Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 399
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Кайлис, ~Elg~, tonniny, ей такова моделче съм сложила в списъка с подаръците за бейби шауъра
Скрит текст:
Размерите са около 24х40х63. Сгъваемите също ги гледах и се чудех и за такава.
зелено човече, аз четох, че и обикновена кофа вършела работа, а след време си я ползва човек по предназначение, но сякаш ваничка/коритце/леген би ни било по-удобно, тъй като сме с вана в банята, а място за специален шкаф или поставка няма.

Katrin Kavalova, успех на теб и бебто ти!

♥Пандичка♥, голяма мъка е с тази херния, моля се само да се възстанови по-бързо, че цялото домакинство е увиснало и едва-едва крета... Аз по малко успявам да свърша някоя и друга работа, май ще се пробвам с плуване да подобря състоянието, че седене и лежане хич не помагат... Малко остана и при теб, стискай зъби и не се претоварвай на финала!  hug

Някой се беше оплакал от стрии, аз съм горд притежател на безброй малки по дупето и задната част на бедрата, както няколко отстрани на кръста и от вътрешната страна на бедрата...Не са ми първитев живота, не вярвам и да са последните. Мажа се, но основно по корема, засега той е запазен, но времето е пред нас  Joy.

Лека и спокойна нощ!

# 226
Аз имам приятелка, която работи там - казва се Веси. Именно тя ме посъветва да си намеря добра болница, в която да не ми се налага да транспортираме бебето до друга, като обясно, че и самото транспортиране си е стрес за недоносеното дете.

Така е, но в България пълно щастие няма. Или избираш добър лекар и рискуваш с транспорта (а те като са подготвени неонатолозите, рискът не е чак толкова голям), или избираш сигурната неонатология и рискуваш с АГ-то. Аз като лекар бих избрала първия вариант. Имам много голямо недоверие на АГ-тата в МД, независимо колко са им добри неонатолозите.
Скрит текст:
(Веси Д. от Неонатологията ли?)

# 227
Здравейте,
вчера пак научих лоша новина. Не за моето семейство, но пряко ни засяга. Ужасна година. Сметна я и се оказа 6. Гадно число.
Моля се бебо да излезе след 1 януари.

Бейбифейс- с каката имах ето такива неща http://www.plastform.net/?bg_%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B … 87%D0%BA%D0%B0,36
http://kosara.bg/komplekt-za-kolichka-2-chasti
Но сега имам 3 одеяла от типа порт бебе и мисля, че ще ми свършат работа за зимния кош. За летния мисля да взема само подложка.

Илето- да покажеш нещо плетено

Кайлис- ти планово секцио ли ще си или ще чакате бебо да излезе? Ако си планово- давай докато каката е на градина ( не знам дали е възможно де), ако ли не организирай и ти приятелка.  Hug

миленски- а каква е формата на корема ти  newsm78

Аз днес пак ще давам стерилна урина, че нещо бъбреците не са добре.

От мен много  Hug

# 228

Кайлис- ти планово секцио ли ще си или ще чакате бебо да излезе? Ако си планово- давай докато каката е на градина ( не знам дали е възможно де), ако ли не организирай и ти приятелка.  Hug

Този път ме готвят за нормално, т.е когато бебето само тръгне...Ще видим Hug
Успех с изследването  Hug

Фейсче, аз такива комплекти за количка нямам, подлагах пелена, пък и кошът за новородени си имаше хубаво матраче.

Миленски, и на мен ми стана странно каква ти е формата на корема? Иначе 4 кила си е направо отгледано дете /ако се сбъднат прогнозите на гинеколога, де/

Усмихнат ден!

# 229
  • София
Добро утро на всички!
Застанах пред огледалото в профил и доктора опипа долната част на корема по цялата ширина. ......Корема ми е израснал напред и стои някак провиснал, не е заоблен в долният край, все едно бебето е някъде в пространството напред, а не вътре в тялото ми. Офффф, не мога да го обясня точно, но си има и медицински термин, който не запомних. Причините са две според доктора - едро бебе и несъответствие с таза и неправилно позициониране на бебето, а то си е с главата надолу от 7 месец и като го гледа на ехографа си е в точната позиция. Сега започвам на 10 дни да ходя на прегледи, за да ме следи и да помисли раждането как да протече.
Първото ми раждане не беше от леките и според него едно нормално раждане на такова едро бебе, може да се окаже тежко изпитание както за бебето, така и за майката. Но сам каза, че винаги препоръчва нормално раждане пред секцио. Просто така както се развиват нещата при мен ще трябва да помисли и за секцио.
Лек и успешен ден на всички!

# 230
  • София
зелено човече, аз четох, че и обикновена кофа вършела работа, а след време си я ползва човек по предназначение, но сякаш ваничка/коритце/леген би ни било по-удобно, тъй като сме с вана в банята, а място за специален шкаф или поставка няма.

Много любопитна кофа ще е тази, сигурно някаква много специална, защото бебетата обикновено до към 6-тия месец не могат да седят седнали - или поне не е препоръчително. Нито пък могат да стоят на краката си... Кофите, обикновените, де, са доста тесни и ми е трудно да си представя как точно се къпе новородено в такава кофа  Embarassed
Хавлиената подложка, която ние сме ползвали и пак ще ползваме, представлява една метална рамка, върху която е опънат хавлиен плат. Тя се слага в обикновената вана и се получава една наклонена плостост, върху която се слага бебето да полегне. Просто да му е главичката по-нависоко от водата. Общо-взето се постига ефектът от анатомичната ваничка  Peace Повечето легени са с определен диаметър и трудно събират дори полегнало бебе. Като почнаха да сядат децата, тогава къпането в прост леген стана чудесна опция  Peace

Кайлис, много неприятна ситуация се е получила. И то по празниците баш... Ние ще стискаме палци бебо да чака, ама все пак ще трябва да се мисли за някакъв резервен план, ако рече баш тогава да напуска квартирата... В интерес на истината при нас ситуацията е по две, така че донякъде предопредели присъствието на таткото - при децата... да не говорим, че той самият сякаш по-скоро няма желание да присъства на раждането (малко а-ла-Ваймс), а такова нещо не бих натрапила никому. За щастие компенсира този мъничък недостатък с достатъчно други 'убавини  Mr. Green

# 231
Здравейте мами,
аз искам да се присединя към групичката която ще ходи на лекцията на списание 9 месеца. Само да ми кажете освен по-коремчетата по какво др. да ви позная, имате ли място, където предварително се срещате? Чакам с нетърпение да ви видя!

# 232
Добро утро на всички!
Застанах пред огледалото в профил и доктора опипа долната част на корема по цялата ширина. ......Корема ми е израснал напред и стои някак провиснал, не е заоблен в долният край, все едно бебето е някъде в пространството напред, а не вътре в тялото ми. Офффф, не мога да го обясня точно, но си има и медицински термин, който не запомних. Причините са две според доктора - едро бебе и несъответствие с таза и неправилно позициониране на бебето, а то си е с главата надолу от 7 месец и като го гледа на ехографа си е в точната позиция. Сега започвам на 10 дни да ходя на прегледи, за да ме следи и да помисли раждането как да протече.
Първото ми раждане не беше от леките и според него едно нормално раждане на такова едро бебе, може да се окаже тежко изпитание както за бебето, така и за майката. Но сам каза, че винаги препоръчва нормално раждане пред секцио. Просто така както се развиват нещата при мен ще трябва да помисли и за секцио.
Лек и успешен ден на всички!

И аз съм така, плюс болки от началото на бременността. Бебето е много ниско и никога не се е качвало нагоре....така се е хванало и просто създава дискомфорт. Но не е нито опасно, нито трагично., Важното е да расте и да се развива/снабдява с кислород и хранителни вещества/ в норми.

Между другото при женските плодове и по-често срещано, да се носи ниско бебето  Wink

п.п Нито бебето ми е едро, нито позата му е неправилна, просто се е хванало ниско.  Peace Шанс....

# 233
Здравейте мами,
аз искам да се присединя към групичката която ще ходи на лекцията на списание 9 месеца. Само да ми кажете освен по-коремчетата по какво др. да ви позная, имате ли място, където предварително се срещате? Чакам с нетърпение да ви видя!
чакаме се отвън. Аз имам снимка на профила, та може да ме познаеш.

Мамчета,
имам няколко талона за отстъпка:
10% от тук http://detskisviat.com/
2 талона от по 5 % за ноември в магазини Чиполино
10 % от http://www.martis93.com/ до 30.11

ПОНЕЖЕ НА МЕН НЕ МИ ТРЯБВАТ, ако някой иска мога да ги дам

# 234
Благодаря за инфото Elg ще се видим утре Grinning

# 235
Ще ме помислите за луда, но дори през нощта сменях дрехи по парното.  Crazy Нещо съм се повредила.  Simple Smile Днес съответно познайте какво ме чака - всичкото това гладене. (А гладенето, дори на бебешки дрешки, ми е най-омразната домакинска работа  smile3516 ) Но надали ще е наведнъж. Чакам си и резултатите от урината. Следобед ще ходя и до пулмоложката да ме чуе.

Nikito, да, ти ми каза за вашата сливица. Както ти казах, ние Андината извадихме (почти по спешност) през март, уви без никакъв ефект. Sad Продължаваме си с хремата и болното гърло и това е. Поне откакто я натъпкаха с урбазон през септември заради Мононуклеозата спря да хърка, че това беше страаааашна мъка!! Дано ефектът не отмине........

Елг, успех с изследванията. Днес и аз чакам моите.

Миленски, дано всичко е наред!  Hug

Мамапак, не знаех, че и ти имаш проблемите на Катрин. Sad Моля се всичко да е наред и при теб!  Praynig Но да си кажа. От това, коет аз знам, качването на кг от майката не означава задължително, че бебето се храни пълноценно. Не разчитай само на това. Док. да каже какво би могла да направиш или той да направи. Нека и Котката Марта да се включи по въпроса. Но просто пример - аз от месец и половина вече задържам килограми, но слава Богу бебето наддава нормално. (пу-пу  Praynig )

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 12:12 от ♥Пандичка♥

# 236
  • София
 Grinning със сигурност това, че се е хванало ниско бебето, не му пречи. То се вижда и на прегледите. Расте ли, расте. Пък като се роди по-големичко, нищо, важното е да ми е здравичко. Още отсега съм предупредила да не купуват дрехи 50 размер, със сигурност няма да му стават на бебето.  Simple Smile

# 237
Ехооу!!

Аз се връщам от тонове ... за първи път ми е:) ееее, няма такова неудобство и на мен нещо не ми понесе добре  #Crazy 20 мин. за едната 20 мин. се записваше без хартия и 20  мин. за другата близначка ... еее излезе ми на пъпа 1 час не мърдах и ми изтръпна дупе, ханш, крака, зави ми се свят и се разтреперих (буквално се тресях все едно ми е студено) и ми идеше да скалпирам студентката , която я оставиха да ми запише тоновете ... а още малко, а още малко аааа то нямало хартия, айде отначало Shocked Shocked Shocked - щях буквално да припадна  #2gunfire и киселините ме почнаха аууу нямам думи просто  smile3512 box bash Banghead tantrum и за капак док ми вика ау много активно било едното та пак другата седмица ... ще си помисля изобщо да ходя ли  newsm78 само се затормозявам допълнително, и то не безплатно а за 18лв. По- добре май един доплер и ехо вместо 1 час да съм като наказана - голяма трагедия  #Crazy

П.П. А как ми се спи ...  smile3524

# 238
  • София
Nikito, току що пуснах поръчка от този сайт и не ми направи системата никакъв проблем. Надявам се да не я донесат точно утре и да ме вържат да чакам, защото ще изтърва срещичката. Но пък когато - тогава, може малко да закъснея.
Елг и Кайлис, мерси за инфото за подложката. На количката, която съм харесала има такава подложка на зимния кош, но понеже гледам, че се продават и си помислих, че трябва да има и резервна, ако бебето нещо я нацапа... Даже гледам, че има и протектори за количка, като тези за матраче, но се чудя дали са необходими. newsm78
Елг, стискам палци да се роди бебчето следващата година. Но пък и тази да е, все нещо хубаво трябва да се случи през годината, нали? Simple Smile
Nelcho-30, по-добре кажи ти как изглеждаш, че Елг малко е от особен ъгъл снимана на тази снимка и може да не я познаеш.
зелено човече, тази хавлиена подложка, както и дунапренената, ме притеснява, че може би ще задържа микроби, ще трябва всяка вечер да се суши за съжаление... Иначе много ми се иска да е нещо такова, да му е мекичко.
Тори, те пък цял час да те държат... Twisted Evil По гръб ли лежа? Ако да, вероятно от това ти е било лошо. Аз не мога по гръб даже 5 мин. и на ехограф, като ходя, си лягам настрани.
И последно за гладенето имам въпрос - като една неопитна в "занаята" гледане на бебе - как се гладят дрешките - от лице, от опако, или от двете страни? Трябва да ви кажа, че аз едно плюшено гащеризонче се опитах да изгладя от лице и нещо не му понесе на плюша ютията. Thinking

# 239

Nelcho-30, по-добре кажи ти как изглеждаш....
...че ние всичките сме красиви и с големи кореми, няма как да не ни познаеш Mr. Green
Тори, неприятно. Confused На мен все още не ми е проблем, но с предната бременност към края не можех и 5 мин да легна по гръб, веднага ми причерняваше...Много скъпо това мерене, навсякъде ли е така?
Фейсче, аз детски дрехи не гладя, само някои за красота...Много ми е омразно гладенето, то си личи де, редовно ходя измачкана.. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт