Коректният напън

• 14 547
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
Права си, Сийо!

Онзи ден влязох в безумен диалог с една дама, която смяташе Св.Мина за жена. Нямало начин с това име.

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Странно, че все пак спори при положение, че има google Simple Smile

# 16
В такива случаи моят мъж винаги се шегува "Не е важно какво си казал, важното е какво си искал да кажеш"  Mr. Green
По принцип в различните компании се приемат определени изрази и се ползват често, считайки ги за даденост, години наред. Не всеки ще тръгне да рови как точно е правилното. Лично мен не ме дразни, но нямам против да ме поправят, както и аз поправям, когато знам нещо.
Чудо голямо.

# 17
Те повечето хора български вече не владеят, вие в руския се загледахте. Дразнещо е използването на непознати и неразбираеми (основно за използващия ги изрази). Обаче на хората не им пука, важното е да се направят на интересни и знаещи. Често използвайки неправилни и не на място изрази демонстрират точно обратното.
Обективно погледнато, и първият пост по темата не е съвсем правилен ( И пораждат вълна от необоснована агресия, когато ги поправиш. )
Оттам насетне, ако все пак решим да махаме чуждата прашинка, едва ли точно този израз е стремеж към блясък. По скоро е нещо, което всеки е чувал, но не всеки е виждал написано.
За мен ако някой цели блясък, той по скоро би използвал прекалено сложни думи, чуждици, специализирани термини, препратки към имена и т.н.

# 18
  • Варна
На мен една мацка много ми допадна, когато сподели, че е чела всичките романи на Оскар Уайлд Mr. Green

# 19
Щом не е слушала оперите на Бах, не важи.  Laughing

# 20
  • Варна
hahaha

# 21
Я много люблю гаварит па руски, особена с Алисачка  Heart Eyes

Патамуща мъй и без гаварене, понят себя ми, Ниначка, и толко хотим, ъъъ, покажим, как мъй етого език уважаем, ъъъ, без конца  Embarassed.

По темата. Някои хора говорят с прекалено много шаблони, други пък не могат да си опростят изказа според публиката, трети просто не са научени как да се изразяват точно и логично.  Нищо де.

Например- всеки вече е забелязал как някои от особено активните потребителки във форума са всъщност неспособни да превърнат прочетения куп книги в познание, мъдрост или поне стилно поведение. Колкото повече изписват, толкова повече се оплитат /излагат/ объркват.  Но това и на сто страници да го обсъдим, никой няма да се промени, нали.

# 22
Мен ме дразни постоянното изговаряне на чужди думи или изрази и то от хора, които не са наясно с езика, но искат да блеснат.
Особено на работа.

Оперативка от днес.

Толкова много *таргети* си поставяхме, толкова *маржове* смятахме, толкова *съпорт* оказвахме, коментирахме последните *рисърч*. От време навреме се вмяташе * Стига бе, меен ! "*

Аз като единствената уомън в компанията бях зла, заради поредния англо-български безсмислен понеделник.

И все " блестяха " с напъни лица, на които отдавна им е време да си *ъпдейтнат * българския или поне да научат английския на средно ниво.

# 23
  • Tам през Атлантическия океан
А , тази тема е ?

# 24
Откакто се научих да не съм "читанка" и да не поправям досадно дребните грешки на хората - общуването ми потръгна. Laughing Аз също правя такива грешки от време на време, случва се на всички, предполагам. Дали е напън, дали лапсус, дали някакво объркване на информация поради незнание, разсейване, мисловен шум не ми влиза в работата, важно е да се разбираме и комуникацията да върви. Не става дума за някакви ситуации на живот и смърт, все пак.

# 25
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Виж, ако наистина беше успяла да ги слуша, щеше да е доста по-странно !  Joy

# 26
Tова също не ми прави впечатление, Ландыш. В нашата компания непрекъснато се работи по проекти и изцяло всичко е на английски, постоянно се комуникира с "хед офиса"  Flutter и хората съвсем без преувеличение, особена префърцуненост или напън за каквото и да било си ползват чуждиците и то специално тези, които споменаваш. С години се налага да се говори за тези неща и някак естествено се получава.
Когато комуникираме писмено, но и официално, никога не си позволяваме.
Някои неща обогатяват.

# 27
  • Варна
Хохо, представям си оперативка изпълнена с турцизми  Grinning

# 28

Kато няма риба, и боба е халва!

# 29
Няма лошо в напъните - производствен процес е, все някакъв продукт има накрая, независимо дали е родилен напън, или дефекация.

Общи условия

Активация на акаунт