Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 294
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
na_visok_tok_s_kok - Бравус на теб! Вече почва да се вижда как ще се впишеш в твоя си супер-оптимистичен график!  Sunglasses Давай все така!  Peace

Като чели не сме споменавали отдавна, че е важно да се набавят всички нужни витамини и минерали с храната /или да се вземе лека добавка/. Защото при намален прием около 1000-1200 калории, често недостигът различни неща и това ще избие в един момент.

Таnya - Взе ми думите от устата! Мислех да попиша за това преди обяд, ама нямаше време..... И вярно - твоето меню и това на allana са доста балансирани.... И така и трябва! Поне според мен, предоставянето на всички нужни В/М на организма за деня е изключително важно! Пък за това не е нужно поглъщането на хиляди калории, а само 1200-1300..... Разбира се, майсторлъкът е в разнообразието  Hug

allana - Пробвай да хапваш риба...... Месо е, но е леко... Може и от мазните риби (сьомга, херинга) или от не-мазните.... Ако не можеш - то поне хапвай всекидневно по 2 яйца (или 3). Трябва ти холин. Източниците на холин са месото (освен на вит. В, за който говори Таnya) и яйцата. Холин е нужен за изграждането и обновяването на клетките. Затова не трябва да се пропуска редовно....  Naughty Ако се пропуска - се лишаваш от здраве и обновление най-общо казано. Още: с яйца и риба ще си докараш добро ниво на вит. D. А той е дежурно проблемен......  Crazy Друго - не съм смятал цялото ти меню, но мисля, че му липсват и достатъчно фибри. Т.е. вкарай или 1-2 филийки супер-пълнозърнест хляб или 1-2 банана, като едното и другото го съчетаеш с зеле и моркови (рендосани на салата, например). Затова пък ядките може да ги намалиш на половина. 50 гр. ядки и ленено семе ти дават твърде много вит. Е (нуждите от вит. Е, който си е важен и също проблемен, може да си докараш от само 25-30 гр. ядки), при все че ядките са си мнооого калорични. Така ще можеш с приблизително същата сума калории да пренасочиш от някои В/М, който си докарваш в повече към други, които трябва да са ти повече...  Flutter

# 46
Привет Simple Smile

na_visok_tok_s_kok Браво!   Simple Smile Продължавай в същия дух.

Да дам отчет

Вчера около 1400кал + 200 изгорени
Днес предполагам ще бъдат и по-малко.

А за задържането на течности и целулита пия коприва и царевична коса.

# 47
  • Варна
Добър вечер!
Аз досега без прегрешения и спортувах малко. Днес основно на плодове, райска ябълка и печена тиква. Аз не обичам солена храна , основно съм на плодове и млечни, зеленчуците в тая част на годината не ми харесват и се боря със себе си да не ям сладко и тестяно. Ще следя вашите менюта, покрай вас току виж съм почнала да се храня по-нормално.

na_visok_tok_s_kok честито, успешно се движиш към целта. Поздравявам те за волята и ентусиазма, действаш ми много мотивиращо.

Хубава вечер  bouquet

# 48
Аз днес цял ден гладувах успешно, главно защото нямах време за ядене и като се прибрах си наваксах  Close
Трябваше да се постарая да хапна нещо по-рано, но просто не намерих кога да го вместя. Цял ден съм на фреш от портокал и зелена салата.
Все пак дори с финалното ядене не мисля, че минавам 1500 калории за деня. Или поне се надявам. Ще е голям резил ако са повече след такъв гладен ден.

# 49
Хора благодаря ви за похвалите, аз обаче ей ся се връщам от ресторант, реших в последния момент да се наградя, защото ме е страх, че ще ми се забави метаболизма и нищичко повече няма да сваля. та си направих един чийт като по добава...имаше и тирамису накрая, само това ще добавя :Д
От утре.... последни 3 седмици без никакви зареждащи дни, дано не ми се закучи отслабването. Днеска ми беше първият прегрешителен ден от 1 месец, сега ми е тежко, но това е добре, поне ще стресна малко организма.

Някой беше попитал за нордик уолкинг : това е една нормална пътека, която вместо равна плоскост има 2 плоскости за всеки крак и те се мърдат, като можеш да си ги настроиш колко дълбоко да ходят нагоре и надолу. Мен лично много ме изпотява и ми удря точно проблемните зони.

Сега обаче мисля да отида да изгоря малко калории във фитнеса, тая гала вечеря беше само да залъжа организма, няма да го оставя да се кефи на мазнотията я  Mr. Green

ЕДИТ :
Току що се върнах от фитнеса. Изгорих 1400 калории от кардио, а с това и 85% от цялата вечеря, другата съм я горила през деня. Чувствам се леко издута все още, защото коремът ми е свикнал намноооооого по-малки количества и качествена храна без сол, но се чувствам и сита, заредена с нови сили. Някак си излезнах от леката дупка, в която се намирах. Дано си е заслужавало наяждането, утре на гладно ще дръпна още едно кардио за всеки случай, да не взема пък да върна някой килограм, ще се застрелям :Д

http://www.coachcalorie.com/refeeds/

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 00:57 от na_visok_tok_s_kok

# 50
Солеил, браво за постоянството  Peace Хапвай и някоя рибка, месце... Simple Smile

Маями много добре е казал за витамините, чак сега си помислих, че като свърша с този калориен ад в момента, ще се старая още повече да си докарам разнообразно менюто  Naughty

Аз почвам от днеска за 1 седмица поне японското чудо, демек 200-400 калории на ден и намалям спорта. Винаги има и първи път човек да прави диета в живота си, която завършва на "чудо" :Д и е пълна глупост, но го реших и това е. Заредих се с витамини, ако ми прималее ще увеличавам количествата и така. Последните 2 седмици моите нетни калрии не са особено много повече от изядените на чудото тъй че..

Хайде успешен ден!!!!!!! Simple Smile

А, да, от вчера качих 1 кг вода, но сутринта правих 2 часа кардио, пих разхлабващи субстанции и се надявам утре да съм на минус. Simple Smile   bouquet

# 51
здравейте  Hug
минавам да се отчета за вчерашния ден - срам и позор съм за целия отбор  Embarassed ама не се чувствам особено виновна, нали беше празник  Mr. Green
и така 2261ккал  Б-30%   М-39%   В-31% е, никога не съм постигала такива стойности!  Shocked

# 52
Miami_beach, много ти благодаря за идеите   bouquet  Записвам си  Laughing Аз не съм спазвала диета до сега и идея си нямам за какви баланси трябва да следя и кое какво съдържа.

na_visok_tok_s_kok, успех! Явно си много мотивирана, дано да постигнеш желаното  Peace

Аз след няколко седмици ще се показвам по бански и просто се надявам да съм в по-компактна форма до тогава Rolling Eyes

# 53
allana - В http://calories.bg/ - секция Продукти, като въведеш някой продукт и количество => изписва ти съдържанието на доооостааа В/М. А в Калкулатор - можеш да си калкулираш по същия начин повече продукти или цяло меню. Пробвай с ония насоки и пресметни.... Понезе аз и Tanya и другите сме си играли доста по тия въпроси, то считам, че препоръките ще са ти полезни. Т.е. биха водили към подобрение на параметрите на менюто. Wink Ти, разбира се, би могла и да ги подобриш според твоите нужни и изисквания  Flutter Нормите за В/М за жени и мъже съм ги събрал тук..... Hug

# 54
  • Варна
Добро утро!
Вчера не бях хич режимна, нещо ми е трудно да започна, но ще се мъча няма как.
Успешен ден  bouquet

# 55
soleil - подкрепям виждането ти, че трябва да продължиш да опитваш!  Flutter И действително, дори да не си напълно режимна или вътре в нужния брой калории - самата мисъл, че ще се вмъкваш в определен брой калории, че още малко ти трябва, че си ЗАПОЧНАЛА - вече има своя благоприятен ефект върху теб!  Hug

# 56
  • Някъде в Матрицата
В последните два дни, нещо пропуснах да попълвам дневника..  Embarassed Но в този период със сигурност не съм се "натъпквала". Още не мога да свикна с водата. Знам количеството което трябва да изпия, а не го правя. Ей сега ще отскоча до магазина за бутилка и ще си я вържа на врата.  Laughing
Проблемът обаче е борбата с изкушенията през декември.... аз лично започвам да празнувам от 6-ти, когато синковците ми са родени.  Crazy Но ще измисля начин за справяне.

# 57
солейл, прав е Маями  Heart Eyes Самият факт, че мислиш в тази посока те движи към целта. Не се отказвай и ще се "отприщи"/   bouquet

Феникс, на много хубава дата са родени синовете ти Simple Smile С водата : полека лека се получава Simple Smile Пробвай да й сложиш няколко парченца нарязани плодове (ягодки ако намериш, портокал, ментово листо, лед може чаена лъжичка мед) и така остави да престои да стане вкусна, ще я пиеш по-лесно, а калориите са незнчителни 10-20....Simple Smile

Аз съм 63 кг. -1 още Simple Smile

# 58
здравейте,
отчитам 1501ккал за вчера    Б-16%   М-28%   В-56%
месо почти не потребявам на последък, но пък прекалявам със сирената разни  Blush

Проблемът обаче е борбата с изкушенията през декември....
имам същия проблем с Декември ... не знам до колко е правилно, но по празниците се отдавам на изкушенията, а после компенсирам  Rolling Eyes дали с не-ядене или с дълги разходки ...  'щото няма начин на масата, всичкия народ да хапва и пийва, а аз да си броя хапките Crazy пък нали трябва и да опитвам докато приготвям, че да не се изложа ...  Mr. Green
аз също съм в лоши отношения с водата тази седмица  Crossing Arms

# 59
  • 1st floor
Ех, този Декември!!!  Crazy Същото е и при мен...похапването не спира и имаме един милион празници за празнуване в нашето голямо фемили!  Mr. Green И съм сигурна, че няма да посрещна НГ в много добра форма и януари ще се заселя трайно тук...Както всяка година! Blush Традиция един вид! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт