Праг на търпимост

• 10 894
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София - Рим и обратно
Явно не мога да обичам човек, който не ме обича и зачита.

Ъхъм. И аз така.
Та не ми се налага да търпя. "Изтърпявам" само огромна любов към мен самата Mr. Green

# 31
Някои неща са трудни за преглъщане - например той да си изпусне нервите и да нервира и теб.Обаче важното в такива ситуации е после той да разбере грешката си и да се извини.Така аз мога да простя.
Но познавам жени,които не приемат това-мъжът няма право да се нервира и да се държи дръпнато с жената.

# 32
  • Winterfell
 Thinking Гладна мечка хоро не играе...Т.е ако няма какво да загубя,или няма за какво да остана,си вдигам носа високо и си тръгвам.Хич няма да отброявам.Вътрешния  ми кантар мери и преценява къде е границата,заслужава ли си да нося на гърба си мързел в името на това да имам собствен дом,или да търпя свекърва,или да пускам край ушите завистливи коментари...
Налагало ми се е и ми се налага и в момента да търпя неща,за които съм се заричала,че няма(боя,тормоза и изневярата не са от тях,дано и не бъдат,но съжителството със свекърва,макар и временно е).

# 33
Някои неща са трудни за преглъщане - например той да си изпусне нервите и да нервира и теб.Обаче важното в такива ситуации е после той да разбере грешката си и да се извини.Така аз мога да простя.
Но познавам жени,които не приемат това-мъжът няма право да се нервира и да се държи дръпнато с жената.
е какви са тия преструвки и превземки?...той да не е пудел. мъжът и той е човек бе хора. да не може да се държи дръпнато, когато се ядоса...Мъжкаа природа е тестостеронна. Тестостеронът винаги си води и до някаква агресивност. Чак да не му се позволява на еидн мъж да се ядоса или да се тросне това за мен са някакви измислени чудесии. На която й харесва да живее с мъж под чехъл - чудесно, на мен не би ми харесало. Харесвам баланс и равноправие. и двамата да си се троскаме, като ни докривее.

# 34
Търпелива съм, но трудно прощавам. Не че не прощавам, но е доста трудно.

# 35
Аз имам най-страхотната половинка и не ми се налага да търпя нищо - по-скоро той е потърпевшият от моите настроения и крайности, но пък така му е винаги интересно  Mr. Green

# 36
Търпелива съм, но трудно прощавам. Не че не прощавам, но е доста трудно.
+1
Само Господ може да прости...ние можем да търпим... Laughing

След 22 год... marriedЧувствам се като newsm78 България и Румъния в Европейския съюз...хем съм   европеец/свободен гражданин на Света/...хем все чакам одобрение от Брюксел...демек мъжо...  Laughing
 "In varietate concordia".... Laughing

# 37
  • Пловдив
Търпелива съм. Лесно прощавам, но не забравям май. При следващо провинение дори и дребно всички предишни ми се връщат в главата и става голяма буря, но пак всяко чудо за 3 дни и пак прощавам и продължавам. Хем уж не съм оптимист, хем все се надявам на положителна промяна.
Тъй като съм израстнала в доста ужасно семейство (от онези с физически тормоз) в много ранна възрас 7-8 годишна съм била съм си решила, че това няма да понеса. Не ми се е и случвало до сега. Понеже обаче познавам родителите си и понякога мисля, че в мен има част от тях и някой ден може и аз да стигна до там, че да посягам физически. Когато се ядосам крещя много, мога да блъскам врати да хвърлям предмети по земята, кръвното ми се вдига в непостигани граници и главата ме боли после още часове.

# 38
  • София
След 22 год... marriedЧувствам се като България и Румъния в Европейския съюз...хем съм   европеец/свободен гражданин на Света/...хем все чакам одобрение от Брюксел...демек мъжо...  Laughing

Чудесно казано!    202uu При мен вече си е навик, нищо че никой не ме контролира и юрка
Търпелива съм. Лесно прощавам, но не забравям май. При следващо провинение дори и дребно всички предишни ми се връщат в главата и става голяма буря, но пак всяко чудо за 3 дни и пак прощавам и продължавам.

И аз така. Това че съм простила, не го прави все едно не се е случило.

# 39
Женени сме от 37 г. и  Явно  и двамата имаме голям праг на търпимост.  

# 40
  • София
Любима фраза -"Ама, аз го обичам"
Това от познати, мачкани психически, мачкани физически, изпълняващи 100% функцията и на жена и на мъж в семейството, жонглиращи със 100 задължения, перфектни домакини, щото нали милото да не се ядоса, криещи сумата, която получават като месечно възнаграждение /щото милото не се чувства добре и т.н/
Ами обичай го, ама не ми реви през ден.
Обаче си имам максима- някои жени са родени да бъдат страдалки. В това напълно съм сигурна. Това изпълва дните им, нощите, ежедневието. Страдайте и "обичайте", просто това не е за мен.

# 41
някои жени са родени да бъдат страдалки. В това напълно съм сигурна. Това изпълва дните им, нощите, ежедневието. Страдайте и "обичайте", просто това не е за мен.
Така е.

# 42
Точно този тип теми ме провокира да пусна тази тема...Обаче никоя от тези жени не се престраши да пише...

Интересно ми е как жени,които никога не са живели с мъжа...се женят за него и после..:Ама той толкова се промени,това не е човекът в когото се влюбих,защо?

И после или търпят или го напускат и твърдят:Всички мъже са същите

# 43
  • Mediterraneo
Хм, адаш  newsm09  Сефте попадам на този ник... Сещам се навремето за един повтарящ се ник какъв шум се вдигаше из форума  Mr. Green

По темата- имам 19- годишна връзка с мъжа си. Търпя много неща, но и той търпи толкова. Ако не се обичахме, със сигурност никой нямаше да търпи другия. Все пак съвместното съжителство, връзката, семейството, партньорството и пр. налага някаква търпимост към ближния. Иначе оставаш завинаги сам.

# 44
  • София
Точно този тип теми ме провокира да пусна тази тема...Обаче никоя от тези жени не се престраши да пише...

Няма как да пишат, защото в много от случаите не го осъзнават.
Пример от тези дни: Влиза жена в офиса, оглежда се смутено, присяда да вършим работа. Осъзнавайки, че има някакво притеснение /мислейки си, че е по въпрос със задълженията ми/ и подавам няколко фрази да разчупя леда, два -три въпроса, съчувствах на първия, втория отговор и като се започна.....
Такава тирада не бях чувала - как работи на две места, как нейния не работел от 10 години, работа за него нямало ,как сама отгледала, изучила децата, кък в порив на пиянство господинът изхвърлил малкия им син, как се молила на сестра си да го прибере, как господинът не давал да му дават пари за издръжка /ще бъде абитуриент/, как тя криела по малко и му носела веднъж месечно?! Как решил съпругът и опукал цялата и заплата за ремонт на архивната - 90-та година кола, как сега щяла а закърпи месеца, как пиел, как пиел, как пиел, как вечно мрънкал, как и обръщал паниците с ядене, че била мизерна домакиня, как я злепоставял в работата, че ходел пиян! и т.н и т.н. Shocked
От цялата тирада ми остана един въпрос -защо? Тя отговори, че преди не бил лош човек и какво щяла да прави на тези години сама Shocked По външност беше къмто 40-те и малко. Потресох се и не знам, но го мисля от няколко дни.
Имат ли изобщо някои хора праг на търпимост?

Общи условия

Активация на акаунт