Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 891
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Никъде по тях не пишеше.... и на местата,където бяха..

# 346
  • 1st floor
Никъде по тях не пишеше.... и на местата,където бяха..
Joy

# 347
Барабанче,
можеш да правиш така - първата серия вдигаш 15 повторения на ръка, втората ги правиш 12, третата 10  Peace
Ако искаш, сподели, какви упражнения правиш конкретно, защото за горна част на тялото са доста разнообразни и е добре да се правят поне по 2-3 различни на тренировка. Също можеш да правиш клекове с две гири в ръце за тежест, можеш и тяга да правиш  Simple Smile

# 348
  • 1st floor
Препоръчвам на Барбарончето темата за домашните тренировки. Там има всичко!  Wink

# 349
 Mr. Green аз си правя упражненията с ... две бурканчета конфитюр (~500гр всяко)имам проблем с вдигането на тежки предмети  Whistling

ДобрЮтро!  Simple Smile

отчитам: 1335ккал   Б 19%   М 20%   В 61%
отчитам: - 1,8кг за седмица , - 2см талия, -0,5см бедър  bowuu бразилския лифтинг още си го къткам  hahaha

Хубав ден!  Hug

# 350
Добро утро и от мен Hug

did_ka поздравления за резултатите - достойна си за вдъхновение на хора като мен  bouquet

На мен утре ми е мерителния ден, че реших веднъж в седмицата, за да не се обезкуражавам, но като знам, колко ми е верен кантара (+- 5 кг в завсимост от това дали дишам или не  Laughing),  едва ли ще покаже някакви кой знае, какви постижения...което ме навежда на мисълта, дали има тема за кантари и от къде да си купим свестен такъв?

Колкото до отчета, най-забележителното е че вчера ми изпушиха бушоните и врътнах 40 км на велото (понеже не можах да намеря гирите  newsm78 ) и съм - 920 калории. Иначе закуската ми я знаете, - на обяд една филийка бял хляб под формата на принцеса.за вечеря пак една филийка хляб с едно гювече Embarassed

Днес започвам деня с банан, 2 ябълки (че изядох помелото и да не се излъжа да хапна по-малко калории), една мандарина, чаша мляко и пожелания за прекрасен и усмихнат петъчен ден Hug

# 351
  • София
Desita, не ти ли пада рязко кръвната захар?

Аз имам електронен Бош, доволна съм, търпи ме, и за съжаление казва истината.

По този повод да ви разсмея малко за закуска. Преди малко повече от месец, на сутринта след Коледното парти на офиса (където мощно преядох), ставам аз, отивам до тоалетната, връщам се в спалнята и хоп - кантара - с очакване на видя нещо като 69.0 примерно, при положение, че 2-3 дена по-рано съм била около 68.3...обаче кантара показва първа цифра 7..70.3 кг. Shocked, от стрес се доразбудих и какво мислите направих следващо? Хванах кантара и го преместих на пода в банята - първата женска мисъл е, че няма начин кантарът да не е виновен. И там същото, 70.3. Е, навеждам се аз, вдигам кантара и пак в спалнята, обаче тоя път го позиционирам от другата страна на семейното ложе - и там пак показва същото. В този култов момент ММ не издържа и без да си отваря очите  казва:" А сега го вземи и го свали долу в кухнята".  От негова не-гледна, а звукова точка цялото мероприятие изглежда горе-долу така: "Туп - Ъх! - туп-туп-туп-туп - БАм - туп - Уфф - туптуптуптуп - Бам - Ааааа!".

И те така за кантарите и Коледните партита в ресторанти.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 10:31 от Sharky*

# 352
 Joy Joy Joy ох, Sharky* , ще се пукна от смях , ама не знам на теб или на себе си се смея  hahaha имах същата случка като си купих кантара миналата седмица  Mr. Green

Desit@ , кантара ми е от Лидъл - SilverCest се казва , по спомени де  Blush - 20лв. Мой близък ползва такъв от ~3 години и бачка супер  Peace

# 353
  • София
По повод кантарите - моят  най-обикновен механичен, купен в зората на семейния живот, т.е преди  много години. И аз го бях заподозряла, че ме мери с + 3 кг., ама как все мен ме мери повече, мъжа ми не. А и сега е важно да показва по-малко от предното мерене Simple Smile
А моят кантар мери различно на различни места, но сега съм го слагам винаги на едно място. За миналата нова година купих на родителите ми електронен  Тефал, препоръчаха ми го в магазина, мереше ме с 0,5 кг. по-малко.

