Коледа 2013 - тема 2

  • 57 804
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 366
Ох,успокоих се ,оформих ги и се надигнаха двойно ,вече ги пека  GrinningОтивам да ги дебна да не ги изгоря...

# 631
  • у дома
  • Мнения: 68
Благодаря за мненията за пълнозърнестото брашно! Явно няма да рискувам - все пак един път в годината го правя този щолен  Hug! А иначе в сладкиши и кексове си смесвам пълнозърнестото с бяло, но тук не си струва да рискувам... Колкото до ядките, Джемма - аз винаги смесвам орехи, лешници и бадеми /имаме си доволно количество собствено "производство"/ и съм доволна от комбинацията. Но нали знаеш - вкусове всякакви  Wink.

# 632
  • Мнения: 180
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig освен меденки искам да направя и подобни на тях сладки, които синът ми да може да яде. Той има алергия към яйчен белтък и жълтък и доста не въведени храни. Търся сладки без яйце, прясно мляко, мед, ядки, шоколад...... Отварях рецептите на първата страничка и не открих подходяща. Някой знае ли? Praynig Praynig Praynig
Предлагам ти тези, в нас много се харесват
http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/melting-moments.html
Ако се сетя за нещо друго ще допълвам.

# 633
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря за мненията за пълнозърнестото брашно! Явно няма да рискувам - все пак един път в годината го правя този щолен  Hug! А иначе в сладкиши и кексове си смесвам пълнозърнестото с бяло, но тук не си струва да рискувам... Колкото до ядките, Джемма - аз винаги смесвам орехи, лешници и бадеми /имаме си доволно количество собствено "производство"/ и съм доволна от комбинацията. Но нали знаеш - вкусове всякакви  Wink.
Hug Peace Така е. Simple Smile

# 634
  • Мнения: 73
Здравейте, коледни феи Simple Smile
Мисля тези дни да правя меденки, та да се допитам все пак и до вас. Меденките на Джемма стават ли за къщички и други подобни, т.е. крехки ли са много? Аз правих къщичките от Меденките на Джули, по рецепта на Наталина, но те пък са доста твърди и ми се иска да пробвам и други.

  bouquet

# 635
  • Sofia
  • Мнения: 233
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig освен меденки искам да направя и подобни на тях сладки, които синът ми да може да яде. Той има алергия към яйчен белтък и жълтък и доста не въведени храни. Търся сладки без яйце, прясно мляко, мед, ядки, шоколад...... Отварях рецептите на първата страничка и не открих подходяща. Някой знае ли? Praynig Praynig Praynig
Предлагам ти тези, в нас много се харесват
http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/melting-moments.html
Ако се сетя за нещо друго ще допълвам.
Мерси! А могат ли да се правят във формички като меденките и да ги украся?

# 636
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Лора_, меденките се втвърдяват след изпичане и веднага се сглобяват. Ето какво съм правила с това тесто, стои от средата на декември до 14.01:


# 637
  • Мнения: 73
Джемма, мерси, ще ги почвам тогава:) Страхотни неща си сътворила  bouquet

# 638
  • Мнения: 0
Здравейте ,дами! И аз приключих с щолена на Джемма / благодаря ти, Джемма за рецептата и за подробните указания/. За първи път  правя щолен но всичко мина по план ,до тук. Останах с впечатление само че трябва да са твърди а моите /получиха се три големи от половин доза/ са мекички ,не знам дали е проблем  newsm78. Вече са опаковани и в покой

# 639
  • Мнения: 1 313
Мисля, че в блога на Йоанна имаше рецепта или за козунак с пълнозърнесто брашно или за някакъв коледен сладкиш. И natalyna беше пуснала рецепта, но и според мен тази промяна прави сладкиша съвсем различен. Щолена не си го представям. Виж меденките са ми по-вкусни с ръжено брашно, както и маслените бисквити с една комбинация от пълнозърнесто и ръжено.

Нашата одисея с болестите продължава, сладкоправенето се отлага, но ви чета с удоволствие.

# 640
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Здравейте ,дами! И аз приключих с щолена на Джемма / благодаря ти, Джемма за рецептата и за подробните указания/. За първи път  правя щолен но всичко мина по план ,до тук. Останах с впечатление само че трябва да са твърди а моите /получиха се три големи от половин доза/ са мекички ,не знам дали е проблем  newsm78. Вече са опаковани и в покой

А, отначало са мекички, като козунак почти. Но после се повтвърдяват на студеното.
Щом са мекички, значи всичко е наред, справила си се добре. Peace

# 641
  • Мнения: 6 585
Здравейте, дами  Hug
Записвам се в приятната тема с миналогодишната ни коледна къщичка:
 
- мисля, че по този шаблон я правих, с тестото за меденките на Джемма  Hug:
 
Скрит текст:
Освен къщичката, едни бухалчета съм удостоила със снимка,  -


Сега тепърва ще започвам сладкоправенето, но  тази година вече съм отново на работа, и едва ли ще имам време за много видове  Embarassed Но задължително ще имамеденки, линцери и капучинови звездички, както всяка година от 2-3 години насам  Heart Eyes
Утре ще правим къщичката, трябва да набавя продуктите днес....

# 642
  • БГ
  • Мнения: 746
pufita ако може с  масло - рецептата на Алиа за шотандски сладки е чудна !
 ето линк- http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/
аз правя няколко дози, стават и за рязане в формички с детето. Peace

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 16:26 от Tevolere

# 643
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Аз направих сега Бостънските сладки ! Чуднички станаха ! Доста бройки ми излезнаха,дали не трябваше да са по-големички ?

# 644
  • БГ
  • Мнения: 746
тези Бостънски сладки , къде им е рецептата или снимка, пропуснала съм ги нещо а не ги намирам на стр 1?

Общи условия

Активация на акаунт