Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 36

• 100 296
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
  • на път
Д_Ива,отново ти благодаря!Зарадва ме ,че минава по здравна каса.
Ще се наложи да го направя.През тази мембрана може да се взима и кръв за изследване,за което обаче лаборантките в Онкодиспансера не били обучени (?!),но поне за вливките ще стане.

Hug успех!!!

# 31
# 32
sunystar,благодаря за разяснението за алоето   bouquet

Някой да знае, в кои болници в София имплантират нещо като мембрана във вената,за да не те бодат всеки път?
Моите вливки са всяка седмица и след два месеца откакто съм на ХТ вече е голям зор да ми намерят вените.
В Онкодиспансера не  слагат такива  мембрани (всъщност не знам как се казва точно)
Колко ли би струвало и дали може да мине по здравна каса?

В ИСУЛ имаше една жена с такава мембрана. Слагали са я в ВМА. Не беше без проблеми. Въпреки специалните грижи за поддръжка, пак се беше запушила. Сестрите обикаляха и все се ядосваха. Както се казва - няма и китки, и фитки (патици).

# 33
Здравейте, момичета!

И аз да се присъединя. Радвам се, че ви виждам в новата тема, но дано да няма наистина нови посетители.
За протокола да дам отчет: 3 месеца след химията нямам чувствителност на  ходилата и пръстите на краката, вените на ръцете ми са калцирани и ги мажа непрекъснато с едни кремове, косата ми расте много бавно или по-скоро аз нямам вече търпение да махам "каската". На 16.12. съм на скенер. Пия "Нолвадекс", "Вигантол" и "Аспирин протект" . И така...
Много мисля за 14.12., но ден преди това ще идвам в София - служебно, на 16 за скенер и да не ми стане много. Иначе поздрави за неуморната ни Миленка - тя е винаги готова за нови подвизи.
Обичам ви и само радостни новини очаквам от вас. Винаги чета, но почти нямам време да пиша.

Не заспивам, докато не видя , че сте всички на линия!

Целувки!

# 34
Коко, Благодаря!
....незнаех че си правила ХТ, мислех че само ЛТ си правила.
Ти не си с мастектомия нали?

# 35
  • у нас - на брега на морето
Аз съвсем съм изостанала в новата тема. Rolling Eyes Антомче, благодаря за темата и щастливата детелинка, с която ни посрещаш! Hug
Честит рожден ден, ss88, на  патерици, но пожеланията са си валидни за много, много здраве и късмет! bdbaloni

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 22:10 от Амазонка

# 36
  • на път
Момичета, с какво си мажете вените и има ли ефект. Аз ги мазах безрезултатно 6 месеца с Лиотон....

# 37
Д_Ива,в аптеките има билков мехлем с екстракт от невен,струва 5.50-аз си го купих за вените и съм доволна.Бях измазала доста лиотон,но ми направи впечатление,че от този мехлем имаше ефект по-бърз отколкото съм очаквала.Произведен е в Германия.На кутийката има този адрес:www.bionat.bg
Дано съм ти била полезна!
Момичета,бих искала за Никулден да приготвя риба/шаран/,но до сега не съм правила.Бихте ли споделили някоя хубава и лесна рецепта за цяла риба/може би пълнена newsm78/?

# 38
Момичета, с какво си мажете вените и има ли ефект. Аз ги мазах безрезултатно 6 месеца с Лиотон....
Аз ги мажа с Индовазин гел ,струва 5-6 лв,понеже при мен стават големи кръвоизливи.
Лиотона си мисля ,че е по скоро за обезболяване.
Лаборантката от Онкодиспансера ми препоръча Heparoid creme,но не съм го пробвала още.
И от други места съм чувала добри отзиви за мехлем от невен,но не знаех на коя фирма е.

И на мен ми се хапва шаран,но на моите мъже все им мирише на блато въпреки ,че яко го тъпча с лук и орехи...Сигурно трябва да се кисне в оцет....Обаче си спомням веднъж свекито купи шаран(със сигурност не мърдаше),накисна го вечерта в един леген с вода и сложи малко оцет.Явно беше сложила много малко оцет,но на сутринта шарана се беше съживил ...и тогава сина ми,който беше още малък,не  даваше да го готвим  Laughing

# 39
  • В царството на игрите:)
За мен най - вкусния шаран е пържения на шайби...Така и не сникнах с вкуса на пълнени и всякакви други видове печени на фурна шарани!!!!
 Peace

# 40
  • на път
Rumi345, sunystar  Hug

Днес сутрина сестрата видя зор (а и аз с нея) докато ми постави инжекцията за сцинтиграфията. Добрата новина е, че съм била имала *красиви* кости без поражения. Боляли ме от химията и от хормоналния дисбаланс след гинекологичните операции.
Направих гаф - махнах си лепенката, преди да минат 12 часа и ме питаха къде съм я изхвърлила с тих и притеснен глас ..., но никой не ме инструктира  Rolling Eyes.

# 41
  • София
Д_Ива   браво , с хубави новини почнахме в новата темичка.Хайде , все така. Hug

# 42
Д Ива, браво за новината, сега вече ще се поуспокоиш Grinning.
Фри, какво става, започна ли с лъчето?
 Аз вчера си пуснах кръв за изследване и туморен маркер. Всички показатели
са добре, но друго ме загложди- защо преди операцията ТМ Са 15-3 ми беше
7, а сега след операцията ми е 11,2? Пак си е в нормална стойност, но си мислех,
че ще е по-нисък след като са изрязали гадината. Ох, аз наистина трябва да спра
да чета по разните сайтове. Започнах да гледам основно бтв комеди (сериалът
Кухня ми е много забавен) и axn white. Вечер детето като си напише домашните
правим импровизирани концерти с коледни песни и така се разсейвам да не
мисля постоянно за диагнози и прогнози..

# 43
Чудесна новина, Дива, все такива да бъдат!   bouquet

# 44
  • София

Хепароид крем (тубичката е 6- 7 лв)- по 2-3 пъти на ден. Всички бучки и кръвоизливи изчезват бързо. И след като изчезнат продължи да мажеш още няколко седмици, за да е сигурно, че са възвърнали еластичноста си.

Браво за хубавите резултати- и все така  Hug

Общи условия

Активация на акаунт