Подсъзнанието може всичко 59 /Линкове за всички техники има на първа стр.

• 73 820
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Пробвам сутрешната 15-минутна медитация за изчистване на съзнанието. Някой правил ли го е, да споделим впечатления?
ПС Много ми е трудно да не мисля за нищо  ooooh!

Продължавай да пробваш и от път на път ще ти става все по- лесно да не мислиш за нищо. Дори няколко дни пробвай с по  - малко минути, докато свикнеш. После много ще ти хареса.Simple Smile

# 46
Пробвам сутрешната 15-минутна медитация за изчистване на съзнанието. Някой правил ли го е, да споделим впечатления?
ПС Много ми е трудно да не мисля за нищо  ooooh!

Продължавай да пробваш и от път на път ще ти става все по- лесно да не мислиш за нищо. Дори няколко дни пробвай с по  - малко минути, докато свикнеш. После много ще ти хареса.Simple Smile
И аз ще пробвам.  Grinning
,Досега ми се е удавало да си изпразня главата от мисли само ако съм мислила много, ама много. Нали знаете - да си блъскаш главата, да се чудиш, да се маеш, да не измисляш нищо градивно, да не намираш решение и изведнъж - хоп главата празна. Аз седя и гледам "умно" и даже буква не поканвам в главата си, камо ли цяло изречение. Усещам се след време.  Това сега. В "зрелите" ми години.  Mr. Green Като дете доста често се отнасях. Спомням си как майка ми се дразнеше, че не я чувам, а всъщност не само нея, нищо не чувах... ама кой да знае тогава, че медитирам.  Simple Smile Simple Smile
Благодаря, Свед!

П.П. Църковните свещи, не съм сигурна, доколко са от чист восък. Тая известно съмнение, че е така. Биха били доста по-скъпи. Алина, щом имаш восък, ползвай го. Ако е на листи, брой един лист за една свещ. Ако е на пита, каквито си отрежеш, такива ще са.... Все пак има различна големина свещи, ако дъжиш да се движиш по упоменатата бройка.

# 47
На мен също ми е много трудно да изпразня главата си от мисли Confused, но пък иначе доста често се отнасям, особено докато съм на работа, върша я на автопилот, а духом съм някъде далеч в моите си мисли, но мисли... не и празнота  Thinking
И аз ще продължавам да пробвам пък ще видим ....

Hug за всички

# 48
Невероятно, но се оказва, че човек не може да не мисли за нищо. Сякаш мозъкът работи на автопилот. Дали и нощем работи по същия начин, в сънищата? Започвам да мисля за дишането си, както е препоръката, но след петото вдишане-издишане мозъкът е установил, че процесът е под контрол и вече търси друго занимание. Впивам вътрешен поглед в третото си око. Натискам очите с ръце и там излиза тъмен или светъл кръг. Следя го как променя формата си и изведнъж, точно когато мисля, че съм ангажирала максимално ума си да следи дишането ми, да отброява колко пъти вдишвам и издишам и едновременно с това да гледа как се променя картината пред стиснатите ми очи... и пляс! отнякъде изниква картина - мисъл за нещо незначително, към което дори не проявявам интерес. Но пък времето минава много бързо, чак ме изненадва като иззвъни алармата.

# 49
  • Tам през Атлантическия океан
Не е необходимо да спираш мислите си или да се опитваш да овладееш реакциите си. Умът се овладява най-добре като просто се пусне на свобода.  В главата ни постоянно имаме мисли, те си текат постоянно. Умът е като палава маймунка, която скача от клон на клон и ако се опиташ да я укротиш, ще започне да скача още по-бързо. Но в медитацията, когато просто „наблюдаваш“ преминаващите мисли…те утихват, спират и между тях се появява „пролука“.

На много места се казва, че в медитацията не трябва да мислиш за нищо, да спреш мислите си. Наистина е трудно  просто да не мислиш за нищо, умът да е празен. Има един съвременен дзен-коан:

„Можеш ли да не мислиш за нищо, без изобщо да мислиш за това?“

Нали ако седиш и си мислиш – „ето не мисля за нищо, умът ми е празен“…това пак е мисъл. Затова не трябва да се опитваш да спреш мислите си и не трябва да мислиш за това, дори да не мислиш, че медитираш. Не бива да придаваш някаква тържественост на медитацията или да очакваш  твърде много от нея. Това само ще ти попречи. Просто седиш и наблюдаваш… и оставяш всичко да се случи, да Е.  Ако се появи някаква мисъл – „дали го правя правилно“ или пък се появи някаква емоция, да не се впускаш  по нея и да я оценяваш, да не се обвиняваш, да не я спираш, а да я наблюдаваш…и тогава тя отлита.

* от тук http://sebepoznanie.com/duhovnost/meditaciq/  Peace

# 50
Прекрасна нова тема !  Hug Момичета, знам, че не е тук темата, но пък и знам,че можете да ми отговорите. Понеже доста от вас ми препоръчаха восъколеене и поизчетох материали посветени на тази тема, но открих мнения, че църковните свещи били фалшиви.......на вилата има восъчни пити останали от съпруга ми, но как да определя какво количество се равнява на 9 свещи пък  newsm78 и понеже ме беше срам да задам пореден глупав въпрос още не съм се восъколяла, ама ето на-престраших се да питам  Embarassed
Свещите не са фалшиви - наистина са свещи Simple Smile и наистина са църковни, просто са направени от друг материал - а не от пчелен восък; сега да питам а като чете темата в Dreamland - направили ти впечатление фраза от рода "парченце колкото орех"(има я на доста места). Явно като си я чела не си била въобще в кондиция и просто си чела чисто механично - в което няма лошо, пък и е разбираемо в случая. В този ред на мисли няма лошо да питаш като не си разбрала - за това не разстрелват, обикновено отговарят.
  Сега в кратце - за едно место като вземеш восъка и го стопчиш или сплескаш  (ако е на пита) - за едно место ти трябва обем колкото среден орех - или топче с диаметър около 2-3 см. Ако решиш да купуваш от този дето го продават по пазарите на кръгчета (70гр. са обикновено накарай ги да ти ги претеглят - може да кажеш че са за някакво мазило и ти трябва приблизителното им тегло) - от тях ти трябва половин кръгче - пак за 1 место. Ако купуваш основи за пити (листовете) - те са два вида  - може да ги разделиш на четири и всяка част ти е пак за едно место.  Количеството на използвания восък може да го увеличаваш или намаляваш по твоя преценка - то в никакъв случай не е задължително - това е само ориентировъчно.
Успех  Hug

# 51

Благодаря ти.  Hug
Благодарение на това се сетих за други указания за медитация, които съм чела в миналото.
- да си представяш морски вълни
- да си представяш, че си малко птиче, което се е свило на клон и наблюдава вишнева гора

Защо вишнева, не знам.
Аз не мога да усетя това "само мое място" в мен.

# 52
Благодаря много. В събота, или неделя трябва а осъществя, това така отдавна отлагано восъколеене... Simple Smile

# 53
  • в огледалото на живота
Мога ли да помоля по опитните от вас за първа стъпка в ученето на медитация... Embarassed
От къде да започна,как...
Има много информация,но ми трябва по отсято като за начало.
Всичко ще ми е от полза:поза,музика,размисъл.....
Моля... Praynig

# 54

Благодаря ти.  Hug
Благодарение на това се сетих за други указания за медитация, които съм чела в миналото.
- да си представяш морски вълни
- да си представяш, че си малко птиче, което се е свило на клон и наблюдава вишнева гора

Защо вишнева, не знам.
Аз не мога да усетя това "само мое място" в мен.

На брега на морето/океана , нейде сред природата най-лсено се изпада в не мислене  Wink особено като си и отпуска  Mr. Green нЕмаш грижи не бързаш за никъде  Wink

Така примерно в планината всичко снежно бяло до де ти обхваща погледа , поемаш дълбоко чистият въздух , издишаш наслаждавайки се .... красота  Flutter
На брега , гледайки хоризонта , шума на вълните , бриза в косите ..... каЙф ........

Все наща  спиращи мислАта ти  Flutter ехххххх 

Медитацията в забързаното ежадневие не е за мен , пробвайки да медитирам още повече мислА хахахах .....

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 15:30 от Desss

# 55
  • при моите деца .....
Мога ли да помоля по опитните от вас за първа стъпка в ученето на медитация... Embarassed
От къде да започна,как...
Има много информация,но ми трябва по отсято като за начало.
Всичко ще ми е от полза:поза,музика,размисъл.....
Моля... Praynig
И аз се присъединявам....
Имам нужда....

# 56
  • на острова на мечтите
Аз така и не му хванах цаката на медитирането и вече и не опитвам. Не мога да си изпразня главата от мисли. Но успех на който има воля и желание Hug

# 57
  • Варна
Според мен медитацията в началото е хубаво да се прави с някой опитен, да не казвам "учител", но поне да бъде някой който знае какво прави. Аз в началото като навлизах в състоянието, в ума ми идваха някакви образи, изключително странни, струваха ме се не-мои. Това ме плашеше някак, а това спира процеса още повече  Crazy. С практика се научаваш кое-какво е, как и т.н.

Сега съм голям фен на квантовата синхронизация, без да е необходимо да слагаш защити, да мислиш за "места" и състояния... И по принцип пребиваването в Нулевата точка. Ето тук е обяснено много добре: http://dreamland-bg.com/index.php?topic=2110.0 /не успях да намеря линк на първа страница, предлагам да се вмъкне някъде/

# 58
Днес тъкмо си мислех да подметна за Квантовата синхронизация, и Pollly ме изпревари.  Simple Smile
В ето този форум : http://clubzeland.com/for1/index.php/topic,148.0.html има доста изчерпателна информация и споделен опит, а и книгите на Кинслоу са написани на много достъпен език, но си признавам, че още  не съм успяла "да се зануля" по неговият начин. Един ден, когато ще имам поне 30 мин. спокойствие, отново ще започна да се пробвам, сега ми е невъзможно, но вярвам, че е постижимо.  Naughty

# 59
Аз така и не му хванах цаката на медитирането и вече и не опитвам. Не мога да си изпразня главата от мисли. Но успех на който има воля и желание Hug

Омонаши се или  отдели се от цивилизацията и резултата ще е на лице  Wink
Отсвири всичко и всеки  Mr. Green Wink

Общи условия

Активация на акаунт