Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 298
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
традициите са хубаво нещо  Peace

Януари ще да е месеца на покайване и смирение за голяма част от нас hahaha

п.п. пък знае ли човек може и Февруари да отече, че то пре януари Васильовци, Ивановци, Йордановци, Бабинден, Антоновци, Атанасовци ...  ooooh!

# 61
мен по принцип празниците ме ме притесняват, но знае ли човек какво ще му сложат на масата  Crazy и няма да може да устои.

Вчера хапнах повече, но беше умишлено. Сутринта като станах нямах сили да тренирам. Явно не мога да възстановявам когато ям по-малко калории.
Тази сутрин пак съм на линия.
Да се похваля виждам ефект  Simple Smile и леко усещам дънките по-широки.

Днес предполагам, че калориите ще ми бъдат около 1600.

# 62
Nepokorna - Верно вика did_ka: януари може да се окаже по-сложен откъм калорийност и от декември..... Аз помня когато почнах с тая система за броенето на калории за пръв път преди 2 год. - беше минало 22-23 януари, та тогава се захванах серизно тука (на серии, де, не непрекъснато!).... Взимай предварителни мерки, че и следварителни да са ти по=лесни. Аз моя екшън с тая цел си го приклщчих преди 1 седмица. Доколото рочетох, май и Tanya прави сега същото - взима аванс в КГ преди празниците, тъй щото след тях да е сравнително у норма по КГ....  Sunglasses

Kalaka - по празниците устояване нема..... Пък и не трябва! Коледата и НГ трябва да си се почитат с богата трапеза, че да е така богата и следващата година.  Flutter

# 63
  • Варна
Здравейте!
Благодаря за окуражаването, трудно ми е,  но се надявам да успея да променя хранителните си навици...Днес мисля да съм на плодове, чай и кафе и ще правя гимнастика вкъщи и утре ще съм на същия режим. Цели 2 дни няма да стъпвам в сладкарницата, което ми се случвам много рядко и не съм около безброй изкушения.
Пия много течности около 4-5 литра на ден под формата на кафе и чай и се зачудих нормално ли е да пия толкова. Не се насилвам да ги пия, приятно ми е, но  в последно време все чета, че се натоварвали бъбреците от такива количества...Вие как сте с течностите?
Хубав и режимен ден  bouquet

# 64
soleil - Чак 4-5 литра вода (течности) на ден и то всеки ден ми се види множко....  newsm78 Сигурно няма да ти се претоварят бъбреците, но може да помислиш дали да не се стремиш към 2-3 литра (сумарно) течности... Не трябва и да са 2-3 литра кафе или чай... Кафето си е енергизираща напитка и с времето се привиква към нея. Затуй е вредно.... в един момент (образно казано) няма да има от какво тялото ти да се енергетизира в случай, че се налага, защото ще е привикнало към МНОГОТО кафе... Чаят пък (ако е от "хубавите") е даже още по-опасен и от кафето... В (същите) големи количества всеки ден! Заради веществото танин, което се съдържа в черния, зеления и др. видове качествен чай. Танина действа възбуждащо на организма (подобно на кофеина от кафето) и в големи количества всеки ден също се привиква към него, ако не са възникнали други кофти ефекти от него ПРЕДИ това (мисля, че имаше такива, но сега по памет не мога да ги цитирам  ooooh!). Влияе (атакува) [зле] сърцето..... Затуй трябва да се внимава с него. Сегаааа - ако чаят който пиеш е по-обикновен, билков или някаква друга смес с треви което не е баш активен чай, то той не е опасен.... Поне според мене!  Flutter Hug

# 65
  • Варна
Miami_beach, в момента си варя корен от джинджифил и пия около литър на ден. Кафето го пия мно
го разредено, с много вода и само вода трудно пия като е студено времето. Зелен чай в момента не пия макар че много го обичам. Джинджифилът уж е с цел отслабване, е не съм отслабналам , но вече колежката 2 пъти се размазва от яки вируси, а аз не ги хващам и си мисля, че е от днжиджъра и ще го пия цяла зима. Ще гледам да намаля течностите до 3 л., че и на мен ми се вижда много 5.л.

