Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 238
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Мерси Не се сърди, човече  Hug

# 721
Душички-майсторички гледам,че сме към края на темата,ако някоя от вас има желание и идея за нов изглед ,нека да пусне новата.Аз просто няма вече с какво да се похваля,моя план си го изпълних,преди 4 дни с 300 зора си боядисах и втората виенска закачалка и съм с 0-ла активност  Grinning .Но ви следя чат-пат,не напускмам фронта за нощо на света  Hug  Laughing .

# 722
  • София
Момичета,решила съм да си направя пейка от европалет,моля някой да ми каже как да я третирам,искам да е бяла или зелена Rolling Eyes

# 723
  • гр.Варна
Момичета,решила съм да си направя пейка от европалет,моля някой да ми каже как да я третирам,искам да е бяла или зелена Rolling Eyes
Първо шкурене ,после импрегнант за дърво  -2 ръце и лак за външна употреба за дърво - 2 ръце.Трябва да изчакваш да изсъхне хубаво между нанасянето.Така действахме на нашата къща със сачака и челните дъски,които не бяха обработени,като палетите, и не са мръднали вече 5 год.

# 724
  • София
Шкурка+боя на водна основа в желаният цвят и готово Peace

# 725
Здравейте момичета,страхотна тема...  bouquet
Майкини ми си правят терасата ,а на нея има от тея старите ПВЦ бели шкафове от едно време(не занм дали се сещате...).Иска да си мести там печката и съответно да ползва тея шкафове,някаква идея какво да ги направим...На мен ми мина през ума да сложим това фолио ,което имитира дърво... newsm78

# 726
  • от Луната
До сега само съм ви чела и ви се възхищавах на произведенията. Дойде и моето време да преправям стари мебели. Боядисах едно ТВ шкафче, като първо зашкурих, колкото да надраскам. След това с бороконтакт и после няколко ръце акрилна боя на Декоратор. Стана сравнително прилично  Mr. Green. Питането ми е дали трябва да лакирам отгоре за по-голяма здравина, тъй като ще бъде в детската стая, а децата не пазят особено?

# 727
  • Бургас
До сега само съм ви чела и ви се възхищавах на произведенията. Дойде и моето време да преправям стари мебели. Боядисах едно ТВ шкафче, като първо зашкурих, колкото да надраскам. След това с бороконтакт и после няколко ръце акрилна боя на Декоратор. Стана сравнително прилично  Mr. Green. Питането ми е дали трябва да лакирам отгоре за по-голяма здравина, тъй като ще бъде в детската стая, а децата не пазят особено?

Да, лакирай

# 728
  • на езерото в града
Здравейте, момичета!
 Имам един въпрос като към хора, които познавате в детайли българския пазар за строителни материали. Намират ли се вече интериорни бои (водна основа) на базата на епосксидни смоли ? Използват се за реставрацията на всякакви мебели. На външен вид са например като подовите настилки на закритите паркинги. Ще ви бъда благодарна за малко инфо.  bouquet

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 18:09 от странно пиле

# 729
  • от Луната

Да, лакирай
Мерси много   bouquet. А лака на водна основа ли да е или някакъв друг? Embarassed

# 730
Мерси много   bouquet. А лака на водна основа ли да е или някакъв друг? Embarassed
и аз питам това Simple Smile има ли значение и какво

# 731
  • гр. София
и аз питам това Simple Smile има ли значение и какво

На водна. Peace Лаковете на водна основа не миришат и по принцип се слагат върху импрегнатори за дърво, които също са на водна основа. Не съм сигурна дали върху боя на водна основа можже да сложиш лак, който не е на водна основа..... newsm78

# 732
  • от Луната
Благодаря, Лейла   bouquet. И аз предпочитам тези на водна основа, най-вече заради миризмата, но и защото всичко лесно се почиства ако направиш мазало само с вода  Mr. Green. Но все си мисля, че бях чела ако е след боя на водна основа лака да не е, но явно съм се объркала  newsm78

# 733
здравеите момичета,темата е прекрасна.в момента живея на квартира и плочкит в банята и тези на мивката в кухнята са много стари има ли някакав вариант да се поднови с фолио или някаква боя,незнам какво може да е и като си мия чиниите дали няма да се отлепи фолиото.благодаря много.мивките са от едновреме6ните лятите.

# 734
здравеите момичета,темата е прекрасна.в момента живея на квартира и плочкит в банята и тези на мивката в кухнята са много стари има ли някакав вариант да се поднови с фолио или някаква боя,незнам какво може да е и като си мия чиниите дали няма да се отлепи фолиото.благодаря много.мивките са от едновреме6ните лятите.
Опитах се да ти отговоря на лични, но кутията ти е препълнена. Та, затова тук.
За всички гладки повърхности като плочки, ПДЧ, мебелно фолио, важи едно и също правило:
- Бороконтакт /контактен грунд за бетон/
след 2-3 часа
- акрилна/атна боя 2-3 ръце
Ако вместо боя се ползва латекс и той не е за влажни помещения, миещ се, задължително над него се нанася безцветен лак на водна основа.
Това е, нищо сложно! Peace
Акрилни/атни бои има достатъчно утвърдени марки. От бг- производителите са Аквис на Оргахим, Акварил на Лакпром /от него има супермат, трябва да се внимава/ и на Декоратор /метална кутия с жирафче/.

Общи условия

Активация на акаунт