Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 752
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и приятна петъчна вечер ви желая.  Hug Hug
Първо да отговоря на момичетата, които питат за превода. От няколко дни преведените на бг серии не са налични в dailymotion. Някоя "добра душа" се е погрижила за това. Но пък ги има във Vbox и в   youtube. ГФилипова обеща, че няма да се откаже и ще продължи да превежда, но ще трябва да се теглят от Аси.

3 еп. И другите ги имаше, но сега не ги намирам.

# 196
Момичета, привет,  Hug раб. седмица приключи и ще сме повече време на раздумка.  Simple Smile

Диди, не му знам биографията на Тимур Савджъ, но е работил с Мерал Окай и е продуцирал Ако бях облак. Което за мен го издига много над рейтинг и печалба. Но, вероятно, това също е важно, най-малкото да успее да си завърши проекта и да стигне до широка публика.

Муси, като не може онлайн, ще го изтеглиш от
http://asi-bg.net

лесно е и бързо.

# 197
Интересно четиво на руски:  Simple Smile

mega: "Защитна реч в полза на Кямран"
Цитат
Скрит текст:

Защитная речь в пользу Кямрана - 2. Бурак Озчивит и режиссер заявили Кямрана как очень хорошего, доброго и умного человека. Такой не может сделать плохого. Он молод, горяч, имеет право на ошибки, как всякий молодой человек. Пока он не совершил страшных поступков. Нериман опытная женщина, заарканила парня. Она у него, наверняка, первая женщина. А мужчина, говорят, первую женщину помнит всю жизнь. Немудрено: такое событие в его жизни! Ведь мужчины - народ особый! 8 мыслей из 10-ти это - секс! Ну, вот он и не может от нее оторваться...Но жизнь, надеюсь, его научит отличать хорошее от плохого, настоящее от искуственного. Я вот пересмотрела последнюю серию и думаю, ничего отвратительного он не совершил. Мы тут заахали все...А он, я думаю, пошел к Н. по 2-м причинам. 1) в чисто сексуальном плане. Тем более, что был очень возбужден физически (несостоявшийся поцелуй с Фериде, объятие и.т.д.) а для молодого человека его темперамента это подавить очень сложно. Ну не мог же он, если есть Нериман, заняться тем, чем занимаются подростки)) И 2-е ) Перепроверить свое отношение к Нериман. И в физической близости, и вообще. Т.к. в свете последних событий и его близкого общения с Фериде, позиции Нериман сильно пошатнулись. Проверил, надеюсь. Все сработало не в пользу Нериман. И то, что он дал свой "карар", выбрав ее. Решение-то он дал, но это его совсем не радует,а раздражает. И в физической близости особой радости не ощутил, потому что духовной близости у него с Нер. нет. А духовно близок он с Фериде! И он начинает понимать, что секс с действительно ЛЮБИМЫМ человеком - нечто другое, чем просто спортивный секс. И окончательно, как это ни звучит смешно, "прозрел" во сне, когда ощутил почти физическую близость с Фериде. То, что она явилась ему во сне в пеньюаре ( хотя наяву навряд ли она могла ему показаться в таком виде)) о многом говорит! И об этом еще Ирин напишет! Этот эротичный танец! Ощущение того, что она дрожит в его объятиях! И то, что он видит их с Фериде дочь - это тоже очень интимный момент. Их ребенок! Это плод физической любви! Значит, он допускает это в мыслях, мало того, он этого желает! И молоко тут играет особую роль! Ирин скажет нам, что оно означает! Не завидую ему! Теперь он жалеет о своем решении! Но оно уже высказано...Не покажет ведь, не-е-ет! Но жалеет. Потому что он переживает совершенно новое состояние: это не забавный словесный "пинг-понг" с Фериде, не просто детская влюбленность, перешедшая от маленького Кямрана ко взрослому, и это не придуманная романтичным молодым человеком игра в любовь с Нериман. Это нечто настоящее. Настолько настоящее, что устоять перед этим невозможно. Оно должно БЫТЬ. Оно уже ЕСТЬ. Это сплав духовного и физического начал. Это любовь во всех ее проявлениях. Как он справится со всем этим, посмотрим. Мне самой очень интересно стало!)))) И, главное, как бы он ни поступил, ему от этого состояния никуда не деться. Об этом мы должны помнить. И понимать это. Я верю в Кямрана.

+1 Peace
Много хубаво го е написало момичето, логично и вярно.

Валя, щом и ти си  си създала подобно мнение, значи не са само парите. То иначе е ясно, че възвращаемост трябва да има.

# 198
Диди, със сигурност не са само парите важни.
Много добре си написала за посланието на филма. Права си, че 100 години след излизането на романа, той все още е революционен. Но идеята за сериала положително е възникнала много преди събитията и протестите за Гези парк.

Ние сме още в началото на сериала, но вече ни поднесоха доста теми за размисъл - насилието, лекарската етика, образованието, положението на жените, традиции и ново, демократични промени и др. Дори не споменавам морала в семейството и любовта. Ако творецът иска и може, ще напълни формата с дълбоко съдържание, а от нашата култура зависи колко ще попием.  Simple Smile

За мен е удоволствие да споделям един наистина хубав филм.  Simple Smile

# 199
Диди, поздравления за всички твои постове.   smile3501   smile3525
Много са хубави и ги чета с голям интерес.
За рейтинга вчера писах, защото и аз сега разбрах коя група какво означава. Тотал е масовия зрител, а АВ е групата на по-образованите и по-интелигентните. Така писаха, така го предавам. Също, че за продуцентите била по-важна втората група, не знам защо. Ако в АБ рейтинга бил по-висок, отколкото в тотала, това било добре. Обратното, обаче водело до спиране на сериала. Ние в АБ групата сме на по-висока позиция и никой няма намерение да спира сериала. Работата продължава.
Сега да отговоря за Тимур Савджъ. Много правилни са наблюденията ти. Той е продуцент и на "Великолепният век", сериалът, който 4 сезона е с най-висок рейтинг. Също много амбициозен и мащабен проект. Но най-важното, че целият екип на ВВ, актьорите Халит Ергенч и съпругата му Бергюзар Корел/тя учавства в друг сериал/, Озан Гювен и всички др. се превърнаха в лицата на протеста. Това са хората с най-прогресивно мислене и тези, които радуват за една съвременна и прогресивна държава. Това е моят отговор зо Тимур.
Според мен не е самоцел рейтинга, въпреки, че това много ги притиска. На същото мнение като теб съм, че филмът е с амбицията да е нещо повече и да има художествена стойност. Ако беше само заради рейтинга, щяха да ги целунат в миналия епизод и народа щеше да се кротне, а рейтинга да се качи, защото хората искат това. Но, екипът си се движи в начертаната посока, и правилно според мен, защото сега като ми мина първоначалния шок, мисля, че действието се развива по логичен път.
А много от сцените ми напомняха на сцени от филми на Фелини. Много силна картина, когато Сейфетин беше пуснал плочата и музиката се чуваше в цялата къща, Бесиме обезумяла танцуваше, а в този момент Кямран се отдръпна от Фериде, заради обещанието, което даде на баща си.
 И всичко, което си написала в поста си, споделям. Peace
И да, мустаците на Кямран наистина са по-различни сега. В първите серии бяха като че ли по-младежки, а сега има по-улегнал вид.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 18:13 от Moniiica

# 200
Мони  Hug  Щом АВ-то е по-важно, значи всичко е ОК. Последният път, когато го гледах, не си спомням за  6-ти или 7-ми еп. беше, бяха на 2-ра позиция.
Значи Тимур избира в екипите си  и работи все с напредничави и талантливи хора, нищо не е случайно. Като приключи Чучулигата, изцяло или сезонно, вероятно ще гледам ВВ, видях че го има преведен. Разбрах, че е голям проект, че Бурак много е изпъкнал там, ще ми е интересно да гледам.
Наистина, атмосферата в темата е много приятна.  Радвам се, че ни съвпадат мненията, и с теб, и с другите момичета. А какви неща още ни предстоят да обсъждаме Party

Кatya I  Hug

# 201
Здравейте Hug
Нещо новичко.. предполагам, че е от сцената с люлката..

# 202
Имало и още снимки  и озета..

Çalıkuşu 8.Bölüm Özeti

Kamran için, kalbiyle savaş günleri başlar. Düşünür durur. Kalbi Feride için çarpar, vicdanı Neriman'a yönelir. Kararı ne olacaktır? Selim, Necmiye için konağa gelir. Evdekiler kaygılı ve hoşnutsuzdur. En çok Besime Hanım hüzünlüdür. Acılar peşini bırakmaz. Tanık olduğu yeni durum hayatını zindana çevirir. Neriman ve Levend'in kirli oyunları başlamıştır. Feride habersiz, savunmasızdır. Planda olmayan bir durum, bela olup ayaklarına dolanır. Bir iftira, masum bir insanı evinden eder. Bavullar toplanır, gözyaşı sel olur gider. Veda, hiç bu kadar 'ağır' olmamıştır. Bazıları bu gidişi anlayamaz. Kamran için 'cesaret' zamanı gelir gelmesine de, ya duydukları! Suskunluk öfkeye dönüşür. Öfke, dile gelir.

