За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 569
  • 808
  •   1
Отговори
# 630
Моят син на 4м също беше 7кг , че и отгоре. Съвсем добре се развива детето и нищо му няма на теглото. И аз щях да попитам защо се сменят така млеката? Лактана например е хубаво мляко защо го сменихте? Относно колко мл трябва да яде, на кутиите има ориентировъчен грамаж за всяка възраст, но всяко дете яде различно.

# 631
  • в огледалото на живота
Някой давал ли от тази напитка с Алое на по-големички деца:
Скрит текст:
Вчера си я купих от Кауфланд и е доста тонизираща и приятна на вкус,но не знам доколко е удачна за малките.В предвид съдържанието на Алое изписано на етикета/33%/ едва ли ще е много концентрирана.... Rolling Eyes

# 632
  • Шумен
С каква цел ще я предлагаш тази напитка? Аз винаги съм предпочитала да предложа чиста вода, избягвам всякаквите там напитки и купени сокове. Фреш не харесват, но си хапват доволно количество плодове и двете ми деца  Peace

# 633
  • в огледалото на живота
С каква цел ще я предлагаш тази напитка? Аз винаги съм предпочитала да предложа чиста вода, избягвам всякаквите там напитки и купени сокове. Фреш не харесват, но си хапват доволно количество плодове и двете ми деца  Peace
Съдържанието на алое ме привлече.Нищо конкретно повече.
Виждам обаче ,че е малък процент и предвид останалите други подобрители едва ли е нещо полезно.
Детето ми пие достатъчно вода и чай ,консумира и плодове .....спокойна съм  Hug

# 634
Някой давал ли от тази напитка с Алое на по-големички деца:
Скрит текст:
Вчера си я купих от Кауфланд и е доста тонизираща и приятна на вкус,но не знам доколко е удачна за малките.В предвид съдържанието на Алое изписано на етикета/33%/ едва ли ще е много концентрирана.... Rolling Eyes

И аз много ги харесвам тези.Давала съм на моето.Нищо му няма.Но ние вече сме си големи.Следя количества и качество.Като най-ограничавам сладко и близалки...ама той и не яде.

# 635
  • Варна
Алое съм пила на ЛР. Много съм доволна. По принцип се води мощно противовъзпалително средство. И тонизиращо.

# 636
Здравейте ,дано това е точното място където мога да задам въпросите си,понеже съм лишена от адекватни отгори на докторката на детето ми....Преди 2 дни бяхме на консултация,получихме леко смъмряне относно теглото на бебчо.На 4 месеца и 10 дни сме,а тежи 7,050кг,и е едва 58см.Като цяло историята ни е роди се - 3,400кг 50см.
                                  1м - 4кг/кърмене 14 дни+АМ Лактана
                                  2м - 5,500кг/само на АМ Лактана - скараха ни се
                                  3м - 6кг/АМ Нан,но с вечно проблемно изхождане на детето-запек
                                  4м - 7,050кг /АМ Хип - пак с мъмрене ,че сме качили много
Дайте съвет моля,или споделете опит!!!С какво мляко,по колко милилитра?И притеснително ли е теглото на детето ми?Благодаря Ви предварително.                                                     

Роди се 3420 кг и 52 см.Гонехме същите килограми като вас.Беше си очевидно дебело бебе.Но здрав.Всички ме гледаха сякаш му сипвам с фуния в устата.Сега като чета и другите изказвания това така нар. дебело бебе от моята докторка/която смених/ се обърна от гръб по корем на 2 месец.На 5-6 месеца седеше сам седнал.На 7-8 месеца обикаляше като се държеше за мебели.На 1,7 месеца говореше с изречения от по 2-3 кратки думи.Проходи малко преди 1г и 1 месец.Като докато направи 2 години си влезе в таблиците.Сега е хубав малък мъж.Строен.

# 637
  • София
Здравейте!
По повод храненето и наддаването - може ли вашето мнение.
Бебка е на 15 дни, на смесено хранене сме, т.е давам кърма + АМ. На хранене изцоква по около 40мл. кърма и около 40-50 мл. макс АМ ( понякога и 30мл.)
Според педиатърката е напълно достатъчно, но според моята акушерка бебето ми е гладно.
Наддава средно с 30гр. на тегло на ден. Дали е нормално?  Колко мляко трябва да поема на тази възраст и с колко да наддава?
Благодаря!

# 638
  • в огледалото на живота
Здравейте!
Бебка е на 15 дни, на смесено хранене сме, т.е давам кърма + АМ. На хранене изцоква по около 40мл. кърма и около 40-50 мл. макс АМ ( понякога и 30мл.)
Според педиатърката е напълно достатъчно, но според моята акушерка бебето ми е гладно.
Наддава средно с 30гр. на тегло на ден. Дали е нормално?  Колко мляко трябва да поема на тази възраст и с колко да наддава?
Благодаря!
А каква е причината да дохранваш?

# 639
Спри да даваш АМ, бебето ти е много малко за да дохранваш. Кърми на поискване, не давай вода. Така постепенно ще махнеш добавката и ще останете само на кърма.

# 640
  • Варна
Здравейте!
Благодаря!

30 гр на ден е ок. Слушай си педиатърката  Wink

На времето тук много ми помогнаха http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758877.0

# 641
  • София
Дохранвам, т.к ми е много малко кърмата. Освен това много спи - почти през цялото време.  Проскърцва само като наближи време за манджа - през около 4 часа.

# 642
  • Варна
На сестра ми бебочето беше в началото на смесено, нямаше кърма ве началото никаква. После, като "дойде", реши да го остави на кърма само и се оказа, че нашичкия си хапва много малко, но не си "казваше" че не му стига, просто се задоволяваше и с малко.

Аз дълго се мъчех да кърмя, мен специално винаги ме е било страх от ненаддаване или от малко наддаване, не ме питайте защо, затова оставих само АМ.

# 643
  • в огледалото на живота
Дохранвам, т.к ми е много малко кърмата. Освен това много спи - почти през цялото време.  Проскърцва само като наближи време за манджа - през около 4 часа.
Как прецени ,че е малко количеството?
И какво като спи повече,дава ти ясен сигнал когато е гладно,нали?
Щом надава,а не спада и пълни памперсите нормално не виждам абсолютни никакъв проблем.

# 644
И моят син спеше много като новороден-по 22 часа сигурно.Отваряше очи само за храна.
И сега си е сънлив и продължава много да спи.

Общи условия

Активация на акаунт