Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 709
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Балчи-Варна
Да замазка има.И двата етажа стените са боядисани.На втори етаж ламината сложен,другата седмица поръчваме вратите за втория етаж.вратите ще ги поръчваме в Добрич,ще са бели.Крайна цена за врата с монтажа,но без дръжки е 280лв.На целия етаж сложихме еднакъв ламинат,едно цяло без свързващи лайсни.И продължаваме надолу по стълбите.Ламината си го редим ние,не искаме вече майстори. Ламината е този.
http://parketensviat.com/product-category/%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0% … %82-egger/page/5/

# 31
Охооо, аз къде блея бре...нова тема, да ни е честита!

Ние сме в лек застой, но скоро почваме, очакват ни 2 бани да правим и врати да слагаме.

# 32
  • София
Запис

# 33
  • София
Охооо, аз къде блея бре...нова тема, да ни е честита!

Ние сме в лек застой, но скоро почв.аме, очакват ни 2 бани да правим и врати да слагаме.

И снимки да ни пуснете Mr. Green

Гюлчи, браво на вас! Ламината е много качествен и има невероятно красиви шарки и цветове. Аз за долу клекнах пред половинката, ама за стаите на децата и другите помещения тропнах с краче.

Това е в стаята на Калина
Скрит текст:

Това са ни вратите
Скрит текст:
Това е в стаята на Борис -фаворит ми е!
Скрит текст:

Сама красота на ламината не се вижда на снимките!

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 00:56 от Ms.Gorgeous

# 34
  • Балчи-Варна
Ураааа-днес в 10ч.идват да взимат мерки за вратите.Трябва да избера ламинат за холо-кухнята.Твърдо съм решила кухнята да е бяла.Мисля,че светло сив ламинат ще се върже с кухнята.Стените са патешко жълти.ООООФ незнам вече какво да избирам.Не искам тъмен ламинат.

# 35
Запис и от мен. Нас ни върнаха проекта с дребни забележки, които ще отстраним до следващия съвет. Търсим строителна фирма за грубият строеж, ще ви държа в течение са офертите за съвет. Успех на всички.  Hug

# 36
  • софия
Еееееей Chuby, верно се движим (почти) успоредно.
Сега ли мислите да започвате или ще търсите така , че да сте готови за старт на пролет?
 Момичета, ние започваме предстоящата седмица Simple Smile
Вече ще гледам подробно прогнозата за времето.
Намерихме квартира, местим багажа! Simple Smile

# 37
  • София
другaтa седмицa ще вaли сняг

# 38
Привет и от мен,
Chuby браво на Вас! И нас това ни чака след два - три месеца!
Амели бързо преместване и успех пак с начинанието, но времето се разваля! Дават и сняг да вали!
Ms.Gorgeous много е хубав ламината, който си избрала "за стаята на Борис" и на мен ми е много на сърце.  Hug
gul4i аз в апартамента съм със сиво бял ламинат - никога повече няма да сложа, казвам го от опит, въпреки че много ми харесваше преди! Ако имаш време всеки ден да чистиш или пък чистачка на разположение - тогава е ок., но аз съм на работа всеки ден от понеделник до петък и с 2 - ма хулигани и този бял ламинат - това са направо изключващи се неща вече за МЕН. Пожелавам ти успех   bouquet

# 39
  • Балчи-Варна
Ms.Gorgeous,ако обичаш да ми кажеш коя марка е и как се казва ламината в стаята на Борис?Да го намеря в сайта и да видя.И сега видях,че май и нашите врати са като вашите,но бели.До 15.12.ще ги монтират.Този модел са.

http://www.iv-el.com/index.php?route=product/product&path=33 … p;product_id=1153

А за чистенето-лесно,имам 1 румба и за 2 ет. ще купя още една и готово.

# 40
  • София
Да, и нашите врати са Крафт Мастер Peace
За ламината не помя, исках да ги видя на място и да преценя......
Егер е, 8мм, друго не помня.

# 41
Записвам се в новата тема с отговор на чуденката на Руми-алекс - доколкото знам от контактите ми с фирми за сглобяеми къщи, изчакват плочата да съхне 1 месец и след това започват монтажа. Доколкото знам и присъстват по време на наливането на бетона (ако не го правят те). Вашият изпълнител не си ли е казал изискванията по въпроса?  newsm78

Относно съхненето на плочата:
Поради многократно по-малкото натоварване от стени, подови и покривни конструкции при сглобяемата къща, е възможно да не се изчаква плочата да съхне 28 дни (т.е 1 месец). Практиката показва, че изчакване от 1 седмица е напълно достатъчно.

Относно присъствието по време на наливане на бетона:
За да се избегне нуждата от последващи изравнителни циментови замазки над изпълнената плоча на кота нула, е необходимо перфектно изпълнение. А освен това, ако се работи с предварително изготвени панели, точността на контура на плочата на кота нула трябва да е до милиметър. Затова не по-малко важно е и присъствието по време на кофражните дейности с контролни замервания, за да сте сигурни в точността.

ПП: Не че тази информация има значение за тази тема, де... Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 13:17 от SHB

# 42
  • София
Привет и от мен в новата тема. Аз се записах в предишната за пръв път с описание на нашите леки проблеми с местното ВИК.

Нашата къща-вила е на 100 км. от София, почти е готова, скоро ще има акт 16. До сега не сме имали особени проблеми, имахме местен технически ръководител и той се грижеше. Сега започнаха последен етап от работата - боядисване в цвят, подови настилки, вътрешни врати и само се ядосваме с местните майстори.

Къщата ни е в района на Враца и се чудя там няма от големите вериги магазини, не познаваме фирми за врати, за кухни - дали има някой от този край  и да ми препоръча майстор. Външната врата я поръчахме от София, но след 15 дни имаше лек проблем и изработчиците дадоха съвети на мъжа ми как да си я поправи сам, че не им се пътувало 100 км. Та от гледна точка гаранции, май предпочитам местни фирми.

Чета за термопомпите - ние също имаме сондаж, и предвиждаме помпа за резервен водопровод. От една фирма ни обясняваха много интересни неща за поливна система - как можели да ни изработят система по график да полива зеленчуците, да не пръска по пътеките и разни подобни много добре звучащи. Имате ли опит дали наистина така се получава с поливните системи?

Успехи и леко строителство на всички!  bouquet

# 43
  • София
Ние сме планирали водно подово отопление + сме заложили резервни радиатори, които при нужда могат да бъдат пускани. Първия етаж ни е тестов. Ще пробваме на него как е подовото при ламинат, Въобще всичко ще пробваме, за да знаем нагоре как да действаме с инсталацията.
Ние не сме от бързо напредващите, даже напротив, ама с нашия блок няма как  ooooh!
КоАл, избрали ли сте фирма за подовото? Аз събирам информация за такива фирми и всякаква такава би ми била полезна.

# 44
  • софия
Да ми е честит снега  ooooh!

незнам, сигурно е защитна реакция някаква, но ми е ужасно смешно!

от толкова мислене по къщата, збравих да си погледна цветята, малко подир дъжд качулка се полuчи сега да ги прибирам и зазимявам. Sad Дано оцелеят милите ми, толкова зор и радост беше докато си отглеждах градинката.

За да не съм съвсем спамер, давам отчет че изработката на стълбата започна ( има още доста хляб докато я видя тук монтирана де)

Общи условия

Активация на акаунт