Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Момичета, ще ме приемете ли в темата, след като внезапно и без много подготовка се сдобих с къща, която е на груб строеж и трябва да се довършва. Никога не съм живяла в къща, не съм и мислела, че ще живея и съм много неориентирана. На първо време трябва да се направи канализацията, тъй като е в село и в тази връзка ми е въпроса - какво мислите за пречиствателни станции Clareco - изпратиха ми оферта за до 6 и до 10 човека, изглеждат прилични, някой с опит или да препоръчате други?
Благодаря предварително и слънчев и усмихнат ден!
По проект какво е заложено?
Добре дошла! Hug

Браво на Любознателна, браво!  bouquet

# 376
дами а тези от вас, които желаят дали биха писали и сумите, които са дали по строежа на своите къщи, просто нещо много ме запалихте и ми е интересно даден проект колко струва за изпълнение горе-долу без закупуване на място и без обзавеждане : )

# 377
  • София
Никоя от нас не може да каже подобно нещо.
Не знам дали разбираш, защо не може.

дами а тези от вас, които желаят дали биха писали и сумите, които са дали по строежа на своите къщи, просто нещо много ме запалихте и ми е интересно даден проект колко струва за изпълнение горе-долу без закупуване на място и без обзавеждане : )

# 378
Благодаря за посрещането! Там е работата, че все още не съм видяла проекта, но ми казаха, че замисълът е бил септична яма. Аз обаче смятам да използвам пречиствателна станция, проблем ли е да се смени?
Хубав ден!

# 379
  • Русе
Ljuboznatelna мога да кажа само WOW !!! smile3501

Присъединявам се!

И аз Simple Smile

# 380
Момичета, да ви покажа почти финалния проект на нашата къща. Горе на втория етаж махнахме терасата и я направихме голяма гардеробна/перално/склад (каквото дойде). Увеличихме малко квадратурата на спалните, както и банята горе и склада точно под нея. Сбутахме една мивка пред тоалетната на приземния етаж. И май това бяха корекциите.
Ако някой има някакви забележки, препоръки или съвети, ще се радвам да споделите. На мен така ми харесва много. Доста става като обща квадратура и дано да ни издържат силите и най-вече да ни стигнат парите да довършим всичко Simple Smile

Страхотно изглежда! Браво Simple Smile Стискам палци да смогнете с всичко... Че ние сега сме на момента със смогването... Направо не ми се вярва всеки ден какво се случва. Но! Трябва да се справим Simple Smile

# 381

И има ли някой, който е слагал дървени первази на гранитогрес, защото имаме такава идея?

Ние сме с дървени первази на гранитогреса. Сложихме еднакви и на дюшемето и на гранитогреса. Мисля че стои добре.

# 382
Здравейте, момичета имам нужда от вашето мнение и съвет. Купихме къща ,на която ще правим ремонт.Ще правим баня върху дюшеме и въпросът ми е от какво да е изградена банята от водоустойчив панел или итонг./под дюшемето има мазе /

# 383
Любознателна и Дион, страхотно. И аз се присъединявам към овациите.

ММ отново победи битката и въпреки, че сме малко в дупка откъм финанси, човека си поръча бригадата и започнахме със замазването отвътре.  Следва изолация от вън и след това мисля да спрем за известно време. Скоро ще имам снимки от вече замазана и изолирана къща.  Party

# 384
  • София
Моля ви препоръчайте ми фирми за строеж , за сега замисъла е за двуетажна къща. Първият етаж да бъдет изпълнен като монолит,а втория като модулен.

# 385
  • Някъде Там
Здравейте,

Понеже половината ни къща е монолитна и ви следях и тормозих от време на време ето и снимка Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/586/7212586v.jpg
Ще продължавам да ви следя че долу ще го правим стая  Tired

bouquet хубав ден

# 386
Стигнахме до геоложкото проучване и геодезията. Някой може ли да сподели ориентировачни цени. За геоложко проучване, без геодезия, ни искат 450 лева. Това дали е добре?

# 387
Стигнахме до геоложкото проучване и геодезията. Някой може ли да сподели ориентировачни цени. За геоложко проучване, без геодезия, ни искат 450 лева. Това дали е добре?

Мъжът ми каза, че на нас само документ са писали, за към 150 лв. Реално не са правили проучвания.

Ние построихме, сега сме на етап вътрешни облицовки.
Май ще сменяме фирмата - 3 седмици минаха, още не са завършени 3-етажно стълбище и коридори. Не ми се мисли баните колко време ще правят, ако я караме с тази скорост. Някой може ли да препоръча фирма?

# 388
Здравейте,

Понеже половината ни къща е монолитна и ви следях и тормозих от време на време ето и снимка Simple Smile
http://prikachi.com/images.php?images/586/7212586v.jpg
Ще продължавам да ви следя че долу ще го правим стая  Tired

bouquet хубав ден
         Чудесна е!

Май ще сменяме фирмата - 3 седмици минаха, още не са завършени 3-етажно стълбище и коридори. Не ми се мисли баните колко време ще правят, ако я караме с тази скорост. Някой може ли да препоръча фирма?
          На надница ли сте се договорили или за свършена работа? На нас двама майстори ни правиха баните /и съм много доволна от тях/. но не са фирма. Препоръчаха ни ги приятели, в чийто дом са работили. Така най-лесно се избира майстор  Grinning

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 01:32 от tetka_the_best

# 389

На надница ли сте се договорили или за свършена работа? На нас двама майстори ни правиха баните /и съм много доволна от тях/. но не са фирма. Препоръчаха ни ги приятели, в чийто дом са работили. Така най-лесно се избира майстор  Grinning

Препоръчаха ни ги. На свършена работа им се плаща, според квадратите и не мога да си обясня защо се мотаят. Преди 3 дена трябваше баните да почнат. Не само, че не са ги почнали, ами и коридора не е завършен...
Иначе ми харесва, че са фирма - имат си доста работници и хора за всичко, могат много неща да направят, а не за всяко нещо по отделно да търсим. Явно няма как хем бързо, хем хубаво. На финала сме, дано да изтикаме някак.

Общи условия

Активация на акаунт