Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 810
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Също освен нотариален акт,  необходима ли ми е скица за издаване на виза или те направо ще ми дадат скицата с нанесена виза?

Отиваш само с нотариалния акт, поръчваш виза за проектиране. Те ще ти направят скица, върху която архитектът на общината ще нанесе данните за виза.

Не във всяка община. Някои искат и скица. Най-добре попитай на място  Peace

Наистина, най-добре да се пита в съответната община. Не искам да подвеждам никого. Аз преди две седмици си взех визата, от община Елин Пелин, там стана така както съм описала по-горе.

# 256
В нашата община се подава заявление за скица + виза за проектиране (т.е. еднократно се искат и двете неща - с едно заявление)  Peace

# 257
  • Sofiq
Звънях в конкретната община и ми казаха, че ако имота е в регулация ми е необходимо само нотариален акт, да попълня молба и да заплатя таксата. Те вадят самата скица с виза.  Peace

# 258
  • Бургас/София
Звънях в конкретната община и ми казаха, че ако имота е в регулация ми е необходимо само нотариален акт, да попълня молба и да заплатя таксата. Те вадят самата скица с виза.  Peace

Браво на тая община. На мен ми искаха и комбинирана скица за да ми издадат виза. Сега чакам разрешението за строеж и дано всичко да е наред.

# 259
  • Sofiq
Включвам се с още едно питане относно присъединяаване към енергото. Каква мощност смятате е необходима за нормалните нужди на едно домакинство?
Разликата в цените е огромна
до 6 kW/трасе до 25 м - 444 лв
от 7 до 15 kW/трасе до 25 м - 696 лв
По мои груби сметки са необходими около 20 kW, но забележете:
от 16 до 50 kW/трасе до 25 м - 2316 лв
Моля, тези които са го минали този въпрос да се включат с мнения.
Отделно има и такса проучване и то става дявол с рога.  newsm78

# 260
Включвам се с още едно питане относно присъединяаване към енергото. Каква мощност смятате е необходима за нормалните нужди на едно домакинство?
Разликата в цените е огромна
до 6 kW/трасе до 25 м - 444 лв
от 7 до 15 kW/трасе до 25 м - 696 лв
По мои груби сметки са необходими около 20 kW, но забележете:
от 16 до 50 kW/трасе до 25 м - 2316 лв
Моля, тези които са го минали този въпрос да се включат с мнения.
Отделно има и такса проучване и то става дявол с рога.  newsm78

Нас ни посъветваха да заявим 15kW.

# 261
  • София
За къщата 15-ка, трифазен -400лв, но за увеличаване на мощност в съществуващ обект. За обекта 10 кв. за временен ток в София -600лв. Иначе е заложен 50кв постоянен, не знам какво ще платим.
За къщата иначе -400кв, 15кв. - есктра е Peace

# 262
  • Вила Великула
Ние заявихме 15kw с трифазен тоз и заплатихме 696 лева. Мисля, че това е оптималното решение за една къща. Ако ще строите къща с разчерите на жилищен блок-тогава заявете по-голяма мощност.

# 263
Включвам се да ви следя. Много полезни неща споделяте.

# 264
Здравейте, ние с моята половина също вдигаме къща и отдавна следя темата, но за сега само ви се радвам. Реших да попитам, понеже наскоро почнаха да ме убеждават, когато е готов грубият строеж да не се бърза със затварянето с дограмата, за да можела къщата да изсъхне. При вас как беше? Колко време "съхна" къщата, ако сте бързали с дограмата после имали ли сте проблеми с влагата?

# 265
  • Sofiq
Благодаря на всички за отговорите, 15 kw ще е явно. Планираме РЗП около 250 кв.

# 266
Присъединявам се и аз с въпроса за затварянето с дограма? Строителя иска да затваря сега, а от няколко фирми ми казват, че е най добре като се приключи с мазилки, шпакловки и т.н. Дайте съвет за дървена дограма baby_neutral Много ми харесва, цената е доста по висока, уж ако се почиства всяка година и на 5год. лакира няма да има проблем, но пък други казват, че след 5год. колкото и да е хубав материала ставало много грозно и иска голяма поддръжка newsm78

# 267
Благодаря на всички за отговорите, 15 kw ще е явно. Планираме РЗП около 250 кв.
Ние сме с такава квадратура - 12кв, трифазен! А се водим и двуфамилна къща.

Присъединявам се и аз с въпроса за затварянето с дограма? Строителя иска да затваря сега, а от няколко фирми ми казват, че е най добре като се приключи с мазилки, шпакловки и т.н.
ами то не е лошо - заради самата визия, на пвц дограмата нищо и няма, е поизцапана е, мие се. Но фирмите предлагат ли охрана за всичките инсталации, които ви предстоят преди мазилки и шпакловки - ток, вода, топло, сот и т.н. нискотокови, интернет, тв?
Аз се отказах от дървената дограма с болка, вече не се и сещам за това. Сетива та ми при допир обаче надделяха  Laughing Laughing Дограмата я пипам 2 пъти в годината когато я мия. Ламинат не знам как бих понесла обаче. Та така, прецени си сама...

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 08:13 от Rени

# 268
Не съм експерт, но смятам че ако сте с мазилка наистина трябва да се изчака. Ние си сложихме дограмата въпреки, че бяхме наясно с последствията, но така стана че бързахме и накрая - стените мокри, направо избиваше вода, стените леко се понапукаха, шпакловката шупна и на следващата година бяхме отново в ремонт.
И да налея малко масло в огъня - 2006 мисля че сложихме дограмата, дървото не се е променило нито по форма, нито по цвят.  Peace Ще кача по- късно някоя снимка.

# 269
  • София
Приятелка си сложи дървена дограма, страхотна е! Ама и цената е Shocked
При 100-тина квадрата се отказах да гледам.
lariva, затворете си спокойно. Времето е меко, може да стои ежедневно разтворено и вътре да се работи спокойно.
Някак не си го представям да мажеш, шпакловаш, финосваш и после да да обръщаш прозорци и пак същото....

Общи условия

Активация на акаунт