За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 547
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
happy girl_84 честит ви прием в ясла Hug Като знам колко е трудно да се вредиш за ясла си жива късметлийка  Wink
Моите дънки от месец вече не мога да ги нося.Стават ми надолу, но корема ми не позволява закопчаване.Преди изглеждах така в 5 месец   Simple Smile Качила съм 2-3 кг.То и това обездвижване е виновно за килограмите.Моята линийка започна да се появява,още не е толкова тъмна, но и това ще стане.
Настроението ми е балансирано.Докато бях на работа много се изнервях, но сега ми е по-спокойно.Избухвам, но рядко.Също предпочитам да си седя сама, не че съм се депресирала нещо но съм си самодостатъчна  Mr. Green Смятам,че и това уединение скоро ще отшуми. По принцип обичам винаги да съм сред хора,не се е минавало ден без да се видя с приятелите си .Сега докато лежа съм се отдала на четене на книги.Преди нямах време за това мое любимо занимание.

# 76
Пак да се включа за малко и не по темата
http://imgur.com/3HTRT5z
 Flutter
вчера забърках тиквен чийзкейк, тиквеник и гювеч с бобец и свинско(може би затова не можах да си закопчея дънките вечерта хахахахаха) и се сетих за Карола.
Ти успя ли да забъркаш торта?Ще има ли парти или пак се чувстваш зле?

# 77
Здравейте мили майчета,:-)
Bubche_12 и за всички, които търсят клинчета, мога да ви препоръчам ZARA. Имат поне 8-10 различни, на мен са ми много удобни, не стягат, а са и топлички.
Иска ми се на никоя от нас, да не трябва да взима хапчета за болки. Имайте в предвид само Парацетамол,а за Ибупрофен и Аналгин само по лекарска преценка Полза-Риск!
За главоболие и по-скоро мигрена е доказано действието на високи дози Магнезий на ден ( до 600мг). Също за схващания в подбедрицата (крампи) и ранни контракции - спокойно от 150 до 300, дори 600 мг на ден в зависимост от личната нужда. Много добро, вместо високодозиран Mg, е Номер 7 ( Magnesim Phos.) от Шусл. соли - вечер се взимат по 10!! табл., разтворени в гореща вода, изчаква се да изстине и се пие бавно на глътки.
Надявам се всички да сте здрави, с добър апетит  chef и много весели!!! Grinning

# 78
Честит прием в ясла на Happy Girl! Аз също бих те насърчила да го пуснеш, защото иначе ще видиш бая зор.

Голямата тръгна направо на градина, още преди да навърши 3 г., което се оказа един малък ад, защото въпреки че системата тогава позволи прием, от градината не я искаха. Даже се стигна до това, дир-ката да се регистрира във форума, специално за да ме следи - представете си какъв трън сме им били в очите с мъжо, след като се опитаха да отпишат щерката, а пък ние натиснахме да остане. Е, всичко това ми излезе през носа и може би трябваше да се откажем, но... както и да е.

Та, тъй или инак голямата си ходеше непрекъснато на ДГ по време на бременността ми (някъде от 5-ти месец започна, тогава се падаше 16 септември), до раждането, че и след това (освен когато боледува). Малката после я пуснах на ясла на година и осем и почти не ми е боледувала (има коренна разлика в това отношение). Даже варицелата ми я изкараха през две седмици (но в крайна сметка го смятам за един зор). Голямата беше на 4 и 2 м., а малката на година и 2 м.

Относно приема на нурофен, аналгин и аулин, вече говорихме, но на мен за съжаление високи дози магнезий не ми помагат при мигрена. Чувала бях и съм го прилагала, но явно нещата са много напреднали и няма как... При контракции и крампи обаче - определено помага. Но също така е важно да се подчертае, че при магнезия ползата идва с натрупването, а също и че е добре при възможност приемът на калций и магнезий да се разделят на поне 2 часа (демек мляко, яйца и пр. да се пият/ядат 2 часа преди/след приема). За мен това страшно усложнява нещата, защото храненето ми е предимно млечно (кисело мляко, сирене, кашкавал на всяко хранене и отделно яйца поне веднъж седмично).

ДийпСий, за матката разбрах, тоест за шийката - според мен не се тревожи, може наистина кремчето да дава някакъв такъв (временен) ефект.

В моя случай ставаше дума за напипване през корема, не през влагалището... Голям майтап наистина. hahaha

# 79
DeepSea, не искам да те притеснявам и не искам с думите си да обидя някого, но ако бях слушала съветите от всякъде да не обръщам чак такова внимание, да не се вслушвам чак толкова много в тялото си...може би нямаше да пиша тук сега (просто нямаше да имам място в тази тема).
Съвсем точно, доколкото мога ще ти опиша моите усещания - имах болки ниско долу, предимно вляво, на моменти ставаха като менструални, на моменти се засилваха, но не така, че да не мога да търпя. Понякога през деня болките изчезваха. Различното през последните няколко дни беше, че една вечер имах силни болки в пъпа, все едно ме мушкат с игла. Имах и прорязващи болки по корема, макар и не много често. Освен това като излезех, след 10 минути вървене вече бях много уморена, вечер ми ставаше по-лошо отколкото през деня. Казах всичко това на доктора и не знам кое точно го накара да се усъмни, че имам скъсена шийка на матката. Но е факт, че се усъмни и се оказа прав. На другият ден, както може би си прочела, ми направиха серклаж и като ме изписаха у дома получих страшни контракции (може да има и по-силни, но на мен ми бе за първи път и ми се видяха невероятно силни). Ако не беше серклажът, не ми се мисли... Дава ми някаква увереност това, че ми го направиха.
Когато докторът ме попита на ЖКто дали имам някакви оплаквания, си мислех да си премълча, за да не ставам смешна с това, че така подробно обяснявам всичко, само дето не казвам по колко пъти на ден пръцкам. Добре, че му казах! Все пак ти сама си преценяш какво да направиш. Ако твоята докторка не иска да те прегледа, можеш да идеш на частно и да кажеш какво точно те притеснява. С вагинален ехограф се определя точно колко е дълга шийката на матката. А с щъркел (май така се казваше инструмента) не всички!! доктори могат да видят дали е скъсена. Т.е. най-сигурният е вагиналният ехограф.

Наташке, много интересно - тиквен чийзкейк. Не съм яла такова нещо. Тук в някоя от темите мамите много хвалеха морковена торта. Звучи като вица със зайчето и баба Меца, ама наистина била много вкусна. Аз вчера се чудех дали да ставам, че нали трябва да се пазя, да не се натоварвам изобщо физически. Ама какво се зарових из интернет, та си харесах една нова торта. Видя ми се и лесна, и като станах - два часа месих блатове (прави се със седем блата, месени и точени) и варих крем. Стана хубава, но много се изморих, та днес готвя по лесния начин - обели картофи, измий моркови, размрази печени чушки... мъжът ми направи чудна постна мусака (че нали не яде месо). Лежа си и компютърът е на бедрата ми, и си мисля няма ли начин да си удължа ръцете? Май пак ще го слагам на масата, ама там ръцете ми се малко по диагонал. Угода нямам  Simple Smile

Трябва да си намеря по-хубав аватар, тоя от де го измъдрих - не знам.

# 80
Каролка , Благодаря ти много за подробното описание. Утре мисля сутринта рано да отида на лекар, дори и да няма нищо , по-добре така отколкото твърде късно.

# 81
Каролка , Благодаря ти много за подробното описание. Утре мисля сутринта рано да отида на лекар, дори и да няма нищо , по-добре така отколкото твърде късно.
Да, задължително отиди за свое успокоение, макар че твоите симптоми не са като на Каролка (или поне аз не ги разчетох така).

По-скоро аз имам такива като нейните, точно затова драпам да се видя с „моя” доктор, защото съм сигурна, че от ЖК няма да ми обърнат никакво внимание, както се случи с миналата бременност, когато се оплаках - нормално било всичко това (при това аз ходех на ЖК в голяма АГ болница, където би трябвало да са по наясно, ама явно не им се занимаваше).

После в седми месец ходих на спешен преглед в болницата, но при който е дежурен - пак уж всичко било нормално и накрая вече, в началото на осми месец, когато настоях въпросният д-р да ме види, се оказа, че съм със скъсена шийка и може би разкритие, но това не си го спомням, рових си назад в писанията, да видя дали съм уточнила, ама май не съм.

Та, естествено, че винаги е добре човек да се вслушва в сигналите на тялото си, но не и прекалено, защото пък от прекалено психясване ползата е по-скоро негативна, така смятам аз.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 19:14 от Лолiта

# 82
Извинявам се, ако ви уплаших, мами! Дано всичко е наред при вас и да нямате повод за притеснения!  Praynig Аз мислех да ида на ЖК близо седмица по-късно, за да си знам, че всеки месец около еди коя си дата трябва да съм на преглед.. Но нямаше часове и предпочетох по-рано да ида. Вече съм взела да откачам май, но мисля, че има защо да е станало!

Седнахме да вечеряме преди малко и усетих, че вече не мога да си кръстосвам краката. Ама как такааа? Аз толкова много обичам да си кръстосвам краката! Не се бях сетила, че ще стане така.
Сега си мисля, че всички ще пробват да видят дали могат да си кръстосват краката Simple Smile Я кажете, можете ли? А коремите ви големи ли са вече? Моят е доста голям, ама дали не е повече заради хапването?

Забравих да отговоря на Наташка, че парти няма да има. Ние сме едни такива скучниии.. не се шегувам Simple Smile Празниците си ги празнуваме самички, у дома. Като излизаме сме си двамата, рядко излизаме с други хора. Не ходим на гости (с изключение на роднините) и не каним такива. И двамата сме се наживели като сме били мома и ерген Simple Smile Като се срещнахме и двамата копнеехме за семейство, за дом и уют. Е, създадохме си ги и сега им се наслаждаваме.

# 83
Каролке, моля те, не сме ний толкоз чак плашливи. Laughing Аз лично си имам едно наум заради предишното лежане със скъсена шийка (1 пръст, каквото и да значи това) - 25 дена лежах, денонощно на с-ми (бях в осми месец, явно е било късно за други намеси).

Ама сега нещата се усложняват, защото имам вече две девойки за обслужване. Дано не се наложи, дано успея да уловя процеса по-рано и да го стопирам. Ама да видим колко деня ще ми трябват, докато се обадя на моя док...

Ох, до преди малко се заливах от смях, като си четох разказа за второто секцио. То било голяма комедия, бе. Joy

Относно партитата: и ние сме като вас (и все по-такива ставаме). Аз малко повече, мъжът ми малко по-малко. Не знам кой на кого повлия, но може би просто сме си били винаги домошарести.

Неслучайно сме си избрали и домошареста професия, макар че него много го бива и като университетски преподавател. bowuu

Хайде, дано всичко е наред при теб!!

Упс, щях да забравя - аз си кръстосвам краката - това ми е любима поза. Моят корем расте високо - от сами слънчевия сплит надолу и често ми пречи да дишам, особено като легна гърбом, за сметка на това пък не ми пречи да си кръстосвам краката. hahaha Все е кяр.

# 84
Я пусни някой линк за секциото, може в скрит текст, може на лични. Че аз тези дни четох тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=597249.495 по препоръка на Десинка14 и ми хареса да чета забавни разказчета Simple Smile

# 85
  • София
Моят корем е голям като за 4-ти месец, но мога да си кръстосвам краката без проблем. По принцип така обичам да седя, а вкъщи седя седнала по турски много често.

В нашето семейство аз съм по-домошарестата, мъжът ми повече го влече да излиза. Иначе гости си каним редовно /или ходим, ако ни поканят/, ама аз и това го приемам за домошарска работа. Преди да се роди детето през ден излизахме по кръчми, сега вече мнооого по-рядко.

# 86
ДОБРО УТРО, усмихната и щастлива седмица момичета, много положителни емоции и преживявания Simple Smile.
Аз също си крастосвам краката, ама с обезкосмяването голям зор виждам, моят корем съшо е много отвисоко, сякаш стомаха ми се е качил до ушите и ми е трудно да се сгъвам на две от сега  #Crazy

# 87
Добро утро и от мен  Hug

Започна работната седмица, добре че е тук та да си седна на дупето малко  Whistling Аз като си остана вкъщи през уикенда, не мога грам да си почина  ooooh! и се сдобивам с контракцийки.
И моят корем ми се струва доста голям като за четвърти месец...поне с предните бременности не съм била така. Още мога да кръстосвам крака, но ми е по-удобно да ги крача  Mr. Green и забелязвам, че наблягам на тази поза.
Килцата ми са вече 59  Blush до тук съм +4 Не поемам големи количества, хляб понякога и филийка не мога да хапна, но огладнея ли направо се разтрепервам и ми прилошава, някой има ли същия проблем. Хапва ми се все месце и то мазничко  Blush и на сладко налитам. Естествено това не е единствената ми храна все пак...малко ме плаши това качване  Rolling Eyes

Лолита, дано тази ти бременност се размине от проблеми и сложни интервенции  Peace

И аз съм от отбора на домошарите  Wink много обичам да си стоя вкъщи  Grinning ММ той е в движение и заради мен  Mr. Green

# 88
Моите кила са 48-49 някъде в момента. Коремът ми не е голям, но е по-голям в сравнение с предните 2 пъти в тези седмици (особено пък в сравнение с първия), пак е висок, както вече споменах, което ми създава известни неудобства, но засега се трае. Ще видим по-натам.

Всичко ми се яде на мен вече - абсолютно нямам спирачки. Все пак гледам да ям по-често, а не в количества, защото контракции дебнат отвсякъде и по всеки повод.

Събота и неделя ги чакам с един тих ужас и аз, но това сякаш е нормално за жена в моето положение (което взе да се разведрява, пупу!)

Благодаря ти, бейли, за пожеланията! На теб също лека и безпроблемна Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 13:59 от Лолiта

# 89
Браво Дес, много хубава темичка.

Момичета мн ми е зле, уж съм 15 г.с. а повръщам ли повръщам много ми е зле, досега не ми е ставало лошо на работа, а  сега ми се повдига та две не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт