Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 700
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ви Hug
Rени, охрана не ми трябва, няма кой да влезе и открадне или съсипе нещо( да не казвам голяма дума), но да сложа дървена дограма и майсторите да я съсипят много ще ме заболи Joy
кака_сийка, чакам снимки , да се порадвам Simple Smile
Ms.Gorgeous , ММ каза, че вътре ще е с гипсокартон и тогава нямало такава влага, така ли е? Тая седмица трябва да реша и приключа с дограмата. Отоплението се оказа, че по проект е заложено супер скъпо и неефективно #Cussing out Как решихте за ВИК и ЕЛ окабеляването, кажете къде да внимавам? Уж за ВИК не би трябвало да променям, но при нас нищо не е последно, все измисляме по нещо в последния момент Simple Smile Оказа се, че банята ни е малка и сега и дрешника ще се приобщи към нея Joy

# 271
  • София
lariva, с гипсокартон е в пъти по-сухо, няма какво да ви притеснява тогава Peace
ВиК-то ми е тъмна Индия, но за ел. инсталацията съобрази - какви осветителни тела ще имате, по колко ще можете да съберете на ключ /да не се налага да пускаш осветлението от 10 места/, съобрази контакти, външно и градинско осветление и т.н.

# 272
Благодаря ви Hug
Rени, охрана не ми трябва, няма кой да влезе и открадне или съсипе нещо( да не казвам голяма дума), но да сложа дървена дограма и майсторите да я съсипят много ще ме заболи Joy
хм, на нас инсталациите само на фаза всичко нужно под мазилка ни излезе към 15000, представям си на вас, но щом е пренебрежимо... за соларната система се слага медна тръба и т.н. А дограмата има начин да се пакетира. Имаш ли възможност слагай дървена, ясно, че е несравнимо.
ВиК и Ел се местят/добавят - аз съм царица в това  Laughing иначе и на мен ме ми се струваше страшно и окончателно всичко - но не е така, имат си начини, изтеглят си от съществуващи, разбиват, кърпят и т.н. мацаници  Grinning

# 273
  • София
lariva
За електричеството преценете точно къде ще са контакти и ключове.Най вече където ще е кухнята.
Също така за Вик помислете в банята и тоалетната какво ще слагате.Дали ще има вградени казанчета,
душ кабини,линейни сифони и т-н.Ако има 2 сифона е добре да купите подовите плочки ,за да може майстора така да ги сложи ,че да съвпаднат на фуга,за да е красиво.

# 274
Остана ли някой от Варна в нашите редици???
Трябва ми човек с ВИК.
Имам оферта , но сумата ми се вижда множко... #Cussing out към 3000лв ми е само вътрешно.
Проучвам въпроса с топло изолация, колко см. стиропор сте си сложили ??? след разговор с един строител ми казва 5см , друг 6см , от фирмите Вебер , Баомит -8 см, по проект ми е фибран 7 см - объркана работа ... Моля за съвет   bouquet

# 275
  • Русе
Отдавна не съм се включвала, нещо нямам много време напоследък, но понеже гледам, че пишете за дървената дограма да споделя и аз. Три пъти сме слагали така от една и съща фирма, първата може би преди 7-8г, нищо и няма, няма промяна в лака или въобще нещо. Втората е 1-2 г след първата. На къщата е пак същата вече 3 г. Много много съм доволна. Сложихме я след като поизмазахме вътре, бяхме оставили да изсъхне, но пак имаше доста влага, отваряхме постоянно.
Вече две години обаче се каня да сложа комарници, че в Русе комарите са като врабчета. Какви са вашите? Дограмата е цвят махагон, черни никак не ми се връзват, дори и кафявото е едно такова шоколадово и ще стои грозно според мен, особено там където ще се слага на 1/3 от дограмата.

ВиК-то на нас ни го прави момчето, което почти ни завърши къщата, от замазките като почна, всичко вътре без парното, паркета и ел-а, слага плочки, изолация, абе всичко.

# 276
  • София
 niklen
3000лв само за работа ли са.Колко вик има за правене.

# 277
работа + материали

Трябва да ходя и да проверя цените на тръбите и да  придобия някаква представа.

# 278
# 279
# 280
Благодаря ви Hug
кака_сийка, чакам снимки , да се порадвам Simple Smile
Ms.Gorgeous , ММ каза, че вътре ще е с гипсокартон и тогава нямало такава влага, така ли е? Тая седмица трябва да реша и приключа с дограмата. Отоплението се оказа, че по проект е заложено супер скъпо и неефективно #Cussing out Как решихте за ВИК и ЕЛ окабеляването, кажете къде да внимавам? Уж за ВИК не би трябвало да променям, но при нас нищо не е последно, все измисляме по нещо в последния момент Simple Smile Оказа се, че банята ни е малка и сега и дрешника ще се приобщи към нея Joy
           Lariva, знаеш че съм влюбена във вашата къща  Hug  В родителската спалня ли разширихте банята?
           На въпроса за окабеляване и измазване и след това поставяне на дограма... При племенницата ми сложиха първо дограмата, след това СОТ-а Praynig, ВиК и електрото, и т.н...  Проветряване през капандурите на покрива, включване СОТ по зони... Като сметнеш колко метра жица имаш, колко контакти, ключове и т.н.   Rolling Eyes Пък и на майсторите инструментите и машинариите....
            За електрото - кухнята: къде ще бъде поставена фурната /силов кабел/ и другите вградени или свободно стоящи  уреди; на работния плот - достатъчно контакти за включване на кафе-машина, блендер, тостер, сокоизтисквачка  (имам предвид неща, които може би ползваш ежедневно на работния плот  и не прибираш след всяка употреба в шкафа, и свободен контакт за неща, които ползваш от време на време); къде ще бъде разположен котлона /съответно абсорбатора/; осветление на работния плот.
Скрит текст:
У дома ми беше приятно да си включвам в бокса едно малко ТВ за автомобил, но след модерната цифровизация сега минах на радио  Laughing Това отклонение го пиша за подсещане за интернетското/тв/аудио окабеляване.
  Дивиаторни ключове могат да ти бъдат улеснение на много места - сещам се за преддверията пред детските стаи; както и сензори за движение /напр. за стълбите/; В банята - влагоустойчив контакт; Осветление - напр. насочено осветление към картини, огледала, вградено осветление в дрешниците; разположение и бройка на лунички евентуално... Колкото по-рано си обмислиш къде какво ти е необходимо според нуждите и навиците ви, толкова по-добре. На мен ми липсва контакт на терасата, както и от онези лампи, които гонят комарите  Laughing Абе май ми липсва и някой, който да стои до мен с ветрило и да ми вее  Laughing
           кака_сийка, много е хубаво!

# 281
Връщам си думите назад за охраната : Embarassed Нали сме още на грубия строеж и всичко ми изглежда доста далечно, но като ви чета се чудя дали ще ми стигне времето да предвидя толкова неща, но с добра организация и вашите незаменими съвети ще се получи Peace Проблема с влагата отпада, така или иначе първо дограмата, аргументите ви са неоспорими. ВИК и ЕЛ ще ги обмислям внимателно, сега събирам оферти и за тях, благодаря на всички за идеите и съветите! А като започват едни оферти с космически цени, отначало се стрясках, но все още има свестни хора работещи на нормални цени. Отоплението задължително ще е с котел, подово, но остава въпроса с охлаждането, а тия термо помпи излизат над 30 000лв, та се чудя с добра изолация ще имаме ли нужда от охлаждане? Предлагат ми и вариант за отопление основно с инфрачервени панели, като енерго ефективен вариант newsm78 Някой ползвал ли е такива? Иначе пък имам страхотна оферта за автономна домашна електроцентрала( е не е изцяло, че тогава е по сериозна сумата), но пък с времето може да се надгражда и поне донякъде ще сме независими от Енерго Про, че ми писна от жалби за ниско напрежение и празни обещания от тяхна страна #2gunfire
 niklen, ние ще сме с 12 см, но при нас е доста по студено
 кака_сийка то при вас като нова изглежда, имаш ли представа колко е дебел профила ви?
Meggysan и вашата много ми харесва, а и е изпитана фирмата, не съм се отказала от дървото, но чакам да спечеля от тотото Joy,  може ли името на лични? За комарниците не може ли да се боядисат в желан от теб цвят, дори и да не е от фирмата, която ги прави?
tetka_the_best Благодаря!  bouquet И да в родителската спалня, се оказа, че банята е малка Sad, но с дрешника се получава идеално. Ама то ММ отсече, че и всички врати 70/200 са му тесни и ще ги разширяваме Joy, който не е гледал  и мислил при проектирането да му мисли сега Joy

# 282
  • софия
Привет, банда!
Ударихме на камък.... Ъъ на трегер:/
Днес съм отчаяна и ми е кофти та кофти!
Ама като се замисля крайно време беше и при нас да се получи засечка Sad стигнахме до махането на стените. Ясна беше вероятноста да си имам трегер на тавана на 1 ви етаж. Надявахме се че може да ни се размине но бях подгорвена. И естествено че има трегер. По-гадното е че и на ПОДА в бъдещата ми спалня има трегер. Строителя е твърд че няма да го махне, аз не разбирам достатъчно, но разбирам когато е застрашено положението на къщата да не ди правя експерименти.
Ситуацията е следната:
Гледаме от долу на горе
Трегер, стара плоча, нова плоча, трегер който държи в един пояс новите колони оот предното разширяване.
Така бетона като го гледам е едно 70-80 ( а може и повече) см.
Трегера на пода в спалнята ми я пресича през една трета от стаята....
Ще го измисля, даже може и интересно да стане. Ама сега ми е криво Sad  Май имам нужда от почивка!

# 283
Амели, ще драснеш ли една скица, че не ми стана много ясно.  А в бъдещата ви спалня каква е височината на трегера, в смисъл, дали може да се направи спалня на две нива?

# 284
  • софия
Тетка, ще драсна скица по-късно. Трегера си е едно 25 см висок и поне 20 широк. Ще направим подиум , друго не ми ида наум. Сега се опитвам да го измисля така че да продължи около едната стена и да се направят на места скрити ракли, а на едно място лато мини диван/ миндер. Ще скицирам и тази идея, защото ще имам нужда от помощ, а определено повече глави и очи измислят по-добри неща.
Хубав ден, момичета!
П.с - със строителите вчера избухнахме в смях- така и така ще ти правим подиум, дай да ти монтираме един пилон......голям смях беше, предполагам истеричен!

Общи условия

Активация на акаунт