Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 139
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Bee_Di  спокойно и при мен сиптомите ту идват,ту изчезват,да не говорим че съм и с хроничен гастрит и понякога се чудя дали гаденето ми е въз основа на гастрита или бременността,аз все още незная със точност в коя седмица съм,но според мен вече е 7г.с. и 2-3 дни ,но на доки календара е на зад,мисли позитивно и времето до следващия преглед ще дойде.   
 Относно казването на родителите казахме веднага,а с кумата се засякохме пред кабинета по случайност а доки и така и те разбраха.Стискам палци всички да сме добре и ПО-спокойни.  bouquet

# 196
  • София
Прекарах много тъпа нощ. До 5:30 се въртях в леглото, ту ми беше много тежко на корема, всякаш след преяждане, ту ме болеше от глад. Нищо не ядох де, знам си, че организмът се е побъркал. Освен това всякакви разни мисли ми се въртят в главата след като си легна - бебетата в една стая ли ще са; как ще ги приспивам едновременно; пумпал няма ли да ревнува от по-малкото (макар да им е малка разликата); аз ще мога ли да ги обичам еднакво силно; как ще се разхождам хем с количка хем с мъник на 1,5 годинка - колело ли да бутам или количка; трябва да купуваме още едно легло, ама къде да го сложим.. разни ей такива.. как да си изключа главата като тръгна да лягам? А като знам, че това ще е още 1-2 месеца просто се ядосвам
В 9 пумпал се събуди, сега си играе до мен, аз съм все още свежа, ама след час-два ще видим какво ще е. А днес ще е доста натоварен ден - ММ е рожденик, ще ходим да му изберем подарък, вечерта кино и ресторант.. дано издържа.

# 197
  • Пловдив
plesure, на всички ни минават различни въпроси през главите. Спокойно, ще ги обичаш еднакво силно, но по малко по-различен начин, ще разбереш.  На количката може да сложиш борд за возене  на по-голямото дете, ще го измислите.  Hug

Аз чакам трето, а стаята е за две легла. Може едното да го направим сандвич, защото няма да има място за трето.

# 198
Plesure ЧРД на твоята половинка, много да те слуша и да ти помага и всичко най-хубаво  Hug
 Сега и аз да ви почерпя, че и аз остарявам днес  smile3510
Относно симптомите за разлика от предния път нямам почти нищо,малко са ми напрегнати гърдите,не ме боли корема,а ми се гади само когато поогладнея,защото мн.мн. не се сещам да ям Simple Smile
Дано да не ме напъне апетита,че с първото ми дете качих 25 кг.(лелееее колко ми тежахаааа),а за сега не съм качила и грам(за което се радвам).
Успешен и слънчев ден на всички тумбачета  Hug

# 199
  • София
Мама Цвети, честит рожден ден мила! Желая ти лека и спокойна бременност с пухкав финал, много щастие, късмет и нежност

# 200
Такаа... записвам се най-официално!  Mr. Green

На 25 съм, втора бременност. Баткото преди седмица стана на 3  Heart Eyes сега се надяваме на момиченце  Flutter

Вчера бях на лекар за втори път и чухме сърчице.  Heart Eyes Този път съм толкова спокойна и всичко ми се струва толкова естествено. Пожелавам на всички спокойна бременност, без излишни филми  Hug
Терминът ми за сега е 11.07.

Работа нямам намерение да спирам, само да сме здрави. Не си представям да стоя по цял ден вкъщи, след 2 години майчинство със сина ми, не мисля още от сега да излизам в болничен. А и колкото повече неща имам за вършене, толкова по-малко време имам да мисля глупости  Grinning

За симптомите - при мен е гадене, но само вечер  и то не всяка. Надявам се скоро да мине  Praynig

Мама Цвети, честит Рожден ден!! Бъди много здрава, спокойна и обичана!   bouquet

# 201
Момичета, а гърдите постоянно ли ви болят? Мен ту ме болят и са напрегнати, ту не ги усещам изобщо!! А от снощи се задушавам.. не ми достига въздух! С гаденето все още нямам проблеми, но може и да ми е рано още... 5г.с  и 4дни съм.

# 202
Здравейтеее  Hug

mama@cvety Честит рожден ден!!!  newsm51

pival Да ти е жив и здрав рожденика и много да ти помага!Зареди се със сили, за една прекрасна вечер Simple Smile Аз утре ще пътувам до Бургас, дано всичко да е наред със пътя, дано не ми е лошо, защото нямам търпение да обиколя моловете и да разгледам Коледната украса,смятам да изсмуча две хапчета от тези за гаденето пък да видим....

Моник@ като каза за тази мигрена, направо изтръпнах...Дано скоро да ти мине...аз май вървя по-твоите стъпки(каквото опишеш това се случа и при мен)...но дано поне мигрената ми се размине...

Не знам кой по-назад беше питал за сухотата в устата, аз също я имам...пия вода но не ми утолява жаждата и тази сухота си стои.В началото си бях наложила да пия всеки ден по 1,5л вода, но сега с това повръщане ако изпия 0.5л съм щастлива...
Момичета искаше ми се да направим една анкета, като тези дето се слагат отгоре на форума и всеки гласува, за това колко хора смятат да правят  БХС и ФМ. Някой може ли да се заеме?

# 203
Момичета, а гърдите постоянно ли ви болят? Мен ту ме болят и са напрегнати, ту не ги усещам изобщо!! А от снощи се задушавам.. не ми достига въздух! С гаденето все още нямам проблеми, но може и да ми е рано още... 5г.с  и 4дни  съм.       
И при мен е така!Напрежението в гърдите ту се увеличава,ту намалява.Все още не ми се гади и аз също получавам нещо като лек задух,но като е много топло в стаята.Иначе се задъхвам доста и често ми в пресъхнала устата!Засега е това от мен,в 6г.с. и 2 дни съм

# 204
Здравейте мами  Simple Smile аз днес успях да си поспа до късничко.
mama@cvety честит рожден ден! nbirthday
Честит ти рожденник и на теб pival!
Имам едно въпросче относно ранната фетална морфология и биофимичния скрининг кога е препоръчително да се направят? Ние все още не сме говори с моя доки за това, прочетох, че се извършват между 11 и 14г.с., а повечето момичета тук ще ги правят около 12г.с.

# 205
  • Пловдив
Момичета, благодаря, но имам рожденик в понеделник Wink

# 206
Здравейте скъпи маминки  smile3525

mama@cvety Честит Рожден Дени от мен  newsm59

Някъде се отплеснах и забравих да се включа в новата ни темичка. И понеже тя е за сърчица - да се похваля. Бях на преглед в Надежда и с д-р Личева видяхме малкото мъниче - цееееели 0.87 см.  Grinning  Имаше и тупкащо сърчице и всичко му беше наред Simple Smile Много съм щастлива, просто чувството е несравнимо Simple Smile Вече не обръщам внимание и на ужасните симптоми, като знам че е за добро Simple Smile
bee_di,  записах се и за ранен БХС на 21.12. Според докторката хубаво е да се прави към 12 седмица. Мами, имайте предвид и коледните празници за тези изследвания, понеже доста лекари няма да работят тогава, а е много важно изследванията да се правят навреме. Аз за това се записах тогава, а едва ще съм влязла в 12-тата.

Понеже четох, че има дискусия за болничните, аз също искам да изляза възможно най-рано. Сега смятам кога може да е. Понеже имаше питане назад в темата ще обясня - 45 дни преди термина се излиза в болничен, но той е за раждане и общата му продължителност всъщност е 410 дни- 45 дни преди раждане и една година след него. Тези 180 дни са си отделно и се водят за общо заболяване и могат да се ползват до първия ден от болничния за раждане, зада не се прекъсва. Т.е. бременноста е 280 дни - 45 дни =  235 дни - 180 болнични = 55 дни след датата на последната менструация. Аз обаче препоръчвам да си добавите поне още 10-ина дни, защото винаги може да има неточности. Дано да съм била полезна Wink

# 207
добре дошли и от мен на всички новоприсъедии ли се  мамчета. Simple Smile

# 208
  • Ispania
Да ти е жив и здрав рожденника  bouquet, много да ви гледа и да ви се радва.
За мислите, тревогите, сьнищата... аз си мисля 4е вси4ко е нормално.
Сьщите мисли и аз ги имам, но с три деца(като Пивал).
Ние мислехме да купим едно легло(тип обикновенно), но там с разните му джаджи за сигурност за малкото дете. И от това легло ще излиза друго от долу, ако имат на гости приятел4ета. А баткото ще си е в неговата стая отделно.

Ина4е аз от два дни сьм малко по-добре. Днес мислехме и ние да ходим на кино и после да ве4еряме някьде на вьн, но ве4ер обикновенно сме  най-зле, та може и да си останем вьв вкьщи.
Свекьрва ми, ще е много разо4арована, ако не излезнем, бяхме и казали, 4е ще им заведем децата да спят у тях. Mr. Green

mama@cvety Честит Рожден Ден  bouquet  bouquet  bouquet. Желая ти много радост и спокойствие, и  много, много здраве за теб и цялото ти семейство  bouquet.

Добре дошли на новите мами Hug

bee_di, при нас тези изследвания се правят кьм 12 седмица.

# 209
Не знам при вас как е, но мен много често ме избива на плач. Гледам си телевизия, рева, дадат някоя реклама, най-обикновена, аз пак рева. Мъжът ми вече ме гледа доста странно и кой знае какво си мисли  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт