Парфюмни размисли и страсти - 176

• 52 656
  • 667
  •   1
Отговори
# 30
Атти, благодаря ти - прекрасна си!   bouquet Hug

Разбира се, че планирам покупките си. И хубавото е, че списъкът ми с желания е относително стабилен, а аз бавно, но сигурно си го изпълнявам. Вече не пазарувам импулсивно.

# 31
  • София
О, Аттинко, beautiful song! Благодаря от сърце за темата и музикалното удоволствие!  Hug

По отношение на придобиването на аромати - класифицирам се като някаква комбинация между изразените позиции на Athena (целта ми принципно е да стана съвсем като нея, да видим  Peace ), kovatcheva  (като ме грабне нещо, действам абсолютно веднага, импулсивно и щастливо  Grinning), имам си аромати, които тествам ли тествам, понякога години наред..., и в крайна сметка не ги придобивам и cayenne (и аз обичам да мечтая, планирам, изучавам  Heart Eyes ),

Така формулираната тема ме подсети за следния сравнителен анализ, който илюстрира разликите между мъжкия и дамския подход в пазаруването. Ако си представим хипотетично, че има един мъж и една жена, които се нуждаят силно от нови чорапи, и изпратим нашите герои в близкия МОЛ, ще наблюдаваме следните резултати. След 15 минути мъжа излиза от МОЛа с торбичка, в която има, разбира се, чорапи. И отива човека да си действа по други задачи. Поне 2 часа по-късно жената излиза от МОЛа с няколко торби, в които евентуално има и чорапи сред останалите покупки.  Mr. Green Това е положението! Обичам тази особеност на женската природа!  Heart Eyes

# 32
Темата е чудесна!   bouquet
Благодаря за мненията за Escada Desire me и CK Midnight obs.   bouquet
Ескадата го пропускам,звучи като водичка,подкукуросана с много захар и ванилия.  Crazy
Обаче обсешъна звучи добре и го слагам в списъка. Party
Много обичам да купувам насляпо,не съм грешила колосално досега.Обичам да очаквам новия аромат,тръпка ми е.  Laughing

# 33
  • Отвъд алеята зад шкафа
Такааа, по темата: Планирам внимателно покупките, като много отрано съм наясно какъв ще е следващият парфюм. В момента имам набелязани 2, които искам много и се надявам да сдобия в скоро време - Черната Орхидея (някак си ще трябва да го ползвам без мъжът ми да ме усети  Whistling) и коженият на Ботега Венета - http://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-12863.html Черната орхидея ми е любов от пръв поглед и вече една година мина, откакто на всяко влизане в парфюмерия я пробвам. Ботегата също ме грабна много, след като я пробвах от Денси. Много, много класен парфюм.

От известно време редувам един ден Берлинчанката на SL, на следващия ден чайчето с джинджифил, пак на Serge Lutens. В този студ ми идват много добре. За първия получавам вече няколко пъти комплименти.  Това ме изненадва, имайки предвид, че е аромат на роза. Интересното е, че след комплимент за парфюма, аз казвам, че мирише на роза и всички се изненадват "Аа, така ли?!? "  newsm78 Забравих - слагам и L’Ambre des Merveilles, аромат, който много ме топли в този студ и обожавам да се сгушвам в шала ми, който ухае на него.

# 34
  • София
Благодаря за темата  Hug
Планирам бъдещите си покупки, но често те са изпреварени от други непредвидени такива. Понякога действам доста импулсивно и искам да е мое на момента независимо от цената. Сега се опитвам да огранича купуването на нови, заради количеството което имам.
Обикновено ако имам отливка от даден аромат, губя интерес след като го изпръскам. Може би заради това не оцених Ботега Венета. Изключение прави само Коромандел Heart Eyes 

# 35
Благодаря зя новата тема, Атти  bouquet.
Аз се нареждам сред редиците на импулсивните купувачи. Купувам на сляпо,често повлияна само от описания във форума.Така например купих Traversee du Bosphore ,след като прочетох прекрасното ревю на Калина в Капитал.
Ето сега искам Park Avenue -Bond 9,след като го подуших на една дама и открих най-прекрасната виолетка /не че има в пирамидата му такава/.Сигурно щях да го купя на минутата ,но малко сложно е  придобиването му от Щатите.
Откакто е паднал снега,почти непрекъснато съм с Еликсира на Мерве, прекрасен за това време на годината.Той си ми е Коледния парфюм и ми носи коледно настроение Heart Eyes.

kovatcheva,потвърждавам за Чайна таун,наистина е чуден сега в студеното,докато при по-високи градуси понякога ме дразнеше/ между другото и него придобих на сляпо ,след твоите описания тук и не съжалявам де Laughing/

# 36
  • на терасата
Да се запиша в новата ни темичка  bouquet

Моят парфюмен мързел все още ме държи. Парфюмни желания нямам, което е странно вече, но си го обяснявам с факта, че харесвам това, което имам и нямам особено желание за нови аромати. Има много парфюми, които са ми в списъка за тест, но вече се въздържам от купуване на сляпо. Преди ми беше голяма тръпка, но сега нещата за тест са все от нишовите аромати и там стрелянето на сляпо е скъпо удоволствие.

Тези дни съм със златната ябълка на Нина Ричи. Харесва ми, дава ми добро настроение и това е най-важното, според мен. Преоткривам и други позабравени парфюми, които имам и съм пренебрегнала в даден момент. Може би съм се излекувала от парфюмната лудост  Laughing

# 37
Благодаря зя новата тема, Атти  bouquet.
Аз се нареждам сред редиците на импулсивните купувачи. Купувам на сляпо,често повлияна само от описания във форума.Така например купих Traversee du Bosphore ,след като прочетох прекрасното ревю на Калина в Капитал.
Ето сега искам Park Avenue -Bond 9,след като го подуших на една дама и открих най-прекрасната виолетка /не че има в пирамидата му такава/.Сигурно щях да го купя на минутата ,но малко сложно е  придобиването му от Щатите.
Откакто е паднал снега,почти непрекъснато съм с Еликсира на Мерве, прекрасен за това време на годината.Той си ми е Коледния парфюм и ми носи коледно настроение Heart Eyes.

kovatcheva,потвърждавам за Чайна таун,наистина е чуден сега в студеното,докато при по-високи градуси понякога ме дразнеше/ между другото и него придобих на сляпо ,след твоите описания тук и не съжалявам де Laughing/

Може ли описание на Еликсира на Мерве и от къде може да се закупи

# 38
Много сме го коментирали Еликсира тук , можеш да пуснеш търсачката.
За мен този парфюм е олицетворение на лукса,миризмата на едновремешните магазини Кореком.
А иначе -портокалови корички ,смоли и други вълшебства ,които се разкриват приказно в студено време.
Има го мисля по сайтовете  :http://www.parfumi-shop.net/bg/ezine/show/elixir-des-merveilles-by-hermes.php

# 39
  • Франция
Здравейте, мили дами   bouquet
Чета ви от много време, а досега не пишех, и аз не знам защо. Някои от вас познавам задочно от един друг форум, там съм Ани Илиева, но това име тук се оказа заето, затова се явявам под псевдоним.
За мен парфюмите са свързани повече с любознателност и изследователски приключения, отколкото с придобиване, затова и нямам много, под двайсетина са. Покупките ми обаче често са импулсивни - още от първата проба решавам дали нещо го искам, или не. Изключително рядко променям това решение. Дори да изчакам за втори, трети, пети проби, резултатът е все същият.
Досега не съм купувала на сляпо, обаче ей тъкмо в момента планирам такава покупка  Simple Smile На ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Heure-Exquise-2755.html
Отдавна го търся в бутиците, да го помириша, обаче го няма и няма. Затова реших, че ще го придобивам на сляпо, пък да видим що за преживяване ще е. Ако някой го е пробвал и го намира за особено противен, сега е моментът да ме възпре  Simple Smile

# 40
  • София
Атти, благодаря много за новата тема!   bouquet

Знам точно какво искам - Fruits of the Musk Montale!  Heart Eyes Crazy Копнея за него отдавна, но все не стигах до него. Сега вече му дойде времето. Има още два парфюма в списъка ми, които съм се заканила да придобия, но те са за по-пролетно време и могат да почакат. Освен това отливките ми от Womanity и Guerlain Shalimar Initial L'eau са на привършване, а ми се искат бутилки. Така че при мен винаги излиза нещо в уиш листата.

И аз напоследък не купувам на сляпо. Преди го правех непрекъснато. Къде оцелвах, къде - не!  Wink И аз улегнах парфюмно така да се каже.

# 41
Мацки, Charm Rose на Thomas sabo на каква цена може да се намери в България?Благодаря

# 42
  • Sofia
Рядко купувам парфюм на сляпо, но последният беше страхотно попадение за мен, споменавала съм ви го - Dead sexy. Всъщност магнолия и орхидея в състава са ми достатъчни да рискувам на сляпо, защото вероятността да харесам аромата е 90%.  Joy
В момента  ме интересува нова бутилка единствено от Angelique noire на Герлен.
Установих, че притежаването на много парфюми ми пречи да им се наслаждавам. Преди да се порадвам на последния, аз купувах нов и почвах него.. Много от парфюмите си изобщо не ги познавам в детайли, заради честата смяна и рядкото носене. Затова от лятото досега добавих само 5-6 парфюма.

# 43
  • Някъде там
Здравейте момичета преди много ви следях, но скоро не съм влизала и съм забравила този сайт читави ли са парфюмите или са ментета.Благодаря предварително   bouquet Hug
Скрит текст:

# 44
  • София
Мацки, Charm Rose на Thomas sabo на каква цена може да се намери в България?Благодаря
Не се намира в България.

Капризче!, Диор по 30 лв сериозно ли мислиш да е читав?

Общи условия

Активация на акаунт