Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 189
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
ПП: Иначе сериозно -  мразя да ходя пеша, мога да го изтичам с удоволствие, даже и до много по-далечни разстояния. Но ходенето пеша ми е било винаги много скучно и депресиращо! Crossing Arms
а аз мразя да тичам  Blush но пък имам ли крайна цел (точка, до която да стигна), мога и 15км навенъж да извървя  Peace

кратък отчет:
петък - 1121ккал + йога
събота - 1504ккал + йога
неделя - не броих, навярно са към 2000ккал + мързел Mr. Green

# 31
Благодаря  Hug
Днес ям много малко, но нямам грам енергия и сила. Дано това да не избие в солидно хапване към края на деня.

Aммм.... още от сега си приготви 2-3 бисквитки от тия, гдето най-обичаш... и 1 кофичка кис.мляко и гледай да се завъртиш само покрай тях Wink Не е задължително да ги хапнеш на 1 път - раздели млякото на 2 части... Втората част държиш в резерв за към 21-22 часа. Още от сега си го заложи като план  Twisted Evil Изпий междувременно 1-2 чая (без захар или с малко захар). Прилагай всякакви подобни фатки и ще си ОК!  Peace

did_ka -  И аз съм така... Действам по схемата "Бързай бавно!" Sunglasses

# 32
  • Варна
Здравейте!
Не съм броила калории ни в4ера ни днес, но са 4000 сигурно, като съм в лошо настроение винаги ме избива на ядене, дано утре съм влязла в час....

na_visok_tok_s_kok права си лятото хич не ям, нямам време и все към плажа ме влече дори и да 10 вечерта пак ходя да плувам....

Аз пия джинджифил, варя си го, престоява и го пия като чай ама с това ядене скоро няма да ми подейства, иначе подтиска апетита макар, че вчера и днес не успя и горял мазнини, жалко че не действа на лошо настроение....

Хубава и режимна вечер ви пожелавам  bouquet

# 33
Солеил, душичке, ще ти се караме  Naughty Няма лошо настроение, няма извинения Simple Smile АКо искаш идеи за нискокалорични десерти мога да дам някоя и друга : не се отказвай! 4000 е прекалено мн за преяждане Simple Smile 2000 става на ден Simple Smile , поне поддържане Simple Smile  Hug Hug Hug От любопитство може ли да опишеш един-два типични твои дни лятото ?

Аз .... отчет.... гладна и топяща се. Пия сок концентрат от кранбери, защото изкарва задържана вода в тялото... мързи ме да пиша подробно, всичко си е по старому, антицелулитни, 3 литра вода, 2 чая, тренировка, глад.... баси :Д Искам да се навра в малки дънки  #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire Днеска обаче понеже малко занижих калориите, вкарах и 1 ябълка, малко плодов ментос, малко мед за енергия.... от това пилешко ми писна Simple Smile Не че няма да продължавам да го ям.
Simple Smile

# 34
Днес вече като че ли добре се справих. Но пък нямах никакви сили за спорт.

Ще се опитам да сметна, поправяйте ме, ако обърквам нещо.

Закуска - половин кофичка кисело мляко с 50 гр. овесени ядки (чисти), около 10-15 грама ленено брашно и 20гр сушени боровинки - около 450 калории.

Обяд - две пържени яйца със сирене - 400 калории.

Следобяд - 50гр кашу -  280 калории

Вечеря - зелена салата с рукола и 1/4 краставица - около 50-60 грама, нямам представа колко калории има. Сложих зехтин и лимонов сок за подправка.

Месо не мога да ям. Опитвам се, но не мога, повръща ми се от него. Мога да се насиля максимум 100 грама на седмица, но предпочитам като ще ям малко неща, поне да са ми вкусни. Риба изобщо не мога да ям. Успявам максимум веднъж в годината и тази година вече се отчетох  Laughing

На мен така ми изглежда и стандартното хранене, когато не съм на диета, просто съм спряла хляба, шоколада и сладкишите. И съм добавила яйца, които иначе също не обичам и обикновено ям изключително рядко.

Много ми е бедно въображението какво да ям  Rolling Eyes Опасявам се, че никак не ми е разнообразно менюто, а като така не е и от най-здравословните. Дайте някаква идея  какво да добавя. Стига да не е месо  Laughing

# 35
Плодове, варива : боб, леща на салата примерно? (елда, киноа, кафяв ориз! )

Сирена различни видове : има много, ако ги обичаш (аз не).

Повече и по-различни зеленчуци : печени тиквички, патладжан на плоча със сирене, сирене, задушено в алуминиево фолио с мед и бадеми, авокадо, горчив шоколад поне 85 % какао, зеленчукова супа, пюрета, сладки картофи....

# 36
Мерси! Записах си някои неща.
Иначе сирена обичам много, но те са ужасно калорични. Бри, синьо и чедар мога да ям в количества, от които на едно ядене правя по 2000 калории  Laughing
Също и бадеми във всякаква форма, особено на марципан. Там също му отпускам края...
Та гледам тези неща изцяло да ги няма, защото е същото като да си купиш шоколад и да изядеш част от него. Аз поне не го мога това  Laughing
Ще наблегна на зеленчуковите супи и авокадото.

# 37
  • Някъде в Матрицата
Тъкмо мислех да се оплача, че кантара се е заковал на 74 килограма, въпреки полаганите усилия и въпросът намери естественият си ежемесечен отговор.  Grinning
За днес погълнати: 1,378/140/20/32/23/28.  последователност - Калории/Въгл/Мазн/Белт/Сол/Захар
Изгорени: 391/ 45 мин./ 12.6 км. велоергометър средна трудност с нормално темпо.

Общият баланс показва, че съм си в зоната. Даже и топлото мляко, което мисля да изпия преди лягане няма да ме изкара от нея.  Wink

Лека вечер.  smile3524

# 38
Много сте писали, че и новата тема съм изпуснала.
Аз си броя, засега нямам голям успех. Стоят сантиметрите, един май свалих, ама другите нещо ще искат още. Но ще го мъча, трябва да стане Mr. Green

# 39
Днеска се качвам на кантара и какво да видя? Още едно кило отлетяло  Mr. Green 64 кг съм, общо -6 за 1 месец.  bouquet  bouquet  bouquet Черпя ви !!!!! Simple Smile Ще умра от щастие Simple Smile
Благодаря ви за тази тема, тя е голяма част от този успех Simple Smile Пожелавам ви много воля и поне за още 4 кила надолу ще спамя яко при вас  Laughing Laughing Hug

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 11:31 от na_visok_tok_s_kok

# 40
Олеле, това е срашен успех! Браво!!! Все така бързо да се движиш до крайната цел Simple Smile

# 41
здравейте  Hug
Много ми е бедно въображението какво да ям  Rolling Eyes Опасявам се, че никак не ми е разнообразно менюто, а като така не е и от най-здравословните. Дайте някаква идея  какво да добавя. Стига да не е месо  Laughing
na_visok_tok_s_kok ти е дала много добри насоки за разнообразяване на менюто  Peace бих добавила нахут, соя, грах (за протеини) и всички зеленчуци (вкл. кореноплодни и особено полезните листни зеленчуци) - в нета е пълно с рецепти, само трябва да си избереш!  Simple Smile
ето някои идеи - сезонна свежа салата от цвекло, моркови и зелена ябълка; запечено цвекло със сирене и орехи; печени моркови с ким; пълнени чушки с нахут/боб; задушени тиквички с копър и чесън; тиквички/домати с ориз; пълнени домати/тиквички с киноа и зелени подправки; "пица" с блат от тиквички и гарнирана със сирена; печени кюфтета от боб/грах/елда/леща и т.н.

