Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 36

• 100 308
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Получих отговор от Здравната каса- 5 са болничните заведения, сега остана да разбера има ли възможност да се сменя болницата. Чакам да ми отговорят. Звънях на регистратурата на Военна болница няколко пъти и никой не вдига телефона.

# 691
Здравейте на всички прекрасни и силни жени тук !

Искам да пожелая на всяка от вас да бъде здрава и много щастлива!

Аз пиша тук с една молба. Моята най-добра приятелка е с диагноза рак на гърдата. Мина през две операции и в сряда й предстои първата химиотерапия. Ще има 6 вливания - 3 ФЕК и 3 Таксотер. Тя е прекрасен човек и прекрасна майка. Бих искала да направя нещо за нея. Аз я подкрепям и се опитвам да й вдъхвам кураж и надежда за това, което й предстои. Четох в чуждестранни сайтове, за т.нар. chemo bag - чанта, с която се отива на химиотерапия. С колегите (тъй като ние също така работим заедно) искаме да приготвим нещо такова за нея и искам да ви попитам дали може да ми помогнете с някакви идеи...С цялото си сърце искам да направя нещо хубаво за нея, поне частично да помогна на душата й да се съхрани през това изпитание.

Искам още един път да ви пожелая да сте здрави и да се радвате на живота!

Hug Hug Hug

P.S. Има ли фондации, които предлагат помощ - срещи на жени, които са минали или в момента преминават през това, консултации с психолог. Тя се е свързала с "Една от 8", но до колкото разбрах в момента групата за взаимопомощ е запълнена и има възможност за консултация с психолог.

P.S. Част от тази 'чанта' четох, че може да е козметика за чувствителна кожа, но не мога да намеря никаква информация за марки.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 22:05 от forest_veil

# 692
Здравейте на всички прекрасни и силни жени тук !

Искам да пожелая на всяка от вас да бъде здрава и много щастлива!

Аз пиша тук с една молба. Моята най-добра приятелка е с диагноза рак на гърдата. Мина през две операции и в сряда й предстои първата химиотерапия. Ще има 6 вливания - 3 ФЕК и 3 Таксотер. Тя е прекрасен човек и прекрасна майка. Бих искала да направя нещо за нея. Аз я подкрепям и се опитвам да й вдъхвам кураж и надежда за това, което й предстои. Четох в чуждестранни сайтове, за т.нар. chemo bag - чанта, с която се отива на химиотерапия. С колегите (тъй като ние също така работим заедно) искаме да приготвим нещо такова за нея и искам да ви попитам дали може да ми помогнете с някакви идеи...С цялото си сърце искам да направя нещо хубаво за нея, поне частично да помогна на душата й да се съхрани през това изпитание.

Искам още един път да ви пожелая да сте здрави и да се радвате на живота!

Hug Hug Hug

P.S. Има ли фондации, които предлагат помощ - срещи на жени, които са минали или в момента преминават през това, консултации с психолог. Тя се е свързала с "Една от 8", но до колкото разбрах в момента групата за взаимопомощ е запълнена и има възможност за консултация с психолог.

P.S. Част от тази 'чанта' четох, че може да е козметика за чувствителна кожа, но не мога да намеря никаква информация за марки.
Твоята приятелка вече има най-чудотворното лекарство-човек който мисли за нея и я подкрепя.
Оттук нататък бъдете до нея , това е най-важното.По време на химиотерапии никаква чанта не и трябва , всеки път се чувства различно  , при мен миризмите бяха всеки път различно непоносими.
Не знам за психолог и аз бих отишла , но наистина ако им нужда да поговори с някой минал през ада на химията съм насреща. минах 4 ФЕК-а и 4 таксотера  исъм отворена да споделя опита си във всичко.Знам че малко хора го правят ако искате пишете ми на мейл и ще се чуем. Ако мога да помогна с някакъв съвет-ще се радвам. мейла ми е rally11@abv.bg

# 693
Рали, благодаря, че се включи в отговор на моята молба!

Някакви дребнички неща, но с послание ще й приготвим. Хубава книга, може би с интересни дестинации, нещо, което да я кара да мечтае за всичко онова, което я очаква напред!
Това, от което най-много се тревожа е да не се затвори в себе си. Още от сега си правя план как ще ида да я видя след химиотерапията. Няма да отида още на следващия ден, за да не я безпокоя. То се пада и точно преди Великден и нейните родители ще им гостуват тук. Имам огромно желание да й помагам!

Hug Hug Hug

# 694
Здравейте момичета преминаващи през ада .
Аз съм на 45 години и вече четвърта година се боря с разни раци .Преминах през всякакви етапи отричане, отчаяние , оптимизъм. Когато бях срд приятели се държах все едно съм настинала а нощем когато никой не ме виждаше плачех и се питах защо на мен такъв подарък с какво съм го заслужила .
Не намерих отговора на това защо ,но сега вече гледам напред и мисля за утре за за трите си деца който имат нужда от мен и това ми дава сили да се боря .
Пожелавам на всички да бъдете  здрави ида се радвате на живота
Хубава вечер

# 695
Здравей, Форест! Имай предвид, че приятелката ти сигурно първите дни ще спи след химията, защото поне аз това правех първите дни. Отварях очи, обръщам се на другата страна и ме нямаше Simple Smile   

Наистина е много важно да има приятели, близо до нея, да я разсейват,да й запълват дните. Ще види как ще й понася химията и може и да пътувате някъде между вливките.

# 696
На мен днес ми е 6-ти ден след третата вливка с фек, за пръв път излязох от апартамента. Аз ги
карам с повръщане първите 4-5 дни, постоянно главоболие и както писа Карола с много сън. Малко
се отчаях този път, стори ми се по-тежка от другите, мисля че имам още една фек, другите ще са различни таксани (докторката спомена, че може би заедно с тях ще ми слагат и Херцептин Thinking).
Книга или цветенце в саксия ми се струва добре идея за подарък, аз лично не чета нищо през първите дни, просто трудно си държа очите отворени, но като имам малко сила излизам на терасата
на въздух и се любувам на сакъзчетата ми.
За каква заверка сте писали на Телк решението? Аз минах на 25 март през Телк, сега знам че трябва
да нося документи в Нои, на това ли му казвате заверка?

# 697
Не, решението се заверява 2 седмици след датата на освидетелстването. Това е срока за обжалване.  Правиш си няколко копия (4-5) и носиш тя х ,заедно с оригинала да ти ги подпечатат.

# 698
Карола, къде точно се носят да за печат?

# 699
Мерси, Карола. Тук, в пловдивския Телк, нищо не ми обясниха.

# 700
  • Пловдив
Мерси, Карола. Тук, в пловдивския Телк, нищо не ми обясниха.

Аз никога не съм правила такава заверка. Взимам си ЕР на същия ден, после чакам да мине 14 дневния срок и тръгвам за Социалните или там където трябва да го представя.

И аз минавам през пловдивския ТЕЛК.

# 701
А, да, сигурно при нас е по-различно, Ваня, и няма нужда от заверка.

# 702
  • Русе
Заверка се прави където е ТЕЛК-а, само че в друга стая,ще питате къде, а тези заверени копия са
необходими когато подавате за винетка, данъци,за инвалиден знак на автомобила, за задграничен
паспорт и въобще във всички такива институции искат заверено копие от ТЕЛК.Заверката е
безплатна, така че си заверете 4-5 копия.

# 703
Ами, при нас си се прави заверка на същото място,където се явяваш , но в друга сграда (картотеката)/

# 704
  • София
Честит празник, момичета! Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт