Да преправим старите мебели с любов - тема 25

• 118 850
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Здравейте, исках да ви попитам търся механизъм който да предпазва малката да си прищипе пръстите на едни контейнери с капаци (те са от ПДЧ и са с нормални панти в момента). Не знам как се казват и къде да търся. Имате ли идея?
http://www.bebelandia.bg/category/58/predpazni-sredstva.html

# 406
В Джъмбо има много голям избор.

# 407
  • София
Момичета, привет от мен!

До сега само ви четях и се възхищавах, но сега нахлувам в темичката с молба за помощ.

Имам стена от камъни в кухнята, които искам да направя бели или поне по- светли.
Възможно ли е да съществува някакъв лак/боя за камъни или някакъв начин, с който да справя?

Ако имате идеи, ще се радвам да ми помогнете.  Hug

СНИМКИ

# 408
Иля, има лакове и бои за камъни, бетон и тухли. Потърси през гугъл, ще се изнанадаш от многообразието. Но, ако много-много не шеташ върху тая стена /в смисъл не я миеш, търкаш и стържеш/, може и с обикновен латекс или друга боя на водна основа.
Моят съсед по вила си боядиса тухлената стена /вътрешна/ с латекс.

# 409
  • София
baibibi, и аз си мислих за латекс, но ми се струва, че ще стои като намазана, а искам да изглеждат естествено камъните.
Ще погледна в гугъл за бои и лакове, дано се получи с тях този ефект, много мерси!  Hug

Ето така:

# 410
  • sofia
Иля, на показаните снимки камъните са с естествения си цвят. Просто са по-светли от твоите.
Второто дори е визуализация, не е реална снимка. А на първата снимка цветът на камъните е много близък до твоите...поне на моя монитор. Нюансите идват от осветеността и цветовете в интериора.

Не съм сигурна, че ще можеш да ги изсветлиш "естествено"

# 411
Иля, съгласна съм с мнението на vesi1.

аз днес купих лак на Baufix, на него пише, че може да се използва и при естествени камъни. Но смятам, че така няма да постигнеш естествен ефект и все пак ще стои стената, както и ти казваш като "намазана".

# 412
Иля, съгласна съм с мнението на vesi1.

аз днес купих лак на Baufix, на него пише, че може да се използва и при естествени камъни. Но смятам, че така няма да постигнеш естествен ефект и все пак ще стои стената, както и ти казваш като "намазана".
Бубето, пробва ли го вече лака Бауфикс? Дали прави хубав цвят и колко точно е лъскав? Искам да покрия с него едни нощни шкафчета, които в момента са с бял Аквакрил. Аквакрила е много здрава боя, но поради силно матиращия ефект, хоризонталните повърхности нямат чистене  Tired

# 413
  • София
Веси, Бубе, прави сте, и мен това ми бяха опасенията, че няма как да ги изсветля и да стоят естествени.  Confused

Поръчах си бяла кухня и исках върху каменната стена да сложа бял рафт и си го представях по- добре да стои върху по- светли камъни, но явно ще се наложи да го помисля.  Thinking

# 414
pokita, не съм го пробвала още. Аз взех бял и безцветен. Белия ще го използвам за едни прозорци и това ще е може би чак пролетта. А другия ще го ползвам може би за една кухня, като и тази си идея не знам точно кога ще осъществя.

# 415
Иля, според мен така си е добре, ако го боядисаш, ще загубиш естесвената красота на камъка, неговата автентичност. Но ако решиш да го мажеш с лак, си вземи такъв без гланц и да е само една ръка, колкото да се освежи. Преди да решиш да го промениш, пробвай с осветлението  и интериора, както са ти писали момичетата.
П.С. Обожавам камък, аз също мисля да си направя такава  стена в дневната. Сега я видях визуализирана  Hug

# 416
  • sofia
Поръчах си бяла кухня и исках върху каменната стена да сложа бял рафт и си го представях по- добре да стои върху по- светли камъни, но явно ще се наложи да го помисля.  Thinking
Бялото стои добре и върху нещо, с което в контраст.

# 417
Имам следния проблем - счупи се подлакътника на компютърния стол. Той е такъв
и държи седалката и облегалката. Счупено е отдолу и сега облегалката е нестабилна от дясната страна. Има ли някакъв начин да се оправи? Намерих резервна част, но струва 40лв и ми е много...

# 418
  • София
аленото цвете , отказа ме съвсем да ги боядисвам, ще си ги оставя така.  Hug

Веси, дано да стои добре с този контраст. Извиках майсторите и ми взеха размери, ще е бяло рафтче върху камъните, както са си сега.  Wink

# 419
Имам следния проблем - счупи се подлакътника на компютърния стол. Той е такъв
и държи седалката и облегалката. Счупено е отдолу и сега облегалката е нестабилна от дясната страна. Има ли някакъв начин да се оправи? Намерих резервна част, но струва 40лв и ми е много...
Дй снимка на счупеното.

Общи условия

Активация на акаунт