Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 180
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, една седмица ме няма, а вие взехте, че изписахте цялата тема и вече сме в нова Simple Smile Радвам се, че са се присъединили още много юлски мами   newsm51

Мравчето както каза ти комбинацията между мен и мъжа ми е пожар, и затова си пътувахме през отпуската Simple Smile

Smehuranka  благодаря за отговора, аз все още не знам какво искам да е бебчето, надявам се само да е здравичко Simple Smile и ако е всичко е наред Юли ще ти кажа дали си познала  newsm51

Да взема и аз да се похваля първия преглед мина добре, с изключение, че по здравна каса отидох при една лекарка която ме изплаши и стресира, на говорими какви ли не неща и повече не искам и да я виждам, но ще се наложи, че трябва да отида да си взема резултатите от изследванията. Но след като мина прегледа при нея, веднага отидох при друг лекар - които е не само чудесен лекар, а и човек преди всичко Simple Smile Той ми обясни всичко нормално, прегледа ме видях малката черна точка, и на 27.11 отивам да видя или чуя сърчицето на бебчо  Hug  newsm44

# 226
  • София
Здрaвейте Simple Smile piaff и aз съм нa фрaксипaрин и aспирин протект след един missed, но по-скоро профилaктично. Поне тaкa ми кaзa док, зaщото прaвих днк изследвaния зa вроденa тромбофилия,но всичко беше ок. Желaя ти успех в боцкaнето, дaно имaме успешен крaй.
Ами на мен ми бяха правили някакви тромбофилии, но сега ми назначиха и други и не са готови още. Успех и на теб!

# 227
  • Sofia
Добро утро момичета!!  Simple Smile Как сте? Аз с това гадене ще си умра... толкова е неприятно! Трябва да отвам на упражнения, а ми е толкова лошо. По мои изчисления трябва да съм 5г.с. +4дни. Питах един приятел гинеколог какво да си взема за гаденето, каза, че нищо не помагало.... така ми се ревеше.  Grinning Момича, споделете, вие при кого ще се записвате на ЖК, аз искам да съм в МД, тъй като там се карам стажа и просто ми е по-удобно и ги познавам. Hug

# 228
Здравейте на всички и от мен , казвам се Ади от гр.София на 21 г. , много ми е приятно да се присъединя към вас , пожелавам на всички спокойно и приятно отминаване на тези трудни месеци  Hug

# 229
Добро утро и от мен! Много сте изписали за два дни.Добре дошли на новите мами! Hug
И при мен гаденето се завърна, най-тежко ми е вечер - не мога да погледна храна, а съм гладна.
Сега хрупам една ябълка и се чудя ще издържа ли днес да не се изложа пред колегите, толкова ми е лошо, свят ми се вие...

# 230
Здравейте мамчета, по молба на Nina_88 пуснах анкета да видим кой какво изследване мисли да прави.

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 09:16 от Мимето14

# 231
  • гр. Варна
Здравейте,не пиша много,но ви следя редовно.По повод анкетата смятам само фм да правя.За мен няма смисъл от БХС,защото при него стават доста често грешки и нямам излишни нерви за трошене.
Искам да попитам момичетата от гр.Варна при кой лекар са се насочили за следене на бременноста?

# 232
Здравейте мами, добре дошли на всички скоро включили се и лека бременност. Аз не се включвах в дискусиите, но ви следях. Днес бяхме на втори преглед бебчо си расте и всичко е нормално. Към 16.12 вече отивам с направление с което почват жк. Доки каза, че тогава ще започнем с всички изследвания, които са си по ЗК и ще си платя ако желая за БХС, а ФМ е в по късен етап.  Виждат се пулсации, но по съвет на гинеколога още не сме чули сърчицето, казва че не било хубаво са самото бебче цветния допир толкоз рано. Предполагам, че от един път нищо лошо няма, но... Хвърлете ми мухата и до там е  Embarassed  За сега ви желая лек и безпроблемен ден. На мамите където им се гади да кажа, че под ръка имам портокал винаги или портокалов сок - на мен доста ми помага, осежаващо е и витаминно, ако искате пробвайте.  Hug

# 233
Добро утро!  bouquet
Благодаря на всички за милите пожелания - тъпкано да ви се връща  Mr. Green  Hug
Та.... на мен ми е лошо само сутрин, ама като хапна и ми минава.
За болничен мисля и аз да ползвам този път ама да видим от кога и вече нямам търпение да отида в сряда да видя ,,точката" Simple Smile
А сега да попитам за първия преглед си взех направление за установяване на бременност-сега за втория за сърчицето трябва ли да взимам другия за следене на бременност или да изчакам след този преглед???
Ама как си зададох въпроса само... hahaha

# 234
  • Варна
mama@cvety според мен за втория преглед можеш да си ползваш пак същото направление. С едно направление обикновено се прави и първичен и вторичен преглед. Освен това имам някакъв спомен, че предния път моя ЛЛ ми беше издал направление и беше казал, че това за следене на бременността може да ми го издаде най-рано 45 дни след първото. Някакви бюрокращини навярно.  Thinking
krisi89 мандарините и аз съм ги нападнала. Ама хем са ми вкусни, хем както каза ми действат освежаващо.  Wink Ако не ме лъже паметта съм чела, че портокалите са богати на фолиева киселина, сигурно и мандарините са.
veli1983 аз също размишлявам над този въпрос, но с опита който имам вече съм сигурна, че искам следящия ме АГ да изражда. Предния път се следях на едно място, пък накрая отидох и родих на друго. Съответно пак срещи с лекаря предварително, прегледи, изследвания, няма смисъл. Предния път родих в Майчин дом. Нямам никакви забележки. Вероятно пак натам ще се насоча. Ако е така мисля на консултации при Борис Яков.  Peace
Аз гадене имах 2 дни сутрин и то много леко. Обаче като видя, че ми звънят от офиса почва да ми се гади ..  Embarassed Хората очакват след един месец да се върна на работа(сега съм в платен отпуск) и ми звънят за обучения, за коледен банкет, за униформата да ме питат пола или панталон искам и се чувствам много неудобно.. Може би е удачно да отида и да им кажа, но от друга страна съм едва в 6г.с...  newsm78

# 235
Здравейте,
Плахо се включвам,до сега само четох.В 6г.с. съм приблизително и все още не сме ходили на лекар и исках да попитам дали не е рано?Поздрави на всички бъдещи мами! Rolling Eyes

# 236
  • Бургас
Добро утро!  bouquet
Благодаря на всички за милите пожелания - тъпкано да ви се връща  Mr. Green  Hug
Та.... на мен ми е лошо само сутрин, ама като хапна и ми минава.
За болничен мисля и аз да ползвам този път ама да видим от кога и вече нямам търпение да отида в сряда да видя ,,точката" Simple Smile
А сега да попитам за първия преглед си взех направление за установяване на бременност-сега за втория за сърчицето трябва ли да взимам другия за следене на бременност или да изчакам след този преглед???
Ама как си зададох въпроса само... hahaha

Добро утро!

По принцип направлението за специалист важи един месец и ако ходиш на втори преглед при същия специалист в рамките на този месец не е необходимо ново направление. Вече за издаването на картон за следене на бремеността ще ти трябва ново направление. Поне при мен е така, аз с едно направление посетих два пъти гинеколога 1ви - за установяване на бременост, 2ри за сърдечна дейност. Днес ще ходя при личната лекарка за ново направление, вече за регистриране и следене на бремеността.

# 237
Здравейте, момичета  Grinning Как сте днес? На мен сутринта ми стана много зле и ми се догади от парфюма на мъжа ми, еййй ужас не понасям никакви миризми, дори пастата за зъби  Sick

Мислех си, че постепенно ще намалява това гадене, все пак не е както беше в 5-та и 6-та седмица, по цял ден. Сега е сутрин и вечер.

# 238
За миризмите и аз съм така, гаденето премина, но го замести зверски глад  Crazy
Сутрин само докато си отворя очите и съм гладна, а аз имам проблем с ТСХ и като си изпия хапчето половин час нищо не трябва да ям, което ме побърква smile3511
през час и съм гладна, но ям предимно плодове не искам от сега да заприличам на   261uu че и ММ е командировка на границата, като се прибере след две седмици да не се уплаши милия  Mr. Green

# 239
Мдаа, миризмите... Спрях дори да се парфюмирам... Току що ходих в баничарницата до офиса, за да си купя един фреш. Докато чаках, направо ми прилоша - то в една баничарница миризми много... Sick Не си спомням с предишната бременност докога продължаваха тия екстри, до третия месец ли беше newsm78

Общи условия

Активация на акаунт