Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 277
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • Бургас
Здравейте,
Злати22, предполагам вратите са боядисани с обикновена алкидна бяла боя /тези дето миришат/Можеш да боядисаш пак с такава, ще ти се умирише малко къщата или с акрилна боя /боя на водна основа, не мирише/ при втория случай трябва да шкуриш вратата /за по добро сцепление/ и да минеш с бороконтакт /това е една розова течност за добро сцепление/като изсъхне след час примерно боядисваш с боята на водна основа. Относно дето искаш имитация на дървесни жилки мисля че трябваше специален инструмент. Лак можеш да минеш с какъвто искаш.

Малчо92, първо реши какво искаш да правиш, ако ти е трудно порови се в нета, гледай дизайн и ще ти дойде идея, после ще оправиш и мебелите

А за стара боя.....мъчих се да свалям боя над 7г с разни препарати..накрая смених стъклата, нищо не помогна
Лека вечер

# 751
да ви попитам ...взехме жилище и в коридора има стари гардероби(вградени).Не ми се иска да ги махам от една страна ,защото събират доста багаж.От друга ,ако ги махна ще има много място.Мисля си дали може вместо да махам старите врати на гардеробите да сложа отгоре им големи огледала.Т.е. целите врати да са огледални ... Rolling Eyes newsm78

Тапет в желаният десен,залепен със ц200,след 2 дена 2-3 ръце безцветен лак,нови дръжки и воала имаш нов гардероб Simple Smile

# 752
Благодаря ви момичета за съветите. Да вратите са дървени, но от 1972, когато е строена къщата до сега колко ли пъти са ги минавали с боя и дали въобще ще стигна до дървото Simple Smile Затова май ще пробвам с търкане и като станат ще ви ги покажа, ако не се откажа до тогава, че ми се струва доста работа Simple Smile) Ако мъжа не сложи едно рамо сама надали ще успея.   bouquet

# 753
Точно такива врати /дори от 1968 г./ боядисвани и пожълтели ги минах с бял авто-емайл лак и станаха перфектни. Не съм шкурила, само ги измих.

# 754
  • В градината...
Нашите врати са от 1950-та. Познай колко боя имаше по тях. Вече съм показвала как ги чистихме - първо с пистолет за горещ въздух, после с препарат Дунав, накрая измиване и заглаждане с лентовия шлайф. Станаха перфектни  Peace

# 755
Дзън_Дзън, върху тапет (обикновен, хартиен, не винилов) с какъв лак може да се мине? На водна основа ли трябва да е или не? А с лепило за тапети не може ли да се лепи или трябва да е задължително с Ц200? Питам, защото лепило за тапети имам, а Ц200 ако трябва - ще трябва да купя Blush

# 756
Вчера гледах фото тапети ,дали е вариант също да се сложи върху старите врати на гардероба...Има сега много хубави фото тапети с орхидеи ,някакви залези ... Rolling Eyes

# 757
  • София
шушулина, защо просто не боядисаш гардероба? Аз дълго мислих дали да го махаме. Накрая го боядисахме бял и сменихме дръжките. Получи се идеално, защото сложихме и бял ламинат с изтъркан ефект и коридорът стана супер светъл, въпреки че стените са тъмно лилави.

# 758
Благодаря ви момичета за съветите. Да вратите са дървени, но от 1972, когато е строена къщата до сега колко ли пъти са ги минавали с боя и дали въобще ще стигна до дървото Simple Smile Затова май ще пробвам с търкане и като станат ще ви ги покажа, ако не се откажа до тогава, че ми се струва доста работа Simple Smile) Ако мъжа не сложи едно рамо сама надали ще успея.   bouquet

Пистолетът с горещ въздух сваля много добре наслоена боя, бели се направо.
Само се внимава повечко, ако са от меко дърво, може лесно да задълбаеш с шпаклата. Пробваш първо на по-неофициална част.   Grinning

# 759
Дзън_Дзън, върху тапет (обикновен, хартиен, не винилов) с какъв лак може да се мине? На водна основа ли трябва да е или не? А с лепило за тапети не може ли да се лепи или трябва да е задължително с Ц200? Питам, защото лепило за тапети имам, а Ц200 ако трябва - ще трябва да купя Blush

Като преправяхме на приятелката ми кухнята СКШ шкафове горни и долни някаква стара пак соц.секция,стана бонбон.Лепихме тапета с ц200 и много малко тапетно лепило по валяка,защото е влажен и не хваща добре,хубаво се маже по вратата и след това по тапета,залепяш и готово Simple Smile. След 2 дена минахме 3 ръце корабен лак. Тя е с малки деца и от 4 месеца ги плискат с вода и са си ок! Вземи си голяма опаковка ц200 Simple Smile
За мен това е бърз и лесен начин за освежаване,за 2 часа на по винце и лафче направихме всичко Simple Smile
Успех!

# 760
Благодаря ти Дзън_Дзън  Hug

# 761
шушулина, защо просто не боядисаш гардероба? Аз дълго мислих дали да го махаме. Накрая го боядисахме бял и сменихме дръжките. Получи се идеално, защото сложихме и бял ламинат с изтъркан ефект и коридорът стана супер светъл, въпреки че стените са тъмно лилави.
ми той е лакиран ,дали ще стане,и ако има ефект наистина на изтъркано ще е супер...Не знам какво да го правим,ама знам ,че искам да е светло понеже в апартамент коридорите нямат никаква светлина освен крушките.

# 762
  • София

ми той е лакиран ,дали ще стане,и ако има ефект наистина на изтъркано ще е супер...Не знам какво да го правим,ама знам ,че искам да е светло понеже в апартамент коридорите нямат никаква светлина освен крушките.
[/quote]

Аз затова се спрях на бялото, и наистина стана супер светло. Може да се боядиса, но т. к. моят го прави баща ми, който ми помогна за много от нещата при ремонта, не знам каква техника е използвал. Тук много пъти е обяснявано за това боядисване, а и на първа страница на темата има таблица, която също може да ти е полезна. Ако не се ориентираш, мога да попитам баща ми.

# 763
6u6ulina, щом е лакиран, първо нанасяш бороконтакт и след 2 часа нанасяш първа ръка акрилна боя. Съхне 24ч. и нанасяш втора ръка боя и така - колкото ръце ти хареса. Другия вариант е вместо бороконтакт - надраскваш с шкурка и после боята. Целта на бороконтакта или шкурката е да стане грапава повърхноста, за да има сцепление боята. Но по този начин (с акрилна боя) няма да постигнеш ефект на дърво, а плътен, равномерен цвят.

# 764
http://prikachi.com/images/650/7271650O.jpg
Мили дами моля да ми помогнете с този шкаф.Бях ви казала ,че искам да променям интериора на спалнята си.Но не искам нови мебели,  а искам да ги преобразя . Помогнете с някаква идея да го преобразя цвят и може би формата искаше ми се ако има вариант да преобразя вратичките да сложа някакви дръжки ако може и да го умаля малко ,защото ми заема много място в спалнята.  newsm78

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 12:39 от malcho_92

Общи условия

Активация на акаунт