Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Общината може да е длъжна, но това не означава, че ще го направи. Моят опит вече го доказа - нас ни накараха да изградим уличен водопровод за наша сметка и да го дарим. В противен случай не можехме да вземем предварителен договор за присъединяване от Софийска вода и съответно не можехме да вземем Разрешение за строеж.

# 406
Общината е длъжна наистина, ако имота попада в границите на населеното място или казано по друг начин, ако имота е УПИ трябва да го направи, но ако той е ПИ сиреч поземлен имот - а такива са обикновено вилни зони на границите на населените места общината няма никакво касателство към изграждането им. Друг е проблема, че в по-малките населени места дори и УПИ да е може да се наложи да чакаш години за да го изгради за нейна сметка, точно поради тази причина масово се прави от собствениците на имоти.

# 407
Имотът ни е УПИ, в центъра на населеното място и е към Столична община.

# 408
Ann79 дарявайки го си избегнала да плащаш на общината таксата за сервитут еди колко си л.м. право на преминаване през общинско. Повярвай ми често тази такса на общината, която е определена с общинска наредба е по-голяма от мастрафа на изградения водопровод.   Simple Smile Simple Smile

# 409
И на нас ни предстой основен ремонт на триетажна къща в скоро време! На пръв поглед е доста стряскащо, но няма по-хубаво от това да ремонтираш собственият си дом!  Heart Eyes

# 410
  • София
А в нашия квартал сменят канализацията. Току що ни сервираха, че сме задължени да се включим към новата канализация за наша сметка и с наши усилия, защото старото "включване" не отговаряло на изискванията.
Нормално ли е това? Не е ли длъжна общината да осигури такава услуга, дори да е срещу заплащане? Изобщо нямам идея къде да открия къртица, която да изкопае 4 метрова яма  Crossing Arms

Общината е длъжна да направи отклонението ви до уличната регулационна линия на имота ви (до оградата ). Оттам насетне в самия имот сте вие. Никой няма право да ви се меши вътре в имота. Но шахтата трябва ако не ви е по правилата да си я изместите. Накратко обяснено до 1,50 м от уличната рег. линия в имота до входа ви.

Благодаря, bp, това вече го установихме.
Проблемът си остава наш, защото общината поема ангажимента да пробие само до границата на имота, който е висока подпорна стена. Включването от другата стена си остава наш ангажимент, което изисква именно въпросната 4 метрова яма, за да стигнем до нивото на новата канализация, както и нова шахта.

# 411
  • sofia
Обясни моля те с каква и колко дебела изолация сте на пода, а и водното подово от какъв тип е ?
5 см е изолацията, в някои помещения е стиропор, в други е от онази зелената - поне такива са ми спомените. Изчиствахме изостанали материали.
Водното подово е от тръбите с алуминиева вложка и си е вързано към парното.

# 412
Обясни моля те с каква и колко дебела изолация сте на пода, а и водното подово от какъв тип е ?
5 см е изолацията, в някои помещения е стиропор, в други е от онази зелената - поне такива са ми спомените. Изчиствахме изостанали материали.
Водното подово е от тръбите с алуминиева вложка и си е вързано към парното.

А под вас има ли етаж и ако да обитаем ли е ? Интересувам се, защото правя ремонт и ще инсталирам водно подово. Днес даже поръчах 10 см. високоплътен стиропор за под. Доволна ли си от подовота, там където е стиропор добре ли е повърхността, да не би да е напукало имам предвид ?

# 413
  • София
Четири сантиметров стиропор с фабрични улеи за тръбите и, съответно, подсилен като за под, сложихме ние. Върху него е положен гранитогрес с флекс лепило и фуга, подходяща за подово.
Ето това: http://panthermiki.com/underfloor-heating

# 414
Четири сантиметров стиропор с фабрични улеи за тръбите и, съответно, подсилен като за под, сложихме ние. Върху него е положен гранитогрес с флекс лепило и фуга, подходяща за подово.
Ето това: http://panthermiki.com/underfloor-heating
На кой етаж сте, под вас има ли етаж, сутерен или сте само на плоча върху почвата ?

# 415
  • София
На първи, над приземен.

# 416
Е аз затова слагам 10, защото под мен няма нищо.

# 417
  • софия
Не че нещо, ма да ви споделя, накратко- изгоряхме! Още не си е вдигнал чукалата, но не очаквам приветлив развой на нещата! Най- малкото горим всеки следващ месец ( от март насам) с разходите за квартира и режийни. Грубото скарване най- много да доведе до вдигане на чукалата!
Толкова съм уморена вече , че се отчитам с абсолютна липса на емоция. Така де, информирам само, ако някой се е зачудил докъде сме ги докарали нещата.
Хубава вечер любими Simple Smile

# 418
  • sofia
Е аз затова слагам 10, защото под мен няма нищо.
Под нас е приземния етаж, където е термопомпата и се ползва за склад, т.е. не се отоплява. Освен подовото имаме и радиатори.
Няма нищо напукано. Но при нас Т в инсталацията е мах 40 градуса. Най-много му се радвам на подовото в банята - съхне много бързо.

# 419
Под нас е приземния етаж, където е термопомпата и се ползва за склад, т.е. не се отоплява. Освен подовото имаме и радиатори.
Няма нищо напукано. Но при нас Т в инсталацията е мах 40 градуса. Най-много му се радвам на подовото в банята - съхне много бързо.
Да за банята е много добро решение. А с котел или с камина се отплявате ?

Общи условия

Активация на акаунт