Момичета, намерих си резултатите за щитовидната жлеза, изследвани са ми TSH e 3.25 и Т4 е 10,75. Много интересни неща се зачетох за тази жлеза /аз периодично си чета за нея/, сега се зачудих, че в форум зачатие при такива стойности ги карат да пият хормони. Пак ще ги направя, че тези са от преди 4 години. Попаднах на интересни по-скоро положителни неща за въглехидратите и жлезата, ще ги проверя по-подробно.

Аз бях в режим похапване, защото имахме гости в началото на седмицата и си мислех, че няма да се справим с останалата храна. Снощи установих, че почти е свършила. Дните преди гостите бях на лека храна и кантара беше показал -0,5 кг., тази сутрин видях, че съм ги наваксала. Та от днес пак на лек режим.

did_ka, браво за резултата.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 11:07 от TanyaMG

# 354
  • София
При планиране на бременност се препоръчва ТСХ да не надвишава 2.5, а в моя случай, когато си се отказал от мерак да забременяваш, и до 3.5 можело. Аз обаче гледам да съм под 2, не че това води до големи успехи с ФТ3то...Но най-точно може да каже специалист след УЗД на жлезата, ако й няма нищо, по-добре. За д-р Начев мога да кажа, че няма начин, ако си наред, да те изкара пациентка.

# 355
Едновременно със всичките диети които правите мога да ви препоръчам и една апаратна процедура.Изпитана и много ефикасна тя допринася за стягане на кожата и премахване на целулита.Това е Vela Shape- има го във Варна в салон Вечна Красота.(Между другото там се предлагат и други много добри процедури за отслабване!)

# 356
  • София
Правила съм Велата преди около 5-6 години и да, потвърждавам написаното, аз обаче килцата ги качих след това, покрай инвитро опитите.

# 357
  • София
Sharky*, благодаря за споделеното, ще се изследвам в тази област...

Ето 2 линка в подкрепа на въглехидратите и добрата работа на тиоридната жлеза. Аз попаднах на едно споменаване в бг статия, че въглехидратите са добри за жлезата и го потърсих в гоогле като "thyroid carbohydrates". На първа страница ми излязоха

http://www.marksdailyapple.com/forum/thread70748.html - това е един блог, който често е награждаван като един от най-добрите здравословни блогове.

http://drcate.com/going-low-carb-too-fast-may-trigger-thyroid-tr … ormone-imbalance/ - а това е една лекарка, не съм я чувала до сега, но пък може да е повод да прочета.

Изглежда си има течение в подкрепа на въглехидратите, което ме радва, защото си ги употребявам по около 130 грама на ден и гледам да са от добри източници. Но е интересно да се попрочете по-подробно.

# 358
Desita, не ти ли пада рязко кръвната захар?

Абе, откакто взех да ограничавам храната, което последните 3 дни е наистина сериозно ограничаване, по 2-3 пъти на ден се хващам, че нещо ми се завива свят, ама не баш...т.е. за окло 1-2 секунди главата ми натежава, очите ми се притварят, някакви жълти точки се появяват на черен фон и ми се пречкат на гледката Tired . Такива някакви неща. Не мисля че колабирвам, ама живи и здрави-минава ми Wink

Колкото до кантара- наистина се посмях...и аз така се разхождах из стаите  Laughing

Надявам се скоро да се похваля с нова килограмотеглеща придобивка:)

Отчет за обяда - една филия с пастет Embarassed Embarassed Embarassed

# 359
Десита,
няма да се бъркам повече, но прочитайки обяда ти ми стана жал - ми, това си е жив глад. Гаден бял хляб, в който няма нищо хубаво освен въглехидрати, и гаден пастет, в който едва ли има висок процент месо  Rolling Eyes Нормално е да ти причернява

Общи условия

Активация на акаунт