Студенти в UK

• 91 419
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Ето затова харесвам този форум.Да си призная честно от вчерашната среща с valya_and , останах с впечатлението,че се познаваме отдавна.Толкова ми беше приятно.Пожелавам и на вас да откриете нови приятели.
      newsm41

# 676
А, има такава опция , моят син е с такава сметка - в паунди и с дебитна карта към нея  Peace

В коя банка е сметката? И ние се чудим какво да правим с финансовата страна - превод на пари, плащане на общежития и т.н.  Миналата седмица плащах с кредитна карта на ОББ и при курс на БНБ 2.37 на мен ми излиза 2.45. Ако разликата е толкова голяма на 3300 паунда  за общежитие се получава много голяма такса за превалутиране.
Вчера дъщеря ми ходи на безплатния SAT в Американския университет. Първоначално бях против, смятах, че ненужно продължава да си губи времето вместо да се готви за матурата по математика, но после си промених мнението, защото детето поучи доста и мисля, че ще и бъде от полза за следващата година.

# 677
"Mimito_75", valha
много полезно решение за SAT-a. Всяка една преодоляна трудност ги прави по- самоуверени и силни! Вярно, доста им се струпва на децата и с подготовката за матури, но кой е казал че ще им бъде лесно? Пък и това ще ги улесни на друг етап, където ще трябва да преодоляват още куп препятствия.

# 678
  • някъде из облаците
Mimito_75, да не би защото е кредитна карта, да е такъв курса  newsm78, сега погледнах при курс на БНБ 2.37985, курса на ОББ е 2.40181. В старите теми, момичета работещи в банките бяха писали, че при плащане с дебитна-кредитна карта, курса е  в зависимост от вида на картата, а не от банката.
Иначе не виждам смисъл от сметка в паунди, след като така или иначе все ще трябва да ги сменяме. Но пък Сребърна паричка да каже, какво е предимството от такава сметка.
Аз навремето доста се рових къде е по-изгодно, ooooh! обиколила бях няколко банки,където разпитах, гледах сайтовете на банките, е няма как таксите са си такси, както по-назад бях писала,тогава за превод беше най-изгодно от ОББ- 35 лв. и курса им е добър,за картите гледате таксите за карти при теглене от чужбина, а курса зависи от вида на картата, поне така ми казаха

Тук е обсъждано за картите, сметките, банките
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704410.780
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731817.135
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704410.315

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731817.210 валутни курсове

Иначе вчера на една приятелка детенцето също беше на САТа в АУ, то май също има оферта от Кардиф, ама те искат в АУ, поне за сега.

ОХ, с тея преводи, карти, накарахте ме още по-назад из темите да се ровя вижте това сме обсъждали преди доста време http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=463685.165  newsm78 дали да не го включа към списъка за 1 страница.

# 679
Valha, знаеш ли колко време след изпита излиза резултата и как ще го разберем? Нищо не са казали. Дали ще ни го пуснат на email или някъде из интернет ще трябва сами да си го проверяваме?
Не знам дали този курс, който гледаш е само за теглене, а аз плащах от БГ в UK през пейпал. Най-голямото притеснение е за плащането на общежитието. Иначе ако си тегли там малки суми сигурно няма да са големи таксите.

# 680
Adorable,
Благодаря за поздравленията. Пожелавам ти леки изпити и високи оценки и на теб!
Благодаря ти за информацията за транспорта. Както и подозирах или трябва да живее близо до университета, или ако живее в центъра ще се пътува.

Аз отдавна подозирам, че със сина ми сте съученици. Не бях сигурна и за това не ти писах.
Колко е малък света Simple Smile

В този форум се запознах и сприятелих с една от майките, а после се оказа, че синовете ни са приятели в Абърдийн. Сега вече сме семейни приятели и си ходим на гости.

С още две от майките (от тук) се виждахме няколко пъти на кафе и наистина чувството е, че все едно се познаваме от години.

# 681
  • България
 Моята дъщеря държа САТове миналата година, но не за АУБ. Помня, че резултатите излязоха сравнително бързо, проверяваше ги в сайта на Колидж борд, но за АУБ не знам каква е процедурата...

# 682
  • Русе
Момичета здравейте,
искам само да вметна, че резултатите от TOEFL на практика излизат мълниеносно. Отнема 5 до 7 работни дни , за да се получи мейлът. В него просто пише да си провериш акаунта в сайта. Там вече са оценките и обяснение всяка една от тях какво ниво на владеене означава.

Относно САТ-а - моят щерка вероятно също ще го държи наесен, просто за да сме спокойни, че има още един вариант за кандидатстване в АУБГ. Тя мисли да се самоподготви. Закупихме си учебници тази есен и зубрим думите от тях. Мислите ли, че учебниците ще и бъдат достатъчни за да се подготви за резултата, който търсят АУБГ за пълна стипендия? Просто не съм наясно със сложността на изпита.

Освен това почти е сигурно, че ще се наложи да държи матура и по немски. Слуховете за нея са, че е много трудна. Притеснява се да не и развали успеха.

# 683
  • някъде из облаците
Mimito_75, все ми се струва, че май на мейл и ги пратиха, защото имаше и нещо от сорта,ако иска да се яви пак и да кандидатства за пълна стипендия, че не й достигали. Моята приятелка каза, че до 2 седмици трябва да излезнат и ще ми звънне като излязат резултатите.

Иначе за плащане през пейпъл, не знам как е, но една близка ми беше казала, че излиза по-скъпо.

SofiaVедва ли ще ги има в сайта на Колидж борд, защото то си е някакъв техен измислен, там я няма 3-тата секция, съдържа само 1 и 2, а вече не помня, май и форматът беше малко по-различен от редовния.

Колди
, самият САТ си изисква доста сериозна подготовка, много по-сложен е от ТОЙФЕЛА, доста зубрене на думи има, тези от езиковите гимназии ги затруднява малко математическата част, ако е от мат.гимназия, не би трябвало да има проблем с мат-ката .  Да, можеш и сам да се подготвиш.

# 684

Относно САТ-а - моят щерка вероятно също ще го държи наесен, просто за да сме спокойни, че има още един вариант за кандидатстване в АУБГ. Тя мисли да се самоподготви. Закупихме си учебници тази есен и зубрим думите от тях. Мислите ли, че учебниците ще и бъдат достатъчни за да се подготви за резултата, който търсят АУБГ за пълна стипендия? Просто не съм наясно със сложността на изпита.

Погледнах сайта на АУБГ и ако правилно съм разбрала изискването им е минимален САТ от 1300т.
Уточнете с тях дали това включва резултата от всички раздели на САТ, ако включва всички раздели е доста лесно постижим този резултат. Максималният резултат на САТ е 2400
има пробни изпити в книгите за подготовка за САТ и детето може да се ориентира какво му е нивото
Успех

# 685

Погледнах сайта на АУБГ и ако правилно съм разбрала изискването им е минимален САТ от 1300т.
Уточнете с тях дали това включва резултата от всички раздели на САТ, ако включва всички раздели е доста лесно постижим този резултат. Максималният резултат на САТ е 2400
има пробни изпити в книгите за подготовка за САТ и детето може да се ориентира какво му е нивото
Успех
Изискването за прием е 1000 т. на 2-те секции - математика и критикал рийдинг. 1300т. е за пълна стипендия.
Valha, ще съм благодарна да кажеш когато разбереш , че има резултати. Още не се е върнала да разкаже как е било, но по телефона сподели, че "мина по-добре отколкото очаквах и по-зле отколкото се надявах. И по-трудни контролни по английски съм правила."
Имало неща по математика, за които не е стигнало времето и ги е писала на тото. Ще се види, когато излязат рзултатите, дали ще ходи да си пуска фиш  Joy

# 686
  • някъде из облаците
Mimito_75, ще ти пиша като разбера.

rosss, няма 3 -та част, а тя е най-трудната, т.е. максимум е 1600т.
Вече  newsm78 1000т. ли е минимум, преди беше 1100.

# 687
Да, 1000т. е минимума.
The average score is 1200, while the minimum admissions requirement is usually 1000 points (Critical Reading plus Math sections).
Това е от сайта им

# 688
  • Sofia
По стечение на обстоятелствата съм компетентна за АУБГ.  Laughing
В АУБГ се влиза с 1100 точки срещу 10800 долара плюс още допълнителни.
Изискването от 1300т за пълна стипендия е доста стара и неверна информация - става въпрос, разбира се, за 2-те секции. Третата, с есето, е най-лесната - без подготовка се изкарват минимум 600т. Нея не я изискват нито в АУБГ, нито в повечето американски университети. Изисква се, ако детето ще кандидатства литература, писане и подобни.
Резултатите от официалния САТ излизат на 21-я ден, а на този от АУБГ /който те нямат право да измислят и пак си е американски/ - до седмица. Може и по-рано, ако явилите са по-малко, т.к. не се проверяват в Америка, а тук. Мин. година през юни се явиха 20 деца и на втория ден бяха готови. Изпитът не е лесен, а това, че всички явили се само от спортен хъс са изкарали по 1500-1600 точки си го знаем, българи сме все пак!  Grinning
Успех на всички!  Peace

# 689
  • София
Има 2 вида САТ - с макс 1600 и другия с 2400. Може би в АУБ провеждат първия.
Както и американците явно имат 2 форми на изчисляване на дипломата.
Пускам линк към кандидатстващите в Колумбия. Когато се отиде на точка в диаграмата се виждат резултатите на дадения кандидат - резултати на 2-та САТ и 2-те оценки от дипломата.
http://www.collegedata.com/cs/admissions/admissions_tracker_resu … profilesCount=277
Видях сега, че Нощна птица е писала. Явно тези 1600 т. са без есе и за това съм се подвела, че са 2 вида САТ.

Общи условия

Активация на акаунт