Сутринта тренирах един час вкъщи и мисля да съм на плодове днес. Кила все същите, 64,5 добре че не са повече и съм толкова далеко от 58....ужасссс
Минусов ден  bouquet

# 66
  • София
Привет другарчета! Simple Smile

За подготовката за Коледа - гледам сега усилено да броя, така виждам от какво правя например 1400 калории. Поне аз като си знам мярката и като знам колко трудно се ограничавам под 1400 калории ще гледам по празниците да имам малки прегрешения. Миналата година имаше добри статии как да се предпазим от преяждане. На мен ми помогнаха съветите да си вземем от всичко в малки количества, да ядем лека закуска и по 1 път на ден празнично меню. Е, ще видим, ще се срещаме пак. Надявам се да преборя и -1 кг. до Коледа. Януари съм се наканила да пазарувам от намаленията и сегашните ми дрехи  са ми широки, а като отида в магазините, евентуалните бъдещи все са ми тесни, та и това ми е мотив ...

В последните дни карам на 1400-1500 калории. Понякога малко повече. Нов минус нямам, ама а дано да се появи   Simple Smile

Успешна седмица      bouquet

# 67
soleil забелязала съм, че започна ли да пия повече тезности значи нещо не ми е наред с бъбреците. От лекарката си знам, че трябва тезностите да са около 2 литра. Наистина не е хибаво да се пие повече.

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/kolko-kalorii-gorim- … ka-rabota-5639211

нещо полезно Simple Smile

днес ще си измия колата....и след това ще запаля печката

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 13:51 от Кalaka

# 68
Таня, Калака, много сте постоянни, браво   bouquet Вървите в правилната посока  Hug

Това за домакинската работа си е истинското горене мене ако ме питате, доказано е, че продължителното движение през деня е по-силно дори от 1 час интензивна тренировка. Все пак 4-5 часа са си повече от 1 :Д  Sunglasses

Аз наминавам да видя какво става в любимата ми тема Mr. Green

Не съм прекъсвала режима, нито тренировките, диетата става все по-драконовска, но в крайна сметка колкото и да го въртя все около 800-1200 калории се въртя, вкарах и плодове.... тренировките стават все по-интензивни, а аз се изумявам от напредъка си. Преди щях да умра на спининга, сега давам на макс. Резултатът е, че съм на 3 кг от първоначалната си цел : 63 кг съм и общо -7 за около месец, сега мъча последните 3, а ми се иска и 5 да махна даже, добре ще ми седят.

Записах се за целта в темата "Японско чудо", ама там никакво движение, много скучно, за нездравословно няма да коментирам  Laughing Аз си я модифицирах малко по мой начин диетата, така че да мога да тренирам, ям доста по-големи количества, и в крайна сметка си се получи Чудо на висок ток с кок

Laughing . Мисля да си пиша при вас, макар и програмата ми да е малко екстремна и да ме е срам да я споделя, защото ще отнеса доста критика, но някак си не е същото, ако не дам отчет някъде.  Много помага. Накратко правя сутрин и вечер кардио и упражнения, от японското чудо ползвам само вида храни + увеличавам количествата до 1200 калории, чащото горя 2000 от спорт допълнително и съм -3000 на ден. Ще е за изключително кратко време това нещо, няколко дена, до 2 седмици. Всяка сутрин си обличам по едни стари дънки.  Sunglasses Laughing

P.S. http://www.fitfabcities.com/2011/11/29/the-45-minute-500-calorie … pin-bike-workout/
АКо имате достъп до спининг колело във фитнес зала ви препоръчвам тази тренировка, аз я правя сутрин и вечер и водата тече от мен. Гори 500 калории само за 45 минути.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 01:15 от na_visok_tok_s_kok

# 69
Отчет за днес :

Последни 16 дена, ден 1

Изгорени сутринта от спорт : 900

Поето през деня (остана само вечерята): 900 само в 3 хранения, от : плодове, челенчуци, малко пилешко

Довечера предстои втори тур от горене на 1000 калории.

