За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 559
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Лолита, благодаря за разказа  Peace Много неприятно, хем си изживяла силата на контракциите и болките (от които ме втриса само като се сетя) хем си била за секцио. Имам предвид, че е било редно да ти се размине това преживяване  Hug Дано този път всичко е наред  Praynig

Аз имам спомен от второто раждане на доста силни и болезнени контракции, но пък имах късмет да ги търпя само 15 минути...точно за толкова стигнах до пълно разкритие и раждане след поставяне на окситоцин при 4см разкритие  Peace

Разказа ти ме подсети как се мъчих в събота и аз с обезкосмяване на пубисната област  Mr. Green голямо клечене падна  ooooh! Сега едва се справих, а като порасне още шкембето, не знам  Crazy

# 91
Добро утро момичета   bouquet
Пожелавам ви успешна нова седмица и всички, които се чувстват зле бързичко да се оправят  Hug
Аз явно съм от малкото, които не повръщат. До сега ми се е случило 2 пъти и то като пиех утрогестана и се задавях от него. Иначе понякога сутрин ми се гади и съм много гладна, но си хапвам дори и една бисквитка и веднага ми минава Peace
Лолита благодаря ти за разказа. Предполагам, че подобни разкази са много полезни за тези от нас, които ще раждат за първи път. Според мен без значение дали раждането е секцио или естествено, то е най- прекрасния и важен момент от живота на една жена  Heart Eyes Аз писах, че искам да родя естествено, но нищо не се знае и може и да се наложи секцио. Затова не бива да го отхвърляме като нещо много лошо. Аз съм против секциото по желание, то всъщност не против ами не бих го направила  Peace Имах такива планове, като го мислех за по- лесно и безболезнено от естественото, но после се отказах  Naughty

# 92
Здравейте, честита ни нова темичка   bouquet , аз 2 дена не съм ви чела и тая сутрин като ставам и не мога да насмогна. Относно хормоните, аз съм човек, който много рядко реве, но откакто съм бременна плача постоянно и за хубаво и за лошо, по филми и т.н., а това е толкова нетипично за мен. Между другото съм станала и много раздразнителна и аз както някой беше споменал по-напред предпочитам да си седя в нас, всички ме "дразнят" в момента, а аз съм човек, който обича големите компании и събирания  newsm78 . С предишната бременност нищо от това не бях преживявала.
Иначе аз съм с контракции от 10г.с., полежах си в болницата, сега си пия хапчетата в нас и само се търкалям в леглото, докато бях на работа мечтаех за това, сега честно схванах се от това лежане, писна ми, но каквото и да се хвана да правя получавам болки. Да ми е жив и здрав ММ много ми помага, почти изцяло се е нагърбил с къщната работа  Hug .
Спорна седмица на всички  Hug

# 93
Здравейте и от мене . Най-накрая се доредих да се впиша в новата тема Simple Smile

Тоя уикенд най-накрая казахме на бабите и дядовците, че ги очаква още едно внуче Simple Smile Беше много смешно, защото много бавно загряха за какво им говориме Simple Smile Ние им викаме " Макси иска да ви се похвали , че ще става батко ", и те " аа ми да да той голям вече е батко" и ние пак " ама не той наистина ще става батко през май " и те си продължават " ааа ми да да той нашето голямо момче вече " и пак не загряват Simple Smile Най -накрая след 100 намека зацепиха Simple Smile И тъй като при нас дядовците са по-емоционалните те се просълзиха, но бабите бяха желелзни Simple Smile

Та тъй вече всички важни хора за нас знаят хубавата новина и ми е по-спокойничко , че хич не ми се пазеше тайна Simple Smile

Днес съм на ФМ и БХС , стискайте палци  Praynig

# 94
Браво, Таничка, падна ти камък от сърцето, нали? Wink

Вашите наистина бавничко са стоплили, а нашите просто няма да повярват. hahaha hahaha hahaha

# 95
Най-накрая да се запиша и аз в новата тема.Добре дошли на всички нови мами.Скоро ще стигнем 100 броя ми се струва.Мами при мен стават много странни неща , вместо да качвам кила аз съм свалила.Не ми се яде нищо освен мандарини,портокали и прясно готвено зеле.От време на време ми се дояждат кисели краставички или туршийка. С първата бременност качих 23 кила , а с тая май ще свалям.Довечера ще се премеря за да видя как са килата и днес ще ходя до лекарката защото имам страшни болки на таза . Сутринта едвам станах и се оправих за работа , чак десният крак ми е изтръпнал от болка. Това е от мен мами сряда малката принцеса има рожден ден да се приготвяме , а пък четвъртък съм на БХС да видим дано се види какво ще е , но аз вътрешно си усещам че ще е момченце.Корема ми е все едно съм глътнала болейболна топка. Embarassed Laughing Heart Eyes Всички които имат болки и проблеми да се оправят. Hug Hug Hug  bouquet

# 96
Лолита вече те разбрах, днес бях на 4D , видяхме си малкото човече, и да през цялото време ме гледаше на 2D , накрая просто ми го показа на 4D.
Да ви кажа още не съм ходила да дам кръв, след обяд ще ходя за БХС, но Николов каза че доколкото вижда в този период всичко е наред и в норми  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44. Дано и на кръвните изследвания всичко да е ок Simple Smile

# 97
monika898  и аз смъквам килограми  Rolling Eyes при това не съм повръщала изобщо, вече съм -4-5 кг. И на мен ми се хапват основно плодове, месо само пилешко и риба, а и на кисело много налитам.
Днес ще ходя до болницата за болничния и епикризата, след това мисля да мина през личната за талон за регистрация, и след това дано и АГ-то при което ще съм на ЖК да има часове.
И като за капак трябва да занеса болничния на работа, от там изобщо не са очаровани. Искат да ми прекратят договора, много се надявам да не се случи... Praynig

# 98
Мнооого готин разказ, Лоли  Heart Eyes
Ние днес и утре сме вкъщи с малката, имат конкурс в училище и малките не учат.
Сиер и всички, на които им е зле - съчуствам ви, момичета. И аз съм в таз графа - изпитвам ужасен дискомфорт през по-голямата част от времето. Лошо ми е, имам кофти вкус в устата, на метал, болки в стомаха, кръста, вчера особено - правих мъфини и после болки  Tired Докато правим ремонта сме при нашите, та добре че майка ми помага  Crazy То вече и ми омръзна с тоя ремонт, днес трябва да изберем боя за стените, ламинат и теракот... Tired

# 99
Здравейте и от мен в новата темичка. Само като видях колко труд е положила Десинка, се разплаках, хаха Simple Smile А за протестите си плача всеки ден, къде от съжаление за държавата ни, къде от гняв... Wink

Успех на всички на които им предстоят БХС и МФ. И аз съм в 12та седмица, на моите са чак след около седмица и половина, заради по късна овулация. За това пък освен гаденето чат пат, нямам болки и контракции и се чувствам пълна с енергия.

Успешна седмица!

# 100
Здравейте, сладкиши!
Лолитка, благодаря за разказа! Изчетох го бавничко, с удоволствие. Разбирам, че освен болката, си изпитала удовлетворение и изобщо не си от хората, които падат духом! Simple Smile
Успех желая на всички, които днес ще ходят на преглед! Simple Smile Ще чакаме новини, момичета!
И на мен ми е малко трудно да се бръсна, но все още се справям. Ами като не мога после? Мъжът ми ли ще карам, с огледала ли ще действам, не ми е ясно  Mr. Green
Аз имам един въпрос относно БХСто ми:
Пише следното:
Резултат за бременната жена:
Вашият риск за болест на даун е 1 от 5300 бременни
вашият риск за дрън дрън дрън...

Допълнителна информация за консултиращият лекар:
Биохимичен риск за болест на даун (Т21) е 1 от 520 бременни
Възрастовият риск за болест на даун (Т21) е 1 от 480 бременни
Възрастовият риск за дрън дрън дрън...

Биохимични и УЗ показатели:
РАРР-А (плацентарен протеин) МоМ       1
Free bCG (хорионгонадотропин) МоМ     1.68
NT (нухална транслусенция)          =<3    1.3 мм
NT (нухална транслусенция)МоМ              0.76

Моля, ако някой може да ми разгадае това, да бъде така добър...    Praynig

# 101
Аз мога:

Твоят риск за Даун на база ехографски измервания и кръв е 1:5300 бременни, значи нисък риск, при възрастов риск 1:480 и риск по кръвни показатели 1:520 (последното са статистическите данни).

За справка: при мен беше риск от 1:3700, при възрастов риск от 1:190 (което означава, че за моята възраст това е средният риск) и риск по кръвни показатели 1:1800 (което означава, че пре тези биохимични показатели средният риск е такъв).

Най-долу долу е концентрацията на разните там хормони и пр. в кръвта ти (т.нар. биохимични показатели)

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 12:18 от Лолiта

# 102

Разказа ти ме подсети как се мъчих в събота и аз с обезкосмяване на пубисната област  Mr. Green голямо клечене падна  ooooh! Сега едва се справих, а като порасне още шкембето, не знам  Crazy

Хаха и аз бях така вчера, не че ми е голям корема, но се притеснявам да стоя дълго сгъната.  Rolling Eyes
Днес бях на 2-ра ЖК, всичко е наред с бебето, от зор да питам 100 неща доктора, забрави да ми даде снимка и не знам колко е пораснало.  Laughing ooooh!
Килограми на съм качила, но аз си знам, защото в нас се меря всеки ден. Кръвното ми е в норма 105/75. Следващ преглед през декември, тогава пак ще ми взимат кръв. Разбрахме се след 2-рата ФМ другия месец да не правя БХС, нямало смисъл. Единствено ми стана странно, че моя доктор ми каза, че съм с предна плацента, а на ФМ ми казаха, че съм със задна, той също се учуди.
Каза ми да не пия вече Биозин мама, стигало един месец от тях, сега ми даде витамини - Центрум Матерна.
Моите приятелки пък ми препоръчаха - Джеймисън Пренатал и Прегнакеър. Сравних ги по съдържание и нямат голяма разлика, сега се чудя кои да си купя.
Успешна седмица на всички!   bouquet

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 13:56 от Анонимен

# 103
Джеймисън Пренатал много ги хвалят. Аз такива си взех, но не ги пия много често, защото са огромни и обикновено  Sick след тях.
Иначе забравих да кажа, че от началото на бременността съм качила само три килограма! (от 62 сега съм 65) Ама може ли такова нещо? Имам чувството, че десет поне съм качила - наедряла съм доста.

Пропуснах да кажа, че на доста места чета, че от Центрум Матерна много се пълнеело и бебето ставало много голямо, та чак на някои им препоръчвали да спират витамините, че бебето доста голямо. Това от четене по форуми го знам..

# 104
Каролка, отговорих ти!

Долфейс, аз напоследък се замислих и по оскъдни спомени - плацентата май се мести. Или поне - може да се мести. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт