Праг на търпимост

• 10 897
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Точно този тип теми ме провокира да пусна тази тема...Обаче никоя от тези жени не се престраши да пише...

Няма как да пишат, защото в много от случаите не го осъзнават.
Пример от тези дни: Влиза жена в офиса, оглежда се смутено, присяда да вършим работа. Осъзнавайки, че има някакво притеснение /мислейки си, че е по въпрос със задълженията ми/ и подавам няколко фрази да разчупя леда, два -три въпроса, съчувствах на първия, втория отговор и като се започна.....
Такава тирада не бях чувала - как работи на две места, как нейния не работел от 10 години, работа за него нямало ,как сама отгледала, изучила децата, кък в порив на пиянство господинът изхвърлил малкия им син, как се молила на сестра си да го прибере, как господинът не давал да му дават пари за издръжка /ще бъде абитуриент/, как тя криела по малко и му носела веднъж месечно?! Как решил съпругът и опукал цялата и заплата за ремонт на архивната - 90-та година кола, как сега щяла а закърпи месеца, как пиел, как пиел, как пиел, как вечно мрънкал, как и обръщал паниците с ядене, че била мизерна домакиня, как я злепоставял в работата, че ходел пиян! и т.н и т.н. Shocked
От цялата тирада ми остана един въпрос -защо? Тя отговори, че преди не бил лош човек и какво щяла да прави на тези години сама Shocked По външност беше къмто 40-те и малко. Потресох се и не знам, но го мисля от няколко дни.
Имат ли изобщо някои хора праг на търпимост?
Нямат. Историята е от класическа по-класическа.

# 46
Много съм търпелива и много не умея да прощавам... Психически и физически тормоз не мисля, че бих търпяла, но съм се научила да не се заричам. Стигнала съм до извода, че е по- лесно човек да изтърпи този, когото НЕ обича, отколкото този когото обича...успокоението, че можеш винаги да си тръгнеш дава някакво усещане за спокойствие и сигурност. Но не мога да съдя никого, всеки има своите доводи и живее с тях, вярва в тях. Много е сложно, а би трябвало да е простичко- или си щастлив или не. Ако не си- отиваш си, ако си- оставаш. Сивите нюанси не искам да ги разбирам, но живея в тях....

# 47
Изключително нисък.

# 48
аз себе си не търпя доста често ,а пък какво остава .... в кръга на шегата де
Не мога да търпя психически тормоз и унижения , най-много мразя потъпкването на личността ми и правата ми .Обиди не мога да търпя , лъжи също ... Прекалено войнствена и силна съм че да се оставя да ме тормозят , не търпя аз

# 49
  • Tам през Атлантическия океан
Станаха няколко години,откакто съм в този форум и ми направи впечатление на какво са способни българските жени в името на децата и любовта.
Обаче има  и друго - някои са способни да търпят какво ли не в името на Мъжа...дори да ги мачкат психологически или не дай си боже...физически.
Къде е вашият праг на търпимост?Какво бихте простили или търпяли и какво би означавало за вас края на връзката?

..... Каза човека който няма мъж и деца  Sunglasses !

# 50
Станаха няколко години,откакто съм в този форум и ми направи впечатление на какво са способни българските жени в името на децата и любовта.
Обаче има  и друго - някои са способни да търпят какво ли не в името на Мъжа...дори да ги мачкат психологически или не дай си боже...физически.
Къде е вашият праг на търпимост?Какво бихте простили или търпяли и какво би означавало за вас края на връзката?

..... Каза човека който няма мъж и деца  Sunglasses !
Аз мъж имам...и ми е ясно колко е трудно,особено в началото...да живееш с някого.Преодоляхме много кризи,не без търпение и от двете страни,разговори и разбиране.
В предишни връзки ми се случвало да си тествам лимитите.Поне научих какво и до къде мога да стигна.
Винаги имам резервен план,никога няма да се оставя да съм зависима от мъж.
Обаче там е работата,че съм виждала толкова много жени,които търпят ли търпят...ето една нова се появи..poohito мисля..
И ми стана интересно - защо търпят и винаги ли са били така...Къде се е пречупила женската сила и дали е от зависимостта.

# 51
  • София
 Какво да допълня, освен да се молиш, да си винаги независима!  bouquet

# 52
  • Tам през Атлантическия океан
tartalette , в различни теми различни неща пишеш  Crazy Wink

# 53
  • Helsinki / Sofia
Всеки търпи нещо или някого, заради нещо или някого...

Когато обичам съм склонна да позволявам неща, които в ситуация, в която не обичам човекът, който ги прави, никога няма да търпя. Както се казваше - когато има желание, има и начин; когато няма желание, има оправдание. Та нещо подобно. Прагът ми на търпение обаче премине ли се - не се обръщам назад, колкото и да ми е трудно. И факт е, че с различните хора и ситуации, този праг на търпимост е различен.

Последният човек, който сериозно изпробва прагът ми на търпимост, беше свекърва ми. В резултат на което прекратих всякакви отношения с нея в продължение на 2г.

# 54
tartalette , в различни теми различни неща пишеш  Crazy Wink
Защо?Кое е различното?

# 55
  • София
Едни търпят едно, други - друго, което за първите би било нетърпимо.
Вярно е и това, че самотата е плашеща за някои хора и те предпочитат да ги бият през ден, отколкото да останат сами. И като добавиш финансовата зависимост и родители, които натякват да мислиш за децата - ето ти картинката.
Аз тормоз не търпя, но това не значи, че всичко ми е на 6. Но при мен не е търпение, а по-скоро игнориране и справяне сама с проблема.
Плюс това самата аз съм далеч от съвършенството.

# 56
  • София
Ха, удари под кръста  Sick Sick Sick Dess ти всичко за всеки ли помниш или е избирателно  newsm78 newsm78

# 57
Вече не търпя нищо. Търпяла съм много неща. От глупост. Предпочитам да съм сама/ дори ми харесва/ и не мога да се съобразявам повече с никой. Иначе съм търпелива и наивна. Но мисля, че това ще се промени.

# 58
Вече не търпя нищо. Търпяла съм много неща. От глупост. Предпочитам да съм сама/ дори ми харесва/ и не мога да се съобразявам повече с никой. Иначе съм търпелива и наивна. Но мисля, че това ще се промени.
Намесвам се само да отговоря :Това ще се промени,явно таиш все още болка.Предполагам си млада жена,цял живот ли мислиш сама да останеш?Децата в един момент порасват..

Иначе поздравления - трябва да сме силни,но не и до степен "Всички мъже са идиоти,най-добре сама"

# 59
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Търпелива съм. Много. Докато  не ми падне пердето.Тогава  помитам.
Категорична съм  за едно- не бих търпяла  обиди  и  насилие под каквато и да е форма. При първия опит още, насилникът ще бъде  сритан по  задника и  натирен позорно от живота ми.
Липсата  на каквато и  да е толерантност от  моя страна  към насилие, упражнено  върху мен или детето ми, е резултат  на  години  ужас, преживян благодарение   на  баща  ми. И овчедушието  на  майка ми, разбира  се.

Общи условия

Активация на акаунт