1 таблетка мултивитамини и минерали

чай Dandalion root tea Х2

зелен чай Х1

3 l H2O + cranberry сок

антидупе масаж

# 70
na_visok_tok_s_kok, браво, страшна си!

Аз нямам с какво да се похваля. В този студ не ми се получава добре гладуването и даже ми се струва, че започнах да посвиквам с новите си габарити и да не се чувствам странно  Rolling Eyes А това май е най-лошото за мотивацията. Все още упорито не си купувам нови дрехи с по-големи номера, за да ми е гадно като не мога да влизам текущите и да поддържам спомена за крайната си цел  Laughing

# 71
Алана,  Heart Eyes благодаря ти ! Simple Smile За мотивацията : да ти кажа лошото е, че апетитът идва с яденето! Колкото повече човек вижда резултат, толкова повече му се услажда да е с тънък баджак, поне според мен. Има различни видове мотивация, но в крайна сметка е важно ти да си доволна от начина, по който изглеждаш и се грижиш за здравето си Simple Smile

Hug

Аз за сбее си мога да кажа, че това отслабване ми промени живота малко или много. Взех си изпитите с високи оценки въпреки глада, дори той ме мотивира да съм по-дисциплинирана в ученето, дойде ми самочувствие, че имам дисциплина да постигна каквото желая. Това е най-голямата ми мотивация. Вече не го правя заради гаджето си. Той беше начален тласък.

bouquet

Аз днес имах планиран чийт дей : само със здравословни храни, ядох много калории, ама наистина много, защото установих, че такива дни ми забързват свалянето. Подъържащи калории + спорт, много сън и почивка, утре ще съм с + задържана вода, но не ме притеснява. Все пак двукратни тренировки + малко калории все някога си казват своето.

Няма невъзможни неща.  Crazy  bouquet  bouquet  bouquet

П.С. и въпреки това се чудя как ще издържа 14 дена  Mr. Green събирам сили, честно, искам да успея, казвам си кво пък са 3 часа кардио на ден и 1200 калории, само 2 седмици Whistling Изчистих цялата къща, подредих гардероби, направих уютно, изпрах си екипите за спорт за цялата седмица и ги сложих в пликове, за да не си кажа сутрин в 6.30 аааааааа не ми се ходи, нямам чисти дрехи. Малко фън шуй помагало. Дали е много нездравословно : едва ли : професионалните бодибилдинг спортисти го правят това преди състезание, та не вярвам за 2 седмици да умра. И въпреки това си е трудно и заради това ви се оплаквам толкова много тук  ooooh! Laughing

Извинете  baby_neutral Blush

# 72
  • Варна
Здравейте!
Първо да поздравя празнуващите днес!

Аз се лутам около режими и нездравословно хранене, но реших да бъда 10 или 15 дни на плодове, чай и кафе и спорт през ден. Стартови килограми 65, цел 58, ръст 1,68. На visok_tok_s_kok действаш ми много мотивиращо, ще ти правя компания в последните ти 2 седмици.

Алана и аз имам такива фази, дори и сега, на 35 съм с 2 деца и на 65 килограма изглеждам добре и съм стегната и се чудя що ли се мъча, но друго си е лятото по къси гащи .....с какъв схванат врат се събудих да не ви казвам, не съм плувала от 2-3 седмици и винаги се схващам така, тялото ми показва, че му липсва плуването....

Хубав и мотивиран ден ви пожелавам  bouquet

# 73
na_visok_tok_s_kok - Всъщност ти въобще не се оплакваш, а ни съобщаваш подробно какви чудесни неща си направила за себе си!  Sunglasses Аз по прежнему съм убеден, че ти ще успееш в твоя си екшън за смъкване на КГ до когато си си намислила! Flutter Много добре вървиш и успя да внесеш нужните промени в първоначалнията ти режим плюс разнообразие, та да поддържаш добро темпо до самия край.... Браво на теб!   bouquet  bouquet  bouquet Чудесен пример за всички, които все още се съмняват дали ще могат да хвърлят някое и друго килце през рамо ПРЕДИ големите празници...  Twisted Evil Peace

# 74
здравейте  Hug
Честит празник на именниците,
Честит празник на моряците и на рибарите,
Честит празник на морските чада, Честит празник Бургазлии!
  bouquet
п.п. за друго няма да пиша, че килца не хвърлям, но мятам кексове и манджи, вдигам чаши ...  Blush  Crazy  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт