Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 264
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
а някакви снимки имате ли на боядисани бани да видя как става след замазването

# 736
Моите плочки бяха в кухнята, само 1 участък от 1кв.м.,ако намеря снимката, ще покажа. Можеш да се върнеш назад в темата и да намериш на Мелани кухнята, боядисана изцяло- плочки, плот, шкафчета.

# 737
  • Бургас
а някакви снимки имате ли на боядисани бани да видя как става след замазването

Аз си боядисвах банята на вилата с боя на водна основаhttp://hristina69.snimka.bg/properties/k-shta.710139.31293325 сега всичко е боядисано, но нямам снимки. А сега цялата ще я минавам с лак

# 738
  • Пловдив
Към момичетата с боядисаните плочки ми е въпроса - ако се боядиса в по-тъмен цвят, после по боята наслагва ли се варовик - тоест вижда ли се много капки и други? И как се чисти - ще извържи ли търкане с абразив, защото зад котлоните често има мазни капки и се налага бърсане. Имам идея за в куФнята, че ми е опротивяла в тоя бял цвят, плочките са стари - мъж ми не ще да ги разбива, че било"много мръсотия", и си мислех да ги боядисам в нещо - пода ми е плочки шампанско и ламинат - някакъв избелял дъб, стои малко като венге, но доста по-светло.

# 739
  • Бургас
При мен не си личаха кой знае какви капки или варовик, но с гъбата /от грапавата страна/ забърсвах. Но не сме я ползвали толкова често само събота и неделя

# 740
http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/OBJ17735_1328912049/bilder
Тук в спалнята има закачалка с чекмедже. Мисля, че Байбиби имаше такава и се чудеше какво да я прави.
Ще има ли нова тема?

# 741
Към момичетата с боядисаните плочки ми е въпроса - ако се боядиса в по-тъмен цвят, после по боята наслагва ли се варовик - тоест вижда ли се много капки и други? И как се чисти - ще извържи ли търкане с абразив, защото зад котлоните често има мазни капки и се налага бърсане. Имам идея за в куФнята, че ми е опротивяла в тоя бял цвят, плочките са стари - мъж ми не ще да ги разбива, че било"много мръсотия", и си мислех да ги боядисам в нещо - пода ми е плочки шампанско и ламинат - някакъв избелял дъб, стои малко като венге, но доста по-светло.

Доколкото знам в България има лепила, които могат да се позволяват върху стари плочи да се поставят нови, ако не ви се кърти.

Ама сега на мода са белите плочки... newsm78 newsm78 newsm78

# 742
  • на езерото в града
Аз точно затова питах  Grinning не че някой ми отговори  Peace Пазарът във Франция е залят вече от бои/водна основа/епоксидни смоли, които не са за яхти, съхнат супер скоростно, не миришат ,понякога даже не се налага втора ръка, на приемливи цени, лесно се работи и от личен опит - 4 години боята си седя на плочките без да мръдне в мои приятели, където им правих ремонта. (после не знам, защото смениха квартирата).

# 743
здравеите някои може ли да ми каже от каде да намеря този тапет в раието

# 744
# 745
да ви попитам ...взехме жилище и в коридора има стари гардероби(вградени).Не ми се иска да ги махам от една страна ,защото събират доста багаж.От друга ,ако ги махна ще има много място.Мисля си дали може вместо да махам старите врати на гардеробите да сложа отгоре им големи огледала.Т.е. целите врати да са огледални ... Rolling Eyes newsm78

# 746
....Мисля си дали може вместо да махам старите врати на гардеробите да сложа отгоре им големи огледала.Т.е. целите врати да са огледални ... Rolling Eyes newsm78

По принцип може, щом ти харесва. Аз имам някакъв страх от такива големи огледала, наш приятел си сряза лошо ръката при сблъсък със стъкло и явно съм предубедена. Peace

# 747
Здравейте момичета. Вмъквам се така в темата ви, ни в клин ни в ръкав Simple Smile Четох , четох, ама рекох и да попитам, то нали с питане до Цариград се стига тааа сега искам мнение от ветераните в преобразяването на мебели.
Живеем в къща под наем, но вратите са боядисани бог знае кога в бяло и то вече е станало едно жълтеникаво, от влагата, от цигарите или от старост не знам на места е доста жълто и не може да се почисти.
Затова ме осени идеята да пребоядисам вратите, но ми се ще да направя ефект на дърво. Разбрах, че има гребен с който се парви този ефект. От прочетеното до тук разбрах също, че трябва да ошкуря вратите , да китна, ако има дупки след това да мина с грунд поне 2 ръце след което да нанеса боята. Поправете ме, ако греша.
Това с шкуренето малко ще ме поизмъчи и май ще трябва да сваля вратите за да ги обработя, четох и за течност, която се нанася и след 2 часа подпухва боята и се сваля с шпатула, вие кой от двата варианта ще ми препоръчате, като по добър?
Въпроса ми към вас е, понеже искам да направя ефект дърво не върви да се вижда бялото демек вече пожълтялото бяло. Значи трябва да мина с по светъл цвят боя да оставя да изсъхне, след което тъмния цвят и отгоре преди да е изсъхнал за мина с гребена за ефекта. Боята акрилна ли трябва да бъде или специална за дърво боя и след това с какъв лак да мина акрилен ли специален за дърво ли?
Ще ви бъда много благодарна за оказаната помощ.
Желая ви хубав остатък от денят вторник   bouquet

# 748
Здравейте мили дами .Отдавна търся такава тема и се радвам че попаднах на вас .Скоро ще правя освежаване на спалнята ми , но ми се искаше да измисля нещо със старите мебели за да може хем да са освежени и хем да ми се освободи малко място защото е ад Simple Smile

# 749
  • Пловдив
Затова ме осени идеята да пребоядисам вратите, но ми се ще да направя ефект на дърво.
Това е старомодно. Дървесния ефект постигнат с гребен не е дърво. От друга страна - ако самите врати са дървени с шкурене и терминатор(смивка) може да стигнеш до дървото.

Общи условия

Активация на акаунт