Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 701
  • 740
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте в новата тема! Hug
Нека я напълним с хубави новини, спазени графици, спестени бюджети и много нови попълнения!

Въпрос вместо запис - разчитате ли на строго определен бюджет за строителството или се нагаждате според ситуацията?

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 21:35 от Ms.Gorgeous

# 1
  • Вила Великула
Аз мога да се похваля, че на този етап приключих със строителя. Подписахме всички актове и до тук зазимявам строителните работи. Живот и здраве на пролет - мазилки, бани и подови настилки.

# 2
  • софия
Браво, Пипи!    bouquet

Чудесно!

Аз пък мога да се похваля, че другата седмица започваме. Предстои ми изнасяне на багажа! (хората зазимяват, аз отзимявам  Mr. Green )

Относно въпроса за бюджета...
миииииии хем сме вързани с определена сума, хем подозирам че ще се нагаждаме според зависи  Rolling Eyes

Горджъсна, успя с графика, пусна темата! мерси!

П.С не разчитай на мен за пускане на теми, че не знам как става (аз съм само използвач)

# 3
Да се похваля с поръчани термопомпа (вчера са започнали да ни я правят) и днес дограма за всички останали прозорци (ако не се лъжа 27 + 4 пистолета + 1 френски). Като го пиша и толкова се вълнувам. Само да ги монтираме и ще преизпълним плана за тази година и съм адски щастлива.

А не съм казвала, че направихме и външна изолация на първия етаж. Бавно бавно, че майсторите бяха тримата златни мъже (мъж ми, брат ми и баща ми). Със сигурност няма да им мине през акъла да строим отново Simple Smile Не че няма известни забележки, не е перфектно, но майстора ни подлъга. Идваше ту тази ту друга седмица и те започнаха уж да попомогнат, а то какво стана просто не се появи. Нагоре със сайдинга ще им е лесно, но няма как, щеш не щеш минаваш през какво ли не по пътя към реализиране на мечтите.

Относно бюджета... първоначално мислихме едно, после друго... Просто идеите ни еволюират, и така бюджета ни даде фира и караме по течението.

Не се включвам много, но редовно си ви следя

# 4
  • софия
КоАл, какво значи пистолет? някакъв тип прозорци, ама....
и ако не е тайна, ще ми разкажеш ли за термопомпата? ( може и на лични)

така се радвам на всеки, който се похвали  с напредък!

# 5
Пистолет=вратопрозерец=балконски врата+прозорец. Сещаш се предполагам Simple Smile
Еми ние много сме писали по темата в темите. Ако не се лъжа още 2-ма пишещи в темата са с термопомпи и у наше село са много, защото си имаме местен майстор, който е склонен понякога на разсрочено плащане, и др. екстри.

Накратко има няколко вида термопомпи, като най-ефективни са вода-вода.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165461.0
Това намерих в бгмамма, не я прегледах... Когато напишеш термопомпа в гугъл има страшно много инфо.
Ние сме планирали водно подово отопление + сме заложили резервни радиатори, които при нужда могат да бъдат пускани. Първия етаж ни е тестов. Ще пробваме на него как е подовото при ламинат, Въобще всичко ще пробваме, за да знаем нагоре как да действаме с инсталацията.
Ние не сме от бързо напредващите, даже напротив, ама с нашия блок няма как  ooooh!

# 6
  • софия
Пистолет=вратопрозерец=балконски врата+прозорец. Сещаш се предполагам Simple Smile
Еми ние много сме писали по темата в темите. Ако не се лъжа още 2-ма пишещи в темата са с термопомпи и у наше село са много, защото си имаме местен майстор, който е склонен понякога на разсрочено плащане, и др. екстри.

Накратко има няколко вида термопомпи, като най-ефективни са вода-вода.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165461.0
Това намерих в бгмамма, не я прегледах... Когато напишеш термопомпа в гугъл има страшно много инфо.
Ние сме планирали водно подово отопление + сме заложили резервни радиатори, които при нужда могат да бъдат пускани. Първия етаж ни е тестов. Ще пробваме на него как е подовото при ламинат, Въобще всичко ще пробваме, за да знаем нагоре как да действаме с инсталацията.
Ние не сме от бързо напредващите, даже напротив, ама с нашия блок няма как  ooooh!

o, аз уж съм чела, ама ми се иска някой който си е монтирал да ми разкаже колко му е излязло, какви са му премеждията покрай монтажа,  и ако вече я е пробвал да сподели мнение дали е доволен!
сега ще разгледам линка, нищо чудно да съм го пропуснала!

# 7
От пишещите тук термопомпа имат Веси и Боби, доколкото си спомням. И двамата са доволни.
Ние имаме познати с термопомпи, все от същия източник, така че сме сигурни за изпълнението. Там където сме ходили (т.е. не само от приказките на познатите) е с конвектори, затова искаме да видим как ще е както сме планирали ние.

# 8
  • София
Коал-че, много се радвам, че напредвате Hug
Да, знам ви премеждията, но знам, че и със собствен труд градите дом. За мен това е много важно, нищо, че един пирон не съм забила...Много ценя хората, които го умеят!

Амели, душицо златна, термопомпите не са за у наше село. Тоест са, ама това трабва да се предвиди на много ранен етап, пък и вода откъде?! Joy
Другите не са ми по вкуса, лично мнение.

Да отговоря на Номерчето/мисля/ от предната тема -500-600Е на квадрат?! Ай, стига,бе!
Какво включва този квадрат -и тапети Хермес ли?!

п.п Да, Веси и Боби бяха с термопомпи, Боби е вода-вода, ако не се лъжа.

Ако ни чете Ивелия, да разкаже за дограмата, надявам се и другите да се включат Heart Eyes

# 9
Прекрасна  Hug
Май не съм ви казвала, че съм участвала в навързването на арматурата, в разкофрирането на етажите, в рязане и кроене на мрежа за шпакловане на изолацията. Май са малко дейностите, в които не съм взела дейно участие (при все, че рядко оставам без децата). Леле ако не бяха постоянно наоколо, сигурно щях да стана пръв майстор  Crossing Arms , това защото съм перфекционист и нямаше да преживея ако свърша нещо не според стандартите ми за качество  Crazy .

Вие какво се наехте да правите сега?

# 10
  • София
Ами, още си чакаме разрешителното, но ще е сграда, към 1000кв за магазин, заведение и офиси /пу-пу/
Минаваме всичко отново. И на мен ми е едно трепетно такова.
Градското строителство е доста по-различно, де. Съгласуване с кой ли не и други натежаващи обстоятелства, но се надявам, че ще стане Crazy
Иначе си чакам майсторите, забележете за ремонт ooooh!
Имаме две пукнатини в стълбищната клетка, ама те едни ню-ню, някой трябва да ти ги покаже, че да ги видиш. Ама Разкоша на тях се е запрял, иначе да събере листата от двора -няма как да стане.
Абе и ние сме едни селски чеда, къщата като хотел я ползваме ooooh!
Децата в последните хубави дни ги облякох, изритах на двора и заключих след тях....представете си само Sick Може ли двор да имаме, те само вътре да стоят ooooh!
Обаче ще правя пастърма, тази от предходната година я ометоха за нула време /ама се включиха разни знайни и незнайни, че и втората партида /, та сега ще заредя тавана, като не се ползва за друго. Даже и последните 10-тина кашона няма кой да качи там ooooh!
Е, оплаках ви сЪ!

Амели, принцес, май диър, кво ми се правиш за темата,А? Тя нашата къща разбра как се строи, тема как се пуска няма да схване hahaha
И кажи душо, дека ви е магазина са мЕсотО, че само за него слушам? Party

# 11
  • Вила Великула
КоАл, относно подовото с ламинат - мога да ти кажа от опит, че не става. Ламината е като изолатор и не пропуска топлината. Ние направихме тази грешка преди много години, вярно подовото беше на ток, но се оказа, че само хабиме тока и ефект никакъв.

# 12
  • София
  bouquet за новата тема
Ms.Gorgeous  тази цена е за всичко,без парцела.документи общини  архитекти,настилки,прозорци.Споделете колко ви е излезнал кв м.?извинявам се че пиша в темата без да има нещо на лице,но съм сигурна че скоро ще има Wink
По зададения въпрос,ще ми се да разчитам,ама надали.
Баща ми има термо помпа много е доволен.Ще питам ако има въпроси

# 13
Прекрасна, ако някога има нужда, мога да ударя рамо за темата. По цял ден съм пред компа за съжаление и въпреки, че не пиша често, доста се подвизавам тук.  Hug

Ние отдавна надхвърлихме бюджета, а сме още на етап груб строеж. Предполагам въобще не бяхме подготвени колко трябва да ни излезнат нещата.

Пипи, честито зазимяване. Ние вървим малко след вас и на същия етап като вас сме решили да спрем.

# 14
Момичета, моля за съвет.  Praynig
Ето нашата ситуация:
Ще строим къща, на 1 етаж, без мазета, жилищна площ около 180кв и гаражи/склад още около 200кв.
В чуденка сме (а и получаваме доста различни съвети) дали да почваме изкопните работи сега и да стигнем до плоча и напролет да продължим или да започнем всичко на пролет. Доводите - ако се почне сега, всичко ще слегне до пролет и ще избие влага и т.н. Другите доводи - става студено и е по-добре да се изчака. Ако някой е минал през това, моля да сподели. Сигурно сте писали вече, но аз отскоро следя темата...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт