Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 702
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Номерче - според мен ( като вече построила и обзавела с някои леки липси от рода на диван и столове) съвсем не е безумна цената от 500-600 Евро на квадрат, САМО ЧЕ с прозорци и настилки  Wink

Общо взето колкото грубия строеж, още толкова за довършителни работи. Обзавеждането е ясно, че може да е 100 или 1000 Евро на квадрат, така че него не го броим Wink

Много зависи все пак от парцела, денивелацията, покрива и целта на жилището - за постоянно или сезонно ползване.

А на въпроса с бюджет или по течението - винаги май тръгваш с бюджет, но после се носиш по течението. Ако ли пък имаш и предприемач, както ние се излъгахме за грубия строеж, тогава неизвестните откъм финанси се увеличават  Mr. Green

# 16
  • sofia
Коал-че, много се радвам, че напредвате Hug
Да, знам ви премеждията, но знам, че и със собствен труд градите дом. За мен това е много важно, нищо, че един пирон не съм забила...Много ценя хората, които го умеят!

Моя мъж онзи ден ходи да монтира някакви лампи на едни познати и се върна с репликата "Как живеят тия хора - един дюбел не могат да сложат"  Wink

Термопомпите вода-вода са подходящи, ако подпочвените ви води са високо и има добър дебит. Селата по баирите обикновено нямат тези условия.

То се почва с пастърма /луканка.... сега ни чакат гроздето и зелето да ги "сложим" и отделно вчера ми домъкна 8 чувала с храна за кокошките - били на далавера. Днес има бойна задача да им измисли място за съхранение....нямаме селскостопански постройки, а явно трябват  Mr. Green

# 17
  • Софето
КоАл, относно подовото с ламинат - мога да ти кажа от опит, че не става. Ламината е като изолатор и не пропуска топлината. Ние направихме тази грешка преди много години, вярно подовото беше на ток, но се оказа, че само хабиме тока и ефект никакъв.
За подово на ток не знам, но за водно подово със сигурност става ламинат.
А за бюджета, вече сме надхвърлили 100% отгоре. 
До тук насадихме 110 туички  по цялата ограда, сложихме поливна система в целия двор и на тротоара пред къщата, тревичка, цветенца, масички, другата година. Вътре приключихме с фината замазка, местенето на кабели, контакти, четири от шестте бани са готови. Следват гипсокартони тук-там, латекс и тапети, подовите настилки, вратите. До началото на лятото, надявам се' да успеем финансово да приключим и с мебелите и да влизаме Grinning.

# 18
  • Перник
Записвам се в новата тема с отговор на чуденката на Руми-алекс - доколкото знам от контактите ми с фирми за сглобяеми къщи, изчакват плочата да съхне 1 месец и след това започват монтажа. Доколкото знам и присъстват по време на наливането на бетона (ако не го правят те). Вашият изпълнител не си ли е казал изискванията по въпроса?  newsm78

# 19
  • Варна
Запис и от мен.

# 20
Запис и от мен!

С интерес ви чета, макар да сме много далеч от същинската част.
Ни е също мислим за термопомпа за отопленмието.В парцела има кладенец, та предполагам ще може да я направим вода-вода

# 21
  • Банкя
Благодаря за новата темичка! Wink Hug

В началото (преди повече от 2 години) имаше проект и бюджет за къщата (парцелът беше купен след продажба на апартамент в провинцията). После проектът се промени и спешно се наложи и бюджетът да се промени. Съответно срокът се удължи. Това позволи увеличаване на бюджета чрез спестявания. Сега сме с бюджет от кредит, но той определено няма да стигне за нанасяне, така че срокът отново ще се удължи, до набавяне на средствата отново чрез спестявания...
Дано някой е разбрал, какво написах. Thinking Mr. Green

Успех на всички в предстоящите строителни начинания! Hug

# 22
Малена, обнадежди ме  Hug
Оф мъж ми и той се чуди как може да го викат за "прости" неща Simple Smile Ама за едни едно е просто, за други друго Simple Smile
В интерес на истината около мен никога не е имало несръчен мъж и никога не съм си мислила, че има такива. Е една приятелка ми каза, че ми завижда за мъжа (минути за реклама), защото нейния нищо не може и тя е тази с пироните и т.н. Оценявам го все повече с всеки изминал ден моя сръчко Simple Smile

Ние също имахме слягане на къщата. Една врата взе да подпира при отваряне, а в банята малко се пукна едната фуга в ъгъла.

# 23
  • София
И ние сме с термопомпа вода-вода. Тоест - имаме работещ сондаж + вътрешна инсталация (подово, конвектори и другите джаджи). Самата помпа още не е монтирана затова нямам впечатления.
О да, за подовото решихме да не рискуваме с паркет и ще бъдат някакви плочи - гранитогрес или каквото друго харесаме.

# 24
  • Перник
Малена, обнадежди ме  Hug
Оф мъж ми и той се чуди как може да го викат за "прости" неща Simple Smile Ама за едни едно е просто, за други друго Simple Smile
В интерес на истината около мен никога не е имало несръчен мъж и никога не съм си мислила, че има такива. Е една приятелка ми каза, че ми завижда за мъжа (минути за реклама), защото нейния нищо не може и тя е тази с пироните и т.н. Оценявам го все повече с всеки изминал ден моя сръчко Simple Smile

Ние също имахме слягане на къщата. Една врата взе да подпира при отваряне, а в банята малко се пукна едната фуга в ъгъла.

КоАл, и вкъщи е същото - аз съм с пироните, компютъра, колата...която почти не карам, но знам коя лампичка за какво свети, къде се намира резервната гума...Не съм случила на технически грамотен мъж, какво да се прави  Rolling Eyes

# 25
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Бях гледала назад в друга тема,че някои бяха облекли вътрешните стълби с ламиниран паркет.Кой беше не помня.Търсих в стари теми,но не можах да го намеря.Та искам да попитам който е слагал-доволни ли са от този ламиниран паркет на стълбище,хлъзга ли се,стабилно ли е?И ако може и снимчица,ще съм много благодарна.

# 26
  • Вила Великула
моята вътрешна стълба е била винаги с ламиниран паркет и не съм имала никакви проблеми. За хлъзгане естествено ако си по чорапи и тичаш по стълбите-ще се хлъзгаш, ако ще и да са от камък.

# 27
  • Балчи-Варна
Pipilota6,благодаря много.И само още един въпрос-само лепени ли са,или и ковани?Директно върху бетона ли е сложен ламината?В стаите слагаме 8мм. на EGGER,може ли от него,или да купим по-дебел?Много станаха въпросите,но нека и други да четат и да знаят.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 07:02 от gul4i

# 28
  • Вила Великула
при нас ламината е сложен върху подложка и върху бетона. Мисля, че и на стълбите е поставен на принципа по който се слага обикновено. Не мисля, че е кован. При стълбите са важни и лойсните в ъглите. Те също са лепени. А иначе паркета е като в основното помещение. Не помня колко му беше дебелината, може би е 8 мм., не е по-тънък.

# 29
  • Банкя
Според мен трябва да има и цименто-пясъчна замазка над бетона преди подложката и самия ламинат, както в помещенията, така и на стълбите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт