Литературен спамо-чат - 2 тема

• 31 873
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Забравих да спомена за феновете, че в събота на панаира на книгата ще излезе новата книга на Тери Пратчет. Последната от трилогията за Тифани. Забравих й името ( нещо черно беше...).

# 646
  • София
Забравих да спомена за феновете, че в събота на панаира на книгата ще излезе новата книга на Тери Пратчет. Последната от трилогията за Тифани. Забравих й името ( нещо черно беше...).

В момента чета Килимените хора (стара е, но само нея намерих във вариант за четец) - за първи път нещо на Пратчет и за първи път фантастика - е, очарована съм! От доста време не съм чела нещо художествено и е възможно и поради тази причина да съм така възхитена...
Можете ли да ми препоръчате нещо друго негово, така добро? Засега съм си харесала Зимоковецът и мисля нея да си взема за след Килимените хора. Heart Eyes

# 647

То за Тифани и сега книгите са 3 на български - "Дребноволен народ", "Шапка, пълна с небе" и "Зимоковецът". Нещо друго ли е излязло?

# 648

То за Тифани и сега книгите са 3 на български - "Дребноволен народ", "Шапка, пълна с небе" и "Зимоковецът". Нещо друго ли е излязло?

Да, или по-точно ще излезе утре и ще се продава на панаира в събота и неделя, информацията е от щанда на "Вузев". Книгата е за Тифани ( явно, не е третата ). От радост обаче й забравих името  Mr. Green, нещо като "Черна като магия" или пък "Черна като нощта." Импровизирам....

# 649

Да, или по-точно ще излезе утре и ще се продава на панаира в събота и неделя, информацията е от щанда на "Вузев". Книгата е за Тифани ( явно, не е третата ). От радост обаче й забравих името  Mr. Green, нещо като "Черна като магия" или пък "Черна като нощта." Импровизирам....

Това се казва добра новина  Laughing! Жалко, че ще трябва да почакам малко докато стигне до Варна Simple Smile.

# 650
  • София
А Зимоковецът свързан ли е с другите части на Тифани? В смисъл може ли да се чете отделно или се губи връзката? Thinking

# 651
Чак да се губи връзката - не. Но "Зимоковецът" е хронологически трета част, в нея Тифани вече е минала през 2 изпитания, пораснала е с 2 (или 3 години - не помня). Всъщност ако не сте чели "Дребноволен народ" (първата) няма да е ясно каква е ролята на нак-мак-фийгълите и откъде се появяват Simple Smile, а те са съществен елемент в историите за Тифани. "Дребноволен народ" я има в читанката, аз от там я четох преди няколко години (може би 2). Хмм, абе май по-добре да се четат подред Simple Smile.

# 652
А Зимоковецът свързан ли е с другите части на Тифани? В смисъл може ли да се чете отделно или се губи връзката? Thinking

По-добре е дапочнеш с "Волният народец", първата за Тифани Сболки.

dexter, писали сме едновременно.

# 653
  • София
Много ви благодаря за препоръките.  bouquet
Сега отново гледам в Читанката, много странно - онзи ден открих само Килимените хора и Страта на Пратчет, а сега виждам и много други негови книги. newsm78

Свалям си Волният народ и го започвам веднага щом приключа с Килимените хора. Hug

# 654
  • София
За да не бъдете в шок в понеделник, вижте как ще изглежда  "новият облик" на БГ мама  Sick

http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=754061.msg26935013;topicseen#new

newsm11 newsm11 newsm11

# 655
Не ми харесва тази промяна , която ще настъпи , но щом така са преценили ....... нямаме избор  Crossing Arms

# 656
  • София
И на мен не ми харесва промяната  Crossing Arms !
Всичко ще се обезличи - както хората, така и темите.
А целта каква е - да ни изгонят от форума ли?

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 12:04 от Kally May

# 657
  • София
Кому беше нужно се питам само аз?! smile3506

# 658
Леле, изгежда мноооого по-ужасно, отколкото си го представях  ooooh!

# 659
  • София
По повод новата визия на форума искам да спиделя две уникални мнения:

Първото:

Казвате, че искате да смените концепцията - от форум, та на информационна платформа. Чудесно, но почти всички от стойностните потребители са тук заради форума. Не се учудвайте, когато те престанат или почти престанат да пишат тук (все пак не търсят това, което вие решавате да им предложите. А в днешни дни много добре знаем как се случват нещата на пазара - не ми харесва нещо, намирам го другаде. Точка. И това ще стане. Ваше решение). Ще останат част от потребителите с мнение "  bouquet", "Запис" и "Добър ден!", " Hug" .... успех с информирането на нерегистрираните си потребители и привличане на рекламодатели. Предполагам добре сте анализирали нещата, но както се пее в една наша песен "А дано, ама надали"  Wink

Не е проблема само в пълното неуважение и незачитане на мнението на потребителите ви. Проблемът е, че се опитвате да ги натъпчете в платформа, в каквато те не са желали да участват. Те са влезли във форум, не очаквайте от тях да останат в информационна платформа под формата на безплатна работна ръка. Все пак забравяте, че не сме ваши офис служители, които поради кризата са принудени да изпълняват работа, за чието естество никога не са кандидатствали. Криза във форумите няма. Има достатъчно хора, които могат да направят платформа - форум. Да, там няма да се пренесат всички потребители на бг-мамма, а само онези, от които вие се нуждаете за новата си идея. Достатъчно бих казала. Новият форум сигурно не би им осигурил неспирен поток реклама скачаща из целия екран, но пък чета, че точно тези потребители и без друго не са във възторг.

Не сте си анализирали правилно нещата, лично мое мнение. И пак повтарям - дано поне не сте се набутали много за тази идея, особено от към дизайнерската част, където някой е в много силно творческо безсилие - време е да си почине, защото копирайки Марк З. не си прави услуга. Всъщност щом има кой да плаща, може би това е по-лесният начин, знае ли се...  Peace Успех с новинарския сайт... простете - информационна платформа.

пп - моля само за едно - ма много ме затрудняват рецептите с брашно колкото поеме! Искам вашата платформа да ми го измери за 2-4-6-8-10 порции, а после и за 1-3-5-7-9, защото не съм сигурна колко гости ще имам и с това колкото поеме ме объркват. Както и продуктите "по желание" - как така, аз желая ли ги или не, моля вашата платформа да ми каже. По-голямата част от нас са силно умствено ограничени и нито могат да сметнат ако има 2 яйца, за една порция, колко ще им трябва за 4, нито могат да определят това неопределимо "колкото поеме", нито мога да знам искам ли или не искам ванилия. Благодаря за загрижеността да ми полирате мозъка, важно ми е.

И второто:
Във BG-Mamma на дневна база влизат над 250 000 потребителя (да, ние сме 5тият по посещаемост български уеб сайт). 95% от тези потребители не са регистрирани, не пишат тук - просто консумират съдържанието което вие създавате за тях. ...
...
За да ви успокоя - възнамеряваме да направим функционалност, чрез която с минаване на мишката в/у потребителя и/или аватара му - той да се увеличава, така че нито една от вас да не губи своята идентичност.
...

Здравейте г-н Николов, радвам се, че най-после някой от представителите на този форум призна, че така наречените "потребители" не са точно потребители, а преди всичко създатели. Създатели на информация, която се ползва най-вече от нерегистрирани (95%).
Не мислите ли, че е редно и коректно да промените рамката в която слагате тези хора - "потребител". Очевидно е, а и вие сам признавате, че 95% потребяват информацията създадена от създателите на информация.

Не мислите ли, че обезличаването на хората създаващи информацията в сайта би ги демотивирало да продължават да го правят? Не мислите ли, че по този начин ще увеличите делът на несписващите, но пък потребяващи форума (аз вече съм един от тях)? Но нали това увеличение на % на непишещи потребяващи има своята граница? Ето, за мен е все по-трудно тук да намеря информацията, която ми е нужна. Не заради друго, а защото старата написана информация е остаряла, а нова все по-рядко се дава или се дава от некомпетентни.
Да, аз наистина се превърнах в потребител, но разбирате ли - вече нямам мотивация да бъда създател. Тези 95% са също показателни, че и други хора мислят като мен.
Променяте визията на форума 2-3-5 пъти, но отношението към създателите на информация не се променя. Някак си е обидно да кажеш на 5% - да, заради теб влизат да те четат, но по-важни са тези 95% и заради това махаме твоят аватар и слагаме дясна колона заради тях - "Нашата цел, обаче, е да им покажем че тук има и друго съдържание, което може да им бъде полезно и интересно освен това, за което първоначално са попаднали тук. Това наложи и създаването на сайдбара"
"Тук е важно да отбележа, че тази колона е основната причина за преместването."

И да, в други форуми може никой никого да не пита относно промени, но пък и тук като се пусне тема се доказва, че тя няма почти никакво значение. Проформа! В колко такива теми съм участвала преди години... все ми се казва, че съм тук на гости.

И защо, все пак участвам в темата - най-вече защото ме е яд! Яд ме е, че толкова много хора не пишат вече тук, а бяха интересни, цветни, уникални! Съжалявам!

И нещо, което само на пръв поглед изглежда не по темата: Все по-голяма част от обществото ни се превръща единствено в потребителско, защото все по-малко мотивираме творците, създателите и производителите. Потребяваме ги като даденост... като собственост... Но това съм сигурна, че ще се върне към нас като бумеранг. Дано не е късно!

За съжаление никой няма да се вслуша в потребителите. Решението е взето, промяната очевидно неизбежна. Ще бъдем абсолютно обезличени... (жалко за така хубавата Аватарна тема!)
Форумът ще стане хаотичен като Фейсбук и вече ще е далеч от истински форум  Cry !
Ето ТЕМАТА, от която постнах цитатите... (уж ни питат за нашето мнение, а дори "играе" мод/админ "метла" за неудобните постове  ooooh! ).

Общи условия

Активация на акаунт