Евробарометър: Българите са културно най-пасивните в ЕС

• 11 744
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
  • в рока
Цитат
Рокът твърде не ми допада, хеви и хард съвсем. Твърде много шум, а музиката я няма. Слаби певчески данни, еднообразие от музикални инструменти, изобщо досада.

Да кажеш,че в рока няма музика е най голямата глупост ,която съм чувала.Ти изобщо правиш ли разлика между рок енд рол,хард,прогресив ,пънк или?Да не говорим за клоновете на метъла.Това,че НЕ РАЗБИРАШ дадена музика и НЕ СИ СПОСОБЕН ДА ВНИКНЕШ в нея,не означава,че е досада,а само,че ти си досаден.Ето  за това говорих в другата тема-неспособен си да погледнеш от другата страна.Колкото до музикантите и вокалите в рока съпоставени с  прехвалената естрада-смях голям.

Ти чувал ли си изобщо китарно соло,бе човек?????Да казваш,че няма музика в рока ooooh!

Фреди Меркюри ли е със слаби певчески данни?

Е,друго ти е да ти зацвили разплутата баба Алла

# 271
Познатите ми в България ходят повече на театър и четат повече книги от познатите ми в Германия. Тези в Германия пък ходят повече на класически концерти. Трудно е да се генерализира. В България много рядко има класически концерти, тук са постоянно и са страхотни. Затова пък когато отидох в Германия на балет, умрях от смях Simple Smile

Но става въпрос и за вкус. Както се спомена, аз също не съм голям фен на изобразителното изкуство. особено на модерното такова и не го разбирам. Много дни минавах покрай една модернистична изложба, на автор с българско или македонско име, за която си мислих, че са мостри за гадни тапети. Буквално всяка картина беше квадратчета с различен цвят, точно като тапети или покривки.

# 272
Цитат
Рокът твърде не ми допада, хеви и хард съвсем. Твърде много шум, а музиката я няма. Слаби певчески данни, еднообразие от музикални инструменти, изобщо досада.

Да кажеш,че в рока няма музика е най голямата глупост ,която съм чувала.Ти изобщо правиш ли разлика между рок енд рол,хард,прогресив ,пънк или?Да не говорим за клоновете на метъла.Това,че НЕ РАЗБИРАШ дадена музика и НЕ СИ СПОСОБЕН ДА ВНИКНЕШ в нея,не означава,че е досада,а само,че ти си досаден.Ето  за това говорих в другата тема-неспособен си да погледнеш от другата страна.Колкото до музикантите и вокалите в рока съпоставени с  прехвалената естрада-смях голям.

Ти чувал ли си изобщо китарно соло,бе човек?????Да казваш,че няма музика в рока ooooh!

Фреди Меркюри ли е със слаби певчески данни?

Е,друго ти е да ти зацвили разплутата баба Алла
Е, извинявай, харесвам рок, но не може по красота и виртуозност рок да се сравнява с паганини, примерно. Просто за други нива става дума. И най-големият китарист, да кажем Хендрикс, не може да се сравнява с един виртуозен цигулар. Фредди го обожавам, ама не може да се сравнява с гениален оперен певец.
Просто става дума за различни нива...За съвсем друго изкуство.

# 273
  • в едно миланско село
БониМ пфуууу, никакъв културтрегер не си.

Това е истинско

колко е красиво Simple Smile

колкото и субективно : до 20-та секунда издържах преко сили, прескочих малко и продължи същата молитвена досада   Laughing

# 274
Има си го посочен в приложената към статията схема, с посоката на развитие:

Хем не четяли българите, хем им предлагат доказателства на английски все едно ни е официален език, глупави или умни сме последно Simple Smile

Българите са много четящи. Със сигурност по-четящи от американци или германци. Говоря средно, разбира се.  Тук колегите четат само фентъзи и то тъпо такова. Гейм ъф Троунс Simple Smile))) А са големи мъже.

# 275

Това е истинско

колкото и субективно : до 20-та секунда издържах преко сили, прескочих малко и продължи същата молитвена досада   Laughing
етот и за наказание още Stuck Out Tongue
http://www.youtube.com/watch?v=sPlhKP0nZII

# 276
  • в рока
Няма за какво да се извиняваш Peace

Разбира се,че върхът на музиката е класическата такава.
Но да се казва,че в рока няма музика е кущунство.
За гласовите възможности специално на Фреди обаче можем да поспорим.За мен той може да се сравни с оперен певец по мощ ,гъвкавост и виртуозност на гласа.Иначе божествения глас на планетата за мен е Андреа Бочели Heart Eyes

Както не може  да се сравнява Класическата музика с рока,така и не могат примерно да се сравнят  Пинк Флойд с Тоника или БониМ(моите уважения и към двете формации)

# 277
Българите са много четящи. Със сигурност по-четящи от американци или германци. Говоря средно, разбира се.  Тук колегите четат само фентъзи и то тъпо такова. Гейм ъф Троунс Simple Smile))) А са големи мъже.

Игра на тронове е много високо оценен сериал и според мен е направен с вкус. Аз обаче не съм му фен, твърде мудно върви действието. Може би книгите ще ми харесат повече.
Но много по-добре е да четат това, от колкото 50 нюанса сиво Simple Smile .

# 278

Игра на тронове е много високо оценен сериал и според мен е направен с вкус. Аз обаче не съм му фен, твърде мудно върви действието. Може би книгите ще ми харесат повече.
Но много по-добре е да четат това, от колкото 50 нюанса сиво Simple Smile .
идеята  колегите ми (все мъже) да четат 50 нюанса на сиво предизвика в мен луд хилеж. Simple Smile трябва да ги видиш.

# 279
Няма за какво да се извиняваш Peace

Разбира се,че върхът на музиката е класическата такава.
Но да се казва,че в рока няма музика е кущунство.
За гласовите възможности специално на Фреди обаче можем да поспорим.За мен той може да се сравни с оперен певец по мощ ,гъвкавост и виртуозност на гласа.Иначе божествения глас на планетата за мен е Андреа Бочели Heart Eyes

Както не може  да се сравнява Класическата музика с рока,така и не могат примерно да се сравнят  Пинк Флойд с Тоника или БониМ(моите уважения и към двете формации)
абе не знам. за мен пинк флойд са си там най-горе заедно с класиците Simple Smile) всички други са малко или повече по-долу. Куин е половин стъпалце по-долу. БониМ, при цялата ми симпатия, са 10тина стъпалца по-долу.  Тоника е няколко километра надолу. Кой небългарин изобщо би слушал Тоника?Как изобщо сравняваме Тоника с БониМ, а пък БониМ с гениалните пинк флойд ?

# 280
  • в рока
Сравняваме ги,щото другарятр ВЛ твърди,че в рока музика няма,ама видиш ли тя е повече при Бони М ,Алла и т.н.

# 281
Сравняваме ги,щото другарятр ВЛ твърди,че в рока музика няма,ама видиш ли тя е повече при Бони М ,Алла и т.н.
еми има и по-посредствени рокаджии, които могат да бъдат сравнявани с БониМ. Но не и пинк флойд и куин. Алла Пугачева се опитвам  да не я коментирам, но ще кажа, че дори Лили Иванова ми харесва 3000 пъти  повече от Алла и като глас и като песни. Не познавам руснак, когото да не го е срам от Алла Simple Smile

# 282
  • в рока
Не знам,посредствена музика не слушам Peace

# 283
  • в едно миланско село

ама няма да натисна пък  Laughing

Как изобщо сравняваме Тоника с БониМ, а пък БониМ с гениалните пинк флойд ?

ммм, чакай да помисля  newsm78 Rolling Eyes newsm78 Rolling Eyes newsm78 Rolling Eyes Mr. Green
имам едно такова старческо обяснение : Тоника са някак в бекграунда на моето поколение. като Трамвай н5, Братя Аргирови и Росица Кирилова Joy
това имаше по радиото и ги знаеш наизуст, бг естрада  Wink, като Ерос Рамацоти и Лаура Паузини за италианците (да ги питам, ако пееха на български дали некой щеше да ги слуша  Mr. Green)

БониМ са денс емблема на определени години, аз за денс още си ги предпочитам пред разни електронни слухововредни ритми, не са им напразни постоянните ремикси  Wink

Пинк Флойд в тоя разговор няма как да влязат, това е друга планета, друг светоглед. световна класика вс. местна естрада...

# 284

Това е истинско
Скрит текст:

етот и за наказание още Stuck Out Tongue
http://www.youtube.com/watch?v=sPlhKP0nZII

Ох не знам защо, но тази музика в съчетание с снимката, ми навя мисли за погребение  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт