няма нужда да правиш нищо, освен пълно потопяване. Дали е за предпочитане пред да кажем редовна постановка на нашата опера. Звучи малко като предателство, така и се чувствам, но сякаш предпочитам. И това ще ми е подаръка за племенниците ми и баба им за Коледа. Едно кино ..

# 233
Не съм я чела тази тема. Аз наблягам на Candy Crush.

Ти пак си културна. аз играя на Pou.  Joy Joy

# 234
10 cent, и аз изневерявам.  

Водих малката на Дисни на лед. Билетите, особено за предните редове са си цифра, но спектакълът беше уникален, заслужава си човек да се лиши от няколко други постановки.
Добре, че я построиха тая зала "Арена", че иначе....
Макар че /сега да не ме помислите за мрънкяло  Blush / на представлението на Солей "Салтимбанко" беше кучешки студ  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 19:38 от NinoTino

# 235
  • в рока
Ако искайте ми вярвайте,но само за едно нещо завиждам на хората ,които живеят в големите градове- достъпа до културни мероприятия Confused

# 236

Добре е че се разграничават от Онова поколение, което гледаше само руски филми..

ПП: "Едно време имаше приказка : Филмът хубав ли е или е руски?"

Кое е това поколение? Майтапиш ли се?

Вярно, че съветските филми за войната и революцията преобладаваха по телевизията, но излъчваха и френски, италиански, английски, американски, испански, чешки, унгарски, от ГДР, но от ФРГ нямаше! Първият такъв беше "Наследството на Гулденбург" едва през 1987-1988г. Обаче за разлика от сега, доста от тях бяха стойностни. Не си спомням посредствен американски филм от онова време. Този израз за руските филми го зная от моя баща. Като че ли най-много се е употребявал през 50-те и 60-те. През 70-те и 80-те по кината не преобладаваха съветските филми. Явно другарите са поняли, че ако прекаляват със съветските филми, както го правеха по телевизията кината ще стоят празни. Не може да се каже, че цяло едно поколение е умирало от желание да гледа съветски филми. Хората се възмущаваха полугласно. Ако някой се възмутеше публично, щяха добре да се "погрижат" за него. Уволнение от работа, изселване и дори затвор.

Аз се постарах в тези теми да събера някои филми, театрални пиеси от телевизионния театър, а също така и радиотеатър.

Забравените таланти на България

Шедьоврите на българското кино и театър

Да си спомним за Парцалев

Боряна Пантелеева -бриана- Да Си Спомним За Георги Парцалев

Велик беше! Да сведем смирено глава и да си спомним с най-добри чувства за него!   Flowers Rose Flowers Rose В края на октомври се навършиха 24години, откакто ни напусна.
Текстът на песента е впечатляващ......

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 02:22 от vl

# 237
10 cent, и аз изневерявам.  

Водих малката на Дисни на лед. Билетите, особено за предните редове са си цифра, но спектакълът беше уникален, заслужава си човек да се лиши от няколко други постановки.
Добре, че я построиха тая зала "Арена", че иначе....
Макар че /сега да не ме помислите за мрънкяло  Blush / на представлението на Солей "Салтимбанко" беше кучешки студ  Crossing Arms

Аз не съм сигурна дали изневерих или не, но току що се прибирам от концерт, озаглавен Bugs Bunny at the Symphony. Както подсказва заглавието, симфоничният оркестър свири на живо саундтрак към известните анимации, които съответно се прожектират на огромен екран. Направено с много вкус и много талант. За мен е култура. За да компенсирам, другата седмица съм на Бетовен. Там няма съмнение.  Laughing

# 238
  • София
Цитат
Поне в четири категории над 20% българите отговарят, че причината е ниското качество или недостъпност на кино и сценични изкуства като концерти, театър, танцови и оперни спектакли.
С това съм много съгласна. Затова не ходя на бг театър. Балетът ни е още по-зле. С операта сме горе-долу.
Добре че има гостуващи такива, които по някакъв начин да компенсират.

Това изгежда си го прочела някъде, но не знам как смееш да го пльоснеш тук! Като за богинче - доста необмислено и несъвършено се изцепи Wink

Кога последно и какво гледа (балет и опера), че ми стана любопитно?....

# 239
Още не са намерили начин да се пеят цинизми и певците да са голи.

Общи условия

Активация на акаунт