Скрит текст:

# 203
Валя, клипчето е много хубаво.   bouquet  Най-любими  са ми клиповете на Zoriсa и ETI.

Нашите гълъбчета са дали интервю за арабския канал Екстра. Е страхотна двойка са!!!

Интересно четиво на руски:  Simple Smile

Цитат
Скрит текст:

Защитная речь в пользу Кямрана - 2. Бурак Озчивит и режиссер заявили Кямрана как очень хорошего, доброго и умного человека. Такой не может сделать плохого. Он молод, горяч, имеет право на ошибки, как всякий молодой человек. Пока он не совершил страшных поступков. Нериман опытная женщина, заарканила парня. Она у него, наверняка, первая женщина. А мужчина, говорят, первую женщину помнит всю жизнь. Немудрено: такое событие в его жизни! Ведь мужчины - народ особый! 8 мыслей из 10-ти это - секс! Ну, вот он и не может от нее оторваться...Но жизнь, надеюсь, его научит отличать хорошее от плохого, настоящее от искуственного. Я вот пересмотрела последнюю серию и думаю, ничего отвратительного он не совершил. Мы тут заахали все...А он, я думаю, пошел к Н. по 2-м причинам. 1) в чисто сексуальном плане. Тем более, что был очень возбужден физически (несостоявшийся поцелуй с Фериде, объятие и.т.д.) а для молодого человека его темперамента это подавить очень сложно. Ну не мог же он, если есть Нериман, заняться тем, чем занимаются подростки)) И 2-е ) Перепроверить свое отношение к Нериман. И в физической близости, и вообще. Т.к. в свете последних событий и его близкого общения с Фериде, позиции Нериман сильно пошатнулись. Проверил, надеюсь. Все сработало не в пользу Нериман. И то, что он дал свой "карар", выбрав ее. Решение-то он дал, но это его совсем не радует,а раздражает. И в физической близости особой радости не ощутил, потому что духовной близости у него с Нер. нет. А духовно близок он с Фериде! И он начинает понимать, что секс с действительно ЛЮБИМЫМ человеком - нечто другое, чем просто спортивный секс. И окончательно, как это ни звучит смешно, "прозрел" во сне, когда ощутил почти физическую близость с Фериде. То, что она явилась ему во сне в пеньюаре ( хотя наяву навряд ли она могла ему показаться в таком виде)) о многом говорит! И об этом еще Ирин напишет! Этот эротичный танец! Ощущение того, что она дрожит в его объятиях! И то, что он видит их с Фериде дочь - это тоже очень интимный момент. Их ребенок! Это плод физической любви! Значит, он допускает это в мыслях, мало того, он этого желает! И молоко тут играет особую роль! Ирин скажет нам, что оно означает! Не завидую ему! Теперь он жалеет о своем решении! Но оно уже высказано...Не покажет ведь, не-е-ет! Но жалеет. Потому что он переживает совершенно новое состояние: это не забавный словесный "пинг-понг" с Фериде, не просто детская влюбленность, перешедшая от маленького Кямрана ко взрослому, и это не придуманная романтичным молодым человеком игра в любовь с Нериман. Это нечто настоящее. Настолько настоящее, что устоять перед этим невозможно. Оно должно БЫТЬ. Оно уже ЕСТЬ. Это сплав духовного и физического начал. Это любовь во всех ее проявлениях. Как он справится со всем этим, посмотрим. Мне самой очень интересно стало!)))) И, главное, как бы он ни поступил, ему от этого состояния никуда не деться. Об этом мы должны помнить. И понимать это. Я верю в Кямрана.

Интересен пост на mega. Права е в това, че докато в 6 еп. ни показаха духовното общуване и любов между Кямран и Фериде, в 7 еп. подчертаха как тази любов се измести в друга плоскост. Всички сцени наблягаха на физическото желание, което се събуди и у двамата. А сънят се превърна в проекция на реалните им мисли. Прегръдката и това, че и пожела лека нощ, а я притисна силно и не искаше да я пусне, новият начинът по който я гледаше, както и еротичния танц, допирът на делата им, всичко говореще само за едно.
Не съм съгласна само за това, че е отишъл при Нериман заради физическата си възбуда. Според мен нямаше намерение да ходи, но след случката под дървото се стресна, изплаши се от това, което почувства към Фериде и затова реши да тръгне. И мисля, че ако Фериде се беше показала открито на прозореца, щеше да се прибере вкъщи. А отношението му към Нериман наистина се преобърна. Обещанието, което й даде и начинът, по който баща му го притисна да вземе решение все повече ще му тежат.
Когато гледах във вторник, много му се ядосах на Кямран, но сега осъзнавам, че нямаше начин да вземе друго решение. Разговорът с баща му беше изненада, той  изобщо не беше готов да прави избор. Още повече след дните, прекарани с Фериде в колибата и сближаването между двамата. А и случката с Неджмие ускори вземането на това решение, нали трябваше и той чест да защитава.

eti80     bouquet  bouquet
Според рускините, люлката е преди Фериде да си тръгне с куфара. Аз като изгледах няколко пъти фрагмана, мисля, че е след това, след обидата.

# 204
# 205

Интересно четиво на руски:  Simple Smile

Цитат
Скрит текст:

Според мен нямаше намерение да ходи, но след случката под дървото се стресна, изплаши се от това, което почувства към Фериде и затова реши да тръгне. И мисля, че ако Фериде се беше показала открито на прозореца, щеше да се прибере вкъщи.

.... нямаше начин да вземе друго решение. Разговорът с баща му беше изненада, той  изобщо не беше готов да прави избор.

+1  Peace

Съгласна съм, изглеждаше, че няма намерение да ходи, въпреки че обеща.
След като гледах новия фрагман и това, което говори там, мисля че започва да изплува отговора, който си задавахме преди - братски ли я обича, или като мъж? Изглежда още от дете и юноша я е обичал братски, платонично, като някакъв идеал, нещо много чисто и  различно,  специално и ценно. Затова вероятно ѝ  каза " Не ме оставяй без криле!". На следващия етап вече откри, че и тя го обича  и държи на него (като близък човек, че и малко повече) и в хижата се наслаждаваше на това откритие. Тогава, въпреки, че му хареса близостта ѝ , беше на крачка, но не изпита това силно желание, както в 7-ми. След случката под дървото, вече стана ясно, че я пожела като мъж и сега ще видим ще започне ли и как ще се бори за нея. Трудни дни му предстоят, колко тъжен лежеше в леглото на Нериман. Не мога още да реша за себе си, дали ако Ф. се беше показала на прозореца щеше да остане, ще гледам с превода.
Обаче, при така стеклите се обстоятелства и прегръдката, не го упреквам, че отиде.   Нали по-рано през деня взе решение Н. да му бъде жена, а и все още си мисли, че каквото и да му коства, ще си спази обещанието.  Но  по-добре така, че докато стигне до друго окончателно  решение или пък чака Фериде да завърши пансиона, ще вземе като Селим да облича и прегръща скелети   Mr. Green  Освободи напрежението от целия ден,  проясни му се  разума и какви сънища започна да сънува . Ще се осъзнае той.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 20:39 от didibu

# 206
Терзи,    bouquet  за озета.

Не мога още да реша за себе си, дали ако Ф. се беше показала на прозореца щеше да остане, ще гледам с превода.

Диди, не че има начин да разберем, но си разсъждаваме.  Grinning
Според мен,след магията, която преживяха под дървото, нямаше да има сили да я погледне в очите /ако се беше показала на прозореца/ и да тръгне към Нериман. Не му се ходеше особено и затова така настойчиво се взираше в прозореца на Фериде, беше в очакване да му даде някакъв знак. И ми се стори, че това го натъжи донякъде.

# 207
Момичета,как да си изтегля фюлма с руски субтитри от линка даден в началото на темета?Регистрирах се в сайта,но никъде не виждам бутон за изтегляне

# 208

... нямаше да има сили да я погледне в очите /ако се беше показала на прозореца/ и да тръгне към Нериман...

много силен довод, Мони, на 99 % ме убеди  Wink   bouquet

Терзи, озета дойде точно навреме!  Значи К. ще започне да действа.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 20:41 от didibu

# 209
Момичета,как да си изтегля фюлма с руски субтитри от линка даден в началото на темета?Регистрирах се в сайта,но никъде не виждам бутон за изтегляне

С руски субки гледаме онлайн. Кликваш върху сезон 1, избираш серия и гледаш, има ги до 6 вкл.

Много се радвам и аз, че Кямран се осъзна и почна да действа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт