Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 812
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Не знам за какъв праг точно става дума. Нашата витрина с врата тип "Фолксваген" е монтирана директно върху пода, преди финишните настилки. Ако става въпрос за рамката на самата дограма - да, има такава и отдолу, но мисля, че и при обикновено отваряне на врата това го има (в противен случай няма как да се уплътни дограмата отдолу и би влизала вода при дъжд, вятър, прах и др.). Ето няколко снимки на моята дограма. Когато съм снимала, на фокус са били други неща, и затова може би няма да се вижда много добре. Ако трябва, ще направя допълнителни снимки, като се прибера (в момента не съм си в къщи) ето

И на мен ми предлагат същото отваряне ,но нещо не ми харесва ,че отвън няма да мога да я затворя тази врата. При теб как е ?  Витрината ми е широка 4,2 и мисля да и направя 2 врати с обща ширина макс 2 метра и двете ще се отварят през лятото ,но само една ще е с дръжка , не знам дали ще е удобно

# 241
Не знам за какъв праг точно става дума. Нашата витрина с врата тип "Фолксваген" е монтирана директно върху пода, преди финишните настилки. Ако става въпрос за рамката на самата дограма - да, има такава и отдолу, но мисля, че и при обикновено отваряне на врата това го има (в противен случай няма как да се уплътни дограмата отдолу и би влизала вода при дъжд, вятър, прах и др.). Ето няколко снимки на моята дограма. Когато съм снимала, на фокус са били други неща, и затова може би няма да се вижда много добре. Ако трябва, ще направя допълнителни снимки, като се прибера (в момента не съм си в къщи) ето
И на мен ми предлагат същото отваряне ,но нещо не ми харесва ,че отвън няма да мога да я затворя тази врата. При теб как е ?  Витрината ми е широка 4,2 и мисля да и направя 2 врати с обща ширина макс 2 метра и двете ще се отварят през лятото ,но само една ще е с дръжка , не знам дали ще е удобно
Ние имаме такава витрина с ширина 5,20м. Разделена е на 4 части, външните 2 са врати. Само от вътре се затварят плътно . Иначе лятото спокойно се ползват полузатворени при нужда, но такава нужда при нас още не е имало  Wink
Преди 4г за 5 камерен Кьомерлинг платихме приблизително толкова за около 45кв.
А, и изпълнението на фолксвагена е на ниво, до сега не сме имали проблем.

# 242

Не може да се затвори плътно отвън, но се притваря доста добре. Ако се сложи дръжка и отвън, ще се затваря, но и всеки ще може да влезе отвън (ние сме на нисък етаж, затова за мен е важно да огранича достъпа отвън, не да го улеснявам). Ако си спомняте старите соц врати на тераси, те също имаха по две врътки (горе и долу), само отвътре. Моите крила също са малко над 1м - 108см. Дограмата е монтирана през 2009г, досега не сме имали проблеми

# 243
 niklen, не знам какви видове са ти прозорците и вратите, но ми се струва, че цената, която са ти предложили за Саламандър е добра. Ако не те притеснявам прати ми на лични името на фирмата. Аз имам от 2 софийски фирми за Саламандър за количество 3 пъти повече от  твоето и пак ми е по висока цената Sad  при все, че съм оптимизирала отварянията и вратите до максимум. Намерих и в Русе представители да видим от тях какво ще получа. Иначе от другите профили като, че ли Века ми е на сърце, имат и  7 камерен профил, добра цена, фирмата ми хареса и 5 г. пълна гаранция. Оказа се, че някои фирми предлагат 2г. монтаж, 3 г. на стъкло пакета и евентуално 5г. на профила, обкова също варира гаранцията, с което за мен автоматично отпадат. Искаше ми се и дървена, но цената е просто убийствена за нас.

# 244
Да попитам ( и тук) , макар че не знам дали е за тук въпросът ми: Та - До каква сума / или процент от заплатена сума за дограма може да се иска да се възстанови след направена поредна рекламация.   newsm78 Бих искала да са ни реалистични исканията и за това търся съвет. Извинявам се ако се е коментирало, но не открих подобен казус.
След направена поредна рекламация - или пълна подмяна или пълно възстановяване на сумите. После КЗП. Изобщо няма да се занимавам с процентни обезщетения.

Те че ги подменят - подменят ги, за това си мисля че не можем да искаме пълно възстановяване на сумата, а само на някаква част. Та за това исках да се допитам ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да каже поне какъв процент би бил реалистичен.
Ако споделиш точно какъв е проблема, може всички да поразмишляваме дружно.

Здравейте, сега успявам да отговоря.
Въпросът е там, че вече 3,5 месеца се занимаваме с тази дограма, Всеки път като дойдат да сменят надраните стъклопакети  от рекламацията - пак има драскотини - на средните стъкла, или на външното стъкло от вътрешната му страна - и пак се прави рекламация така вече 5 пъти. Малко или много това си е неудобство почти 4 месеца да се занимаваме с дограмата, и си мислех че може да се иска някакво обезщетение за неудобството, което ни причиняват. А и останаха 3-4 стъклопакети с малки дефекти по тях, които според регионалният не можело да се уважат - една драскотина от външна страна (макар че веднъж смениха такъв стъклопакет, но сега отказаха), боклучета полепнали по вътрешно стъкло и леки драскотини пак по средно стъкло. Или трябва да се допитаме до адвокат, но за жалост няма кога да отида Sad

# 245
  • София
Пишеш им на мейла, че положението е нетърпимо вече и очакваш пълна компенсация след ентото подменяне! Събираш всички документи, правиш разпечатки на всички рекламации, договор, касови бонове, фактури и т.н. Недей да се уговаряш по телефона, пиши на мейл, защото е доказателство. Напиши им, че чакаш съответна реакция, ако не ще сезираш КЗП. Не започвай с процентно обезщетение, защото ще те мотаят.
Сигурна съм, че ще се задействат, ако не :
Влизаш в раздела на териториално подразделение на КЗП. Тук давам пример със София http://www.kzp.bg/index.php?mode=sendComplaint&document_id_h … ment_id_office=26
Пускаш си жалбата по надлежен ред и чакаш да се свържат с теб. Има и юристи, които могат да заведат иск от твое име и т.н.

При първата подмяна да кажеш -окей, случва се. Ама при поредна и да не сте доволни отново -недопустимо!

Хубаво е да напишеш и фирмата!
Успех! Hug

# 246
Мейл за жалост писах само първият път със снимки в него, и на последните два пъти се усетих да пиша мейл. Но не знам как да им го формулирам точно мейла, споменах им че искаме компенсация за неудобствата, даже последният път не идва регионален - нямало нужда вярвал ни че щом предявяваме рекламация значи е основателна. Не бих отказала помощ да формулирам мейла  Embarassed

А въпросната фирма е Ролплас

(Исках да кача и снимки да ви покажа, но нещо не намирам как)

# 247
  • София
Ами, обясняваш им подробно ситуацията в дати, детайли -всичко с точност. След това им казваш, че очакваш адекватно решение, че нервите са ви свършили по този казус, че качеството не отговаря на заплатеното, че по закон имаш право да искаш пълно възстановяване на сумата, защото явно не успяват да се справят с качеството.
Важното е да пишеш с твърд и категоричен тон. Дай им срок седмица за адекватно решение, след това им кажи, че се обръщаш към компетентните органи.

Е, браво бе, тия пък баш да се изложат Tired

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 22:28 от Ms.Gorgeous

# 248
  • Sofiq
Искам да попитам необходима ли е Виза, за сключване на предварителен договор с ВиК и Енергото или може и само с нотариален акт? Идеята ми е, че ми се ще да движа нещата паралелно. Също освен нотариален акт,  необходима ли ми е скица за издаване на виза или те направо ще ми дадат скицата с нанесена виза?

# 249
  • София
Необходима е, да.
Вторият въпрос хич не го схванах, ама ти трябва виза за проектиране. С нея предприемаш следващи действия за присъединяване към дружествата. На нея са нанесени съществуващите сгради и постройки в поземления имот и в съседните му имоти и са нанесени линиите на застрояване и
допустимите височини. Та с нея - при архитекта.

А, май схванах - трябва ти скица на имота, издава се от община с нот. акт, заявление и удостоверение за наследници, ако се налага. С нея става ясно в каква регулация е, какви са границите и площта.
После подаваш документи за скица/виза/ за проектиране.
Всичко това в общината, мисля, че срокът е 14 дни.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 23:55 от Ms.Gorgeous

# 250
Също освен нотариален акт,  необходима ли ми е скица за издаване на виза или те направо ще ми дадат скицата с нанесена виза?

Отиваш само с нотариалния акт, поръчваш виза за проектиране. Те ще ти направят скица, върху която архитектът на общината ще нанесе данните за виза.

# 251
  • Sofiq
Благодаря много! Поизясни ми се леко процедурата, мъките скоро почват  Mr. Green

# 252
  • Перник
Също освен нотариален акт,  необходима ли ми е скица за издаване на виза или те направо ще ми дадат скицата с нанесена виза?

Отиваш само с нотариалния акт, поръчваш виза за проектиране. Те ще ти направят скица, върху която архитектът на общината ще нанесе данните за виза.

Не във всяка община. Някои искат и скица. Най-добре попитай на място  Peace

# 253
  • София
Първо скица де, ако няма актуална. После с нея се подават документи за скица/виза/ за проектиране.

# 254
Ms.Gorgeous аз си мислех че можем само да:
1, Искаме да развалим договора и да си вземат стоката;
2, Да отремонтираме за наша сметка и после те да ни възстановят сумата;
3, Да искаме обезщетение.
А за пълно възстановяване на сумата не знам дали имаме право по закон.

Ето и снимките на част от дефектите на Ролпласт:

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 22:09 от drebosak

Общи условия

Активация на акаунт