Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 684
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не  знам дали си от София, но аз навремето ходих за второ мнение при д-р Вили Димитрова в МА, тя ни насочи за амниоцентеза, за да видим дали няма генетични увреждания и после взехме решението.

# 76
cechonte
Здравей,
ако си от София ти препоръчвам да отидеш на ФМ при др. Марков.
Ако наистина има нещо нередно той ще го види. И на мен ми бяха казали във Фемина, че бебето е с Даун и има кисти на мозъка, а се оказа, че няма нищо такова.
Напълно те разбирам. Аз минах през същия ад. Стискам ти палци. Успех.  Praynig Hug

# 77
благодаря ви мамчета,

не съм от София, живея в чужбина от 18 години.
За омниоцинтеза ми предложиха и тук, но ние неискаме да я правим защото има голям риск да го загубим чрез нея а и ние вече сме решили да не махаме детето. А питам се ако я все пак я направим само за да  научат повече, тази допълнителна информация какво ще помогне? в края на краищата като го родя ще се види съвсем ясно.а ако не се види и тогава точно/ омниоцинтезата няма да помогне сега.
ако знаете как рита в мен!питам се ако едно дете няма оформена ключица и тазобедрени кости би ли могло изобщо да си движе крайниците!?
благодаря ви много за куража, който ми давате Hug

# 78
  • София
Според мен направете консултация с Марков, но Димитър Марков. С него можете да обсъдите и амниоцентезата, но не се страхувай от нея. На мен ми я прави той самия, не съм имала никакви проблеми, и я правих само заради ниски стойности при скрининга. Само Марков видя разширените легенчета и задръжка на урина в бъбрека...
Желая ви всичко да е наред!! Успех!

# 79
При амниоцентезата наистина риска е голям. Правиха ли ти биохимичен скрининг?
На мен ми правиха и се оказа, че риска при мен да загубя бебето при амниоцентеза е много по голям от риска да се роди увредено.
Освен това сега има нов вид изследване, при което ти взимат кръв и я изследват за увреждания на бебето. Скъпо е, но е безопасно за бебето.
Ние не го направихме, защото е много скъпо, а се оказа, че не ни е необходимо такова изследване.

# 80
  • София
Аз правих амниоцинтезата заради увеличения бъбрек, който изглеждаше двоен и тъй като това било свързано понякога и с други аномалии. При нас за радост всичко беше наред и сега детенце е вече "голям мъж".
Наистина е трудно решение, което всеки избира сам...

# 81
  • София
Рискът при амниоцентезата е голям заради провеждащия изследването. Има държави вече, в които амниоцентезата за над 30 годишни майки е задължително изследване. Ако се извърши от професионалист с подходящ номер игла и добро разбиране на ехографа...всичко ще е наред. При мен, беше дори в по-напреднала седмица, плацентата дори ми бепе предна - нямах никакъв проблем. Причината да я направя, беше резултата 1:357, от бихимичния.

......................... При нас за радост всичко беше наред и сега детенце е вече "голям мъж".
Наистина е трудно решение, което всеки избира сам...

Подкрепям.
Всеки следва да реши сам, изборът е труден.

...
Иначе hmhm, Мисля вие бяхте след нас в Пирогов, в същата стая, на същото легълце....или бъркам?

# 82
  • София
Иначе hmhm, Мисля вие бяхте след нас в Пирогов, в същата стая, на същото легълце....или бъркам?

Честно казано на мен голяма част от онзи период ми се губи, явно стресът е бил голям, помня някои майки и дечицата все пак.

Детенце е оперирано на 26-27 август  2008 г, беше на 3 месеца. Стояхме 20 -30 дни. Първо бяхме в дъното, а после в предпоследната стая. Бебе - Гошко.

Спомените ми са, че всички майки си съчувствахме и споделяхме, иначе не знам как щях да преживея този момент.

# 83
  • София
Значи бъркам. Ние бяхме от 29 октомври 2008 + още 20 дни в последната стая, випа:)

# 84
# 85
а каква ще е ползата от тази омниоцинтеза, момичета?
 аз така или иначе ше износя детето. тя няма да ми го направи здраво нали?
утре ще говорим с детски хирург ако той каже че му е необходима инфо и от това изследване пак ще мислим.
иначе живея в Австрия.
 Hug

# 86
  • София
В Австрия вероятно има доста добри специалисти, дано ви обяснят всичко внимателно и вие сте силни и всичко да мине по най-добрия възможен начин! УСПЕХ и кураж!

# 87
благодаря за подкрепата Hug

# 88
Здравейте момичета!
Някой има ли координати на д-р Чаначев, който е работил в детска урология в Пирогов, но вече не е там?

# 89
В пенсия е ,не работи никъде вече и на тел.не отговаря.
Със Светлина, Берекет и Любов да ви бъде пълна цялата година!

Общи условия

Активация на акаунт