За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 586
  • 808
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна

Супер!

# 571
 Здравейте! Днес случайно погледнах в устата на бебето докато плачеше и видях, че на венеца си има 1 -2 бели петънца, за които отначало помислих, че са остатък мляко , но и след като му дадох чайче да си изплакне устата, петънцата си стояха.Бебето ми е само на кърма от изписването му от болницата, на почти 2 месеца е и от около седмица му давам чай на ХИП против колики. Не суче, защото така и не успя да захапе правилно гърдата, а приема млякото си от шише.
 Нали кърмените бебета нямат афти и млечница? Защо се получава това? Какво трябва да направя?

# 572
Здравейте! Днес случайно погледнах в устата на бебето докато плачеше и видях, че на венеца си има 1 -2 бели петънца, за които отначало помислих, че са остатък мляко , но и след като му дадох чайче да си изплакне устата, петънцата си стояха.Бебето ми е само на кърма от изписването му от болницата, на почти 2 месеца е и от около седмица му давам чай на ХИП против колики. Не суче, защото така и не успя да захапе правилно гърдата, а приема млякото си от шише.
 Нали кърмените бебета нямат афти и млечница? Защо се получава това? Какво трябва да направя?

Ами мойчкия е също на кърма и на гърда и му се появиха гъбички онзи ден. Мажем му бузките от вътрешната страна с разтвор на сода преди хранене. Принципно е хубаво след хранене и след като е пил водичка, за да може р-ра да подейства, но моя повръща, ако е след това. Четох за разни препарати против гъбички при кърмачета, но са все над 6 месечна възраст.

# 573
  • София
Охх не знам дали тук трябва да питам..., но усещам, че се разболявам. Взех 2 осцилококцинума, нося и маска постоянно, но усещам как носа ми ще почне да тече. Може ли да си слагам някакви капки за нос? Баща му беше хремав- изолирах ги, но от себе си няма как да го изолирам Simple Smile Какво да правя- страх ме да не го разболея, всеки път като кихне се изправям на нокти...
Тонито7,вземи си Цинабсин,Коризалия още Осцилококцинум,вит.Ц.

# 574
  • София
sentido, защо кърмените бебета да нямат афти? Случва се. Консултирайте се с педиатъра.
Обикновено изписват Дактарин гел.

тонито7, чай, мед, лимони. По принцип в кивито има повече вит. С. Направи си някаква инхалация (лайка, сода,...).

# 575
  • Варна
Моля ви дайте ми някоя спешна идея - на малкия днес към 11:00ч му взеха кръв от пръста за рутинни изследвания. Само че от тогава не спира да му тече кръв. Превързвах го с риванол, държах го 5-6 мин с памук със спирт...не спира да тече. Страхувам се, че вече изгуби известно количество кръв, но не намирам начин да се справя. Като звъннах на педиатъра, тя каза памук със спирт. Заваляха и предположения за липса на вит. К и изследвания за кръвна захар, но към момента единственото, което ме интересува е, това кръвотечение да спре. Идеи?
Благодаря предварително.

П.П. Млечницата не зависи от вида мляко, което приема бебето. Най-често е резултат от гъбички, които бебето е срещнало във влагалището на майка си като е излизало.

# 576
Мислех лимони да смуча, но нали четох, че докато кърмим цитрусите са противопоказни, медът алерген и затова реших да изчакам  newsm78 newsm78, значи може малко докато се възстановя  newsm78

# 577
  • София
Моля ви дайте ми някоя спешна идея - на малкия днес към 11:00ч му взеха кръв от пръста за рутинни изследвания. Само че от тогава не спира да му тече кръв. Превързвах го с риванол, държах го 5-6 мин с памук със спирт...не спира да тече. Страхувам се, че вече изгуби известно количество кръв, но не намирам начин да се справя. Като звъннах на педиатъра, тя каза памук със спирт. Заваляха и предположения за липса на вит. К и изследвания за кръвна захар, но към момента единственото, което ме интересува е, това кръвотечение да спре. Идеи?
Благодаря предварително.

Топни пръстчето в млян черен пипер.

# 578
Момичета , синът ми до преди малко си играеше с едно шише капки за уши Отипакс , когато забелязах че някак си е успял да отвори шишето и имаше малко изсипано. Притеснява ме обаче че той лапа всичко ,не знам дали е погълнал. Дали може нещо да му стане от тях?

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 19:37 от Šunšhine

# 579
  • София
Едва ли е изпил много,по-скоро го е опитал.Не се притеснявай нищо няма да му стане.Дъщеря ми като малка изяде едва ли не половин крем "здраве".

# 580
Момичета , синът ми до преди малко си играеше с едно шише капки за уши Отипакс , когато забелязах че някак си е успял да отвори шишето и имаше малко изсипано. Притеснява ме обаче че той лапа всичко ,не знам дали е погълнал. Дали може нещо да му стане от тях?
Отипакса съдържа алкохол и глицерин в не големи количества! Най вероятно ще се изака добре и ще спи повечко, но нищо съществено не е станяли

# 581
При млечница съм мазала с  Фунгостатин суспензия- мина за 2 дена Simple Smile

# 582
  • UK
Мислех лимони да смуча, но нали четох, че докато кърмим цитрусите са противопоказни, медът алерген и затова реших да изчакам  newsm78 newsm78, значи може малко докато се възстановя  newsm78
Тонито, това са врели-некипели, в умерени количества всичко е ок, няма забранени храни при кърмене, по-добре лимон и мед, отколкото директно лекарства. Ако не помогне, няма да навреди. Само внимавай с някои билки като пиеш чайчета, за ментата се знае, че влияе на количеството произвеждана кърма.

# 583
Съншайн, бебето е на 7 месеца, опаковки от лекарства не са за игра, както и много други неща.
Бъди по-внимателна в бъдеще, винаги има риск от натравяне, поглъщане и задавяне, нараняване.
Не се заяждам, не те поучавам.

# 584
  • Варна
Здравейте! Много съм притеснена, снощи детето се изака и имаше слуз в акото /беше редичко на консистенция/, както в едното топченце слуз нещо като кръвчица. Преди малко баща и ми се обади и каза, че като се е изпишала в гърнето е имало топче слуз леко червенеещо и жълтеещо. Казала, че и е подуто коремчето, докато спеше скимтеше от време на време. В продължение на 10 дни приемаше много сиропи, лекарства... посещението при лекар дали търпи отлагане до следобед или да ги пращам веднага  Cry
П.С. беше на АБ до събота включително /ако иам връзка.../

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:17 от svetl@

Общи условия

Активация на акаунт