Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 891
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Хм, и аз съм с Хашимото и често ми е отпаднало, сънливо, но когато намаля храната буквално при просветва. Най- най- добре се чувствам ако ям плодове и зеленчуци, а най- най- най - зле ми е от ориз, картофи и тесто... Може би и затова се чувствам много добре при 500-600 калории дневно- усещам, че имам енергия и настроение. Метаболизма няма да го коментирам...тъпо Хашимото  Crossing Arms
 Маями, може ли на лични линкче или поне да разкажеш повече, за да знам какво търся   bouquet

# 331
  • София
За Хашимотото искам да ви питам какви бяха първите изследвания, които ви направиха? Преди 3 години имах доста наднормени кг., бях стигнала категория затлъстяла по индекс на телесна маса, опитвах се да огранича храната, ама нищо. И личната ми пусна изследвания за T3 и T4 и бяха в норма, и заключихме, че нямам такъв проблем. Лека полека намерих път към отслабването. Тези дни в Токуда видях един плакат с 4 признака, които всеки уморен човек ги  има и пишеше да отидеш на ендокринолог. Та се чудя дали има изследвания, от които човек да заключи да ходи ли на лекар или не.

Също за щитовидната жлеза -ходих при един професор на консултация по репродуктивни въпроси и той ми обясни, че дори при нормално Т3, но към ниска граница може да имаш проблеми. И понеже като ям храни с йод, например орехи имам повече енергия и някак по-лесно отслабвам си мисля дали не е от връзката йод-жлеза.

# 332
За Хашимотото искам да ви питам какви бяха първите изследвания, които ви направиха? Преди 3 години имах доста наднормени кг., бях стигнала категория затлъстяла по индекс на телесна маса, опитвах се да огранича храната, ама нищо. И личната ми пусна изследвания за T3 и T4 и бяха в норма, и заключихме, че нямам такъв проблем. Лека полека намерих път към отслабването. Тези дни в Токуда видях един плакат с 4 признака, които всеки уморен човек ги  има и пишеше да отидеш на ендокринолог. Та се чудя дали има изследвания, от които човек да заключи да ходи ли на лекар или не.

Също за щитовидната жлеза -ходих при един професор на консултация по репродуктивни въпроси и той ми обясни, че дори при нормално Т3, но към ниска граница може да имаш проблеми. И понеже като ям храни с йод, например орехи имам повече енергия и някак по-лесно отслабвам си мисля дали не е от връзката йод-жлеза.

Антителата са много важни  Peace
Иначе аз изследвах всички хормони+антитела+ехограф

# 333
  • София
Антителата от поста на Like_Smoke са ТАТ и МАТ. Едно то тях ако е извън референтни стойности означава наличие на проблем. Отделно на бланките от изследванията пише, че горна референтна стойност на хормона  ТSH е 4,2, не й вярвайте, до 2.5 е.

Задължително се прави и ехограф, в София най-добър и бърз е д-р Начев, за да се установи дали няма възли или е само дифузна структурата на щитовидната жлеза., защото понякога при възлите се налага операция.

При наличие на Хашимото орехите и зелето са забранени храни...

ФТ3 и ФТ4 се следят после, да се следи ефективността на дозата. ФТ3 отговаря на скоростта на метаболизма и тонуса...

# 334
Последно и няма да спамя повече -
като още един специалист препоръчвам доц.д-р Таньо Сечанов  Peace
Изключителен професионалист в областта на ендокринологията

# 335
  • София
Благодаря ви момичета, бяхте ми полезни за жлезата!

# 336
Добре,благодаря ви за помощта относно въглехидратите. Имам още един въпрос,когато правя упражнения за ръце,гирички ли да ползвам или дъмбели? Защото малко се притеснявам,че от гиричките няма да има никакъв кой знае какъв ефект... или греша? А пък днес пробвах с най-леките дъмбели и на втората серия ИЗОБЩО Е МОЖАХ да ги повдогна повече..

# 337
Добре,благодаря ви за помощта относно въглехидратите. Имам още един въпрос,когато правя упражнения за ръце,гирички ли да ползвам или дъмбели? Защото малко се притеснявам,че от гиричките няма да има никакъв кой знае какъв ефект... или греша? А пък днес пробвах с най-леките дъмбели и на втората серия ИЗОБЩО Е МОЖАХ да ги повдогна повече..

Ами няма никакво значение гири или дъмбели - разликата е във формата и това, че на някои дъмбели можеш да добавяш тежести. Всъщност най-важно е теглото им. За мен лично няма смисъл от тренировка с тежест по-малко от 3 кг на ръка. Реално в ежедневието носим и по много повече - дамски чанти, покупки  Peace
Кажи какви упражнения правиш и колко повторения  newsm78 Ако досега не си тренирала по този начин, ще усещаш че ти тежи, но се свиква много бързо.
Не се отказвай от тези тренировки - повечето жени наблягат на долна част от тялото, което за мен е грешка. Няма нищо по-хубаво от добре оформени ръце, рамене и гръб  Peace

# 338
  • 1st floor
Мнението ми е точно едно към едно с това на  Like_Smoke. Даже бързо ще свикнеш и с три килограма, но да кажем, че като за начало са ОК.

Няма нищо по-хубаво от добре оформени ръце, рамене и гръб  Peace

Peace Peace Peace

Аз противно на всички обичам повече да тренирам горната част. Долната ми е толкова мускулеста, че няма особена нужда! Mr. Green

# 339
За Хашимотото искам да ви питам какви бяха първите изследвания, които ви направиха?
И на мен Т3 и Т4 ми бяха в норма и ако бях пуснала само това, нямаше да предполагам какво става. Но пуснах и антитела и там положението беше много драматично. ходих и на ехограф, който ми потвърди Хашимотото.
Не съм открила от кои храни ми става по-добре. Нямам възможност да експериментирам. Цялостно не се чувствам добре  Confused

# 340
един отчет, за разведряване на обстановката  Mr. Green
1334ккал   Б 41%   М 17%   В 42%
9ч. кафе с мляко
11ч. сандвич с месо
14ч. обезмаслено мляко с 4 об.бисквити
16ч. кафе със сметана и захар +2 пияни бонбона
21ч. 2 пъстърви (350гр) на скара + зелена салата + чаша бяло вино

# 341

Ами няма никакво значение гири или дъмбели - разликата е във формата и това, че на някои дъмбели можеш да добавяш тежести. Всъщност най-важно е теглото им. За мен лично няма смисъл от тренировка с тежест по-малко от 3 кг на ръка. Реално в ежедневието носим и по много повече - дамски чанти, покупки  Peace
Кажи какви упражнения правиш и колко повторения  newsm78 Ако досега не си тренирала по този начин, ще усещаш че ти тежи, но се свиква много бързо.
Не се отказвай от тези тренировки - повечето жени наблягат на долна част от тялото, което за мен е грешка. Няма нищо по-хубаво от добре оформени ръце, рамене и гръб  Peace

Отваряйки темата със спортуването-да взема и аз да се изкажа  Rolling Eyes

Някога...не много отдавна, хванах едно заболяване "Лаймска болест", което, докато го открием, разложи всички кости, стави, нерви и мускули в тялото ми...след като го открихме, ми костваше много труд, за да мога да си вдигам шишето с водата, без да използвам и двете ръце. Та, тогава физиотерапефта ми каза " ще започнеш с вдигане на нещо, което ти дотежава на 10-тото повторение. За мен това е гира 50 килограма, но за теб ще е половинлитрова бутилка с вода". И така, отначало всичко ми тежеше...даже краката ми бяха трудни за повдигане, но с времето и упоритостта стигнах до 3 килограмовите гири... Та, това което искам да кажа е - уцели удобните за  теб килограми на тежестите, а с времето ще ги увеличиш. И независимо, какво се вдига- гири или дъмбели- със сигурност след време ще си проличи... Hug И само да вметна - моето мнение въобще не е професионално, единственото му хубаво нещо е - че си е мое Peace

Колкото до добре оформените ръце, рамене и гръб...определено са нещо, за което си мечтая, но според мен всичко е от значение...като ще имам хубави ръце, защо да не стегна и бедро и дупе..

Но то на думи е лесно, със спорт се постига всичко, а пък аз даже не помня, къде си заврях гирите, сигурно съм ги прибрала някъде, заедно с мускулите си Grinning и сега само знам мазнините къде са- навсякъде Laughing

Но довечера май ще разнообразя колелото, с малко вдигане на тежести, коремни преси (ако успея да си вдигна корема поне за малко от пода), клякания - не се сещам, какво друго се правеше... и туко виж съм заприличала на нещо след  1 година #Crazy

И така, започвам деня си с банан, ябълка, мандарина, малко помело и чаша мляко. Направо се учудвам, колко малко ям... вече и не съм така зверски гладна... толкова да е хубаво Wink

Хубав и усмихнат ден на всички Hug

# 342
В продължение на Десита ще кажа, че да, много е важно да ти е тежко, когато тренираш - знааам, че звучи ужасно, ама е така  Laughing Тежестта трябва да е такава, че на 7-8 порторение вече да чувстваш "парене". Не прави повече от 2 минути почивка между сериите.
Номерът при силовите тренировки е да изчерпиш гликогена в мускулите и тялото да почне гори мазнини, за да си набави енергия. Затова е добре в началото на тренировката да се направи не повече от 10тина минути кардио, колкото да се разгреят ставите и да се ускори пулса. После силова тренировка и след нея вече 15-20 мин. интервално кардио, при което вече ще се горят сланинки. Поне това са мои наблюдения и разговори с доста треньори.

# 343
Ясно,разбрах,ами аз изпитвах такава болка честно казано..правя 3 серии по 15 и на втората с едната ръка не можех да вдигам изобщо повече,имах чувството,че ще ми се скъса мускулът  Laughing Sad а не знам дали няма разлика,защото аз май взех най-леките дъмбели,а с гирички изобщо нямам такава болка Sad

# 344
  • 1st floor
Ясно,разбрах,ами аз изпитвах такава болка честно казано..правя 3 серии по 15 и на втората с едната ръка не можех да вдигам изобщо повече,имах чувството,че ще ми се скъса мускулът  Laughing Sad а не знам дали няма разлика,защото аз май взех най-леките дъмбели,а с гирички изобщо нямам такава болка Sad
Колко тежат?

Общи условия

Активация на акаунт