Отговори
# 630
  • София
Слагаш мляко(със закваската) и натискаш копчето, след няколко часа е готово Simple Smile то си поддържа температурата, мързелива работа.

# 631
  • Sunshine state
Пеа,и аз си правех така,но е много по-неудобно и заемащо място да разсипваш по буркани и да ги завиваш. Това си стои на плота ми и когато ми потрябва,просто го ползвам по гореописания начин. Peace

# 632
  • София
Не виждам колко е рентабилно да хаби ток 5-6 часа и всичко това за 700-800мл мляко само.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 23:13 от july1993

# 633
  • Sunshine state
То пък щото много ток хаби.. Не смятам,че е чак толкова,трябва да погледна и в книжката за точни данни,но помпичката за въздух на рибките ми хаби повече със сигурност. Wink

# 634
  • София
Не виждам колко е рентабилно да хаби ток 5-6 часа и всичко това за 700-800мл мляко само.

е по 1 литър са общо взето...има и по 2,5л... но ние не ядем по толкова, иначе наистина ток почти не хаби, но пък часовете май са повечко Wink

# 635
В сурово състояние ли се слага?...сори за тъпия въпрос ,ама и на мен ми хареса този уред

# 636
В сурово състояние ли се слага?...сори за тъпия въпрос ,ама и на мен ми хареса този уред

Почти съм сигурна, че се вари предварително, поне баба ми така правеше, не мисля, че машината за кис.мляко си го вари преди това  Rolling Eyes

Информативно: струва ми се, че и в Лидл бяха пускали такава машина , но в техно магазините със сигурност има  Peace

# 637
  • Sunshine state
Вари се предварително и го чакаш да поизстине,докато можеш да си потопиш пръстчето и да изтърпиш температурата.  Peace

# 638
  • София
Из книжката на лидлския уред за кисело мляко(от нета)...
Аз лично  ако правя, ще ползвам домашно мляко, така че няма как да не е преварено. Peace

Скрит текст:
7.2 Приготвяне на необогатено
кисело мляко
1. Преварете 1 l прясно мляко.
2. Оставете млякото да се охлади до
търпима за ръката температура.
Указание:
Ако добавите културите за
йогурт, докато млякото е все още
твърде горещо, бактериите умират и не
се образува йогурт.
3. Добавете 5 чаени лъжички йогурт с
живи култури към охладеното прясно
мляко.
4. Разбъркайте старателно, за да се
разпределят добре културите.
5. Сипете млякото в надлежно
почистените бурканчета със
завинтваща се капачка.
6. Завийте капачките на бурканчетата.
7. Поставете бурканчетата в уред за
подквасване на мляко.
8. Поставете капака на уред за
подквасване на мляко.
9. Включете уред за подквасване на
мляко
SJB 15 B1
33
След прибл. 10 до 12 часа йогуртът се
втвърдява.
10.Изключете уреда.
11.След употреба издърпвайте мрежовия
щекер от мрежовия контакт. Само
тогава уредът е изцяло изключен от
напрежение.
12.Оставете затворените бурканчета да се
охладят още известно време и след
това ги поставете в хладилника

# 639
Моята машинка е тази http://electron.bg/ariete-yogurella-p-171725.html Нищо не варя и не чакам да изстине. Закваската я слагам в студеното мляко, наливам в бурканчетата, включвам и след 12 часа изключвам и слагам за 2 часа в хладилника. Става прекрасно, дори с купешко мляко. И не съм забелязала да се хаби много ток, то едвам загрява до малко по-топла от стайната температура.

# 640
  • София
milittana - то като е купешко няма за какво да го вариш, нали е пастьоризирано най-малкото... но домашното ще си го преварявам и още как, дори и да не е за кисело мляко Simple Smile

# 641
milittana - то като е купешко няма за какво да го вариш, нали е пастьоризирано най-малкото... но домашното ще си го преварявам и още как, дори и да не е за кисело мляко Simple Smile
Е, аз си нямам домашно, пък нещо не се доверявам на бабите с бутилките по кьошетата, та си пием от изкуственяка от супера. Но става много вкусно, купувам си готова закваска и винаги става много добре. Като ползвах жива от кисело мляко, не всяка ми подквасваше.....

# 642
  • София
Нас едни приятели ни запалиха по някакво пр. мляко, те отдавна си купуват и нямат проблеми, та решихме и ние да пробваме от същия човек, като проверено Simple Smile
А каква закваска  и от къде купуваш?
Аз четох за някаква  на елби(аз им харесвам млеката), но нещо не я намерих онлайн, освен в сайта им, но там нямаше да си я поръчаш...

# 643
Купувам си от тази http://zepir.com/product/bg/bio-produkti/2041/zakvaska-za-domash … bwCFVDLtAodZwIAKw от един магазин на Слънце и Луна срещу 127-мо училище в центъра - не мога да си спомня улицата, но като гледам и на други места я има. Обаче като се купи, ме предупреждават до 2-3 часа най-много да се сложи в хладилник. Не винаги го спазвам и пак ми става млякото  Simple Smile

# 644
  • София
Мерси много и последе въпрос, това отдолу на машитката, плъзгащото копче,  какво настройва?

Общи условия

Активация на акаунт