отчитам 1463ккал за вчерашния "сладък" ден  Wink
з. две соленки с ементал и маково семе, кафе със сметана
о. две филии Вита със сладко от смокини
з. чаша кисело мляко с 1с.л.орехи, 1ч.л.мед и куркума
в. две купички пилешка супа, салата зеле, 3 сладки (купешки)

na_visok_tok_s_kok честито!!!   bouquet

# 42
  • София
Привет и от мен. Hug

Вчера имам 1400 калории - сутринта започна с ядене на не много полезни храни, но след обяд се поправих.
Закуска - обичайна тип "компле", втора закуска 70 грама сиренка, обяд печено зеле, малко печени картофи, 2 малки кюфтета /60 грама/, малко хляб. От тази храна се почувствах леко уморена и реших да наблегна на "живото" след обяда. Към 15,00 часа изпих фреш от морков, ябълка и джинджифил /правят го  в кафенето до офиса, много свежо/, към 17,30 - 250 мл. кисело мляко разбъркано с моркови, рукола, магданоз и слънчогледови семки. От тези неща нямах нужда от сладко, за да се енергизирам, витамините свършиха работа. Вечеря чай и мини сандвич бяло сирене и малко месо. И най-интересното е, че направих почти всички витамини и микроелементи над 70% от дневната доза. Много съм доволна от това меню, с малко промени може да влезе в класацията ми "почти идеална комбинация"

Като чели не сме споменавали отдавна, че е важно да се набавят всички нужни витамини и минерали с храната /или да се вземе лека добавка/. Защото при намален прием около 1000-1200 калории, често недостигът различни неща и това ще избие в един момент. Витамините от групата В и производните им са първите и за това най-вероятно има умора, желание за сладко и лошо настроение.

Много ми е интересно в базата с изчисленията ми, че имам доста дати от миналата година - значи вече 1 година изчислявам. Е, доста по-уверена се чувствам, ще видим сега до колко ще го докарам. дошла ми е музата пред Коледно да сваля нещо, та да имам аванс за празниците. Simple Smile

На na_visok_tok_s_kok, и от мен Честито! И ти ни действаш много увличащо  bouquet

# 43
алана, благодаря! Радвам се за рецептите Simple Smile Наистина има хиляди варианти Simple Smile Tosca Reno за мен е голям пример, виж клипове или рецепти с нея в нета Simple Smile Невероятна жена е Simple Smile

Дидка, менюто ти е чудесно! Много с балансирана   bouquet А тези печени моркови с ким.... мале и аз ще ги пробвам  Laughing

Таня, браво за модификацията на менюто Simple Smile Аз също съм на мнение, че витамините са нужни : пия всеки ден мултивитамин + отделно Цинк + вит. Д. Рибено масло все още не, но се замислям, тъй като не добавям почти никакви мазнини в менюто си. Продължавай в същия дух!! Simple Smile

Моят отчет за днес : около 1000

Закуско-обяд : (гала обяд :Д ) омлет от 3 яйца без мазнина, 1 маааааалка щипка диетична сол, 3 парчета (около 300 гр) риба тилапия на тефлонов тиган, след което овкусена само с 1 с.л. зехтин, 50 гр. овесени ядки - общо : 240+ 270+110+ 150 = 670 кал.

За Вечеря : 2 ябълки и 20 гр. горчив черен шоколад 90% какао

Мисля да се пробвам за първи път от около 10 години да ям сирене : мразя го от дете, мирише ми гадно, но пък като му гледам стойностите.... та ми препоръчаха едно швейцарско по-мазно, което няма мирис на сирене. Доовечера ще си взема и ако ми хареса ще мушна 150 кал. от него още

Днес ми е един вид празничен ден, защото е ден 7 от седмица 2.

От утре отново в редиците на гладуващите, защото имам 3 седмици да стана 60 кила. Вече даже не ми е мотивация приятелят ми, искам просто да постигна целта, ще бъда много удовлетворена от тва.

Тренировка : 1 час нордик уолкинг + 10 минути корем + 40 минути крака и дупе

3 л вода с кранбери (действително се ходи повече до тоалетната от тоя сок, свалят се кила!)
1 антидупе
3 кафета
2 зелени чая

# 44
na_visok_tok_s_kok , какво е "нордик" ходене  newsm78
току-що се натъпках с кашкавал пане #Cussing out  мразя панирани неща, винаги ми става лошо от тях  Tired  ама (прощавай коремче!) ... днес имен ден празнуват Стилияни и Стилияновци - преп.Стилиян Пафлагонийски - Честит празник!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт